Şimdi Ara

laptop başlangıç ekranında kalıyor(çözüldü!!!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar; 4-5 gün önce sony vaio sve1513b1e/w("w" çok kullanılmıyor[özellikler burada:http://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-specs/SVE1513B1E/list ]) windows 8 yüklü bilgisayara windows 7 ultimate 64 bit format atmaya çalıştım. bios ayarlarını yapamadığım için legacy modda attım. ancak biraz araştırınca uefi modda da atabileceğimi gördüm. onun için hard diski gparted programıyla bir güzel sildim. bios ayarlarını yaptım. güzelce flash belleğimi de hazır ettim. flashı taktım ancak bilgisayarı açarken dosya kopyalama işleminden sonra windows başlatılıyor deyip kaldı. flash bozuk sandım. flash değiştirdim yine aynı sorun. dvd'yle atmaya çalıştım yine aynı sorun. iso dosyasını değiştirdim yine aynı sorun. ramleri çıkardım, değiştirdim; başka ram denedim yine aynı sorun. bios pilini çıkardım, pil yuvasına kısa devre yaptırdım. laptopta statik elektrik vardır vardır diye her girişi çıkardım ve güç girişini kısa devre yaptım yine aynı sorun. ram yuvalarını kontrol ettim. ekrana giden kabloya baktım. yineee aynı sorun. bios sürümü en güncel hali ona da baktım. ama garip bir şey farkettim. sadece ekran donuyor. windows başlatılıyor da kalıyor ama bilgisayar çalışıyor. ekranın yukarısına doğru çok ince bir şerit mavi yeşil renk görünüyor(1-2 saniye). hard diski çıkardım başka laptopta uefi modda windows 7 kurdum. gayet de kuruldu. ama tekrar sony ye takınca açılırken ekran öylece kaldı. daha da garibi aynı isoyu legacy modda formatlıyorum ekranda sorun yok. sadece uefi modda kurulum yaparken sorun var. isterseniz bios resimlerini atarım. ancak biosta görüntü ayarı yok. çözünürlük hatası ya da görüntüyle ilgili bir yazılım çakışması mı? eğer soracak olursanız da güvenli modda classpnp.sys bölümünde de ekran donuyor. yüksek ihtimal bios ekrana farklı çözünürlük veya formatta görüntü yolluyor. ya ekran kartındaki biosu güncelleyeceğim. ya da anakart biosunu eski haline çevirip deneyeceğim. ancak bu defa da anakart biosunun eski sürümünü ve ekran kartı biosunun güncel sürümünü bulamıyorum. bulsam da nasıl yapacağımı bilmiyorum. bir tavsiyeniz var mı? aida64 ve cpu-z den aldığım görüntüler aşağıda. fikri olan var mı?
    http://hizliresim.com/4gEJ4q
    http://hizliresim.com/a5VZWg
    http://hizliresim.com/LaBqrV
    http://hizliresim.com/QA6drg
    not: aynı konuyu sistem tavsiyeleri bölümüne de açmışım, nasıl silinir bilmiyorum. ban yemek istemiyorum. yönetici kaldırabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronono -- 24 Ağustos 2015; 15:01:49 >

• bilgisayar çalışıyor diyorum çünkü windows açılış sesi normal sürede geliyor. ekrana görüntü gelmiyor. hard disk ışığı da yanıyor açılış sesinden sonra. yani yanıp yanıp sönüyor. bilgisayarı başka bir ekrana bağlamayı denedim. ancak elimde sadece televizyonum vardı(full hd). onun da sadece hdmi girişi vardı. bağlayınca ona da görüntü gitmedi. güvenli mod dahil. gitmedi derken yine aynı yerlerde ekran dondu(windows başlatılıyor ekranı ve güvenli modda classpnp.sys ekranı). hdmi ve vga girişi ana kart üzerinde. ne düşünüyorsunuz? eğer sorun gidermeyle ilgili bilgisayar üzerinden klavyeyle yapabileceğim bir şey varsa onu söyleyebilir misiniz? diğer bilgisayarda tuş sırasını görüp ona göre yapabilirim. örneğin cmd komutlarını deneyebilirim.
    HDMI ile Tv ye bağladığında Tv den görüntü alamaman normal, çünkü windowsa görüntüyü herhangi bir şekilde TV ye bağladığını anlatamadın.Bu yüzden görüntü almaman normal.Daha önceden de bu mesajını okumuştum ama, şu yazdıklarından sonra ekrana görüntü gelmediğini belirtince aklıma anakart ile ekran paneli arasındaki kablo geldi. Bu tip sorunların kaynağı bazen bu kablonun arızalanması yada yerinden oynaması olabiliyor.Daha önceden yazdığımda da laptop sökme konusunda yardım istemiştin, bu yüzden anladığım kadarı ile bu işler de tecrüben yok.Onun için laptop hiç üzmeden bi servise götürmeni öneririm..

Aşağıda örnek resim verdim, sarı yazı ile belirtilen kablo.
     laptop başlangıç ekranında kalıyor(çözüldü!!!!!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 11 Temmuz 2015; 16:53:08 >

• bir yanlışın var herhalde. ben kendi bilgisayarımı açıp kapatabiliyorum. hiçbir zaman bilgisayar açma konusunda sıkıntım olmadı. ve üstelik forum donanımda ilk mesajlarım bunlar. daha önce bilgisayar açıp kapama konusunda yardım istemedim. bunun da üstüne mesajı da iyi okumamışsın. uefi modunu kapattığım zaman bilgisayara format da atılıyor. ekran da geliyor. kablo sıkıntısı yok yani. sadece uefi modunda bir şey var. haaa bir de ekrana görüntü hiç gitmiyor değil. bios açılıyor, ms-dos diski açılıyor. hatta televizyona bağladığımda bile uefi kapalıyken baya bayaaa görüntü var. masaüstü karşımda(bilgisayar açılmadan önce hdmi kablosu 2 yere de takılı ve televizyon açıkken bilgisayarı başlatınca otomatik görüyor).
    not: uefi kapalı seçeneği yok legacy modu var onun yerine. uefi kapalı derken legacy modunu kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronono -- 11 Temmuz 2015; 18:17:43 >

ne düşünüyorsunuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_59509202/tm.htm çözümü yapılmış umarım işe yarar. kolay gelsin
  • windows başlatılıyordan öteye gitmiyor görüntü. sistem çalışıyor ama bunu da tuş sırasını ezberleyerek yapabilirim sadece. bir de başka bilgisayarda çalışan hard disk bu bilgisayarda çalışmıyor. yani windowsla ilgili bir durum olma ihtimali düşük.
    İyi günler. sorun şuymuş: biosa bir güncelleme gelmiş. bu güncelleme windows 7 yi görmüyor. sadece 8 ve üstü yüklemek yeterli. ancak bu harddiskinizi tamamen siliyor. bilgilerinizi kurtarmak için aşağıdaki linki vereceğim. forum kurallarına uygun mu bilmiyorum. öyle değilse uyarın.
    Not: Windows 7 yüklemek için biosta windows 7 yi görecek ayar yapılmalı. ancak genelde usb 3.0 çalışmıyor bundan sonra ve yine harddisk siliniyor. siz yine de benimle görüşün.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-500-gb-seagate-notebook-2.5-aciklamalari-sonuna-kadar-okuyun-226256637/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronono -- 29 Ağustos 2015; 21:40:43 >

• Hp EliteBook Windows Başlatılıyorda kalıyor. Sistem onarmada da microsoft akarken kalıyor. Win7 cd sini takınca bir tuşa bastıktan sonra siyah ekranda kalıyor. Güvenli modda açarken bi satırda donup kalıyor. Yani çoğu yolu denedim içinde dosyalarım var. Nasıl kurtarabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.