Şimdi Ara

Lahmacunun 8 TL olması (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
4
Favori
27.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorundamıyım

    Annem 20 liraya kıyma alıp yarısına 20 tane lahmacun yapiyor

    Konuya esnaf doluşmuş, bol keseden atıyorlar, yok şu masrafıymış, yok bu masrafıymış! Cuma namazında esnafı ön sırada görüyorum hep, neden acaba? Kazıklama günahları çok ta ondan mı en önde kendilerini gösteriyorlar! Inş. ahirette de ön sırada bankacı, mütayit, galerici ve bilimum esnaf olur, cennette baş köşeye yerleşirler bu uyanıklar!

    Anaların hakkı ödenmez, elleri bereketlidir, 1 avuç kıymadan 20 lahmacun çıkarır, evini doyurur, cennet anaların ayakları altındadır diye boşuna dememişler:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urfada kralı 5tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname


    quote:

    Orijinalden alıntı: hawkbjk

    kıymanın kilosu 40 tlye alsa içine zaten domates biber vs katıyor o malzemeyle en az 40 lahmacun çıkartıyordur. 1 bilemedin 1.5 hadi başka maliyetleri de kat en fazla 3 tl masrafı var tek lahmacundan 5 tl kar elde ediyorlar. bu sadece 1 örnek ama ben 3 lahmacunla doyarım. 3x8 24 ayransız da olmaz +4 28 tl yuh ulan yuh be

    işletme giderlerinden haberin yok arkadaşım. 8 tl lik lahmacunun üzerinde kaba bir hesapla 2 lira 20 kuruş civarı devlete ödenecek vergi var. Dükkan kira, devlet diyor ki sen kira ödüyorsun bana onun vergisini ver evet yanlış okumadın Türkiye'de böyle bir vergi var adı stopaj sana kabaca bir hesap yapayım

    kira 2000 tl diyelim stopaj dahil aylık 2600 yapar. Muhasebeci 400 tl elektrik su telefon adsl aidat 1000 tl minimum pideci yakıt odun veya doğalgaz 500 - 1000 tl pide ustası garson kurye en az 3 personel pide ustası asgari ücret çalışmaz 2000 o alsa diğerleri asgariden 4800 maaş sigorta gideri de 1800 bakım onarım ambalaj kışın ısınma beklenmeyen giderler geçer de 1000 de daha gelir vergisi kdv yi yazmadım toplam 12 bini geçti yani kaba hesapla bu işletmenin 450 tl civarı vergileri hariç günlük gideri var 8 tl ye yediğin lahmacunun tümü kar olsa hiç vergi ödemese günde 56 tane satacak ki giderlerle kafa kafaya gelsin

    14 senelik işletmeciyim yukarıda hesabı minimum rakamlarla mahalle arası bir pideciye göre yaptım ticarette karlılık hesabı ürünün maliyeti eksi satış fiyatı olarak hesaplanmaz ürünün maliyeti genelde en küçük giderdir




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yılda kapanan, batan, iflas eden şirket sayısı yüzbinleri buluyor.
    İlk bakışta şaşıyordum.
    Allah'tan forum var. Şimdi anladım olayı.
    Adamın eline 20-30 geçince 184 iq'su ile forumda yazdıklarını uygulamaya girişiyor.
    "Ulan" diyor "bunun maliyeti 30 kuruş. Ben 2 TL'ye satsam köşe olurum. Açmak için de 10bin masraf etsem yeter". Buluyor dükkanı. Ama açılış maliyeti bile 30'u bulmuş. Bir tabela 5-6bin tl. Tabela vergisi beşyüz. noteri, ticaret odası, vergi dairesi, belediyesi vs vs.
    Şu bu ıvır zıvır derken maliyet 40-50'yi bulmuş, kredi boğaza kadar saplanmış, ama bizim süper zeka hala uyanamamış.
    Bir işçi maliyeti 2bin tl üzerinde.
    Üç gün 2'ye lahmacun satmaya çalışır, 3-4 derken maliyeti düşürmek için kaliteden ödün verdiği için tutunamaz batar gider.
    Hikaye bu.
    Yüzlerce, binlerce kez yaşanmış hikayeler.
    Forum, sözlük başında oturup serin hikayeler yazmakla olmaz.
    Gidin asosyallikten kurtulup halkın, esnafın arasına karışın.
    En azından gözünüzü açın. Bir dükkan belirleyin üç yılda kaç kez el değiştiriyor, hatta sektör.
    Batan batana piyasada, ama hala hayaller bir milyon.




  • hocam siz kıymalı lahmacun bulduğunuza dua edin. bizim burada kıyma koymuyorlar, bildiğim kadarıyla soya koyuyorlar. ayranı 4 tl'ye satan elemana selam söyle, BİM'de 50 kuruş!
  • evet herşey çok pahalı ama insanımız saolsun sırf gösteriş için en iyi kazıkcı sırf isim yapmış diye o mekanlara giderse adamlarda sokar tabi kazığı, 10-15 tl verip kahve için sıraya giren milletten ne bekliyosun. Daha adını cismini söyleyemeyen adam gösteriş olsun diye bir ton para veriyor kahveye birde sıraya giriyorlar :D
  • Bizim burda da güzel bir lokanta var yaklaşık 5 sene önce lahmacun 3 lira , iskender 15 liraydı zamanla fiyatlar yükseldi şimdi lahmacun 4.50 tl iskender 22 tl herşeye zam geliyor bakalım sonumuz ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazi cafelerde (armada hayat sokagi)ayran 8-10 tl

    ev yapimi diye verdikleri hazir limonatalar 10 tl

    maliyetler kiralar giderler cok yuksek kabul de

    arz da yuksek. bir insan 1 tllik ayrana 10 tl verebiliyor dusunmeden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke.han

    Hocam o konuda haklısınız ancak sözünü ettiklerimiz temel tüketim gıdaları oluyor. Et konusunda da durum böyle. Dünyada en pahalı eti tüketen ülkelerden biriyizdir eminim. Fındık ya da çay onu satan insanların buluşları değil ki sonuçta. Sizin söylediğiniz şey mesela bir teknolojik üründe(iPhone vb.) ya da McDonalds gibi firmaya özgü bir üründe düşünülebilir. Ancak bahsettiğimiz her yerde satılan ve firmaya özgü olmayan basit ürünler ve çok pahalılar. Bilirsiniz bir çok kafede minicik fincanda Türk kahvesi 9-10 liradan aşağı satılmaz. Şaka gibi bir fiyat gerçekten. Şimdi o kahve onu satan kafenin buluşu mu yani ? Yanında getirdikleri de kahve fincanı kadar su var. Dünyada hiçbir yerde bu kadar yaygın değildir böyle fiyatlar eminim. Ama mesela Starbucks, Gloria Jean's gibi firmaya özgü ürünlere bir lafım yok. Adamların kendi buluşları ve markaları.

    Hocam şimdi et,fındık gibi ürünlerde bahsi geçen konuya yardakçılık eden,ona ortam sağlayan devlettir hatta ve hatta pay alan da devlettir(vergiler hariç)(tabi devlet derken hazineye değil ceplere tabiki).Diğer konuya gelirsek tabiki çok faiş bi fiyat ama kafeye niye gidersiniz ? O masayı kiralayıp arkadaşlarınızla oturmak için değil mi ? Zaten o parayı vermeyi göze almışsınız.Şöyle örnek vereyim ben Kıbrıs’ta müzisyenlik yapıyorum.Alkol fiyatları malum,biranın 7 tl olduğu barda da çalıştım 20 tl olduğu barda da.Misal müşteri sırf beni dinlemek için gelip 3 liralık biraya 20 tl veriyordu yada ne bileyim çevre mekanların içinde en lüks mekan orası olduğu için sırf o masada oturup arabasının anahtarını masaya koymak için gelen insanlar tanıyorum.Bir arz talep meselesi,eğlenmeye giden adam zaten gittiği mekanda menüye bakmaz,baksa bile o fiyatları vermeyi göze almıştır ve niye gittiğini biliyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pahalı geliyorsa alma , ne yaygara yapıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kirayı vermesi ufak bir ihtimal bile değil. Aynı malı satması da mümkün değil. Eskişehir'i çok iyi bilirim, Ankara'da da yaşıyorum. Çalıştığım yer yeni yerleşim yerlerinden birinde. İşyeri ağırlıklı bir semt, daha çok şirket merkezi, temsilcilikler filan. Lahmacun 8-10 TL ama Eskişehir'de 3 liraya satılan lahmacunu masaya koyan esnaf tabağı kafaya yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da lahmacun fiyatları 4-8TL arası değişiyor. Arada büyüklük küçüklük farkı da var. 2 tanesi kesiyor, 4-5 lahmacun yiyen de pek yok zaten. 7-8TL pahalı bence de, bir kere gittim Kartal sahildeki Hacıoğlu'na 2 lahmacun 1 ayrana 18TL ödedim, içime oturdu bir daha gitmiyorum. Dediği gibi 1TL lık ayrana 4TL alıyorlar. 5-6TL'ya lezzetli bir lahmacun yemek mümkündür.
    Esas içecek fiyatlarını şikayet edin. AVMlerde resmen kazıklanıyoruz. Yiyecek hadi neyse bir hazırlanma süreci ustası falan var. İçecek hazır ulen, dolaptan çıkarıp veriyor. 1TL ya aldıkları kutu kolayı 3.5-4TL ya satıyorlar. Makineden bastıkları sulu kola daha da ucuz. 50kuruşluk suya 1.5-2TL istiyorlar. Sinema içi fiyatları söylememe gerek yok. 50kuruşluk lık mısırı 10TL ya iteliyorlar esas kazık budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    İstanbul'da lahmacun fiyatları 4-8TL arası değişiyor. Arada büyüklük küçüklük farkı da var. 2 tanesi kesiyor, 4-5 lahmacun yiyen de pek yok zaten. 7-8TL pahalı bence de, bir kere gittim Kartal sahildeki Hacıoğlu'na 2 lahmacun 1 ayrana 18TL ödedim, içime oturdu bir daha gitmiyorum. Dediği gibi 1TL lık ayrana 4TL alıyorlar. 5-6TL'ya lezzetli bir lahmacun yemek mümkündür.
    Esas içecek fiyatlarını şikayet edin. AVMlerde resmen kazıklanıyoruz. Yiyecek hadi neyse bir hazırlanma süreci ustası falan var. İçecek hazır ulen, dolaptan çıkarıp veriyor. 1TL ya aldıkları kutu kolayı 3.5-4TL ya satıyorlar. Makineden bastıkları sulu kola daha da ucuz. 50kuruşluk suya 1.5-2TL istiyorlar. Sinema içi fiyatları söylememe gerek yok. 50kuruşluk lık mısırı 10TL ya iteliyorlar esas kazık budur.


    Sadece kola değil... Ayran fiyatları bile kazık olayını aşmış durumda

    Malum marketlere gidince o ayranın küçük olanını 50, büyük olanına 65 kuruş perakende fiyatına satıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli65 -- 25 Ekim 2017; 10:45:20 >




  • biz tatlıses lahmacun alıyoruz fiyatına göre kıyması diğer lahmacunlara göre aşırı fazla koyuluyor içine
    kıymayı sıyırıyoruz lahmacunda kıymanın yağı tadı kalıyor öyle yiyoruz kıymadan da köfte yapıyoruz
  • Bence kola sigaradan pahalı olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes iş yerine okuluna beslenme götürsün. Çocuklarımız Sabah kahvaltısı yapmadan evden çıkmasın. Abur cubura son işte size yepyeni bir fon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lahmacun 4 TL olan yer sahibinin altında audi varsa kimse bana bahane yapmasın ha dediğim yer bölgenin en pahalı kirası olan bölge

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anacığım geçen gün browni tarzı muazzam bir pasta yapmış,o kadar lezzetli olmuştu ki hayvan gibi yedim dayanamadım.

    Dışarda da malum mekanlarda çokca kahve ve pasta tükettiğimizden,merak ettim ve sordum neler katmış maliyetler nedir felan derken annemin yaptığı pastanın maliyetini hesapladık ve dilim başı maksimum 1,5 tl gibi bir maliyet çıktı. Dilim dediğimde iri dilim

    Piyasada ortalama 8-14 tl arası satılıyor bu melet ve evde yapılandan daha güzel ya da malzemesi dolu değil.
  • Her haltta Ülkenizi boklamaya bayılıyorsunuz. Her haltı klavye ile ortalığa şikayet edeceğinize bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışsanız? Ama yoook tembellik kanımıza işlemiş hoşlanmadığımızı bol bol abarta abarta belirtiriz her yerde ama git şuraya başvur denildiği zaman, "amaaan ne değişecek sanki boş ver" demeyi biliriz anca halbuki 1 kişiyle değişmez ama toplum olarak bilsek nasıl davranıp tepki vermemiz gerektiğini, o zaman çok şey değişir bence.

    Evet haklısın bahsettiğin konuda ama üstteki tepkim, çok haklı olduğun bir şeyi, bana göre yanlış şekilde ifade etmenden dolayı.
    Bu arada Etiler Namlı gurme de bir lahmacun 10 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural


    quote:

    Orijinalden alıntı: zorundamıyım

    Annem 20 liraya kıyma alıp yarısına 20 tane lahmacun yapiyor

    Konuya esnaf doluşmuş, bol keseden atıyorlar, yok şu masrafıymış, yok bu masrafıymış! Cuma namazında esnafı ön sırada görüyorum hep, neden acaba? Kazıklama günahları çok ta ondan mı en önde kendilerini gösteriyorlar! Inş. ahirette de ön sırada bankacı, mütayit, galerici ve bilimum esnaf olur, cennette baş köşeye yerleşirler bu uyanıklar!

    Anaların hakkı ödenmez, elleri bereketlidir, 1 avuç kıymadan 20 lahmacun çıkarır, evini doyurur, cennet anaların ayakları altındadır diye boşuna dememişler:)

    Peki kardeşim gel sen bi açıklama yap, bol keseden atıyor ya herkes? İş yerinde 4 elemanın olsa, aylık 10.000 tl masrafı oluyor ki yiyecek içecek işi ile uğraşanlar için 4 çok çok az bir sayı, hani sizin için minimum tutuyorum sonra ne yapacak o kadar elemanı ya diye "uyanık" olarak göstermeyin milleti.

    10.000 tl eleman masrafı "en az olarak", 10.000 tl de kirası de ki 10k'dan çok daha fazladır aslında düzgün masa vs koyabileceğin bir restorant açmak büyük şehirlerde, ama hani uyanık olmayalım yine.

    Ne etti? 20.000 tl. Bunun aylık 2000 tl stopajı var, 22.000 tl. Muhasebesi var, vergisi var, diğer tonla gideri var. Hadi hatrın için 25.000 tl de sabitleyelim.

    Bir iş yeri sahibinin, Bu giderleri çıkarabilmesi için her ürününü %100 kar ile sattığını düşünerek en az 62.000 tl civarı bir satış yapması gerekiyor. 100.000 tllik satış yaparsa 10.000 tl gibi bir para cebine girecek. Bir dünya hava parası ve masraf yapmış, en az 100 150.000 civarı bir para yatırım yapmış birinin aylık 10.000 tl girmesi ne kadar gözünüze geliyor anlayamıyorum, Ki Türkiyede Aylık 100.000 ciroyu geçen kaç adet restorant vardır ondan da emin değilim.


    Tamam bir lahmacuna 8 tl fazla,kazık ona bir şey dediğim yok da "Lahmacunun eti domatesi en fazla 2 tl neden 2.50dan 3den satmıyorlar" gibi çocuksu, mantıksız yorumlar yapmayın lütfen. Eğer ham maddesi 2 tlye geliyorsa 5 tlden satması lazım esnafın.


    Bir de atarlı atarlı yok şu masrafı yok bu masrafı! demişsin, gel buyur hesabı sen yap o zaman 2 tlye ham maddesi gelen ürünü 3 tlden satıp nasıl işin içinden çıkacaksın bekliyorum yorumunu.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.