Şimdi Ara

Lahmacunun 8 TL olması (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
4
Favori
27.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ogretmenht O kullanıcısına yanıt
    hay yaşa ,valla ben çogu zaman dediğiniz gibi yapıyorum.oğlumun o günki beslenme listesinde ne varsa eşin bana da paket yapıyor öğleyin iş yerinde yiyorum, çokta güzel oluyor dışarıdan sağlıksız şeyler yiyeceğime evimden getirir yerim
  • 8 TL ye sattığı lahmacunun içinde bari et olsa...
    Bol salçayla kırmızıya boyanmış soğanları ve iç yağını et diye yutturuyorlar.
  • Sattıkları Ayran Çamlıca. Aldıkları fiyat 4 TL

    Onu geçtim yayık ayranı diye sattıkları ayranın yoğurdu Eker.

    Hiç çıkıp da vergi, çalışan gideri vs. falan denilmesin. O çalışan garsonlara 1.500-2.000 den fazla da vermiyordur
  • faster1 F kullanıcısına yanıt
    Soya pek bulunmuyor. Genelde tavuk göğsü, kalp, böbrek, kuyruk yağı vs. karışımı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolar euro 4 TL

    pound 5 TL

    bu fiyatlar normal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoyanDervis

    Pahalı geliyorsa alma , ne yaygara yapıyorsunuz.

    adam fikrini ortaya koyuyor

    pahalı geliyorsa yaşama de daha iyi
  • Ortalama fiyatı 4 TL dir. Kimse bol keseden atmasın. Hemen gelmişler ülke şöyle böyleciler



    Teknoloji açısından zaten 4x fiyatla alıyoruz en az. Ancak lahmacun lan bu. İçindeki şeyler belli. 8 TL'ye lahmacun yiyorsam masamda keman çalan elemanlar da isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler net kazancı etkileyen iki önemli faktör var. birisi kar marjı, diğeri, sürkilasyon. Dürüst olalım lahmacun için 8 tl çok ama piyasası 5 6 tl civarı. Restoranların bir çoğu mesrubat fiyatlarını 4tl seviyesine çekti. Şimdi bir restoranda 10 kişi çalıstığını düşünseniz bunların aylık masrafı sigortasıyla 30 bin tl seviyesinde. kirası elektriği suyu kuryesi derken bu restoran sahibi hiç birşey satmasa 45bin ile 55bin arası bir masrafı var. Şimdi bu adam ya kar marjını düşük tutup satış adedini arttıracak ki rekabet almış başını gitmiş. sırf beylikdüzünde bir mahalle seçin oraya gönderim yapan yemekspeti üye restoran sayısı 150yi bulur. ya da bu adam ürünlerindeki kar marjını arttıracak. Arkadaşlar şunu unutmayın bir restoran sahibi fiyatlarına en fazla 6 ayda bir zam yapabilir. Ancak sizin bilmediğiniz şey sadece kuyruk yağının kilosu bayramdan sonra neredeyse 1.8 katına cıktı. Et fiyatlarının ise önüne geçilemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 25 Ekim 2017; 13:40:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NEYMAR-JR kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi tam hatırlamıyorum ben orta okula giderken 750 bin liraydı. yanlışda yazmış olabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FİT GYM

    Ya şimdi tam hatırlamıyorum ben orta okula giderken 750 bin liraydı. yanlışda yazmış olabilirim

    6 sıfır vardı o zaman kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ben ne dedim 750 bin lira dedim .şimdi 75 kuruş.
  • Bir Lahmacun'un fiyatının 8TL olmasını kesinlikle onaylamıyorum. Ancak lahmacunun maliyetini kabaca kıyma ve hamur olarak hesaplayamazsınız. Yemeksepetinin dahi %12.5 komisyon aldığı bir ülkede esnafın da yapabileceği çok fazla birşey yok. Bugün asgari ücretli bir personelin işverene maliyeti 2088TL'dir. Gayrimenkul piyasalarının hali ortada mezar gibi evlere 2bin tl kira isteniyor büyükşehirlerde dükkan kiralarını siz hesap edin. 2 liraya yapan nasıl yapıyor diyenleri duyar gibiyim o lahmacunların çoğunun üstünde kıymayı bırak soğan dahi yok merdiven altı yerlerde yapıyor. İzmir'de yaygın olan Ora ve Kırçiçeği gibi gayet nezih yerlerde 8.5 ve 9 tlye satılıyor Ora'nın lahmacunu oldukça büyü(oval) ve doyurucu kırçiçeğininki ise normal yuvarlak çok doyurucu değil ancak lezzetli ve fiyatlardaki en büyük etmen iki restoran da narlıdere-balçova ana caddesi (mithatpaşa cd.) üzerinde ve kiralar oldukça fahiş ve ayrıca personel sayıları oldukça fazla. Merdiven altı fiyatlara satsalar oralarda faliyet göstermeleri hiç ama hiç mümkün değil. Aynı cadde üzerinde vasat pidecilerde yine fiyatlar 7-8tl bandında ve lezzet yanından bile geçmiyor. Yani kira giderleri fiyatta çok büyük etken bunu kesinlikle unutmayın.

    O yüzden benim tavsiyem lahmacun içini hazırlayıp pidecide pişirtmeniz. Hem lezzet olarak bariz hepsinden daha güzel oluyor hem de ekonomik oluyor biz canımız çektiğinde öyle yapıyoruz bir yerimiz eksilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 25 Ekim 2017; 12:59:50 >




  • Adamlar zaten lahmacunu "hawbjk kardeşim doysun" diye satıyor kârı boş ver

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Kapalıçarşı'da 5₺ Şehmus Kebab

    Güzelde yapıyor

    Evimin yakınındaki kebabçıda 4₺ o da güzel



    Nerde yiyorsunuz 8₺ na

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    hesapta ufak bi yanlışlık var, izninle 40küsür yaşından sonra aşçılık okumaya soyunmuş ve 2 sene sonra ufak bi "bol kepçe lokantası" açma hayali olan biri olarak yazayım:
    ürettiğiniz ürünün çıplak malzeme maliyeti x 3 yaparsanız, tüm masraflar düştüğünde kabaca net 15-20 arasında ancak kar edersiniz. Yani diyelim ki hile hurda yapmadan urfa kebap yapacaksınız. Pişmemiş hali 150 gram. Buna 125 gram kıyma 25gram kuyruk ya da iç yağı kullacaksınız, etin işlenip kıyma olarak girişi 28-30TL 1 porsiyon için ederi: baharatı kılı tüyü yünü 4,5TL, tabaktaki garnitürler: 25kuruş, pilavı ekmeği vs: 25 kuruş. Toplam 5 TL. Eğer 150 gram şiş için menüye 15TL fiyat yazmıyorsa o lokanta ya bi yerde atraksiyon yapıyordur, ya hileli mal üretmektedir ya da cidden sütten çıkmış ak kaşıkdır da hesap kitap yapmaktan acizdir. Durum malesef böyle.

    Eee, tükkan benim, kira ödemiyom, karson neyin çalıştırmıyom, hanımla sıpa koşturuyolla, e ben de yemekleri yapıyom falan, ücüz ucuz satıyom gidiyo... Pek duva ediyolla valla.

    E vre emmi, sen o tükanı alırkene boncuk mu saydın, hatunun bulaşık yıkarken beli kopar, sıpanın sipariş koştururken tabanları patlar, ya sen, sabahtan akşama kaynayan lengerin başında. Ondan sonra koy maliyete %30-%50 oh kar ettim. Ettin,emin ol ettin.....




  • Kimse kusura bakmasın ama suç dükkan sahiplerinde değil. Ülkenin durumu bunu gerektiriyor. Hala dükkanların fahiş karlarla iş yaptığını düşünüyorsanız konudaki lahmacuncunun yakınına lahmacuncu açıp 7 liraya lahmacun satarak zengin olabilirsiniz. Bu işler uzaktan göründüğü kadar kolay olmuyor. Pahalılıktan ben de muzdaribim, harcama yapmaya ve dışarıda yemek yemek zorunda kalmaktan korkuyorum. Daha dün akşam yemeğinde 2 adet tavuk şiş dürüm ve fantaya 14.5 lira ödedim ocakbaşında. Gittiğim dükkandan daha alt kalitedeki mekanların yüzüne bakılacak gibi değil. Şehir de Kayseri bu arada. İnsanların çoğunun asgari ücretle çalıştığı ve malum partinin aşırı oy aldığı bir şehir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabitelli

    hesapta ufak bi yanlışlık var, izninle 40küsür yaşından sonra aşçılık okumaya soyunmuş ve 2 sene sonra ufak bi "bol kepçe lokantası" açma hayali olan biri olarak yazayım:
    ürettiğiniz ürünün çıplak malzeme maliyeti x 3 yaparsanız, tüm masraflar düştüğünde kabaca net 15-20 arasında ancak kar edersiniz. Yani diyelim ki hile hurda yapmadan urfa kebap yapacaksınız. Pişmemiş hali 150 gram. Buna 125 gram kıyma 25gram kuyruk ya da iç yağı kullacaksınız, etin işlenip kıyma olarak girişi 28-30TL 1 porsiyon için ederi: baharatı kılı tüyü yünü 4,5TL, tabaktaki garnitürler: 25kuruş, pilavı ekmeği vs: 25 kuruş. Toplam 5 TL. Eğer 150 gram şiş için menüye 15TL fiyat yazmıyorsa o lokanta ya bi yerde atraksiyon yapıyordur, ya hileli mal üretmektedir ya da cidden sütten çıkmış ak kaşıkdır da hesap kitap yapmaktan acizdir. Durum malesef böyle.

    Eee, tükkan benim, kira ödemiyom, karson neyin çalıştırmıyom, hanımla sıpa koşturuyolla, e ben de yemekleri yapıyom falan, ücüz ucuz satıyom gidiyo... Pek duva ediyolla valla.

    E vre emmi, sen o tükanı alırkene boncuk mu saydın, hatunun bulaşık yıkarken beli kopar, sıpanın sipariş koştururken tabanları patlar, ya sen, sabahtan akşama kaynayan lengerin başında. Ondan sonra koy maliyete %30-%50 oh kar ettim. Ettin,emin ol ettin.....

    Aynen böyle. Dükkanın sahibiyim, sıpa garson oldu, hanım ahçı-bulaşıkçı dedin mi atlanan konu:

    Fırsat maliyeti.

    Sahibi olduğun dükkanı kiraya verip kira geliri elde edebilirdin. Etmedin. Sıpa girip bir yerde çalışıp para kazanabilirdi. Kazanmadı. Hanım girip bir yerde çalışıp para kazanabilirdi. Kazanmadı. Veya evde götünü yayıp otura da bilirdi. Rahat hayat da bir fırsat maliyetidir neticesinde...

    Düzgün bir işletmenin hesabı fırsat maliyetleri ile görülür. Yani, o dükkan açıkken oğlanın yatmayan maaşını, hanımın yatmayan maaşını, almadığın kirayı da çıkarması gerekir. Restoran ayda 10.000TL kazanıyorsa, dükkan seninse, sıpa dükkanda çalışıyorsa durum şudur:

    Restoranı kapatsan, sıpa işe girse 1750TL kazansa. Hanım 1600TL kazansa. Dükkanın kirası da 3000TL ise... Toplamda 6350TL eder. E sen de çalışıyorsun dükkanda. Sen de bir işte çalışsan 2000TL maaş alsan 8350TL eder. Senin dükkanın aslında 1650TL kazanıyor.

    Sizin hesap vergiler nizami ödeniyor mu? Bildiğim çoğu restoran alenen işçinin hakkını yeyip, vergi kaçırıp falan işi döndürüyor.




  • Bizim burada en kral yere gidiyorum Bakırköy Kadıköy Ataköy gibi yani gelir ortalamasının yüksek olduğu yerlerde bile 5-6 tl ye gayet temiz yerlerde yeniyor. Bu arada ben Bahçelievlerde oturuyorum 4-5 Tl civarı burada 2-3 tlye de var ama tabi onlar yenmez kıymadan çok acı koyuyorlar.
  • kardeş kimse kusura bakmasın dışarda yiyorsan kazığa gözünü kapatacaksın her rahatın bir zahmeti var. yok yemem diyorsan evde hazırlatıp yiyeceksin konuya bak hizaya gel lahmacun 8 tl. kardeş o her yerde değil bizim burada 3 tl ve 2 taneyle doyuyor insan
  • Sen lahmacun yediğine emin misin ?

    Nereden yedin bunu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.