Şimdi Ara

Laik eğitim boykotu: 'Din öğretmiyorlar, mezhep öğretiyorlar' (Editlenmiştir) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
1
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    justin biberin tüm şarkı sözlerini ezberleyip bide hayat hikayesini ezberlemesine rağmen , justin biberin "Hi" bile demediği aptal nesil değil , dindar bir nesil yetişecek.Üstelik bu zorlamayla değil seçmeli derslerle olacak.Okullarda mescitlerde olacak ama zorlamayla değil , öğrenciler istekleriyle namaz kılacak.Nedir zorunuza giden?

    Türkiye'deki sünni müslümanların isteyeceği en mantıklı eğitim sistemi şudur: Laik bir eğitim. Kalite isteniyorsa tabii. Dün bir haber çıktı, o haber özetliyor demek istediğimi aslında. Üstelik Londra'dan bir haber:

    İslami okula kız öğrencilere farklı muamele eleştirisi

     Laik eğitim boykotu: 'Din öğretmiyorlar, mezhep öğretiyorlar'   (Editlenmiştir)

    Londra yakınlarında bir kent olan Luton'da İslami bir okulda, kız öğrencilere teknoloji dersinde sadece örgü ve dikiş öğretildiği, kız ve erkek öğrencilere eşit muamele edilmediği bildirildi.

    1995 yılında açılan ve kentteki ilk İslami okul olan Luton Rabia Okulu'nu denetleyen Ofsted isimli resmi kurum, okulun bağımsız eğitim kurumları standartlarını karşılamadığını ve eğitim kalitesinin yetersiz olduğunu söyledi.

    Resmi bir devlet kurumu olan Ofsted, herhangi bir bakanlığa bağlı olmadan, doğrudan parlamentoya raporlar sunarak eğitim kurumlarını düzenli şeklide denetliyor.

    Okulda beş ila 16 yaş arasında 269 öğrenci bulunuyor.

    Denetim raporu sonrasında bir açıklama yapan okul, standartlarını yükseltmek için gereken iyileştirmelerin yapıldığını söyledi.

    Kız öğrencilere tek alternatif: Çocuk bakımı

    Mayıs 2014'te yapılan denetimde kız öğrencilerin kariyer konusunda yeterince rehberlik görmediği, iş deneyimi kazanmaları için yerleştirildikleri programların sadece çocuk bakımı ile kısıtlı olduğu söylendi.

    Okuldaki İslami eğitim ile seküler eğitim arasındaki dengenin öğrencilerin cinsiyetleri söz konusu olduğunda farklılaştığını raporlayan Ofsted, erkek öğrecilerin ulusal müfredattaki konuları daha fazla gördüğünü söyledi.

    Raporda, kız öğrencilerin erkek öğrencilere kıyasla laboratuarlara erişiminin daha kısıtlı olduğu, yeni oluşturulan bir müfredatta ise teknoloji dersinin kızlar için sadece dikiş ve örgüden ibaret olduğu bilgisi yer aldı.

    İngiltere'de dini gruplar da kendi bağımsız okullarını açabiliyor, ancak bu okullar ulusal müfredatı belirli bir düzeyde okutmakla ve ülkenin eğitim standartlarını yakalamakla yükümlü.



    Kaynak:

    İslami okula kız öğrencilere farklı muamele eleştirisi



    Haberde de görebildiğiniz gibi, seküler okulların eğitim kalitesinin altında kalmış Rabia School. Rabia School Londra'nın 50 km. kuzeyinde, Luton şehrinde.

    Boykota katılan Türkiye'deki akademisyenlerin bir bildiği var.

    Bence dini eğitimi camilerle ve diğer ibadethanelerle sınırlı bırakın. Okulların kalitesi açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 14 Şubat 2015; 15:21:13 >




  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Ben bireysel konuşuyorum biz dediğin kim ?

    Sana o dizileri izle diyen mi var izleme aç kuran tv ni otur bu kadar basit

    Burası laik ülke zaten isteyen isteği dini istediği hayat biçimini yaşayabilir

    Ama müslüman birine ben müslüman değilim de seni napıyor ya da ramazanda oruç tutmayanlara tavrınız ? Bu mu demokratik haliniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazamsar -- 14 Şubat 2015; 15:31:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamitat

    Alevi, Dhkpcli, hdpli, pkkli kizil sevdalisi bir grup cikip bu ad altinda eylem ve anarsi pesinde kosuyoryor sitedeki fanlar da reklam + provakatorlukle katki sagliyor. Eylemin adindan dolayi da forim yonetimi bisey yapamiyor. :)

    en son eylemde ataturkle ocalani yan yana getirmisti bunlar. Bilmem amaclarini anlayabilirmisiniz.



    Bir de faiz lobisi, mason, illuminati, yahudi, israil d*lü ve deccal var. Pardon, deccal başka bir konuydu.

    Şaka bir yana, muhalif gördüğünüz insanlara etiket koyarak baştan kazanç sağlamakla uğraşacağınıza gidip bizzat iletişim kursanız sorunlar sağlıklı bir biçimde tartışılabilir. Böylece sorunlar çözüme kavuşabilir daha da büyümek yerine.

    Şahsen kendimden bahsedecek olursam benim solcu olmadığımı bilen kişiler var başka konularda tartıştığım. Yani etiketin bile boş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musbab

    Normalde insanların dini özgürlüklerine fln saygı duyarım ama bu alevilere ayrı kıl olduğumdan kafalarına vurula vurula verilsin din dersiHatta alevilere daha fazla ders saati zorunlu uygulanmalı.Almıyorlarsa alsınlar bebelerini okutsunlar evlerinde

    O konuda da despotluğu var devletin maalesef...

    - Çocuğunu okula kaydettirmeyen ve/veya devamını sağlamayan aile velisine aşağıdaki bentlerde öngörülen cezai müeyyideler uygulanır ve bu gibi öğrencilerin eğitiminin sürdürülmesi için devletçe gerekli önlemler alınır :

    İlk mahkumiyette 50.000 Türk Lirasına kadar para cezası;
    İkinci mahkumiyette 100.000 Türk Lirasına kadar para cezası;
    Üçüncü mahkumiyete 500.000 Türk Lirasına kadar para cezası ve /veya üç aya kadar hapislik cezası;
    Daha sonraki mahkumiyetlerde altı aya kadar hapislik cezası.

    http://www.mebnet.net/?q=node/22




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazamsar


    quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazamsar

    Seçmeli ? Peki seçmeyen öğrenci ve ailelerine ne olacak ?

    Arkadaş nedir bu fişlenme korkusu anlamak mümkün değil.Fişleneceklerinden korkanlar , kimsenin umrunda değil , ciddiye alan yok , fişleme yapacak derecede ciddiye alınmıyosunuz , kendi halinize bırakılmışınız.İnsanların sizle uğraşacak vakti yok.Sizin tüm mücadeleniz müslümanlıkla mücadele olabilir ama biz sizi kendi halinize bıraktık.Sizinle uğraşarak vakit kaybedemeyiz.Siz layığınızı bulmuşsunuz zaten.Sonsuza kadar muhalefete mahkum etmiş bu millet sizi.

    Bak bakalım o çocuklara ailelere neler oluyor nasıl baskı kurulur direk nasıl bazı şeylerden muaf tutuluyor

    Muhalefet mi ? Siz gidin müslümancılk oynayın hükümet ile kabataşlı baş örtülü bacınız camide içildi yalanınız ha bi de bakara makara var

    Fişlenmekmiş yahu sen sosyolojik ve psikolik tarafını düşünemiyormusun olayın ?



    Allah Allah psikolojik ve sosyolojik baskıymış.Bu müslüman millete her gün psikolojik baskı yapılıyo.Televizyonlarda hergün ayrı bir dizi , dizilerde mahalle tren yapıyo , ahçı bahçıvana , şoför hizmetçiye....Bütün bu ahlaksızlıklar her gün bu topluma empoze ediliyo.Ama biz aptal mıyız?Biz neden bu baskılara karşı koyuyoruz?Bu ahlaksızlıklara neden prim vermiyoruz.Daha 2 gün önce ilkokul öğrencilerine seçmeli derslerle ilgili kağıt verildi.3 tane seçmeli ders seçmeleri istendi.Bir öğretmenle konuştum ve öğrencilerin %70'inin Kuran-ı Kerim seçtiğini söyledi.Bu millet bütün psikolojik baskılara rağmen , demokratik yolla dinine sahip çıkmayı seçiyo.Daha düne kadar Allah'ın emrettiği başörtüsünü takan insanları ünv. kapısından içeri sokmuyodunuz.Sizin zorbalıkla yaptığınız sosyolojik baskıların karşısında şimdi halkın iradesiyle , demokratik yollarla adımlar atılıyo ama buna bile tahammülünüz yok.Anlayın artık.Bu millet uyandı.Bu millet fizikte okur , biyoloji de okur.Yanında Kuran-ı Kerim de okur.Size de bu milletin iradesi karşısında çenenizi kapatıp susupta oturmak düşer.

    Size zorla mı izletiliyor o programlar? Onlar özel kanal, senin vergilerinle geçinmiyor ya. İstediği programı yayınlarlar. Ayrıca senin istediğin tarz program yapan kanallar da mevcut. En ünlülerinden Kanal 7, Samanyolu gibi TV kanalları. Ki uydu ve internet üzerinden birçok kanal bulabilirsin istediğin gibi.

    Bahsettiğin okul hangi okul? Dünkü boykota İzmir'deki okulların çoğu katılmış. Aynı anketi orada veya Eskişehir'de de yapsanıza. Türkiye'nin bir de diğer %50'si var, hatırlatayım, hiç takmıyorsunuz.




  • CHP'li Belediye Başkanı polislere böyle direndi

     Laik eğitim boykotu: 'Din öğretmiyorlar, mezhep öğretiyorlar'   (Editlenmiştir)

    Dün tüm Türkiye genelinde laik ve bilimsel eğitim talebi için yapılan boykot eylemlerinde çok çarpıcı bir görüntü yaşandı. Polisin hemen her yerde gerçekleştirdiği saldırılardan birinin adresi de İzmir oldu.
    Polisin biber gazından ve tomadan sıkılan kimyasal sudan kaçan bir çok vatandaş Konak Belediyesi’ne sığındı. Konak Belediyesi’ne sığınan vatandaşları gözaltına almak isteyen polisler binaya girmeye çalıştı.

    ELLERİNİ AÇIP KAPININ ÖNÜNDE TEK KİŞİLİK BARİKAT KURDU

    Ege’nin Sesi’nden Ulaş Üstündağ’ın haberine göre Konak’ın CHP’li Belediye Başkanı Sema Pekdaş Belediye önünde kollarına açarak polislere burayı boşaltın diyerek tepki gösterdi. Pekdaş’ın kararlı duruşundan sonra polisler geri çekildi. Vatandaşlar da polise sert tepki gösterdi.



    Kaynak:

    Bravo başkan.. Polislere direndi, vatandaşı teslim etmedi !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 14 Şubat 2015; 16:14:05 >




  • zihniyet ortada işte.
    kimisi alevilerin kafasına vura vura verilmeli din dersi diyor. kimisi yok edilmeli diyor.
    islam bir an önce dünyadan silinmeli.
    bu kadar çağ dışı, insana bu kadar düşman bir inanç olamaz.
    bugün bu kafada giden adamlar yarın uygun ortamda insanları yakmaya, kafalarını kesmeye başlayacak. ki yapmadıkları şey değil. tecrübeleri oldukça fazla bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 14 Şubat 2015; 16:31:39 >
  • Geçin o mezhep işlerini. Hz. Muhammet(sav)'in mezhebini söyleyin bana.

    Bunların hepsi uydurma. Peygamber zamanı mezhep diye bir şey yoktu. Adama namaz kılmak zor gelmiş bizim mezhepte namaz kılmak yok demiş. Oruç zor gelmiş bizim mezhepte oruç tutmak yok demiş.
  • koyar olm kullanıcısına yanıt
    oruç ta vardır namaz da vardır aleviliğin içinde.
    sadece sizin yaptığınız şekilci anlayışla bir puta dönüp yapmadıkları için mi yok saydın?
    ibadetin şeklinin bir önemi yoktur alevilikte.
    sen namaz kılarak ulaşırsın istediğine, ötekisi başka şekilde ulaşır.
    araç değil nereye ulaşmak istediğin önemlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 14 Şubat 2015; 16:38:19 >
  • Bu boykotun sebebi sunni eğitim dayatmasına tepki iken, sünnilerin bazıları yanlış anlıyor. Rize'de bir grup, boykot yapanların üzerine yürümüş, polis engellemiş. Sözleri de şu: "Bizim hayatımız Kur'an, dini yasaklayamazsınız".
    http://www.haberinadresi.com/birlesik-haziran-hareketine-tepki-h182596.html

    Milyonlarca T.C. vatandaşı zorla okutulmasına karşı, kurana ve dine değil. Sen git camide eğitim al, kuran oku, evinde kuran oku. Benim vergilerimle benim çocuğuma zorla okutma! Bu nasıl bir zihniyettir ki despotluktan mazluma geçiş yapabilir. Yine mazlum olan taraf oldular. Bu zihniyete sahip başka bir kesim var mı Dünya üzerinde!




  • Artvin'deki savcı biraz sabırsız ve sağduyusuz çıktı, iyi mi. Savcı Yusuf Bahadır Özay, Artvin'de eyleme katılan öğretmenlerden dördünü tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. Sulh Ceza Hâkimi, “dini değerleri aşağılama” suçunun 6 aydan 1 yıla kadar hapis öngördüğünü, ceza sınırı bakımından tutuklama kararı verilemeyeceğini belirterek öğretmenleri serbest bıraktı.


    Eğitim Sen avukatı Bedrettin Kalın ile savcı Yusuf Bahadır Özay arasındaki şu diyalog çok komik, savcıya güldüm:

    Avukat: Sayın Savcı, eğitim sisteminin dinsel inançlara göre düzenlenmesi toplumda tartışma yaratıyor. Bu konu çok tartışmalı, toplumda Aleviler var, Boko Haram var, IŞİD gibi örgütlenmeler var.
    Savcı: IŞİD İslam değildir.
    Avukat: Gidin bir de onlara sorun İslam mı, değil mi diye. Kim karar verecek olup olmadığına?
    Savcı: O zaman Mustafa Kemal de din değil, Mustafa Kemal de din değil.


    Kaynak:

    Laik eğitim isteyen öğretmene savcıdan soru: Kuran'a inanmıyor musun?




  • Bir sonraki nesile şimdiden üzülüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 14 Şubat 2015; 17:37:13 >
  • Darwin'i tanimadan karsi çikan tipler yönetiyor ülkeyi.Tüm din dersleri kaldirilmali.Ya da camiler kaldirilmali.Okul bilim yuvasidir batil inanc yuvasi degil.

    En hakiki mürsit ilimdir.

    Ayrica tarih derslerinde anlatilmayan Türklerin kayip tarihlerini yani Araplar tarafindan katliama ugradigimiz yillari eklesinler once müfredata.

    He illa din dersi olacaksa bilimle karsilastirilmali olarak verilmeli ama yeterince dinsiz ögretmen oldugunu sanmiyorum ülkemizde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest423423443 -- 14 Şubat 2015; 18:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle haberleri görünce aklım almıyor hangi yüzyıldayız hala zorla din dersi veriliyor ahlak bilgisi olsa sadece tamam ama bu din kültürü dersi tek taraflı diğer mezheplere ve dinleri umursamıyor. Din sadece tanrı ve insan arasındadır kimse buna karışamaz ve bir şey diyemez ama bir dini zorunlu ders yapmak tamamen eskiden arapların yaptığının aynısı ve bunu kimse anlamıyor İslam da zorlama yoktur deniliyor ama herşeyi zorla dayatıyorlar.bu ülkede ateiste yada başka mezhep de yada başka dinde olana saygı yok ki.
  • j_klesk J kullanıcısına yanıt
    Hakli olsalar gam yemicem.Darwin , Richard Dawkins gibi ünlü bilim insanlarinin kitaplari okutulmali belki kafalarina azicik da olsa girer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smoch

    Bir sonraki nesile şimdiden üzülüyorum.

    Bir sonraki nesil güçlü geliyor yav. Hepsinin elinin altında internet var. Devlet okullarının öğretemediği bilginin bin katını internetten öğrenebiliyorlar. En az 20 yıldan sonra yobazlık azalacak bu ülkede. Şu anki yobaz insanların çoğu yaşlı ve orta yaş zaten, yaşlılar ölecek, orta yaşlılar da elini ayağını çekecek piyasadan.

    Ayrıca bir de şu var ki bir çocuğun ahlakını devlet okullardan çok ailesi şekillendirebilir. Hıristiyan bir ailenin çocuğunu devlet istese de müslüman yapamaz; ailenin elinden almadığı sürece. Yani dini eğitim dayatması çok saçma. Boşu boşuna zorunlu eğitim yapıyorlar. Aslında boşa gitse yine iyi, daha da nefret dolu bireyler yetişmesini sağlıyorlar. Örneğin Türkiye'deki Alevilerin sünnilere duyduğu nefretin en büyük sebebi zoraki zihniyet zaten. Zorla sünni ders dayatılırsa olacağı o.




  • Hoşgörü dini diye öğretildi bize zorunlu din dersinde, hırsızlık, adam öldürmek, kul hakki yemek haram diye öğretildi zorunlu din dersinde, ahirette yaptıklarımızın hesabını ödeyeceğimiz öğretildi zorunlu din dersinde.

    Şimdi bunları müslüman olduğunu gözümüze sokanlar yapıyor, ya bize yanlış öğrettiler zorunlu din dersinde, ya da bunlara zorunlu din dersinde başka bir şey öğretmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 14 Şubat 2015; 19:12:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    Hoşgörü dini diye öğretildi bize zorunlu din dersinde, hırsızlık, adam öldürmek, kul hakki yemek haram diye öğretildi zorunlu din dersinde, ahirette yaptıklarımızın hesabını ödeyeceğimiz öğretildi zorunlu din dersinde.

    Şimdi bunları müslüman olduğunu gözümüze sokanlar yapıyor, ya bize yanlış öğrettiler zorunlu din dersinde, ya da bunlara zorunlu din dersinde başka bir şey öğretmişler.

    Bana zorunlu din dersinde saçma sapan dualar,namazlar falan ögretildi.Aslinda o dersin adi "Ahlak ve Insanlik" olmali.

    Birileri ahlakla dinlerin alakasi olmadigini anlar belki.Cehennemden korktuklari icin veya cennet istedikleri için degil de insan olduklari için yapar veya yapmazlar bazi seyleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vah ki ne vah.Lanet olsun böyle ülkeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DİNGEREKLİ BİR ŞEY DEĞİL Kİ DERSİ GEREKLİ OLSUN!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.