Şimdi Ara

LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.526
Cevap
81
Favori
255.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kara_star K kullanıcısına yanıt
    Aracinizi yapturdiniz mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen kış aracımın çok çabuk lpg'ye geçmesi şikayetiyle Landirenzo Servisine gittim. Isı müşürü arızalı dediler, 90 liraya değiştirdiler.
    Sanırım yine bozulmuş. Yine çok çabuk geçiyor lpg'ye. Araç 2010 model Cruze.

    Bu kadar çabuk mu bozuluyor bu parça?
  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    O kadar çabuk bozulması hatta sık bozulması normal değil. Sorun, başka bir parçadan veya ayardan kaynaklanıyor olabilir. 7 yıldır LPGli olan aracımda ısı müşürü ile ilgili hiç sorunum olmadı.
  • Arkadaşlar şöyle bir sıkıntım var.
    Aracımda her zaman olmamakla birlikte lpg de kullanırken böyle inceden bi silkeleme, sallantı gibi bir şey oluyor. Ama öyle arabayı sallayacak kadar değil. Ben bile zor anlıyorum şoför olarak. Yolcular anlamaz bile o kadar az. Bazen de hiç yapmaz.
    Benzinde ise hiç olmuyor.
    Aracım 2010 model, 48.000 km'de. Landirenzo marka yağlamalı kit takılı.
    Sizce sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu enjektör arızasından gına geldi artık İzmirde hemen hemen bütün landirenzo yetkili servislerine gittim kaputu açan enjektörler komple değişecek ver 800 diyor ben kolaymı kazanıyorum arkadaş ben yemedim al sen ye mi diyeceğim ne kadar 800 cük bi bak arkadaş makinaya sok ölçüm yap hangi enjektör arızalı kontrol et yok komple değişecek tek değişmezmiş artık bıktım valla bu fiyatı daha uygun olan enjektörlerden taktıracağım albien mi onun gibi bir şey ama servisler tabi takmıyor sorduğumda ilk defa duyuyorum diyor izmir yada yakın çevrede tavsiye edeceğiniz piyasa ustası bu işleri yapan varmı acaba allah rızası için söktüreceğim valla artık canıma tak etti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 astra 1,6 landirenzo lpg li aracımı alalı yaklaşık iki ay oldu. Göstergeye göre sadece araç ilk çalışmada benzin tüketiyor. Fakat aracımla şimdiye kadar 6000 km yol yaptım yaklaşık oalrak 200 tl civarı benzin tüketti. bu tüketim gereğinden fazla gibi. durum normal mi ?

    aracın lpg tankıda yüzde 70 civarında dolduğunda daha fazla gaz almıyor. buda sanırım müşürle alakalı
  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    Silkelemeyi hangi durum ve şartlarda yaptığını belirtirseniz bir fikir oluşabilir.
  • fatsa52 kullanıcısına yanıt
    Tam da "3 kuruşun hesabını mı yapıyorsun?" sözüne denk geldi. 200 TL/ 6000 Km= 0,033333 ediyor ki bu da 3 kuruştur. Bence gayet makul bir benzin tüketimi. LPG tankları normalde %80 dolar, gerisi emniyet için boş kalır. %70 civarı dolması, pompa basıncı ve içinde kalan LPG miktarı ile alakalıdır. Depodaki LPG miktarını, depo içinde bulunan şamandıra ölçer. Mutlaka kalan %10 u da doldurmalıyım diyorsanız, servise uğrayıp şamandırayı ayarlatmanız gerekmekte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunismail

    Silkelemeyi hangi durum ve şartlarda yaptığını belirtirseniz bir fikir oluşabilir.

    Şöyle söyleyim, tam olarak silkeleme değil.
    Mesela 2.000 devirde güzel güzel gidiyorum sorun yok. Biraz gazlayıp 3000 devirin üstüne çıkınca, nasıl diyim, sadece benim hissedebileceğim oranda bir sarsıntı oluyor. Böyle deli gibi sallamıyor. Tutuklaşıyor gibi bir durum. Tam ifadeyi de bulamadım bi türlü.
    Bazen de hiç yapmaz mesela.
    Benzinde de yapmaz.

    Bugün bir lpgciye gittim. Bakımına daha olmasına rağmen lpg filtresini değiştirdi. Bir de, lpg sisteminin yazılım sürümünün çok eski olduğunu, takıldığından beri hiç yenilenmediğini, en son yazılım sürümünü yüklediğini, kalibrasyonu yaptığını, ayarların olması gerektiği gibi olduğunu, bujilerimin güzel olduğunu, enjektörlerde bir sorun olmadığını söyledi. Yol testine de çıktı, bir sorun olmadığını söyledi.

    Ben de aracı teslim aldıktan sonra tüm şartlarda test ettim, herhangi bir sorun yok gibiydi. Ama dediğim gibi bazen de hiç yapmıyor, belki de yapmadığı ana denk gelmişizdir. Birkaç gün deneyip görmek lazım.

    Eğer ki yapacak olursa, bobinden olma ihtimali olur dedi. Onun için de aracı geceden bırakmamı, soğukken görmesi gerektiğini söyledi.




  • Evet boyle bakinca manasiz gozukuyor ama hesapta bir yanlislik var sanirim. Sundan eminim bir onceki verileri dikkate almayalim. 250 tl gaz harciyorsam 20-25 tl benzin yaktigimi soyleyebilirim. Sadece ilk calisma icin %8 benzin tuketimi normalmidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    Bobinlerden olma ihtimali yüksek olmakla birlikte, yazılımsal bir sorun da olabilir. Zira iyi programlanmamış bir ECU, bazı devirlerde afallayıp, sözünü ettiğiniz silkeleme benzeri bir durum oluşturabiliyor. Bir müddet kullanın duruma göre çareler üretilebilir. Ancak en önemli veri, aynı hatayı benzinde yapıp yapmadığıdır. Benzinde de yaparsa o zaman problemin aracınızda olduğu kesinleşir. En doğrusu deneme sürüşlerinin sonuçlarını beklemek olacak.
  • fatsa52 kullanıcısına yanıt
    Önemli olan, kontak açıp kapatana kadar kaç km. gittiğinizdir. Zira 5-10 km lik kısa mesafelerde benzin tüketimi oldukça yüksek çıkar. Çünkü motor benzinde iken ısınmakta ve soğuk motor %25 daha fazla yakıt tüketmektedir. Çok sık kısa mesafede kontak aç kapa yapıyorsanız, fazla benzin tükettiğiniz gibi bir yanlış algıya kapılıyorsunuz. Kaldı ki %8 ila %10 benzin tüketimi, gündelik kullanımda ve sık kontak açıp kapama durumunda gayet normaldir.
  • şu benzin ibresinin düşme işinin çözümü yok mu her seferinde tekrar eski haline gelmesi için 10-20 liralık benzin alıyorum.

    araç opel corsa 2013 model
  • Afyon'da ladirenzo ustası önerebilir misiniz ? 3 bayi görüyorum ladirenzo'nun fakat hangisini tercih etmeliyim hangisinde ustalar iyidir ? Tavsiye bekliyorum..
  • mahseer898 kullanıcısına yanıt
    10-20 TL lik benzin almanız aracınızın sağlığı açısından faydalıdır, zararlı değildir. Zira depoda uzun süre duran benzin oktan değeri düşmekte, çeyrek depo benzinde de pislikler motora gitmektedir. Dolayısıyla LPGli kullanımda çeyrek depo altına inmemek gerekir ki, siz zaten 10-20 TLlik benzin alarak bu durumu korumaktasınız.
  • Subsie kullanıcısına yanıt
    Afyon'u bilenler cevap verebilir. Cevap gelmezse netten araştırın, ya da sağdan soldan sorup soruşturun.
  • Merhaba. Aracımı yeni aldım. Üzerinde landirenzo evo kit var. Araç 2015 Focus 1.6 manuel vites. LPG Sıfır alındığında takılmış. araç 14.000 km de. Bugün internette araştırırken gördüm. Evo kitin 0-90 kW olanı var bide 0-160 kW olanı var. aracın üzerinde hangisi olduğunu nasıl anlarız. herhangi bir yerinde yazıyor mu? bu arada araç ruhsatında 92 kw yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzikci.77 -- 7 Ekim 2016; 18:40:33 >
  • muzikci.77 M kullanıcısına yanıt
    ECU üzerinde yazması gerekir.
  • Benim aracım 92 kW. 0-90 kW olan kit takılmışsa bunun araca olumsuz etkisi olur mu?
  • muzikci.77 M kullanıcısına yanıt
    90 kw 120 beygir eder. 92 kw ise 123 beygir eder. En fazla olumsuz etkisi 3 beygir düşük çalışır ki siz bunu anlayamazsınız bile. Bunun haricinde, LPG sistemi yüksek devirler için hassas ayarlanmışsa hiç bir sorun olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.