Şimdi Ara

LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.526
Cevap
81
Favori
255.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alistar A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daysleeperxp

    Teşekkür ederim cevap için
    yeni taktırdıysanız yaşadığınız sorunların subapla ilgisi yoktur.
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim biraz sonra Olgun LPG Adana Bayiisine tekrar gideceğim. Ustama özellikle bu mesajınızı göstereceğim bakalım sonuç ne olacak mutlaka burada paylaşırım.

    Görüşmek üzere.
  • Sonucu merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-174C48E84

    Merhaba arkadaşlar ben de sorunumu sanayide bulamayınca size danışmak istedim şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Benim aracım 2015 Opel Astra 1.6 115 HP araç satın alımında opel servisinde landirenzo lpg kiti takıldı ve bugüne kadar arıza lambası vs herhangi bir sorunla karşılaşmadım. LPG kiti takılırken sanıyorum adı kristal paket olan 3 yıllık lpg motor garantisi de satın aldım. Ancak aracımda son 6 aydır sabah ilk çalıştırmada tekleme, boğulma gibi bir sorun yaşıyorum araç hareket ettikten 5-10 dakika sonra sorun kayboluyor. Bu konuyu Adana'da bulunan olgun lpg ile paylaştım bazı ayarlar yapıldı, aracı 3-5 gün sadece benzinle çalıştırmam istendi vs derken benzinde bu sorunu yaşamadım. En son lpg de kullandığımda yeniden bu sorun olunca garanti süremin de bir hafta içerisinde dolması nedeni ile durumu gidip olgun lpg'deki ustama anlattım. Sağolsunlar her konuda yardımcı oluyorlar ve müşteri memnuniyeti konusunda çok beğendiğim bir firma olduğunu söylemek isterim. Her neyse lpg beyninin içindeki parçaların tamamen değiştirildiği bilgisi verildi aracı dün teslim aldım. Ancak bu sabah çalıştırdığımda aynı sorunu tekrar yaşadım. Sorun kısaca ilk çalıştırıldığında tekleme, (pat pat diye bir ses hissediyorum) ikinci vitese geçmeye yakın neredeyse stop etmeye yakın bir durumdayken herşeyin normale dönmesi.

    Aranızda bu sorunu yaşayan kullanıcıların olup olmadığını merak ediyorum. Ayrıca Landirenzo ekibinden olan arkadaşlar varsa bana nasıl bir öneride bulunurlar, eğer tekrar servise gidersem garanti süresinin bir hafta geçmiş olmasından dolayı bu sorunum karşısında firma bana destek sağlar mı?

    Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
    25-27 Mayıs tarihlerinde Olgun LPG firmasında karşılaştığım durumlar ve alınan hizmet:


    Alındı yaptığım yazıda da belirttiğim üzere özetle aracın sabahları teklemesi ve stop etmesi sonucu özellikle araca LPG uygulaması yapılırken Olgun LPG Gold Paket (Motor garantisi) yapmam nedeni ile ve garantinin son günleri olması nedeni ile adı geçen firmaya aracı götürdüğümde regülatör arızası denilerek regülatör değiştirilmiş ancak sorun giderilmemişti. Özellikle "Coşkunismail" kullanıcı isimli arkadaşımızın da dediği şekilde "sorun giderilmediğinden garanti devam eder" düşüncesi ile tekrar Olgun LPG firmasına gittiğimde;

    -Sorunun subaplardan kaynaklanabileceği,
    -Aracın subap ölçümlerinin yapılması için bırakmam gerektiği,

    Söylenmiş olup, aracı bugün itibari ile firmaya bıraktım. Ancak subap kaynaklı bir sorun olması durumunda garantimin devam edip etmediğini teyit etmek istediğimde "LPG dışındaki bir sorunla karşılaşırsanız garanti gününün dolması sorun olabilir" şeklinde bir cevap aldım. Açıkcası subap vs kaynaklı bir sorun olduğunda da bu firmanın sorun çıkaracağını ve garanti kapsamından muaf bırakacağını düşünmüyorum, tabi bu benim tamamiyle şahsi fikrim cevabı birkaç güne belli olacak bir sorun.

    Asıl merak ettiğim bütün LPG bakımlarına zamanında girmiş bir kullanıcı olarak +(Artı) olarak satın alınan gold sözleşmesine göre de süresi içerisinde sorunu bildirip yapılan işleme rağmen sorunun giderilmemesi ve bir hafta ile garanti süresinin dışında kalması nedeni ile talebim red edilirse bu konuda Tüketici Hakem Heyeti veya hangi kanala başvurmam gerekecektir.

    Böyle bir soruya yanıt arama ihtimali dahi bırakmayacaklarını istemekten başka yapacak birşey şuan için yok. Zira bir firmanın ürünü satışından ziyade satış sonrası hizmeti (özellikle garanti hizmeti) firmanın kalitesini belirleyen önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum.

    Gelişmeleri ve sonucu mutlaka burada paylaşacağım. Okuyanlara teşekkür ederim.




  • Integrale I kullanıcısına yanıt
    Kralsınız. Tekrar teşekkürler.
  • Gelişmeler ilginçleşmeye başladı. Ancak aklınızda bulunması hasebiyle bir hatırlatma yapacağım. Eğer durum sizin lehinize sonuçlanmaz ve subap arızasından kaynaklı şeklinde bir sonuç çıkarsa yapmanız gereken; subapların LPG sistemindeki arızanın tetiklemesiyle bozulduğunu öne sürmeniz ve bunu bir şekilde delillendirmeniz gerekecek. Çünkü olayı LPGden ayırıp motorun kendi arızası imiş gibi göstereceklerine eminim. Eğer subaplarınız magnezyum veya çelik harici bir alaşımla imal edilmişse işiniz çok kolaylaşacaktır. Çünkü çelik sübaplar LPG nin yanmasından fazla etkilenmiyorlar, ama diğer alaşım sübaplar çok fazla etkilenip eriyecek kadar hasar alabiliyorlar. Aklınızda bulunsun.
  • Ankara'da LPG enjektör temizliği yapan bir yer çıkmadı mı henüz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sismo S kullanıcısına yanıt
    Galiba yok. Ya da var ama kendinin reklamını yapmadığı için burada bulunanlar bilmiyor.
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    O zaman tek çare İstanbul'a göndermek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sismo S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle irtibata geçin, enjektörlerin resmini atın, baksınlar temizlenebiliyor mu? Sonra kargo ile yollarsınız.
  • aracımda landirenzo lpg var benzin pompasından dolayı çalışmıyor. Aracımı servise kadar direk lpg ile çalıştırabilirmiyim
  • zatgabe Z kullanıcısına yanıt
    Eğer sisteminiz bunu destekliyorsa 1 defalığına yapabilirsiniz. Bunun için 2 yöntem var.
    1. Kontağı çalıştırma pozisyonuna getirin. LPG düğmesine ikaz sesi gelene kadar basın, sonra kontağı çevirip marşa basın.
    2.LPG düğmesine basılı tutarken kontağı çevirip marşa basın, bunu en fazla 3-5 kere deneyebilirsiniz. Bu denemelerinizin birinde çalışması lazım.
    Tüm bunları yaptığınız halde aracınız çalışmıyorsa LPG sisteminizin direk çalışma özelliği yok demektir.
  • S.a. Benim aracım Renault symbol 2012 fabrika çıkış LPG li landirenzo marka. Son zamanlarda sürekli arıza lambası yanıyor Yakit, ateşleme vs. Özel landirenzo servisine götürdüm ayar yapamayacaklarini söylediler.sadece Renault servisi yapabiliyormus. Usta arızanın enjektör lerde olduğu nu değişmesi gerektiğini söyledi.4 adet enjektör 1400 TL mis. Serviste iki katiymis.Arkadaşlar fiyatı çok fazla değil mi.baska yerden enjektör bulamazmiyim. Servisten başka yerde yaptiramazmiyim.Yada yaparsa ayarı nasıl yapacak onunda anlamadım. Yani sorunu halledemiyorum. Fikriniz tavsiye biz nedir? Teşekkürlersimage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2574018/3342fda0-9b32-48c5-a906-c8f4fecfc1ee.jpeg[/simage]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adcolak58

    S.a. Benim aracım Renault symbol 2012 fabrika çıkış LPG li landirenzo marka. Son zamanlarda sürekli arıza lambası yanıyor Yakit, ateşleme vs. Özel landirenzo servisine götürdüm ayar yapamayacaklarini söylediler.sadece Renault servisi yapabiliyormus. Usta arızanın enjektör lerde olduğu nu değişmesi gerektiğini söyledi.4 adet enjektör 1400 TL mis. Serviste iki katiymis.Arkadaşlar fiyatı çok fazla değil mi.baska yerden enjektör bulamazmiyim. Servisten başka yerde yaptiramazmiyim.Yada yaparsa ayarı nasıl yapacak onunda anlamadım. Yani sorunu halledemiyorum. Fikriniz tavsiye biz nedir? Teşekkürlersimage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2574018/3342fda0-9b32-48c5-a906-c8f4fecfc1ee.jpeg[/simage]
    LPG enjektör arızasında sadece arıza lambası yanmaz, özellikle alt devirlerde araç tekleme yapar, çekişi düşer. Bu tür sorunlar varsa öncelikle buji, bobin ve bobin kabloları kontrol edilir. Bunlar sağlamsa LPG enjektörleri kontrol edilir. Bu tür arıza lambası yanma olayına oksijen sensörü de yol açabilir. Öncelikle arızanın ne olduğunun kesin olarak belirlenmesi gerekiyor. LPG ile ilgili arızaları, anlaşmalı Landirenzo servisleri yapabilir. Ya da Herhangi bir Landirenzo servisi yapabilir. Fabrika çıkışlı LPG olan araçlarda herhangi bir LPG servisinin müdahale edemediği ile ilgili çokça şikayet duydum. Galiba sizin de durumunuz bu şekilde. Eğer birebir aynı enjektörleri takarlarsa sorun olmaz, ayara gerek kalmaz. Benim aracımda da enjektör değişimi yapıldı, usta sadece kontrol amaçlı ECU yazılımlarını kontrol etti, herhangi bir sorun yoktu. Eğer sorun kesinlikle LPG enjektörleri ise size tavsiyem 1400 TL ye o enjektörleri özel serviste taktırın, Renault servisine gidip LPG ECU yazılım ve genel kontrol yapılmasını isteyin. Bu sayede belki 100 TL verip işi halledebilirsiniz.




  • ford focus trendx 2014 model aracıma hangi lpg markasını önerirsiniz ?

    ankara'dayım, ve kredi kartına taksit yapılabilmesi tercih sebebim

    teşekkürler
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba landirenzo destek platformu
    Opel astra h 2009 benzinli bir aracım var.
    2010 da sıralı lpg taktırdım.
    Pek sıkıntı yaşamadım ama bu aralar aracım lpg den dolayı sürekli arıza veriyor kendi kendine benzine geçiyor ve aracı kapatıp açıyorum sürekli arıza veriyor ve gaz yokmuş gibi ötüyor.
    Bir hafta önce beynini değiştirdim marmariste bir tanede enjektör değiştirdi usta bir hafta bindim yine aynı hatayı verdı ustaya götürdüm diğer enjektör değişecek dedi değiştirdi ama araç kendini korumaya alıyor felan dedi bütün enjektörleri değiştir bu sefer de hata devam etti usta bu sefer tasisatta kısa devre var dedi tesisat değişmeli dedi. başka bir ustada arabanın beyninde sorun olabilir dedi bir lehim ile çözülüyor o sıkıntı dedi şimdi bunlardan hangisi daha doğrudur bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. ve marmariste landirenzo olmadığından atikerfast marka ile değiştireceğini söylediler .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astrahb

    Merhaba landirenzo destek platformu
    Opel astra h 2009 benzinli bir aracım var.
    2010 da sıralı lpg taktırdım.
    Pek sıkıntı yaşamadım ama bu aralar aracım lpg den dolayı sürekli arıza veriyor kendi kendine benzine geçiyor ve aracı kapatıp açıyorum sürekli arıza veriyor ve gaz yokmuş gibi ötüyor.
    Bir hafta önce beynini değiştirdim marmariste bir tanede enjektör değiştirdi usta bir hafta bindim yine aynı hatayı verdı ustaya götürdüm diğer enjektör değişecek dedi değiştirdi ama araç kendini korumaya alıyor felan dedi bütün enjektörleri değiştir bu sefer de hata devam etti usta bu sefer tasisatta kısa devre var dedi tesisat değişmeli dedi. başka bir ustada arabanın beyninde sorun olabilir dedi bir lehim ile çözülüyor o sıkıntı dedi şimdi bunlardan hangisi daha doğrudur bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. ve marmariste landirenzo olmadığından atikerfast marka ile değiştireceğini söylediler .
    Regülatöre hiç bakan olmadı mı? Elektriksel bir arıza yoksa ve ECU yazılımı normal ise, gaz kesme ve benzine geçme olayını çoğunlukla regülatör yapar. Siz regülatöre baktırın. Bir de aklınızda bulunsun, enjektör değişimini her zaman takım olarak yaptırın.
    Ayrıca gazı kesip benzine geçme durumunu az da olsa map sensörü veya ısı sensörü de yapabilir.




  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    regületörü zaten 1.5 ay önce aynı ustaya değiştirtmiştim. map ve ısı sensörleri olsa araçta arıza verdiğinde bilgisayarda görünür diyorlar ısı sensörünü de yenilemiştik geçenlerde.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.