Şimdi Ara

Laptop Bataryasını Çıkartıp Sürekli Prize Bağlı Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar HP Pavilion Gaming 15 CX-0032 NT serisi laptop almış bulunmaktayım bu benim kullanacağım ilk dizüstü bilgisayar. Sürekli oyun oynayan birisi değilim aslında. Seyahat eden birisi de değilim uzun ömürlü kullanmak için ne yapmam gerekir bu bilgisayarı ?

    1- Laptop'u sürekli prize takılı kullansam zararı olur mu ? Kullanırsam bataryayı çıkartmalı mıyım arkasından ?
    2- Şarj %100'e gelince dolmaya devam eder mi ? Bu zararlı mıdır ?
    3- Ayda bir kez pili takıp şarjlı kullansam pil ölür mü ?
    4- Akım korumalı priz mi kullanmalıyız ? Elektrik gidip geldiğinde cihazı mı yakar pil çıkarılmışken ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTirpanli -- 16 Mart 2019; 17:3:37 >



  • Günceldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop da ki pil aynı zaman da regülatör görevi de görüyor, çıkartıp direkt prize bağlamak donanımsal sorunlara yol açar. Pili saklayıp bir kenar da tutsanız da 2 yıl sonun da zaten performans kayıpları olacak. Takıp kullanın, hafta da bir kez, %50 altına düşene kadar pil ile kullanıp tekrar şarja takıp kullanın.
  • bu mantık bana çok saçma geliyor. sanırım ülkemizdeki saçma fiyatlardan ötürü millet arabasına bakar gibi bakıyor bilgisayarına.
    ama bana ne kadar pahalaı da olsa mantıksız geliyor çünkü:
    1-zaten bu laptopları bataryasıyla kullanın diye yapıyorlar öyle olmasa bataryasız üretirlerdi.
    2-batarya bozulmasın diye batarya kullanmamak ne bileyim mesela 15 bine iphone alıp sonra 1500 e gm alıp iphonu kapatıp kutuya koyup gm ile dolaşmak gibi saçma bence. aldın parasını verdin kullan. ne zaman öleceğimiz bile belli değilken, zaten ömrü max 3-5 yıl olan bi aleti böyle kasım kasım kasılarak strese girerek kullanmak ne kadar mantıklı?
    3-arkadaşın dediği gibi sakınılan göze çöp batar. batarya eskimesin diye bataryayı kullanmayayım (:DD) derken daha pahalı donanımlara zarar verebilirsiniz.
    4- bide son olarak peşinen bataryayı kullanmamak yerine, bataryayı kullanmak ve 3-5 yıl sonra bozulduğunda bataryasız kullanmak daha mantıklı değil mi? ki illa bozulacağının da garantisi yok ki belki 5-10 yıl sıkıntısız kullanacaksınız. ya da 3 yıl sonra bozulacak o zaman çıkarıp kullanırsınız. şimdi parasını vermişsiniz gidene kadar kullanın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 16 Mart 2019; 17:41:39 >




  • Ne yaparsan yap batarya ömrün kısalacak. Bataryasız kullanma, bir kesintide yakabilirsin cihazı. Tavsiyem, batarya hep takılı kalsın ama sadece oyundayken fişe tak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya hep takılı kalsın, %100 dolu olunca şarj etmez zaten. Çıkarsan da çıkarmasan da batarya zamanla eskiyecek. Ben yıllarca batarya takılı halde kullandım,5 sene önce 4 saat giden şarj şimdi 2.5 saat civarı gidiyor ama 4 seneye göre iyi. Pek bataryada kullanmam zaten acil bir işim olmadığı sürece.
    Kısacası batarya takılı ve fişe takarak kullan,merak etme batarya bitse bile çok pahalı bir şey değil alır takarsın. Hemen biten bir şeyde değil zaten.
    Onun harici bi laptop soğutucu standı alabilirsin,fazla soğutmuyor ama dizinin üstünde rahat kullanabilirsin,diğer türlü dizüstü konulunca bilgisayar hava almadığı için sıkıntılar yaratabilir.

    1) Fişe takılı halde bataryası da takılı iken kullanın.
    2) %100'e gelince şarjı keser,şarj olmaz. Elektrik kesilirse ya da siz fişten çekerseniz otomatik devreye girer.
    3) Böyle bir şey yapmanıza gerek yok, normal şekilde kullanın.
    4) Akım korumalı priz sadece bilgisayar için değil diğer tüm pahalı elektronik aletler için önemlidir. Bende 5-6 adet kullanıyorum. Sonuçta 40-50TL verip güvenceye alıyorsunuz. Kullandığımız eşyalar ucuz değil,bir elektrik kesintisinde binlerce lira içeri girmektense 40-50 TL verip güvenceye almak daha yararlı. %100 işe yarar diyemem ama güzel bir önlem. Tunçmatik marka kullanıyorum tavsiye ederim oldukça kaliteli.

    Ve son olarak lütfen kulaktan dolma şehir efsanelerine inanmayın. Pil-batarya ölse bile orijinalini gider alırsınız,kullandığınız süreyi göz önüne alırsanız o fiyatı zaten gözden çıkarırsınız. 0 bir bilgisayarın pilini ne kadar hoyrat kullanırsanız kullanın 1.5-2 seneden önce eskimez(kaliteli ise). Bu süreçten sonra gerçekten performans düşüşü görmeye başlarsanız değiştirirsiniz. Batarya çıkar,sadece fişe tak vs. diyenlere kulak asmayın




  • Bildiğim kadarıyla li-ion pillerin saklama oranı pilin %50-60 civarında tutulması. Sıfır aldğımız bütün ürünlerin pili neredeyse bu şekilde çıkar. Li-on piller hem %100 de hemde %0 da zarar görür. Tam dolu veya tam boş pili çıkartıp saklamayın. İdeal oran %60.

    Laptop Bataryasını Çıkartıp Sürekli Prize Bağlı Kullanmak



    Hatta ben bunu yazarken google üzerinden şöyle de bir görsel buldum. Burada ise %40 deniliyor. Sonuç itibarı ile kesinlikle %40 ve %60 arasında bir yerde. Bunun haricinde pilsiz laptop kullanımının zararı konusunda 1-2 uyarı var. Onları da dikkate alın derim. son olarak Fişe takılı olarak sakın %100 şarj ederek sürekli fişte kullanıp o sıcak kasada pili pişirip ömründen de çalmayın. Sıcaklık ve %100 kullanım pilin ömrünü çok çabuk bitiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 17 Mart 2019; 3:58:59 >




  • Anladım cevaplarınız için teşekkür ederim. Aslında batarya bitince yenisini almak mantıklı zaten ne paralar harcıyoruz 2 senede bir o parayı versek aklımıza bile gelmez belki de. En iyisi pilini çıkartmayayım ben. Yani oyun oynayacağımız zaman fişe taksak ve %100 olduğunda prizden çekip kullansak yeterli. Mahalleden 2-3 kişiye sormuştum onlarda devamlı prize takılı kullan pilini çıkart demişlerdi. Çok karışık yorumlar yapıyor millet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.