Şimdi Ara

Lahmacunun 8 TL olması (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
4
Favori
27.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    İyi soylemissiniz. Bence ülkemizde pahalılık sorunu taşınmaz konusu ve esnafların açgözlülük ve hirsindan kaynaklanıyor

    Ev ve dükkan konusu ve bunlara sahip bir zümrenin zenginlesmesine neden olurken vatandaşın büyük çoğunluğunun da hayat pahalılığı altında ezilmesine gelir adaletsizligine yol acmakta.

    Toplumun %60-70 min asgari ücretle geçinmeye çalıştığı ve temel ihtiyaçlarını dahi karşilayamayan insanların yaşadığı ülkede 800 TL den aşagi kiralık ev yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 26 Ekim 2017; 0:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8TL bir lahmacun, nerde? AKP hükümetinin açtığı fiyakalı bir AVM'de mi? Mahallede bir evin bodrum katında çalışan Mehmet amcanın fırınında mı?



    Hepsini geçin, lahmacun, kıymalı pide, karadeniz pidesi, vs bunlar sağlığa da zarar şeyler. kıyma alıp evinde köfte yapacaksın, konserve ton balığı, kara lahana, pilav bu tür şeylerden alıp yapıp yiyeceksin hem uygun fiyatlı hem lezzetli ve sağlıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burnaldinho


    quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural


    quote:

    Orijinalden alıntı: zorundamıyım

    Annem 20 liraya kıyma alıp yarısına 20 tane lahmacun yapiyor

    Konuya esnaf doluşmuş, bol keseden atıyorlar, yok şu masrafıymış, yok bu masrafıymış! Cuma namazında esnafı ön sırada görüyorum hep, neden acaba? Kazıklama günahları çok ta ondan mı en önde kendilerini gösteriyorlar! Inş. ahirette de ön sırada bankacı, mütayit, galerici ve bilimum esnaf olur, cennette baş köşeye yerleşirler bu uyanıklar!

    Anaların hakkı ödenmez, elleri bereketlidir, 1 avuç kıymadan 20 lahmacun çıkarır, evini doyurur, cennet anaların ayakları altındadır diye boşuna dememişler:)

    Peki kardeşim gel sen bi açıklama yap, bol keseden atıyor ya herkes? İş yerinde 4 elemanın olsa, aylık 10.000 tl masrafı oluyor ki yiyecek içecek işi ile uğraşanlar için 4 çok çok az bir sayı, hani sizin için minimum tutuyorum sonra ne yapacak o kadar elemanı ya diye "uyanık" olarak göstermeyin milleti.

    10.000 tl eleman masrafı "en az olarak", 10.000 tl de kirası de ki 10k'dan çok daha fazladır aslında düzgün masa vs koyabileceğin bir restorant açmak büyük şehirlerde, ama hani uyanık olmayalım yine.

    Ne etti? 20.000 tl. Bunun aylık 2000 tl stopajı var, 22.000 tl. Muhasebesi var, vergisi var, diğer tonla gideri var. Hadi hatrın için 25.000 tl de sabitleyelim.

    Bir iş yeri sahibinin, Bu giderleri çıkarabilmesi için her ürününü %100 kar ile sattığını düşünerek en az 62.000 tl civarı bir satış yapması gerekiyor. 100.000 tllik satış yaparsa 10.000 tl gibi bir para cebine girecek. Bir dünya hava parası ve masraf yapmış, en az 100 150.000 civarı bir para yatırım yapmış birinin aylık 10.000 tl girmesi ne kadar gözünüze geliyor anlayamıyorum, Ki Türkiyede Aylık 100.000 ciroyu geçen kaç adet restorant vardır ondan da emin değilim.


    Tamam bir lahmacuna 8 tl fazla,kazık ona bir şey dediğim yok da "Lahmacunun eti domatesi en fazla 2 tl neden 2.50dan 3den satmıyorlar" gibi çocuksu, mantıksız yorumlar yapmayın lütfen. Eğer ham maddesi 2 tlye geliyorsa 5 tlden satması lazım esnafın.


    Bir de atarlı atarlı yok şu masrafı yok bu masrafı! demişsin, gel buyur hesabı sen yap o zaman 2 tlye ham maddesi gelen ürünü 3 tlden satıp nasıl işin içinden çıkacaksın bekliyorum yorumunu.

    Hocam, kendiniz de demişsiniz ederi 4- 5 lirayi geçmemesi lazim, yani 2 lahmacun 1 ayran 10 tl ye karnini doyurup kalkmasi lazim. Gerisi milleti kazıklamaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben artık lahmacun, pide gibi şeyleri dışarıdan kesinlikle yemiyorum Gerçekten dediğin gibi çok pahalı. Kendimi kazıklanıyor gibi hissediyorum. Neyse yapacak bir şey yok yememeye devam. (Y)
  • Pide ve lahmacun gerçekten fahiş paraya satılıyor. Hiç öyle maliyet masalı okumayın.
    1 pide veya 2 lahmacuna verilen para ortada. Hiç ucuz değil. Kendinizi pizzacılarla kıyaslıyorsunuz. 1kg kıyma alsam malzemesini ayarlasam senin pidecinin çıkardığı fiyatın beşte biri paraya dünya kadar lahmacun çıkıyor.
    Pidecilerden malzemesini vermedikçe lahmacun falan alınmaz.
    hepiniz aynısınız müşteriye kitleyemeyince batıp gidiyorsunuz. Kitleyebilenler ayakta kalıyor.
  • lahmacun en sevdigim yemektir. Siz su kadarini soyleyom, Ben en son lahmacuna 5 TL yi 5 yil once verdigimi hatirliyorum. Su an Ankara'da en az 5 ilcede ortalama 7-9TL arasinda seyredir.
    Hosta'da bile 2 lahmacun menu 14TL mi ne.. Hosta diyorum, fastfoodcu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEYMAR-JR

    10 yıl önce 1 tl idi

    10 yıl önce birikimini Lahmacuna yatıranlar 1'e 8 kazanmış o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 TL'den ucuza yememek lazım zaten.

    Siz sadece lahmacunun maliyetini düşünüyorsunuz, dükkan kirası, personel gideri, elektrik su faturaları, vergiler, belediye ilan reklam bedeli, muhasebeci ücreti, çalışmayan kısım gider zarar v.b. maliyetleri hiç düşünmüyorsunuz.

    Restoran işlerinde standart uygulama 1e3'tür. Yani 2 TL'ye aldığın bir şeyi en az 6 TL'Ye satmalısın ki, para kazanabilesin. Lüks yerlerde bu daha yüksektir. O küfrettiğiniz plajlara beachlere adamlar sezonluk milyon TL'ler veriyor hava parası için. Adam 3-4 ay için 2-3 milyon TL harcıyor.

    Fiyatları düşürmek için yetkililer kimse (Devlet-belediye v.s.) hava parası v.b. uygulamaları ortadan kaldırmalı. Ya da yasa çıkarıp beachlere girişi ucuzlatmalı ya da bedava hale getirmeli.

    Neyse standart bir yerde lahmacun 7-8 TL'den başlamalı. Ama lüks bir yerdir, kiraların yüksek olduğu bir lokasyonda 10-12 TL de olabilir. Et pahalı, kira pahalı, elektrik-su zamlı, benzin pahalı...




  • Ben Istanbulda burdaki bi yerden 2.5 Liraya yiyorum vallahi 😀 1 aydir yiyorum yaşiyorum sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 3 tlye de yapan var 1 tl yede talep olmassa fiyat düşecektir ama hazır tüketim toplumu haline getirildik millet bedava gibi para harcıyor
  • ucuzdur vardır bir hilesi, pahalıdır vardır bir hikmeti
  • Hacioğlunda lahmacun 5 lira içinde 20gr kıyma yok soğan domates biber var.

    Çalışan 3 kişi, asgari ücretli, fırım elektrikli odunu kürekçisi yok.
    Hamur açan usta yok hamuru bile makina açıyor.

    Lahmacunu elektrikli firının bir tarafından veriyorlar diğer taraftan çıkıyor.
    Ayran 2,5 tl toptan alıyorsun 65krş.
  • bulky B kullanıcısına yanıt
    Ben 4-5 senedir yemiyorum. Benim yediğim dönemde 3.5 tl olması normal değil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bizim orada yeni açılmış. Dayı Kürek Lahmacun adlı yer. Sanırım fiyatlar kol gibi. Yani 7-8 lira civarı. F/P ürünü lahmacunlar yapıyorlar mı yoksa değmez mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Welcom to Turkey
  • bulky B kullanıcısına yanıt
    AVM'deki dükkanların kirası ve ortak gider bedelleri dolar bazında yalnız. Sıkıntı soğan ve hamurdan değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahahahaha türkiye deeee ayrı yazılmaz türkiye'de yazılır. oglum cok komiksiniz siz neyse sana bir şey söyleyeceğim kulağına küpe et bu atasözünü.
    ''snickers, kürtlüğünü yok et!''
  • Evet beyler. Tecrübe ile sabit olmak üzere sıcağı sıcağına güncelleme yapayım. Şimdi mahalle arasındaki 3-4 liralık lahmacunları denedim. Çapı nispeten daha küçük. Ayrıca nerdeyse max yüzde 40-50'si kıyma, geri kalanı soğan ve biber ve diğer bileşenlerden ibaret. Kıymanın kalitesi de malumunuz (Bim misali).



    Gelelim diğerine. 7-8 liralık lahmacun. Çapı büyük. Kıyma nerdeyse tüm yüzeye homojen şekilde yayılmış ve bol. Ayrıca kaliteli. Şimdi damak tadı ve midesini seven 8 liralık olanı yer ama kesinlikle çok pahalı. Adam başı en az 2 hatta rahatlıkla 3 lahmacun yenebildiğini düşündüğünüzde 25 lira yapar. 3 lira içecek koyarsanız 28 lira.



    Bugün 28-30 max 35 liraya 1 kişilik kocaman tepsi kebabı (karışık kebap) veya 1.5 porsiyon İskender veriyorlar. Bu yüzden işte ederi değil ve alınası durumda değil lahmacun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemeksepetinde 2-2,5 tlye mal ediyorum, gidip kebapçıya lahmacun istiyom dersen 5de ödersin 8 de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabletlereFısıldayanAdam -- 8 Aralık 2017; 21:12:52 >
  • Bizim orda lahmacun ayran 1 lira

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.