Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.183
Cevap
249
Favori
1.644.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_hakki

    Merhaba Dostlar,
    Aracımda bobinlerde bir sıkıntı var sanki, zaman zaman devrilenmede sıkıntı hissediyorum.Bilgisayara baglandıgında , bobinde sıkıntı varsa gösteriyor muydu? Hatta "hangi nolu bobinde" olduguna kadar ???

    En kısa zamanda bilgisayara sokacağım ama tezcanlılık işte merak ettim.

    Tşk...

    NOT : Önceki Laguna 2 aracımda bobinleri değiştirdim ama o kadar barizdiki bobinde sıkıntı oldugu, bilgisayara baglamandan direk değiştirmiştim.



    bilgisayara bağlandığında direk olarak "ateşleme sisteminde hata"iletisi veriyor hatta "sürekli" yada "ara sıra" diye..bunun üzerine usta deneyerek hangi nolu bobinde hata olduğunu tesbit ediyor.zaten dikkat ederseniz arabada çalışırken titreşim olduğunu hissedersiniz...saygı ve selamlar..




  • ben 2 gün önce bilg girdim bilgisayarda 2.bobin ateşleme sistm arızası verdi
  • Karti yeniden programlamak diye birsey duydunuz mu arkadaslar ? Benim eller serbest modu 2 senedir calismiyor. Sanirim pil degisimi sonrasi bozuldu.
  • nickozy bugün aracı ana servise götürdüm aracın dizel gibi çalışmasının sebebi tiriger setinin ordaki yağlı kasnağın bozuk olmasından veya yağ basıncı ayar parçasından yaptığını söylediler önce yağ basınç ayar parçasını değiştirip deneycekler olmassa tiriger setini ve yağlı kasnağı değiştirecekler tiriger seti 10 bin km önce değişmişti yarın tekrar gideceğim bakalım bize kaça patlayacak
  • Bende zaten 2004 privilege var.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Phalanx_extreme


    quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy

    say156
    senin sıkıntını yaşayan çoğu arkadaş boğaz kelebeği temizliği ile sorunu aştı en ucuz ve en faydalı müdahale bu
    arıza geçmez ise boğaz kelebeğini temizlettiğiniz için pişman olmassınız 20 tl ciarına temizliyorlar
    ilk bunu bi dene bakalım

    agkan
    bütcenize göre temiz 2003 2004 privilege bva (Triptonik) (+) laguna bulabilirsiniz bulduğunuz ilk araca sarılmadan iyice araştırın.
    benim aracımda elektrikli hafızalı deri koltuk var ve acayip konforlu ve keyifli laguna nın orj deri döşemesi çok kalitelidir.
    suroof da çok kullanışlı ve fonksiyonel

    extreme,
    birade o parçayı çıkartmalısın şöyle yap
    kart yuvasına rahat girebilecek barmağından daha geniş olmayan yassı bir çubuk bul ahşap olmasını tavsiye ederim dondurma çubuklaarı olur mesela
    ucuna bir bantı ters olarka yapıştır yapışkan kısmı dışa gelecek şekilde. sağlam yapıştığndan emin ol sonra bir fener yardımı ile görerek nazikçe
    çubuğa yapıştırdışın ters bant la tut çıkart.
    bir çıkma kart bulup nazikçe dış taraflarından keserek içindeki devreyi aktartabilirsin. (ben şu anda bu şekilde tamir ettirdiğim kartı kullanıyorum)


    Çok teşekkür ederim nickozy ama malesef parçayı içinde göremedim. Zaten kart çatlaktı. Kartı çekerken çatlak kısım biryere takıldı ve kırıldı çatırt die. muhtemelen içinde biryere saplanmış olabilir? nasıl çıkabilir başka o parça? Ayrıca çıkma kartı nereden bulabilirim kocaelinde bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?




  • Benim arabanın direksiyonun sağında bulunan sesli ikaz sistemi düğmesine bastığım zaman düğme içine gidiyor fakat basılı kalmıyor bunun sebebi ne olabilir.
  • Tekrar geçmiş olsun.Inşaallah en hasarsız haliyle hallolor...

    quote:

    Orijinalden alıntı: kelleroglu

    Onu yapmayı çok düşündüm ama sonuçta adam beni çağırmadı ben kendi ayaklarımla gittim. Araba şu an Neziroğlu'nda tamir görüyor. Şarj dinamosunun kayışı triger setinin içine girdiği için o da değişmek zorundaymış. Hatta triger setindeki dişlilerden birisinin kenarını kırmış. İnşallah şarj dinamosunun kayışı ve triger seti takıldıktan sonra araba sorunsuz çalışır da ben de bin lira ile yırtarım... Tek korkum, arabayı çalıştırmayı denediklerinde motor gömleğinde, silindir kapağında vesair yerlerinde başka arızalarının olduğunun anlaşılması... O zaman vay halime...
  • Tşk alakan için...
    Bende alırsam dediğin gibi yetkili servisten alacağım bobini...

    Bu arada bu kadar detay bilgileri servistekiler bile bilmiyor, bu anlamda da tebrik ediyorum

    Saygılar...

    quote:

    Orijinalden alıntı: mfgunes

    yok inşallah öyle bişey olmaz laguna her ustanın eline verilmiyor

    hakkı
    bilgisayar sağ baştanmı sol baştanmı onuda gösteriyor yanlız motora doğru döndüğümüzde akü tarafındaki bobin 1. olarak kabul ediliyo ben böyle biliyorum ama yetkilide bence değiştir çünkü tekrar arızalanırsa 2yıl garanti olur
  • Tşk ederim...


    quote:

    Orijinalden alıntı: YILDIZCA


    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_hakki

    Merhaba Dostlar,
    Aracımda bobinlerde bir sıkıntı var sanki, zaman zaman devrilenmede sıkıntı hissediyorum.Bilgisayara baglandıgında , bobinde sıkıntı varsa gösteriyor muydu? Hatta "hangi nolu bobinde" olduguna kadar ???

    En kısa zamanda bilgisayara sokacağım ama tezcanlılık işte merak ettim.

    Tşk...

    NOT : Önceki Laguna 2 aracımda bobinleri değiştirdim ama o kadar barizdiki bobinde sıkıntı oldugu, bilgisayara baglamandan direk değiştirmiştim.



    bilgisayara bağlandığında direk olarak "ateşleme sisteminde hata"iletisi veriyor hatta "sürekli" yada "ara sıra" diye..bunun üzerine usta deneyerek hangi nolu bobinde hata olduğunu tesbit ediyor.zaten dikkat ederseniz arabada çalışırken titreşim olduğunu hissedersiniz...saygı ve selamlar..




  • Şimdi aklıma geldi.Bir serviste gormuştum.Bir tane alet var.Ucu uzun ve ince, motor kaputunun altında ustunde her yere girebiliyor bu özelliği sayesinde.Ne işe yarıyor derseniz sesin kaynagını tespite yarıyor.

    Sesin asıl kaynagını bu cihazla dinleyip bulabilirsiniz.Deneme yanılma yapmaya gerek kalmaz böylece...Bir önceki Laguna mda bu alet sayesinde nokta atışı yapmıştı usta.

    saygılar...

    quote:

    Orijinalden alıntı: seben11

    nickozy bugün aracı ana servise götürdüm aracın dizel gibi çalışmasının sebebi tiriger setinin ordaki yağlı kasnağın bozuk olmasından veya yağ basıncı ayar parçasından yaptığını söylediler önce yağ basınç ayar parçasını değiştirip deneycekler olmassa tiriger setini ve yağlı kasnağı değiştirecekler tiriger seti 10 bin km önce değişmişti yarın tekrar gideceğim bakalım bize kaça patlayacak





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    Karti yeniden programlamak diye birsey duydunuz mu arkadaslar ? Benim eller serbest modu 2 senedir calismiyor. Sanirim pil degisimi sonrasi bozuldu.




    Evet .. Karti degistirmistim, Fransadan yeni kart geldiginde bilgisayara baglayip yeni karti araca tanitiyorlar ... Karti yeniden programlamak dedikleri bu olsa gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy

    seben
    info@otocikmacisi.com.
    www.cikmacierhan.com
    www.otoyedekparcaci.com
    ellerinde varsa yardımcı oluyorlar hangi parçayı alırsan al ama önce o fiyatını öğren ona göre de pazarlık etmeyi unutma.
    seben arabanda far sensörü yok (benimki ile aynı seri benim arabam bu serinin en dolusu olmasına rağmen bende de yok oradan biliyorum :))

    extreme
    kültablasını çıkardıktan sonra kart okuyucu kolayca çıkar. iki yanından iki elinle hafiçe tutarak kendine doğru çek arkasında bağlantı soketi var
    onuda tırnağını açarak çıkart
    istersen çıkartarak bir dene kolay çıkaramassan zorlama



    nickozy tavsiyen için teşekkür ederim ama çok sakar bir insanım hiç bulaşmayayım elimde kalır...




  • Birşey sormak istiyorum normal bir ustanan yaptığı işçiliğin fiyatıyla orjinal servisin yaptığı işçiliğin fiyatı arasında ne kadar maliyet farkı oluyor? bir örnek verebilirmisiniz rica etsem? Neden soruyorum çünki kocaelindeki ustalar lagunadan zerre anlamıyor korka korka gidiyorum herhangi bir ustaya... servisi daha güven veriyor bana en azından allah korusun herhangi bir sorunda başına ekşiyebileceğim birileri var. ustaların çoğu çok kalesiz. arabaları kobay olarak kullanan çok...
  • arabanın bakımları için ödediğimiz yetkili ve özel servis ücretlerini şöyle tasnif edelim.

    yet. serv. :mecburen orj parça fiyatı + işçilik fiyatına dahil olarak onlarca kişinin çalıştığı dev garajların usta elk su yemek vergi vb giderleri.
    özel serv. : muhtemel çıkma, orj ve yan sanayi parça fiyatı + işçilik fiyatına dahil olarak mütevazi tamirhane giderleri

    özel servis ile yetkli serviste işçilik ücretlerini en bariz şekilde firmanın çapına bağlı giderleri
    ve 1 yıllık değiştirilen parçaya verilen garanti belirler.

    genellikle özel servisler yetkili servislerin en fazla 4 te 1 i kadar eleman la döndürülür. işçilik ücretleri yet. servislerde belli bir şablona ve tarifeye
    göre uygulanırken, özel serv. ustanın vicdani insiyatifine bağlı olarak çok makul oranlarda olur.

    yetkili servis arızalı lduğu düşünülen parçayı ilk etapta değiştirirken, özel servis onn tamiri için bütün imkanlarını müşterinin lehine zorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 2 Nisan 2010; 9:23:17 >




  • arkadaşlar debriyaj baskı balatası yıprandığında arabanın çekişinde düşme ve hızlanmada motor sesinde bi gariplik olurmu
  • dede
    evet çekiş düşer biraz.
    motor sesinde gariplik şöyle olur arabanın deviri yüksek olduğu halde kavramanın deformasyonuna bağlı oalrak normalden yavaş gider.
    debriyaj yukarıdan kavramaya başlar
    araba 2. viteste kolay kalkar
    en kesin belirtisi 3 te bile kalkmaya başlar. :)
    bazıları bunu arabasına has bi özellik zanneder....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 2 Nisan 2010; 16:52:22 >
  • merhabalar aranıza yeni katıldım ben 2007 laguna privilege sahibiyim sizin de iyi bildiğiniz gibi bu modelin iç plastiğinin üstünde ince bir kaplama katman var ve kalitesiz bir yapım ki belli noktalarda kendiliğinden belli noktalar da ise kullanıcı hatasından kalkmakta örnek vermek gerekirse
    1)kapıyı çekmek için tuttuğumuz kulpun kaplamaları 4 kapıda da
    2)dörtlü flaşör ile kapı kitleme tuşunun bulunduğu bölgenin çevresinde
    3)müzik sisteminin çevresinde 5. cd ışığının kenarı hafif kavlamış durumda( buraya hiç el dokunulmayan bir nokta kendiliğinden nasıl olur anlamış değilim sadece bu numaralı cd takılı olduğunu gösteren bir gösterge çünkü)
    4)ortadaki havalandırma çıkışında bir bölge attı ben buraya koku takmıştım hadi bu benim hatam diyelim ama herkes aracına koku takıyor ki bu araç sonuçta laguna insan beklemiyor.

    sormak istediğim ben bu bölge veya bölgelere ne gibi birşey yapar veya yaptırabilirm? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...




  • benim aracın katalitik konverterin içini boşaltmışlar buna nasıl ucuz katalitik bulabilirim tavsiye edermisiniz
  • ya arkadaşlar bi sorum olacak 1.6 araç şehiriçinde 1.83 lpg fiyatıyla sizce ortalama normal kullanmada nekadr yakar litrede nekadr yakar acilen cvp bekliyorum saygılar
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.