Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (584. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.133
Cevap
136
Favori
1.872.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dün sanayide bir arkadaşımın arabasına bakım yaptırıyorduk (R9) ustaya sordum bende 98 model laguna var kayınçomda da 2000 modeli var ikiside 140 bg. onun arabası benimkinden performanslı kalkışlarda daha seri ( arabasını tanımayanlar için hatırtıyım 98 model olan volvo motor, 2000 model olan reno motor ) ustada motor farkı ve beyindeki yazılım farkından kaynaklanır uzun yolda birbirinizi rahatlıkla kovalarsız dedi, bence mantıklı geldi...birde ustaya benim araç yağ eksiltiyor dedim, kaç km de ne kadar diye sordu 7-8 binde 4 litre dedim biraz çok ama eksiltmesi normal dedi. sıfır araçlar yağ eksiltir bunun sebebi üretici motor ömrünü uzatmak için sekman boşluğunu fazla bırakır motor soğukken yağ eksiltir çünki aradaki boşluktan dolayı sürtünme az olur ve yağ piston tepesine çıkar, motor ısındıkça aradaki boşluk genleşmeden dolayı azalır ve yağı eksiltmez.... bende ustaya doğrusun usta uzun yolda 2-3 bin km yol yapıyorum yarım litre yada 750 gr yağ eksiltiyor dedim.. şehir içinde motor tam ısınmadan gideceğin yere varıyorsun sonra tekrar marşa bas tekrar yağ eksiliyor, yanı şehir içi kısa mesaafeli kullanımda yağ eksiltmesi daha fazla oluyor. rektefe görmüş araçda motor yağı eksilmez bunun sebebide tamirciler sekman boşluğunu sıfır ayarlar yağ kaçacak yer bulamaz diyor...

    ayrıca lagunanın kitapcığında firma ...km de ... lt yağ eksiltir diye yazmış ve bu normal diyor...





  • Kiliti temizlemek için bende sökmek istemiştim fakat el bile iç kısma girmediğinden sadece yapabildiğim kadar sprey ile temizlik yaptım.Cam krikosuna gözüm kesmemişti.Cam kaldırma tertibatındaki temizlik olayını bende öneririm arkadaşlara.Kapı içi kolayca sökülüyor.Güzel bir temizlik yapılabilir bu kısımlarda.Güzel bilgiler anatamirci
  • Beyler ön konsolu nasıl sökebiliriz orta kısımdaki koyu gri plastik parçaları sökmek istiyorum onlar ayrı sökülüyormu?
  • geçmişte vites kolu çevresini ve orta kol dayamayı sökmüştüm. koltukları iyice öne al arka tarafa geç ve kol dayamanın alt tarafında montaj vidaları görürsün onları sök vites kolu çevresi kol dayamaya ve ön tarafa tırnaklı geçme fazla zorlamadan bunlarıda sökersin kül tablasının oraya kadar herşey bir çırpıda sökülüyor diger aksamları sökmedim ama bunları sökünce digerlerininde bağlantı yerlerini rahatlıkla görürsün herhalde.....
  • Yani sormak istediğim şudur o koyu gri parçalar konsol sökülmeden çıkabiliyormu?
  • merhabalar arkadaşlar bayadır yazamadım ama fırsat buldukça okuyordum..
    benim keratanın arka bagajı kapatan bi parça varya.. yanında ipler ile asılı o ipler alt taraftan koptular.. yenisini bulabilirmiyim, yada ne önerirsiniz..
    aracın önünü ve benzin kapağını bi güze çocuklar çizmişler pasta ile halledebilirmiyim acaba..
    havada kapalı.. c.tesi biraz ilgileneyim arac ile..
  • bizimdenizci

    bagajı kapatan o parçanın alt tarafına biraz sert aliminyum parça boyu 4cm civarı eni 2cm kadar birparça bul yada başka bir sac parçası ortsından del ve döşemenin alt tarafına yapıştır sonra ipi üstten geçir alt tarafından düğüm at, en pratik masrafsız olanı bu.. metal yerine sert plastikte kullana bilirsin...
  • mrb arkadaşlar ... aydın abi ankaradayım benim araçta bir kaç sorun var.. birincisi araç düşük viteste mesela 2. viteste hafif yokuşta felan silkeliyor ve vuruntu misali birşeyler yapıyor. ayrıca sanırım rot kolları felan değişecek çünkü çat çut sesler geliyor.. bana ankarada hesaplı ve iyi bir yedek parçacı ve laguna ustası lazım tavsiyeni bekliyorum.

    ayrıva bu silkelenme ve vuruntu baskı balatadan olurmu bilgilendirirseniz sevinirim.
  • hasangok06

    A & C otomotiv
    Cihan usta
    şaşmaz oto sanayi sitesi 1.cad. 10. sokak no 26 şaşmaz /ankara
    tel. 278 16 34

    ben telefonle görüştüm iyi çocuklar, parçaları ordan beraber hesaplı alırsınız. saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatamirci

    yıllık izinde olmam sebebiyle bu gün öğleyin arabamla biraz oynayım dedim. sol ön kapı hızlı kapatınca kapanmıyordu yavaşca çekersen kapanıyor bu da kapıyı birkaçkez kapatma denemesi demek. neyse kapı kilidini söktüm bu öyle kolay değil arkadaşlar kilit cam kirkosu ve tüm mekanik aksamla beraber çıkıyor nasıl bir mantıksa... mekanik kirli komple temizledim kilidin içini açmak mümkündeğil dışardan tüm temizliğini yaptım yerine taktım şimdi sorunsuz çalışıyor durbakalım nezamna kadar gideçek. sonrada kışın zor haraket eden sağ ön kapı camına elattım mekanizmayı sökmedim camı yukarı aşağı hareket ettirdiğinizde cama baglantı kızaklarını görürsünüz katran gibi bir kir tabakası oluşmuş bunları önce yağlı spreyle yumuşattım sonra bezle sildim (tabi bunları yaparken camı aşagı yukarı hareket ettirmeniz lazım) sonra bu kızakları gıres yağı ile yağladım. cam eskisinden hızlı hareket eder oldu... sadece döşemeyi söküp bu temizliği herkez yapa bilir.


    sol ön kapıdaki sorun bende var. hızlı kapatınca kapanmıyor yavaş kapatınca kapanıyor.
    kapının ayarının bozulduğunu düşünmüştüm servise gittim kaportacı baktı bu kilit bozulmuş değiştirmemiz lazım dedi. nekadar dedim 166 TL + işcilik yani 200 civarında dediler. bende güldüm tamir etmeyi düşünmedinizmi diye sordum tamir edemeyiz dediler. kalsın dedim bende.
    zaten serviste ne görseler değiştirelim diyorlar. sanayi de bir kaportacıya gideceğim bakalım o neyapacak. sanırım bir dahada servise sadece renault servisinin yapabileceği bir arıza olmadıkça gitmeyeceğim. dini imanı parça satmak bu adamların.




  • cemokka

    dostum değiştirmediğin iyi olmuş. formda bir arkadaşımız laguna1 kilidinin megan kilidiyle aynı olduunu ve fiyatının daha ucuz olduğunu yazmıştı. kabortacıda söktürdüğünde kilidin nasıl olduğunu göreceksin ve megan kilidini sorup karşılaştırın belki dedikleri doğrudur. kapı kilidi cam mekanizmasıyla birbirine perçinlenmiş oyüzden evde bunu değiştirmek zor perçini sökeceksin ve oraya uygun vida bulacaksın. kilitde aynı şekilde içi açılmasın diye yapılmış onun için tamir etmeyi servis düşünmez. ama genel sorunu kirlenme diye düşünmekteyim...
  • @Cemokka

    Kapı kilidimi bu fiyata ? Bence düşük bir rakam söylemişler.Kapı kilit tertibatı 400-500 civarında olması gerekir.Zaten çıkmaları 150-200 arası satılıyor.

    Küçük bir notta ben ekleyeyim.Ön tamponu tutan vidalardan biri düşmüş, haliyle sallanıyordu.Servise götürüp yaptırmak istedik.Bir bakalım ücretine dediler.. Eleman geldi, 1100 + işçilik dedi ! Bir vida sıkmayı sordum hepsi bu.Komple sıfır ön tampon getirtip onu takabileceklerini tamirat yapamayacaklarını söylediler.Hatta birde sanayide yerlere gitmemiz konusunda akıl verdiler ama biraz sesi yükseltip müdürleriyle görüşünce kaporta kısmında bir vida uydurup sıktılar ve para istemediler.. Senin kilit mevzusu biraz zor oldugundan yapmamış olabilirler ama bu servislerin tamir yapmama durumu hakikaten can sıkıcı.Tamir derken ufak tefek işlerde müşteriyi memnun etme gibi bakıp yapsalar eyvallah.Sağılacak inek gözüyle bakılıyoruz malesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sysinternal

    @Cemokka

    Kapı kilidimi bu fiyata ? Bence düşük bir rakam söylemişler.Kapı kilit tertibatı 400-500 civarında olması gerekir.Zaten çıkmaları 150-200 arası satılıyor.

    Küçük bir notta ben ekleyeyim.Ön tamponu tutan vidalardan biri düşmüş, haliyle sallanıyordu.Servise götürüp yaptırmak istedik.Bir bakalım ücretine dediler.. Eleman geldi, 1100 + işçilik dedi ! Bir vida sıkmayı sordum hepsi bu.Komple sıfır ön tampon getirtip onu takabileceklerini tamirat yapamayacaklarını söylediler.Hatta birde sanayide yerlere gitmemiz konusunda akıl verdiler ama biraz sesi yükseltip müdürleriyle görüşünce kaporta kısmında bir vida uydurup sıktılar ve para istemediler.. Senin kilit mevzusu biraz zor oldugundan yapmamış olabilirler ama bu servislerin tamir yapmama durumu hakikaten can sıkıcı.Tamir derken ufak tefek işlerde müşteriyi memnun etme gibi bakıp yapsalar eyvallah.Sağılacak inek gözüyle bakılıyoruz malesef.


    hocam

    değişecek olan parça kapının üzerindeki aksam dı. nekadar dedim 166 + işcilik deyince gerçeği söylemek gerekirse yan sanayimi? orjinalmi? diye sormadım.

    bir de çıkma olayına gelince . sayfanın başında fotoğraflı mesajım var havalandırma ızgaralarıyla ilgili. servise sordum. ortadaki 2 parçaya 95 tl civarı demişlerdi kapının üzerindekilerde 65 tl civarı.
    çıkmacıları gezdim valla bu parçaları bulmak çok çok zor. elinde olan 1-2 kişide ortadaki ızgaralara 90 - 100 tl arası fiyat çektiler. orjinalinin fiyatını biliyormusunuz bu parçaların? 90 tl civarı dediğimde . hiç kaçırmayın güzel fiyat oradan alın dediler

    sidikli sol ön hoparlör kapağı bile 100 tl. inanılmaz fahiş fiyatlar bunlar.

    servise insan içine sine sine gidemiyor valla. insanın içinde hep kesin saçma sapan fiyat çekecekler diye kuşkuyla gidiyorsun. öylede oluyor.
    yada olum ne olacak 20-30 liradır diyorsun 1100 tl çıkıyor senin gibi.




  • bugun arabanın yagını degıstırdım ılcede... arkadasımdı usta zaten .. ön takıma baktı rotıl değişecek dedi.. daha önce rotil değiştiren varmı arkadaşlar... şaşmazda değiştireyi planlıyorum... orjınal parca fıyatı bılen varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • @cemokka

    servise uğrarsan arka bagajı kaldıran amortisörlerin çiftinin fiyatınıda soruver Arabadan soğursun duyunca.Benim arka amortisörün üst kısmındaki paso parçalandı.Haliyle 9 sene olmuş.Forumdan bir arkadaş sağolsun yardımcı olmuştu alttakiler için.Üst problemini giderememiştim.Bagajda sanıldığından çok daha ağır amortisörler olmayınca.. Bir yeri sorarken sanayide, sorduğum kişi bir göz atmak istedi (kamyon tamircisi) ve sağolsun ömürlük olarak halletti sorunu.Fatih kamyonların gaz koluyla alakalı bir parçanında aynı olduğunu söyledi ve taktık tam olarak oturdu.Artık plastik değil demirden bir pasom var.Bu sıkıntısı olan arkadaşlarada bilgi olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemokka


    quote:

    Orijinalden alıntı: anatamirci

    yıllık izinde olmam sebebiyle bu gün öğleyin arabamla biraz oynayım dedim. sol ön kapı hızlı kapatınca kapanmıyordu yavaşca çekersen kapanıyor bu da kapıyı birkaçkez kapatma denemesi demek. neyse kapı kilidini söktüm bu öyle kolay değil arkadaşlar kilit cam kirkosu ve tüm mekanik aksamla beraber çıkıyor nasıl bir mantıksa... mekanik kirli komple temizledim kilidin içini açmak mümkündeğil dışardan tüm temizliğini yaptım yerine taktım şimdi sorunsuz çalışıyor durbakalım nezamna kadar gideçek. sonrada kışın zor haraket eden sağ ön kapı camına elattım mekanizmayı sökmedim camı yukarı aşağı hareket ettirdiğinizde cama baglantı kızaklarını görürsünüz katran gibi bir kir tabakası oluşmuş bunları önce yağlı spreyle yumuşattım sonra bezle sildim (tabi bunları yaparken camı aşagı yukarı hareket ettirmeniz lazım) sonra bu kızakları gıres yağı ile yağladım. cam eskisinden hızlı hareket eder oldu... sadece döşemeyi söküp bu temizliği herkez yapa bilir.


    sol ön kapıdaki sorun bende var. hızlı kapatınca kapanmıyor yavaş kapatınca kapanıyor.
    kapının ayarının bozulduğunu düşünmüştüm servise gittim kaportacı baktı bu kilit bozulmuş değiştirmemiz lazım dedi. nekadar dedim 166 TL + işcilik yani 200 civarında dediler. bende güldüm tamir etmeyi düşünmedinizmi diye sordum tamir edemeyiz dediler. kalsın dedim bende.
    zaten serviste ne görseler değiştirelim diyorlar. sanayi de bir kaportacıya gideceğim bakalım o neyapacak. sanırım bir dahada servise sadece renault servisinin yapabileceği bir arıza olmadıkça gitmeyeceğim. dini imanı parça satmak bu adamların.

    kapıyı hızlı kapatınca kapanmama sorunu bendede vardı hatta bazen kapı kendi kendine açılıyordu.
    bir kaç kiltciye gitmiştim yağladılar tuzladılar bi kaç gün idare etti sonradan yine aynı..
    daha sonra başka bi kilitciye gittim işin uzmanıymış adam..
    adam kapıyı kıracak şekilde kapattı kapı kapanmadı geri geldi;içimden ohaa lan dedim.. arka kapılarıda denedi arka kapının biride bu şekilde kapanmadı ..adam tamam abi hallederiz dedi. kilidin kapıyı tuttugu dilin orayı spiralle biraz taşladı..tamam abi dedi ama ilerde yine sorun çıkarabilir bunlarda bu sorun oluyor zaman zaman dedi.. ve 1 yıl sonra tekrar sorun çıkardı yine gittim adam yine halleti. aldıgı para ise abi bozuk bişi at yeter oldu sadece..
    yani iyi bir kilitciye giderseniz 2 dk.lık bir işi var...

    bu arada benim sol kapı içinden diye tahmin ettigim bir ses geliyor.. araba hareket ederken veya durma esnasında tıkır tıkır sanki bir tel sallanıyomuş gibi bir ses geliyor.. kapıyı söken arkadaşlar bilirler belki ne sallanıyodur sizce????




  • merhaba arkadaşlar,
    renault laguna 2001 RXE 1.6 16v1lf araç hakkında ki yorumlarınızı almak isterim.Tüplü kullanımda en yisinden tup takılırsa motor kaç km de yorgun demektir?Bu kasa araç için 1.6 motor yetersiz diyorlar yorumlarınızı bekliyorum.
    teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar Adım Mesut... Bursalıyım... ve gerçekten bir LAGUNA hayranıyım...

    hiç unutmuyorum, gençliğimde, odamın duvarında posterlerini astığım, her posterin altına ''Bir Gün Mutlaka'' yazdığım otomobil... LAGUNA...

    şimdi odamın duvarlarına posterini astığım o hayalimdeki araca sahibim... inanın bu anlatılmaz bir mutluluk...

    2001 model Metalik Bej 1,6 16V RXE... posterlerdeki renk ve jant şekilleri bile aynı... bu aracı almak için çok aradım...

    aracı hakkında çok titiz olarak bilinen bir insanım... Bu aracımı almadan önce 98 yılında aldığım 1994 Model Lada Samara kullanıyordum... İşin aslı hala kullanıyorum ama hak verirsiniz ki biri LADA biri LAGUNA...

    Şimdi laguna hakkındaki araştırmalarımı sizlerle paylaşayım...


    *1,6 Lt. motor bu kasayı taşır mı ? :

    =)) kıyas yapalım mı_?_ 1,6 lt. 16 valve motor 115 beygir güç üretiyor...

    eğer bu motor bu kasayı taşımıyor olsaydı, sizce renault gibi bir dünya markası, 0 km. ürettiği araçlarda hala bu motoru kullanıyor olurmuydu_?_ Aynı motorlar LAGUNA II ve MEGANE II yeni üretiminde hala kullanılıyor...

    *1,6 Lt Motor Yakıtta cimrimi ? :

    Arkadaşlar bu konuda herkesin düştüğü bir yanılgıyı ortadan kaldıralım...

    bakın 2.0 motor ile 1.6 motor arasında bir tezatlık vardır... 1.6 Lt motor şehir içinde ''DUR - KALK'' çok olan yerlerde 2.0 motora göre çok avantajlı bir kullanım sağlar... 2.0 Lt motor bu durumlarda hakikatten yakar...

    ama şehirler arası yolda durum tam tersi oluyor... örneğin 80 km hızla seyir halindeki bir aracı 120 km hıza ulaştırmak için, yada 100 km sabit hızla seyir etmek için hacanması gereken gücü 2.0 lt olan seçenek daha kolay üreteceğinden yakıtta çok daha ekonomik oluyor...

    Hal böyle iken verilecek tek cevap var... ''HERKES HADDİNİ BİLECEK'' =))

    1,6 Lt. 16v ile şehirler arası yolda 200 basmak haddimize değil... haaa basarsın sorun değil ama yakıtı katlarsın....

    buna tezat 2,0 Lt. 16v bir motorla şehir içinde takılayım gezeyim tozayım, kısa koşu yapayım dersen, keza, sonuç aynı olacak...

    --------------------
    işin aslı gençliğimin de verdiği bir his ile atiklik çeviklik kanımızda var... AMA tüm bunlara rağmen ben lagunanın koltuğuna oturduğumda bambaşka biri oluyorum... son derece ağırbaşlı, sakin, trafiğe saygılı, özgüveni yerinde, yani kısacası bambaşka biri oluyorum... ve bunu yapan ise işte bu araba...

    1,6 16v laguna bir hız arabası değil...

    konfor arabası, eskilerde ve hala çok yerde MAKAM ARABASI, tam bakımlı laguna ile yolda kalmak gibi bir sorun aklınıza gelmez... ki kalmış olsanız 7/24 yol yardımı yurdun nersinde olursanız olun, size en fazla yarım saat mesafede... parça bulamamak gibi bir sorun asla yok...

    ama hak verirsiniz ki her saltanatın bir de bedeli oluyor... bu saltanatın bedeli de yedek parça...

    aklınızda bulunsun... mesela ''LADA''

    hem yedek parçada, hem yakıtta, hem servis bakımda çooook ucuz... neredeyse bedava...

    AMA...

    BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR




  • @taskin_01

    Hocam kapı içinde ses yapacak öyle sallanacak pek birşey yok diye hatırlıyorum.Cam mekanizması var zaten o sabit.Orta koruma barından kablolar geçiyor, onlarda sabitlenmiş durumda.Yalnız kapıyı söktüğümde ne işe yaradığını çözemediğim bir parça vardı onu plastik vidasını sıkarak sabitlemiştim.Kapının sağ altında sert sünger tarzı bir malzeme vardı.Üstündede plastik vidası.Neden orada ne işe yarar bilmiyorum.Bu gevşedide ses yapıyor desem o bu kadar ses çıkarmaz, sert sünger zaten.Cam krikosumu gevşedi acaba ? Elle dışarıdan bir muayene etsen camda sallanma varmı diye.Aklıma gelen başka birşey yok..

    @warwap

    Hocam senin gibi Lagunasına hayran arkadaşların olması ne güzel.Bu araçların kıymetini bilen insanları görünce bende mutlu oluyorum.Bu arada 1.6 16 valve 110 beygir.115 beygir olan 2.0 RXE ler.




  • Lastiklerim eskidi lastiklerimi değiştirmem lazım hazır değiştirmişken jantlarıda 195 65 15'ten 215 45 17 yapsam diyorum güzel estetik bir jantla ne dersiniz sizce güzel dururmu?
  • 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.