Şimdi Ara

Laptop fan temizliği hakkında bazı sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yazı uzun olmuşsa affola, problemim hakkında olabildiğince detay vermeye çalıştım.


    Ben bir ASUS Vivobook X505BP kullanıcısıyım. Ürünü 2018 yılında aldım ve hala kullanıyorum. Bu süre zarfında içini bir kere bile açmadım. Bilgisayarı genellikle gaming için kullandım. İlk aldığım zamandan şimdiye kadar geçen süre zarfında birçok oyunda zamanla fps düşüşü yaşadım ve aynı şekilde zamanla laptop daha da ısınmaya başladı. Bunu normal olarak karşıladım, ta ki geçen haftaya kadar. Bilgisayar, onu aldığımdan beri ilk kez geçen hafta oyun oynarken kendi kendine kapandı. Tek seferlik olabilir diyip aynı günün akşamı oynamaya devam ettim ve kapanma olayı bir kez daha başıma geldi. Sonra bilgisayarın normaldekinden daha fazla ısındığını farkedip aşırı ısınmadan kapandığını anladım. Bu herhangi bir virüsten kaynaklı değil çünkü bilgisayarı geçen ay formatladım ve kurduğum her şey orijinal. Driverlar güncel. Oynadığım oyun da sistemi fazla zorlayacak bir oyun değil, 2009 oyunu olan L4D2'yi en düşük grafik ayarlarında oynuyordum. İnternetten araştırdığımda soğutucu fanın bu tür olayları önlemek adına düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini öğrendim. Ben fanı temizlemeyi bırak laptopun içini şuana dek bir kez bile açmadım o yüzden sorunun bu olabileceğini düşünüyorum, içerisi bayağı pis olmalı. Ayrıca sanırım termal macunu da yenilemem gerek fakat önceliğim fanı temizlemek.


    Sorun şu ki, ben donanım ve bilgisayar parçalarından fazla anlayan birisi değilim. Laptopun içini açtığımda yanlışlıkla bir şeye zarar veririm ve laptop çöpe gider diye tırsıyorum. İçini açsam bile geri kapatabileceğimden emin değilim. Fakat o fanı temizlemem gerektiğinin de farkındayım. Günlerdir fan temizleme videoları izliyorum fakat yapmaktan da korkuyorum. Ek olarak kullandığım laptopun içine ulaşmak için klavye kısmından sökmek gerekiyor bu da işi biraz daha zorlaştırıyor.


    Bu işi yapabilecek bir tanıdığım yok, bilgisayarcılara da güvenemiyorum. O yüzden kendim yapmam gerekiyor.


    Daha önce benim durumumda bulunmuş veya laptop fanı temizleme hakkında bilgisi olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Biraz da cesaretlendirseniz iyi olur. Teşekkürler şimdiden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neitheryou_norme -- 31 Temmuz 2021; 0:27:31 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.