Şimdi Ara

LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.526
Cevap
81
Favori
255.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    evet hocam sağ olun. mesajı yazdığımda servisdeydim. regülatör değişimi oldu. tüm hortumlar yenilendi. 850₺ ödedim regülatöre.

    burada önceden de bahsettiğim, tüp bitmeye yakın kırmızı ışık yanmadan direk ötme sorununu da çözdüler. biraz tuzlu oldu ama memnun kaldım genel anlamda. ayrıca yine sizle konuşmuştuk, sizin de dediğiniz gibi enjektörlerimde sorun yokmuş o da kontrol edildi. en azından o masraftan şimdilik yırttım:)

    bu arada landirenzo profu olmuşsunuz hocam, hürmetle selamlıyorum sizi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. 9 yıllık landirenzo kullanıcısıyım ve burada forumlarda çokça vakit geçirip bilgilendim desem doğru demiş olurum.
  • Arkadaslar enjektorlerim servise gitti icindeki diyafram vs.degisti tamiri oldu.Komple degistirmediler garantisi devam ettigi halde.istanbuldan bur yetkili ile gorustum o da bu sekilde oldugunu soyledi.bu arada 15 gun beklettiler bu sure zarfinda 1000km benzinle yaptim.

    Enjektorlerin degismemesi garip geldi.Basina boyle bir olay gelen var mi? Garantimin bitmesine 1 ay var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mylife84 M kullanıcısına yanıt
    Genel garanti şartlarında böyle bir ibare var. Garanti süresi içinde tekrar aynı arızayı yaparsa, tamir süresi makul bir süreyi aşarsa veya tamir olamıyorsa garantiden değişim yapılır. Tamirde geçen süreler, garanti süresine eklenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 29 Aralık 2018; 17:9:16 >

  • Arkadaşlar Astra J 1.6 aracımda landrenzo yağlı sistem var. Montajı yapan firma "Şampiyon Marka 2T yağ" kullanıyordu. Hatta bana pahalı yağlar var ama hiç gerek yok 2t yağ kullanabilirsin dedi. Araçta yağ bittiğinde montajı yapan yere gittim, bu sefer 1 litresi 25 tl olan bir yağ kullandı. Sizler ne tür yağ kullanıyorsunuz. Bu konuda bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgkmgk -- 1 Ocak 2019; 22:18:27 >
  • Merhaba, ben 2011 Opel Astra H kasa aracıma Landirenzo taktırdım. araç 36.000 km de, 3000tl ye taktılar, yağlama kiti olacak diye düşünümüştüm yağlama takmamışlar, neden takmadınız diye sorduğumda opel ile Landirenzo'nun anlaşmasının öyle olduğunu aracıma gerek olmadığını, subapların 1200 dereceye dayanacağını, yağın katalizöre zarar verdiğini, Bp ve Shell den gaz almam gerektiğini çünkü katkılı olduğunu bunun da motor için yeterli olduğunu anlattılar.Bir de hep aynı istasyondan almam gerektiğini böylece bakıma gittiğimde o istasyonu kullan ya da kullanma diyeceklerini söylediler, filtrenin kirlenme durumuna göre. Ben İpragazdan almayı düşünüyorum, bu konuda yorumunuz nedir, yağlama taktırmalı mıyım sizce?
  • daysleeperxp kullanıcısına yanıt
    Sübaplarınız çelik değilse mutlaka taktırmanız gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgkmgk


    Arkadaşlar Astra J 1.6 aracımda landrenzo yağlı sistem var. Montajı yapan firma "Şampiyon Marka 2T yağ" kullanıyordu. Hatta bana pahalı yağlar var ama hiç gerek yok 2t yağ kullanabilirsin dedi. Araçta yağ bittiğinde montajı yapan yere gittim, bu sefer 1 litresi 25 tl olan bir yağ kullandı. Sizler ne tür yağ kullanıyorsunuz. Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Merhaba,

    Kullanılması gereken yağ " Genuine Flash Lube Valve Saver Fluid" olmalıdır. Aksi tespit edilirse aracınız garanti dışı kalma riski mevcuttur.

    Sizden ricam bu yağı kullanan ve size tavsiye eden bayi bilgisini benimle özel mesajdan paylaşabilir misiniz?

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: daysleeperxp

    Merhaba, ben 2011 Opel Astra H kasa aracıma Landirenzo taktırdım. araç 36.000 km de, 3000tl ye taktılar, yağlama kiti olacak diye düşünümüştüm yağlama takmamışlar, neden takmadınız diye sorduğumda opel ile Landirenzo'nun anlaşmasının öyle olduğunu aracıma gerek olmadığını, subapların 1200 dereceye dayanacağını, yağın katalizöre zarar verdiğini, Bp ve Shell den gaz almam gerektiğini çünkü katkılı olduğunu bunun da motor için yeterli olduğunu anlattılar.Bir de hep aynı istasyondan almam gerektiğini böylece bakıma gittiğimde o istasyonu kullan ya da kullanma diyeceklerini söylediler, filtrenin kirlenme durumuna göre. Ben İpragazdan almayı düşünüyorum, bu konuda yorumunuz nedir, yağlama taktırmalı mıyım sizce?
    Merhaba,

    Aracınızın ruhsatta yazan motor kodu Z16XER ise çelik subaptır, gerek yoktur. Eğer A16XER ise magnezyum alaşımlıdır ve yağlama tavsiye ederiz.

    Saygılar




  • Landirenzo_Destek kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ruhsatta A16XER yazıyor en kısa zamanda yağlamayı taktıracağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi oldu bobinleri değiştirdim problemim çözüldü. ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uuRz kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Problemin çözülmesine sevindim. Aklınızda olsun, LPG li araçlarda en çabuk bozulan parça maalesef ateşleme bobinidir. Çünkü LPG benzine göre daha az yancıdır. Bobinler de zamanla eskiyerek, ilk kullanımda verdikleri elektrik voltajını bujilere veremediklerinden bu tür sorunlar ortaya çıkıyor. Aynı bobinler, benzinde sorun çıkarmıyorlar, çünkü benzinin yanıcılığı yüksek olduğundan, ufak tefek voltaj oynamalarından etkilenmiyor ve araç normal seyrine devam edebiliyor.
    Benim de başıma 2-3 defa geldiği için bu gibi durumlarda evvela bobin kontrolü yapıyor, sonra diğer parçaları kontrol ettiriyorum.
    Kazasız, arızasız, keyifli sürüşler diliyorum.
  • Selamun aleykum arkadaslar evo enjektor var şakırtı geliyor performansda dustu degısmesı ıcın 750 tl ıstenıyor.

    150 tl ye tamır kıtı satılıyor hıc tamır eden oldumu.
    birde vikars marka evo uyumlu enjektor var 300 tl ye ondan kullanan varsa yorumları alabılırmıyım acıl cozmem gerekıyor aracı
    benzınde kullanıyorum.
    arac peugeot 508 vti 1.6 120 beygir
  • Merhabalar 2012 chevrolet cruze 1.6 otomatik landirenzo evo marka lpg aracım var soğukken aracım lpgde vites geçişlerinde aşırı derecede vuruntu yapıyor bu neyden kaynaklı olabilir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi akşamlar. problemim çözüldü zannettim malasef çözülmemiş. Bobin değişikliğinden sonra lpgde belirli km gittim 100km civarı sorun yoktu. sabah arabaya bindim araba benzinde çalışmadı baya bi zorladım zar zor çalıştı. lpgde rölantide eskisinden daha fazla dalgalanma problemi var ve araba benzinde gaz yemiyor baya bir zorlamam gerekiyor. opelciye götürdüm ve cihaz p0171 arızası verdi. bu hatayı sildi ve problemim anında çözüldü. bir sonraki arıza lambası yaktığında gel o zaman hatayı tespit ederiz dedi. az önce yine sıkıntı yoktu lpgde uzun süre gittikten sonra araba sapıtmaya başladı ve şuan hala hırıltılı rölantide dalgalanma her şey var. benzine geçince direk stop ediyor gaz yemiyor zorlamak gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uuRz kullanıcısına yanıt
    netten bakınca şu açıklama çıkıyor: P0171: Sistem Çok Zayıf (Bank 1) İçeri giren hava miktar arızası, yakıt basıncı arızası, pompa, enjektör, depo hava alma valfi

    lpgli araçlarda olan zengin-fakir karışım olayı sanırım. afr ayarı yaptırdınız mı hiç gerçek yol şartlarında olan. sanırım o yüzden ama yine ismail hocam gerekli cevabı verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    hocam şuan lpge bir soket taktırdık lpgi iptal ettiler. benzinde şuan herhangi bir sıkıntı gözükmüyor belirli bir süre benzinde kullanıp sorunu tespit edilmeye çalışılcak. ama yüksek ihtimal lpg enjektörlerinde sıkıntı var gibi söylendi
    not: araç p2188 ve p0172 arıza kodu veriyor. gerçekten çok can sıkıcı bir durum net bir çözümünün olmaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uuRz -- 5 Ocak 2019; 16:31:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uuRz kullanıcısına yanıt
    P172 de P2188 de sistemin zengin karışımda olduğunu gösteriyor. Tabi bunun net olarak ortaya konması için benzinde aynı hatayı ya da farklı bir kodda hata verip vermeyeceği önemli. Eğer benzinde hata vermezse, LPG ECU programlamasının ve map sensörünün kontrolü ve gerekli düzeltmenin yapılması gerekiyor. Benzindeyken eğer bir arıza kodu çıkarırsa, aracınızın gaz kelebeğinden tutun da oksijen sensörüne kadar bir dizi parçasından bir veya birkaçı arızalı olabilir. Benim aklıma gelen ilk sorun; lpg ECU programının ve map sensörünün kontrolü ve gerekli düzeltmenin yapılması, ayrıca 1. oksijen sensörü değişimi de gerekebilir.
  • perfectmassacre P kullanıcısına yanıt
    Eğer motor soğukken benzinde kusursuz bir geçiş varsa, aracınızın LPG ye geçme ısısı düşük demektir. Landirenzoda ideal lpg ye geçme ısısı 35 derecedir. Bunun haricinde lpg nin zaten benzine göre daha zor yandığını düşünürsek, ateşleme bobini ve bujilerin eskimiş olması da böyle bir sorun ortaya çıkarabilir. Yine aldığınız lpg nin kalitesi de bu durumu tetikler.
  • Merhabalar.aracım 2010 model opel astra h kasa 2011 yılında ankara landinrenzo kit takıldı 2018 temmuz ayında enjektör arızası(öyle söylediler) nedeni ile şaşmaz bayi lpg ye aracı götürdüm. Usta yenisini takalım dedi. Sonra problemi çözemediler sonra uğraşırken şase yatırdılar dumanlar felan çıkmaya başladı kablolardan hemn akü kablosunu kopartıp müdahale ettiler. Ne olacak dedim adamlar demesin mi 2.800,00 tl ver tüm sistemi sfırı ile değiştirelim. Gülermisin ağlarmısın neyse gittim başka ustaya adam ecu beyinde yanan parçayı birde enjektörü değiştirdi şuana kadar sorun yok. Ancak araç benzinden lpg ye geçerken tankın ordaki selonoid valf tak diye ses çıkarıp devreyegiriyordu şaşmazdaki usta denen adam orayla baya bi uğraşmıştı. Bu gün kendim valfi yerinden çıkarmama rağmen aracın gazda çalıştığını gördüm. Sorum şu böyle kullanmak sıkıntı olurmu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.