Şimdi Ara

Lambiri tavan terleme yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
4.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dublex dairenin üst katında ahşap lambiri tavan kullanılmış. Sadece güneşli havada terleme yapıyor ve su damlacıkları oluşuyor. Bu damlalar duvardan aşağı süzülüyor. Silinmezse lambiri üzerinde bile su damlaları oluşuyor. Özellikle de üst süpürgeliklerin(?) oradan aşağıya akıyor. Bir de elimi oraya tutunca bir sıcaklık geliyor. Bununla ilgili görsel de ekliyorum. Sizce neden olabilir? Çözümü ne olabilir?

    (Bu arada daha yaz mevsimi gelmeden bu sıcaklıklarda güneş gördüğünde bile oluyor.)

    Lambiri tavan terleme yapıyorb
    Lambiri tavan terleme yapıyora
    Lambiri tavan terleme yapıyory
    Lambiri tavan terleme yapıyora



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimind -- 9 Nisan 2020; 14:37:46 >







  • Hocam bilindiği üzere terleme olayı soğuk ve sıcak hava akımının birleştiği noktalarda olur. O yüzden özellikle kuzey cephede olan odalarda terleme meydana gelir. Mantolama bu soğuk ve sıcak hava akımının karşılaşmasını daha önceden sağlayarak içeride yoğuşma olmasını engeller.

    Bunu çatı içinde düşünebilirsiniz. Çatıda ısı yalıtımı yeterli değildir yada hiç yapılmamış olabilir.
  • Merhabalar, biz akıtma yapan lambri tavan çatı katımıza tadilat, ısı ve nem yalıtımı yapmak istiyoruz.Fakat odayı kızım kullanmak istediği için araştırdığım materyallerden hiçbirini sağlıklı bulmadım.Lambri tavanı da iptal etmek istiyoruz.Alçı tavan olacak.Yaz sıcaklarında♨️ odaya sızacak zararlı☠️maddeler içermeyen nasıl bir yalıtım malzemesi kullanabiliriz?Teşekkürler...




  • Merhaba. Teknolojinin gelişmesi ile firmalar yeni ürünler çıkarıyor. Linkteki ürünleri bilmiyorum. Biz nitelikli şantiyelerde gezilebilir teras çatı ise betonarme üzerine eğim şapı + su izolasyonu + xps ısı yalıtımı + koruma şapı + seramik yapıyorduk.

    Sizin evin çatısı teras çatı mı? yoksa ahşap oturtma çatı mı?

    Eğer teras çatı ise yapılan tüm işlemler betonarme üzerinde olacaktır.


    Aşağıdaki linkleri okumanızı tavsiye ederim.




    çatı ısı yalıtımı

    Zemin ses yalıtımı

    Çatılarda su yalıtımı

    çimento esaslı sürme izolasyon




  • Geç de olsa teşekkür ederim.Çatımız ahşap oturtma çatıymış, usta köpük ve membranla yalıtım yapıldığını söylemiş kontrol sırasında.Yalıtımla ilgili ek işlem yapmayacağız.Ama lambirileri beyaza boyamaya karar verdik. Fakat bunları da boyarken su bazlı boya kullanamıyoruz sanırım.Yağlı boya kullanmamız gerekiyor ki bunun da içinde sağlığa zararlı uçucu organik bileşikler(Voc) var.Tavan da alçak ve açılı olunca neredeyse oda yüzeyinin üçte biri yağlı boya ile boyanmış olacak.Bu da çocuğun günde yaklaşık 10 saatini geçireceği ve uyuyacağı odanın havasını zehirlemek için bence yeter de artar bile.Şu an lambrileri söküp alçı kaplatma fikrini düşünüyoruz.Tavan alçak olunca çok seçeneğimiz de yok.Bu konuda sağlıklı önerilerinizi alabilirim, kolay gelsin..
  • Alçı kaplatma dediğiniz alçı sıva mı yapılacak. Alçı nefes alabilen doğal bir malzemedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.