Şimdi Ara

Laptop adaptörünü açma? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
25.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu eski ama bende birşeyler yazayım.cep şarjlarını bilirsiniz..elimde 3-4 tane vardı..
    ve 5 voltluk küçük,hafif bir besleme devresi lazım oldu.nokia nın bir tanesi iki vidalı ve kolayca açıldı..
    ikinci nokianın farklı ,tek bir vidasını çıkardım.başka vida yok ama mümkün değil açılmıyor..
    kenarlardan kanırtmak işe yaramadı.kesmeyi denemedim ve kutuyu parçaladım..
    plastiği sert ve kesmekte kırmak kadar zor,devre zarar görebilirdi.
    kutunun iki parçası birbirine tırnaklar vasıtası ile kenetleniyor ama
    kutu kenarları 2 katlı yapılmış yani ne tarafa itsen çeksen bastırsan işe yaramıyor.
    normalde kutular tırnaklı olur ve kapanır ama daha sonra kolayca açılır ve imalatçısıda
    zaten kolay açılması için yapmıştır.tamir vs için ama burada durum farklı.
    kutu resmen kapanınca mühürleniyor..
    firavunun mezarı gibi




  • Bu nasıl bir mantık aklım almıyor.Misal adaptörün içerisinde bir parça yanmış lehimi söker sin parçayı çıkarır yenisini takarsın paketler kullanırsın.Tamir edilmiş adaptör neden kullanılmasın




  • Elimdeki laptop'la gelen adaptörümün bozulması üzerine orjinalininden 70TL olduktan sonra mors olduğum durum.Bende (aynı voltaj amper vs. değerli) yan sanayi aldım ve farkettim ki elimdekine göre çok fazla ısınıyor üstüne herhangi birşey gelmeden (eski adaptörümü battaniyenin içinde bile unuttuğum olurdu ) kullandım.Şimdi bomba haber 3 hafta önce almış olduğum bu çok fazla ısınan ürünüm anladığım kadarıyla yanmış.Çünkü adaptörün çok fazla ısınmasının kötü sonuçlar çıkaracağını düşünmüştüm ve dediğim çıktı adaptör artık hiç ısınmıyor ve de çalışmıyor. Eski adaptörüme bu yeni kabloyu bağlamalarını isteyeceğim.




  • Ben samsung n150 kullanıcıyısım yılların verdiği kablo katlanmasından ötürü jack ucu temassızlıktan koptu ne yazık ki. Bende enayimiyim diyerek kablo aldım, fakat adaptörüm vidasızmış. Çeşitli forumlara baktım maket bıçağıyla uğraştım 5 dakka 1cm deldim, bu sefer ısıtayım dedim anında soğudu olmadı.

    Bende adaptörü yere yatırıp birleşim çizgisine et bıçağının kesin tarafını dayadım ve tepesine çekiçle vurdum. 3 seferde bir yanı 2 seferde de diğer yanı açıldı. Sadece içinde ki kıskaçlar kırıldı zerre çizik oluşmadı.

    Bu sefer kablo tepesi sorun yarattı. Çakma bir kablo ve kalın sağlamlaştırma ucu, onu maket bıçağıyla yont babam yont. Akustik bir şekil verdim ama yine olumsuz tam kapanmadı ve komple adaptörü siyah elektrik bandıyla kapladım. Görseli idare eder fakat bilgisayarı satmaya çalışsam büyük bir faso, ayrıca zamanla ısıdan dolayı o bant atıcaktır.

    Size önerim ki sonunda bunu anladım. Şayet benim gibi kablodan sorununuz varsa adaptör çıkışısında 3-4 parmak yukarısından kablonuzu kesin ve yeni aldığınız o kabloyu oraya güzelce bantlayın.

    Görseli çok çok daha iyi olacaktır ve keklik gibi uğraşmayacaksınızdır.

    Siz siz olun adaptörü açmayın, kablosuna yeni aldığınız kabloyu lehimletin.

    Konuyu bu sebepten hortlatıyorum. Benim bugün başıma geldi, yıllar sonra sizin başınıza gelecek ve benim ışığımda yapacaksınız. Bende bonus sevap kazanıyor olucam...

    İyi forumlar.




  • ben şuan benzer bir sorun yaşıyorum, internetten ucuz ve orjinal olması nedeniyle bir şarj aleti aldım. Bütün Volt,Amper değerleri eski şarj aletimle uyumlu ancak uç kısmı aynı olmadığı için bilgisayarımı çalıştırmadı. Şimdi ben bu şarj aletinin uç kısmıyla eskisinin ucunu değiştirsem sorun ortadan kalkar mı diye düşünmekteyim. kabloları kesip ek mi yapsam yoksa adaptörü açıp dipten mi lehimletsem bilemedim. bazı arkadaşlar adaptörü açmayın diyor bazıları ise açın diyor?

    Kabloyu kesip ek yapmanın ne tür sorun yaratacağını bilmek istiyorum, çünkü bana daha kolay gibi geliyor, bunun sağlıklı bir yöntemi var mı?
  • Evet hocam var, elinizde ölçü aleti varsa çok iyi olur + ve - bulmak adına fişin dış metal kısmı - dir. İç kısım + dır. Kesince karışırsa ölçü aleti ile + bulmak lazım ters bağlantı cihazı bozabilir hatta çoğu zaman bozar, ters akım koruması yoksa tabi. Bu arada fişe yakın yerde genelde tüp gibi olan parçayı kesmeyin apaptörde kalsın fişleri değiştirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende eskilerden baya bi eskilerden hatta açılmayınca çakmakla erite erite ikiye ayırdım ama içindekilerde eridi
  • adaptörün kablosunu uç kısmından kestim ama ortaya 2 değil 3 ayrı kablo çıktı. (biri en dış kısmı sarıyor, ortada beyaz bir kablo var ama bunun içinde de ince bir mavi kablo var )bunları bağlamaya çalışmak sağlıklı olmayacak gibi sanki. acaba daha alttan yani parazit önleyicinin altından kesersem daha mı kolay olur yeni kabloyla birleştirmek?
  • aynen şöyle..
     Laptop adaptörünü açma?
  • hatta bir arkadaş şöyle açıklamış, mavi kabloyu boş bırakmış ve sorunsuz çalıştığını yazmış. mavi kablo neden boş, ne işe yarar... bilen birileri açıklayabilir mi

     Laptop adaptörünü açma?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozank.

    aynen şöyle..
     Laptop adaptörünü açma?

    laptopunun modelini yazarmısın?

    anladığım kadarıyla 2. adaptörün iğne uçlu seri adaptör.(dell ve bazı hp compaqlar kullanır)

    dışındaki örgülü kablo (-), içindeki beyaz kablo (+), ve içerisinden çıkan ince kablo data ucudur. mavi kabloyu kullanmayacaksın.

    sen yine de laptopun modelini yaz yardımcı omaya çalışalım




    + diğer arkadaşlar için
    kırılan kabloların yenileri de elektronikçilerden temin edilebiliyor bilginize. adaptörleri çekiç+bıçakla ek yerlerinden hafif çatlatarak kolayca açılabilirsiniz.
    nette laptop charger repair diye bir dünya makale video var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbrmania

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozank.

    aynen şöyle..
     Laptop adaptörünü açma?

    laptopunun modelini yazarmısın?

    anladığım kadarıyla 2. adaptörün iğne uçlu seri adaptör.(dell ve bazı hp compaqlar kullanır)

    dışındaki örgülü kablo (-), içindeki beyaz kablo (+), ve içerisinden çıkan ince kablo data ucudur. mavi kabloyu kullanmayacaksın.

    sen yine de laptopun modelini yaz yardımcı omaya çalışalım




    + diğer arkadaşlar için
    kırılan kabloların yenileri de elektronikçilerden temin edilebiliyor bilginize. adaptörleri çekiç+bıçakla ek yerlerinden hafif çatlatarak kolayca açılabilirsiniz.
    nette laptop charger repair diye bir dünya makale video var.




    Yardımın için çok teşekkür ederim, sayende olayı çözdüm.. :) laptop acer 5735 ama dediğin gibi aldığım adaptör başka bir modele aitti.

    bir de şunu sormak istiyorum, muadil adaptör aynı volt amper değerinde olsa bile laptopta parazitlenme yapıyor özellikle lcd tvye bağladığım zaman çok belli oluyor. orjinal şarj aletinde böyle bir sorun olmuyor. bunun sebebi ve laptopa zararı ne olabilir?




  • ozank. kullanıcısına yanıt
    parazit yapmasının sebeplerinden 1 tanesi orjinal adaptörün çıkışında 2-4 adet kondansatör varken muadillerde 1tane kondansatör kullanılması. amaçları maaliyeti düşürmek.(muadillerin kalitelileri de var onlarda parazit olmaz)

    zarar olarak sadece touchpad de sapıtma yaptıranı gördüm başka bir zarar olurmu bilinmez ama laptopun 19v giriş hattındaki katı kapasitörlerin ömrü azalabilir.
    mesela 50.000 saat ömrü varsa 40.000 saate düşebilir.. kullanıma bağlı 4-5 yıl sonra besleme sorunu çıkarabilir.

    kendim muadil adaptör kullanıyorum tanıdıklara da muadil adaptör veriyorum. şayet adaptörlerinin kablosunda sıkıntı varsa
     Laptop adaptörünü açma?

    bu kablodan alıp değiştiriyorum. muadil adaptör alırken orjinale yakın ağırlıkta olanları tercih edin

    bir o kablodaki mavi ucun ne işe yaradığını sormşsun
    o uç ta o adaptör serilerinde miliamper seviyelerinde -data taşır. yani onu kessen data sinyalini alamadığı için adaptör takılmadı zannedip laptop çalışmaz şarj etmez.
    bence hiçbir önemi yok sadece içindeki 3 kablodan 1i kırıldığında yeni adaptör satabilmek için böyle bir satış stratejisi düşünmüşler.




  • anlattıklarınız gerçekten bilgi açısından doyurucu ve çoğu kişiye de faydası olacağını düşündüğüm bilgiler. Bir de Kaliteli Muadil adaptörü nasıl ayırtedebiliriz, sizin tavsiye edebileceğiniz 19v- 3.42A 65w kaliteli parazit yapmayacak muadil adaptör var mı? ( benim için cevap çok önemli)
  • ağırlık olarak kıyaslama yapabilirsiniz hocam. birde mudaillerde kablosunun dandikliği ele veriyor biraz. kaliteli muadillerde kablo yumuşak esnek iken dandiklerde epeyce sert oluyor. hatta çok ararsanız mıknatısın çektiği kablolara bile denk gelebilirsiniz. ben istanbuldayım sıfır hata diye bir firma var ondan alıyorum. birçok farklı firmada var da şans işi.. türkiyeye her getirdikleri mallar aynı kalitede olmayabilir. 19v 3.42 yerine 19v 4.74a kullanabilirsiniz. malum muadiller üzerinde yazan akımları tam vermeyebilirler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.