Şimdi Ara

Laptop için hdd kullanmadan 240 GB SSD yeterli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. DVD aparatıyla uğraşmak istemedim mevcut 500GB HDD mi harici kutusu alıp o şekilde verilerimi saklamak istiyorum. Laptop'ta sadece 240 GB SSD bulunacak. Oyun oynamıyorum fakat Anyss, Solidworks, Autocad gibi programlar yüklü olacak sistemde. Sizce sadece 240 GB SSD bu programlar ve windows 10 için yeterli olur mu. DVD yi iptal edip harici HDD yi bağlamama gerek var mı. Teşekkürler.

240 GB SSD, HDD Olmadan Laptop için Yeterli midir?

Günümüzde dizüstü bilgisayarlarda HDD'ler yerine SSD'lerin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. SSD'ler, geleneksel HDD'lere kıyasla çok daha hızlı veri erişim hızları ve daha yüksek güvenilirlik sunar. Bu nedenle, laptop'un performansını önemli ölçüde artırmak için HDD'yi SSD ile değiştirmek avantajlıdır.

240 GB'lık bir SSD, işletim sistemi, uygulamalar ve önemli dosyalar için yeterli depolama alanı sağlar. Ancak, çok sayıda büyük dosya, video veya oyun saklamayı planlıyorsanız, daha büyük bir SSD'ye yükseltmeyi düşünmelisin.

İşte 240 GB SSD'nin yeterli olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacak bazı faktörler:

• Laptop Kullanım Amacı: Laptop'u esas olarak e-posta, internette gezinme ve ofis uygulamaları için kullanıyorsan, 240 GB SSD büyük olasılıkla yeterli olacaktır.
    • Kurulu Uygulamalar: Yüklemeyi planladığın uygulamaların boyutlarını göz önünde bulundur. Büyük boyutlu video düzenleme yazılımları veya oyunlar gibi programlar önemli miktarda depolama alanı kaplayabilir.
    • Dosya Boyutları: Saklamak istediğin dosyaların boyutlarını tahmin et. Çok sayıda fotoğraf, video veya müzik dosyası saklıyorsan, daha büyük bir SSD gerekebilir.

Genel olarak, 240 GB SSD, çoğu kullanıcı için günlük bilgisayar kullanımı için yeterlidir. Ancak, özel ihtiyaçlarını ve kullanım alışkanlıklarını dikkatlice değerlendirmen ve gerektiğinde daha büyük bir SSD seçmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önümüzdeki ay kendi masaüstü sistemimde gerçekleştireceğim düzenleme. Açıkçası bulut depolamayı aktif şekilde kullanıyorum. Arşivci tutumumda olmadığı için şu an 170GB alan bana yetiyor. Bu alan içerisinde GTA 5 gibi çok alan kaplayan oyun dahi var. Kullandığın yazılımların kapladıkları alana bak ve yazılımlardan aldığın çıktının büyüklüğünü hesapla. Eğer 240GB'ı aşmıyor ise sorun olmaz. Zaten harici 500GB HDD ile destekleyeceksen problem olacağını sanmıyorum.
  • şu anda kullandığın hdd 300gb dan fazla şekilde dolu değilse çok rahat yetecektir, harici hdd ile kullanacaksan hayli hayli yetecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

HDD'yi harici değil de direk DVD kısmına bağlasam belki daha sağlıklı olacak ama, DVD okuyucuyu bozmak istemedim.
  • Yeterlidir. Iki adet AAA oyun kurulu zamanlarda dahi 240 lik ssd kullandim... Download ve arsiv fetisi yoksa rahat yetiyor. Ek hdd var ancak vakti zamaninda indirdigim setuolar duruyor aylardir hem de tek ssd yetirsem yetiririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.