Şimdi Ara

Laptop ekranı piksel piksel, bir yandan mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Biraz eski olsa da işimi gören bir dizüstü bilgisayarım var. Geçtiğimiz gün hdmi ile televizyona bağlıyken amd driver sürücü hatası verdi yeniden kapatıp açtı. Sorun olmadı sonrasında. Bugün tekrardan açayım dedim, yine amd driver hatası verdi bu kez ekran piksel piksel oldu, devamlı mavi ekran veriyor kurtarma menüsüne atıyor. Sorunu çözme şansımız var mı acaba? En azından hard diski etkileyen bir durum olmamasını umut ediyorum önemli evraklarım var. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buradan sıfırlasam mı dedim ama emin olamadım.

• Sorun ya Grafi karttan ya da ekran kablosundan... tv veya dış monitöre bağladığınızda sorun görülmüyorsa o zaman kablodandır.

• sarmoodi S kullanıcısına yanıt

Hdmi ile televizyona bağladığımda hiç görüntü yok hocam. Zaten bilgisayar da açılmıyor devamlı mavi ekran veriyor foto olarak eklemiştim. Normalde dahili ekran kartı vardı bu cihazda tamiri mümkün olur mu sizce?

• Forum Yanıtı:

Selamlar,
    Anlattığınız durum yüksek ihtimalle AMD ekran kartı sürücüsünün çakışmasından kaynaklanıyor. HDMI ile bağlantı sonrası bu tür hatalar bazen oluyor, özellikle eski sistemlerde.
    🔹 Öncelikle içini rahatlatayım: Hard diskin büyük ihtimalle sağlamdır. Sadece ekran kartı sürücüsü sistemin açılmasını engelliyor olabilir. Ama dosyalarına bir an önce ulaşmak istiyorsan şu adımları izleyebilirsin:

🔧 1. Dosyalarını Kurtar (En kritik adım!)
    • Başka bir USB bellekle Ubuntu Live indir
    • Rufus ile USB’ye yazdır
    • Bilgisayarı USB'den başlat
    • Açılan Linux sisteminde tüm dosyalarına erişebilirsin
    • Harici diske ya da USB’ye yedekle
    ⚠️ Bu yöntemle hard disk zarar görmeden verilerini alırsın.

🔄 2. Güvenli Modda Açıp Sürücüyü Kaldır
    • Kurtarma menüsünden “Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Güvenli Mod”
    • Açıldıktan sonra Aygıt Yöneticisi > AMD ekran kartı > “Cihazı kaldır”
    • Bilgisayarı yeniden başlat
    Daha sonra AMD’nin resmî sitesinden en son stabil sürücüyü indirip kurabilirsin:
    🔗

🧹 3. Temiz Kurulum Gerekirse:
    AMD Cleanup Utility ile eski sürücüyü tamamen kaldırabilirsin:
    🔗

Son çare: sistem açılmazsa Windows'u yeniden kurarsın ama önce mutlaka dosyaları yedekle!
    Geçmiş olsun, umarım sorun yazılımsaldır ve kolayca çözülür 🙏
    Gelişme olursa yazarsan ek destek veririm.

https://www.amd.com/en/supporthttps://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601

• pazart P kullanıcısına yanıt

Güvenli modda bilgisayarı açtığımda Dosyalarım görünüyordu dediğiniz gibi hard diske bir şey olmamış gibi duruyor. Ekran sürücüsünü kaldırdım bu sefer bilgisayar normal bir şekilde açıldı güvenli moda gerek kalmadı. Ama yine ekranda pikselleşme vardı. Yeniden ekran sürücüsü kurup deneyeyim dedim bu sefer Yine mavi ekran hatası verdi bu sefer açılmadı

• Aslında bu sorun oluşmaya başlamadan önce bilgisayara HDMI ile bağlıydı laptop herhalde ondan kaynaklanan bir durum yani AMD sürücüsü ile ilgili. Ama sildim yükledim değişiklik olmadı Onu anlamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

GPU patlak sürücüyle yazılımla ilgisi yok. Windows kurtarma menuleriyle falan fazla uğraşma bence uğraşırken bilgilerini tamamen uçurursun. HDD'yi cihazdan sök, harici bir hdd kutusuna tak bilgilerini kurtar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Haziran 2025; 9:48:32 >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Tamirini yapıyorlar ama tavsiye etmem çünkü chip'i ısıtıyorlar sadece. Reballing yapmıyorlar. Geçici olarak yeniden düzeliyor sonra yeniden patlıyor.

• Ürünün servisi ile iletişime geç onlar sana yardımcı olacaklardır muhtemelen ekran kartın sorunlu olabilir ama yinede emin olmak lazım...

1:
    Buraya tıkla ve Lubuntuyu indir sistem eski olduğundan daha az yük bindirir...

2: Rufus yazılımını buradan indir...

3: İlk önce rufusu aç indirdiğin Lubuntu isimli iso dosyasını seç boş bir usb belleğe yazdır yazarken hiç bir ayarı değiştirme...

Sonrasında başlangıçta boot menü denen tuşa bas usb belleği seç ve sistemi aç tek dikkat etmen gereken asla kurulum yapmayacaksın sana açılışta sorarsa Lubuntuyu dene kısmını seçersin...

Bir kaç saat dene sistemi stabil ve sorunsuz ise driver kaynaklıdır sorunun o zaman ddu ile komple silersin güvenli moda tekrar kurarsın aksi halde servise gönderirsin...

Bu Windows veya diskine zarar vermez sistemi kapattığın an geride hiçbirşey kalmaz ileride lazım olursa aynı usb bellekle aynı şekil yine açılır sistem...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Laptop eski zaten işimi görüyor diye idare ediyordum hocam. Tamir işi de sağlıklı olmayacak anlaşılan. En iyisi işimizi görecek yeni bir cihaz almak gibi. Teşekkür ederim.

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Hocam bilgisayarın garantisi yok eski de bir cihaz. Geçen gün driver kaldırınca bilgisayar açıldı, görüntü yine piksel pikseldi ama en azından belgelerimi görebildim. Hard diski sağlam en azından onu netleştirdim. İndirim kovalayıp yeni bir cihaza bakacağım artık. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.