Şimdi Ara

Laptop bataryasından çıkma pilleri kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. HP marka laptopun çalışmayan bataryasından 6 tane 18650 pil çıkardım, şuna benzer piller:http://i.imgur.com/bY1JH2n.png alt satırda T ile başlayan numara farklı sadece.

elimde ucuz bi multimetre var, çıkardıktan sonra tek tek ölçtüm hepsini, hepsinde 4.05 volt civarında görünüyor.

bunlarda bi sorun olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? el fenerinde kullanmayı düşünüyorum. şu an pek bi ekipman yok elimde ama Nitecore D2 şarj aleti alacağım, onunla yapabileceğim bişeyler var mıdır?

• Pillerin verdiği anlık akımı ve bu akımı ne kadar süre ile verdiğini ölçmelisiniz.

Örneğin; 2200mA bir pili, 2200mA çeken bir lambaya bağlayıp anlık olarak o değere yakın bir sayı görmelisiniz, bu amperi bir saat boyunca vermesi gerekir yani yaklaşık bir saat boyunca lamba aynı parlaklıkta yanması gerekir.

EK: Bu işlemler için pilin dolu olduğunu varsayıyoruz. Lambanın 2200 mA çekmesi önemli değil, 220mA çekiyorsa bu lamba yaklaşık 10 saat boyunca aynı parlaklıkta yanması gerekir.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 18 Şubat 2015; 19:29:13 >
    konuyu hortlatayım bende hp marka laptopdan bir pil söktüm 10.8 volt 6 hücre 4.4 amper yaklaşık her hücre 1.8 volt batarya ile beraber bir devrede çıktı laptop pert olduğu için pilleri dişarıdan adaptör ile şarz edeceğim kullanacağım adaptörün gücü ne olmalı 12 volt 1 amper ile şarz etsem olurmu pili zorlarmıyım ; normalde laptop adaptörü 19 volt 4.7 a laptop normalde bu pile 19 volt mu uyguluyor yoksa 10.8 volta kadar düşürüyormu ; yoksa pilin üstündeki devreye 19 volt uyguluyorda o mu 10.8 volta düşürüyor 19 voltluk laptop adaptörünü pile ait devrenin ayaklarına giriş yapsak şarz edermi ?

19V verirseniz piller aşırı ısınacak belki şişecek belki de akacak ya da patlayacak. Sonuçta pillerin bozulma olasılığı bir hayli yüksek.

Şarj için 12V 1A yeterli olur sanırım. Siz yine de dikkatli olun, emin olmadan şarj etmeyin, sürekli gözlem altında tutun. Biraz araştırın.

Orijinalden alıntı: harunoztufek

konuyu hortlatayım bende hp marka laptopdan bir pil söktüm 10.8 volt 6 hücre 4.4 amper yaklaşık her hücre 1.8 volt batarya ile beraber bir devrede çıktı laptop pert olduğu için pilleri dişarıdan adaptör ile şarz edeceğim kullanacağım adaptörün gücü ne olmalı 12 volt 1 amper ile şarz etsem olurmu pili zorlarmıyım ; normalde laptop adaptörü 19 volt 4.7 a laptop normalde bu pile 19 volt mu uyguluyor yoksa 10.8 volta kadar düşürüyormu ; yoksa pilin üstündeki devreye 19 volt uyguluyorda o mu 10.8 volta düşürüyor 19 voltluk laptop adaptörünü pile ait devrenin ayaklarına giriş yapsak şarz edermi ?

6 hücre 3 erli şekilde paralel bağlanmış olabilir. Eğer bu şekildeyse 3.7V yani lithium ion dur. Bu şarj edilebilir piller direkt seri bağlanarak şarj edilmez her pile balans amaçlı bağlantı gider. Ayrıca aşırı ısınmaya karşı termistör de bulunur.

"18650 şarj cihazı" diye aratırsanız uygun şarj cihazı bulabilirsiniz.

• ASiL35 kullanıcısına yanıt
    cok sağolun arkadaşlar asil35 e ayrıca teşekkür ediyorum dediğiniz gibi piller li-ion pil ve samsung ıcr 18650-22e pillerin üzerindeki devre halen bütün bu devrenin ayaklarına direk dc 19 yada dc 12 uygulasam şarz olurmu kaç uygulamalıyım yada hiç uğraşmayıp dediğinz gibi 18650 şarz aleti mi alsam pille ilgili tüm detay aşağıdaki pdf dosyasında var ben biraz inceledim sizinde önerilerinizi bekliyorum

http://www.meircell.co.il/files/Samsung%20ICR18650-22E.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunoztufek -- 12 Eylül 2015; 15:33:08 >
  • Hücrelerin yanındaki devreyi lap-top olmadan haricen kullanamazsın. Pilleri bir bütün (seri) olarak şarj etmek istiyorsan balans kontrollü şarj aleti, her hücreyi tek olarak şarj edeceksen tekli yada ikili şarj aletlerinden almalısın.

Laptop bataryasından çıkma pilleri kullanmak
    Daha Fazla Göster
  • Laptoptan çıkan 18650 piller li-ion dur sakın adaptörle şarj etmeyin gümler
    Ben de laptoptan aynı pilleri çıkardım şarj etmeye cesaret edemedim daha iyi bir şarj cihazı gerek
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.