Şimdi Ara

Laptop Donup Kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar denemediğim yol kalmadı şuana kadar, donanım konusunda bilgisi olanlardan rica ediyorum çünkü tüm site ve forumlarda hatta asus'un teknik servisine attığım maille bile sorunuma çözüm bulamadım.

    Sorun şu ki laptop bi süre önce film izlerken daha doğrusu film bittikten sonra uyuya kaldığım için bekleme sürecinde donup kalmış olarak buluyodum. Şu anda ise açılırken bazen donuyor bazen bütün gün sorunsuz çalışabilir durumdaydı ta ki şu son zamanlarda ben kurcalayana kadar. Sorunum genel anlamda bilgisayarın olur olmadık zamanlarda, bazen açılırken bazen nette gezerken ve genel olarak her kapatıp açtığımda mutlaka bi süre sonra donması! Arada açılıyor ve donmasın diye hemen bi oyun açııyorum ki fan yüksek perf. çalışsın ısınmasın diye bu sefer oyunu saatlerce oynamama rağmen sıkıntı olmuyor. He birde ek bilgi işlemci turbo bostta 9.99 a çıktı bi kere ve bu donma esnasında işlemci turbo bost ekranında tavan yaparak donuyor.


    Güvenli modda açtığımda 2 gün açık bırakmama rağmen herhangi bi sonma söz konusu bile değildi ama şimdi bi sefere mahsus olduğunu gördüm. Güvenli modda açıldığı için sorunumun yazılımsal olduğunu düşünerek format attım. Yine yapınca yine format attım fakat harddiski değiştirdim. Yine yaptı biosu güncelledim, tüm driverleri güncel ve orjinal windows home basic e uygun şekilde güncel olarak yükledim dahası fanını değiştirdim birden fazla kere termal macunu yeniledim en son bios pilini söktüm taktım şimdi son durumu şarj kablosunu takar takmaz kendisi düğmeye basmadan ışığı yakıyor ekrana görüntü hiç gelmiyor fakat işlemci ve power ışığı yanıyor bi süre sonra da resetliyor.

    sistem özellikleri ve markası

    asus k53sv sx795r modeli
    i5 2 nesil nvidia gt540m cuda 1gb 2gb+1gb (2gb olan ram hynix) ddr3 1333mghz ram 500gb hitachi hdd benim yeni taktığım ise 320gb wdblue win7 home basic orj.

    Durum bundan ibaret, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Yeni laptop alıcam fakat bu sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmem şart oldu çünkü daha önce hangi sorunla karşılaşsam çözdüm. Mesleğim itibariyle sürekli bilgisar başındayım,kurgu operatörüyüm bilgisayar bilgisi gerektiren bir meslek ve yazılım donanım bilgim var fakat bunun üstesinden gelicek kadar değil.

    Saygılar arkadaşlar eksik yok fazlası var iyi forumlar.

     Laptop Donup Kalıyor







  • dostum sorunun ram kaynaklı gibi duruyor 1 gb lik ram ı söküp dene
    notebook anakartları dual olmayan ramlerle çalışmazlar
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    saol zeki fakat rami kaç kere çıkararak denedim ikiz ram değiller ve fabrika çıkışı bu modelin 3gb ramli. fakat bende ramden kaynaklandığını düşünerek farklı ramle denedim ama tek ram taktım 2gb 1333lük ddr3 ikiz ramin tekiyle denedim yemiyo yarım saat önce denedim. araştırdığım forumlarda kesin olarak şundandır diyen yok.
  • sorunu nasıl çözdün neyden kaynaklı çıktı bilgilendirir misin ? Aynı şikayet bende de var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.