Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (360. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.184
Cevap
249
Favori
1.644.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam


    quote:

    Orijinalden alıntı: kursathanunal

    Arkadaşlar 2 haftalık tatilimden gelmiş bulunmaktayım.. 2500 km lik yolculuktan sonra sorunsuz olarak geriye geldim çok şükür.. Dün nickozy ile tanıştık sağolsun oturduk etli ekmeğimizde yedik :)) onunda dediği gibi laguna sıcak havayı sevmiyor, ilk gittiğim günlerde vites ile ilgili sorun yaşadım ama tahminimce debriyaj hidroliği ile alakalı onu göstereceğim ama şimdi hiç bir sorun yok.. Size tavsiyem lagunalarınız oda sıcaklığında muhafaza edin :))

    Birde bu arada, nickozy nin arabasını kullandım ohayyamın kinden sonra .. Otomatik vitese ön yargımı birazcık azalttı.. Sanırım ohayyamın lagunası referans olamadı bana :)


    Valla ne diyeyim :) sen Lagunadan anlamiyorsun ...Nickozynin ustasi bile arabama hasta olmustu, bi sen begenemedin


    ne yani benim arabayı beğendiği için mi anlamıyor oldu şimdi aşkolsun birader...
    senin arabayla ilgili mesele zaten malum. sorunlar aşılınca rahatlayacaktır...
    benim usta snin arabanın motorunun çok açık olduğunu söylemişti... hatırlıyorum bende....
    ama neredeyse 8 ay önce :))




  • günaydın arkadaşlar bugun sabah arabayı calıştırdım.on konsoldakı lıkıd ekranda saat ve sıcaklık degerlerını gosteren ekran ılk once duzgun gosterıyordu sonra goruntu bozuldu..daha önce forumda sıcaktan dolayı boyle sorunların olabılecegı yazıyordu..şimdi bu ekran kendı kendıne eskı halıne doner mı yoksa elektrıkcıyıye mı goturmem lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lagunix

    arkadaşlar merhaba
    akü arıza lambası yük bindikçe (klima açıkken, direksiyon tam kırılıp manevra yapılırken) ara ara yanıp sönüyordu. özel bir tamirhenede aküde bir problemin olmadığı şarj dinamosunun şarj etmediğini söyledi usta. şarj dinamosu söküldü usta şarj dinoma ksanağının bilyelerinin dağıldığını ve boşa döndüğünü söyleyerek değişilmesi gerktiğini söyledi. parça siparişi verildi erttesi gün kasnak kdv dahil 195 tl 55 tl de işçilik 250 tl bir hesap çıktı. arabayı çalıştırıp klimayı açtık ve para ödemek için muhasebeye didip gelinceye kadar araba çalıştı. geri döndüğümde akü arıza lambası aynen yanıyordu. usta kaportayı açtı ki yoğun bir plastik kokusuyla beraber v kayışı yanıp koptu. arabayı durdurduk, usta bu sefer krak kasnağının bozuk olduğunu bu yüzden meydana geldiğini söyledi. biraz tartıştık ve arabayı bırakıp gittim. şimdi bugün yeniden geldiğimde krank kasnağı sipariş edilmesi gerektiğini söylediler 400-430 tl arası, sorun hallolmadığı takdirde bunun parasını almayacağını söylediler.
    şimdi en önemlisi ustaya güvenim sarsıldı, acaba asıl sorun ne krank kasnağı mı boşa değiştirilen dinamo kasnağı mı, parça fiyatları makulmüdür? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. gerçekten insanın asabı bozuluyor, herkese sorunsuz sürüşler dilerim.


    arkadaşlar merhaba, dün itibariyle problemimiz halledildi. sorun krank kasnağından kaynaklanıyormuş, değişince her şey normale döndü. usta nadir görülen bir arıza olduğunu söyleyerek kasnak içinde bulunan plastik maddenin zamanla deforme olduğunu ve yük bindiği sıralarda akü arıza lambasının yanmasına sebep olduğunu söyledi. arızanın giderilmesi ise 370 tl orijinal krank kasnağı+33 tl vantilatör kayışı+12 tl kargo ücreti+ 55 tl işçilikle 470 tlye mal oldu. usta bizimkinin sağlam olduğu anlaşılınca daha önce getirttiği şarj dinamo kasnağını da geri alıp fiyattan düştü. forumlardan bakabildiğim kadarıyla 2006 lagunalarda bu krank kasnak arızası galiba çok oluyor. akü arıza lambası yanan arkadaşlara bir de krank kasnağını kontrol ettirmelerini tavsiye ederim. herkese hayırlı yolculuklar.




  • Yav ohayyam abicim, hocamla çıkıp uzun yolda basamadık sokak aralarında gittik ama araba vites küçültmek yerine bulunduğu viteste topluyordu, ben biliyorsun kullananlar kadar laguna otomatiğine alışık değilim benim için arabanın ivmelenmesi önemli daha doğrusu bindiğim lagunaları kendiminki ile kıyaslıyorum.. Nickozy hocamın söylediği 3-5 kritere dikkat ettik evet iyiydi, getir şimdi seninkinide deneyelim kıyas edelim onlarıda göz önüne alarak, ilk seninkini kullandığım için acemiydim :))) ve biliyorsun senn arabayı kullanırken hız odaklı deneme yaptık.. Bide anladığım tek laguna benimki, şu ana kadar 4 -5 tane denedim (görünüşü hariç) varsa yoksa benim arabam ya :D

    Redlord, allaha şükür bu sefer hiç bir sorun çıkarmadı ama söz verdi bana giderken sorun çıkarmayacağını söylemişti :))) bizim arabalar sıcağı sevmiyor buna eminim artık.. Bi görelim bi görelim dedik hiç sallamadın ramazan oldu işte artık hiç göstermezsin kendini ...

    Erlokan, o sorun sıcaktan olabilir ekrana bağlanan iletken bir bant var, yapıştırma olduğu için ısının etkisi ile kalkabiliyor.. Serinleyince görüntü geri gelmezse elektronikçiye göstermende fayda var.. 2 hafta boyunca güneyde 40 derecelerde güneşte kaldı öyle bi sorun yaşamadım.. Ama benim gösterge eski tip lcd, yeni tiplerde durum ne bilemiyorum..




  • Teşekkürler lagunix...

    Tanışan arkadaşların birbiriyle şakalaşmalarından ziyade, sohbet dısında anlatımların için. Ben de kontrol ettireyim krank kasnagını, klima baglantısını tam onaylayamadım ama belkı de yuk binince yapıyordur benımkı de. Şu an Ispartadayım ve klima ıhtıyacı olmadıgından bir ihtimal, akü arıza lambası hiç yanmadı...
  • oguz abim yerine göre şakalaşıyoruz yerine göre paylaşıyoruz.. Her konudan hepimiz anlayacağız diye birşey yok yazılan şeylere alakalı olan başına gelen yaşayan sorunu gideren yazıyor cevap veriyor zaten, hiç birimiz uzman değilizki her konuya cevap verelim.. Ben otomatik şanzuman konusunda yorum yapamam aracım manual yada krank kasnağı konusunda çünkü başıma gelmedi.. Okuyorum evet başıma gelirse sorunu halledebileceğim.. her mesaja yorum yazmak sadece konu kirliliği olur diye düşünüyorum ki zaten bu başlıkta her birşey konuşuldu sorun yaşayınca eski konulara dönüp neymiş diye bakıyorum.. Ve konumuzda tanışan şakalaşan tanışmayan konuşmayan diye bir ayırım olmasın istiyorum.. Hepimiz birbirimize yardım ediyoruz ve arkadaşız diye düşünüyorum.. Ben ıspartaya gelsem senide ziyaret ederim.. İstersen elbet.. Yanlış bir şey anladıysamda özür dilerim.
  • merhabalar 989 2.0 RTX lagunamı sattım ve şimdi 1.6 privilage almayı düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz almamı önerirmisiniz kimisinde far yıkma ve sunroof var herhalde en fulu onlar oluyor alırken nelere dikkat etmem gerekiyor kronik arızası var mı laguna 2lerin şimdiden teşekküreler
  • Merhaba Kürşat Bey,

    Isparta'ya gelirseniz sizi ağırlamaktan, tanışmaktan memnun olurum. Sanırım Ankara-Antalya güzegahınız üzerindedir. Her zaman beklerim.

    Saygılar
  • dtoguz
    sevgili kardeşim şakalaşmak olarak tabir ettiğiniz muhabbetin forumda mukayese ve genel kullanımla alakalı farklılıklar temelli derinliği var
    yani yine bilgilendirici tartışmaların mahsuludür şakalaşma diye bahsettiğiniz meseleler.

    krank kasnağı arızalı lduğunda sadece akü lambasına arzı verdirmez krank kasnağına bağlı olan alternatör ile çalışan bütü sistemlere verdirebilir.
    ama en bariz belirtisi ki son aşamasıdır, araba dan bir yanık lastik kokusu gelir (krank kasnağının iç ve dışını ayıran lastik conta yanar)
    ve araba stop eder. çalıştırırsınız hemen stop eder kendini emniyete alarak.
    krank kasnağının bozulmasının bana göre temel sebebi de alternatöre yük bindirecek şekilde alternatöre bağlı elemanlrın klima, şarj gibi
    rulmaknlarında ve/veya göbeklerinde meydana gelebilcek mekanik sorunlardır.

    bu durumda olan arkadaşlarımın önce alternatör elemanlarının kontrolünü yaptırmalarını tavsiye ederim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytur2002

    yok ustadım osmaniye
    lavoto smart taktırıyorum simit 1350 TL
    Syron 205-55-16 taktırdım takım 540 TL ilginize teşekkürler


    arkadaşlar mümkünse araçlarınıza 55 taktırmayın 60 taki konfor sürüş daha iyi :)
  • alternatör kasnağı ile krank kasnağı aynı parça mı yoksa farklı mı
    bu arada benim casebasse teybin sadece açma kapama düğmesi çalışıyor diğerleri çalışmıyor bu teybin kargo ile gönderip yaptıracağımız bir servisi var mı acaba fikri olan varsa yazarsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lag-2004-

    alternatör kasnağı ile krank kasnağı aynı parça mı yoksa farklı mı
    bu arada benim casebasse teybin sadece açma kapama düğmesi çalışıyor diğerleri çalışmıyor bu teybin kargo ile gönderip yaptıracağımız bir servisi var mı acaba fikri olan varsa yazarsa sevinirim


    O teybin servisi yok ama hiç kullanılmamışı sanırım kardesler elektronıkte olması gerek hatta tamırde yapabılırler ıst ıle tlf da forumda yazmak yasak olabilir mi bilmiyorum o yuzden ozelden mesajla iletisim bilgilerini yolluyorum. Bir gorusmenizi tavsiye ederim. Ama CABASSE servis aramayın var olan servis ev sistemlerinin ki zamanında çok aradım mavi elektronikti sanırım yetkili servis konustuğumda arac teyplerinin servisi olmadıklarını soylemıslerdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtoguz

    Merhaba Kürşat Bey,

    Isparta'ya gelirseniz sizi ağırlamaktan, tanışmaktan memnun olurum. Sanırım Ankara-Antalya güzegahınız üzerindedir. Her zaman beklerim.

    Saygılar

    selam arkadaşım ıspartada sizl nerede bulurum haftasonu nasipse melekete geleceğim gelmlkken de aracımın katalitlk konvektörü tamir ettireceğim cumartesi sanayideyim yani :)
  • Merhaba benim arabanın ön cam sağ fitili çalındı Takım halinde satılıyormuş fiyatı 195 tl.Şimdi çıkma araştırmaya başladım.
  • merhabalar ön cama su fışkırttığımda sağ far yıkama gözünün yukarı doğru çıkık olduğunu farkettim,
    bastırarak yerine oturttum biraz cam sil çıktı neden olmuş olabilir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agkan

    Merhaba benim arabanın ön cam sağ fitili çalındı Takım halinde satılıyormuş fiyatı 195 tl.Şimdi çıkma araştırmaya başladım.


    çalındığına eminmisin benim de sol taraf aldığımda yoktu bu arala hızlı gidince sağ taraf yerinden çıkıyor bence düşmüş olabilir
    ayrıca bulursan çıkma bende sol tarafı alabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolkan

    günaydın arkadaşlar bugun sabah arabayı calıştırdım.on konsoldakı lıkıd ekranda saat ve sıcaklık degerlerını gosteren ekran ılk once duzgun gosterıyordu sonra goruntu bozuldu..daha önce forumda sıcaktan dolayı boyle sorunların olabılecegı yazıyordu..şimdi bu ekran kendı kendıne eskı halıne doner mı yoksa elektrıkcıyıye mı goturmem lazım?


    benım ekrandakı tıtreme devam edıyor.acaba kendım sokup lehım yapabılırmıyım yada e baydan dash clock alıp montajınımı yaptırayım ne dersınız.bırde bu kısım nasıl sökuluyor bılgısı olan varmı (resımlı olarak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolkan -- 4 Ağustos 2011; 12:25:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamigo

    merhabalar ön cama su fışkırttığımda sağ far yıkama gözünün yukarı doğru çıkık olduğunu farkettim,
    bastırarak yerine oturttum biraz cam sil çıktı neden olmuş olabilir acaba?


    farlar yanıkken cam yıkama yaparsanız otomatik olarak farları da yıkar.
    çıkık kalması far yıkama bistonunun zamanla sudaki kireçle kayganlığını yitirmesinden olabilir.
    balata spreyi yada sabunlu su ile ile temizleyip cam fitilleri için kullanılan kaydırıcıdan sıkarsanız sorun hallolacaktır.

    not:
    pistonlar suyun tazyiğiyle çıkar. şayet tıkanma söz konusu ise fiskiyeye gelen hortumlar bir yerlerden çıkıp iş görmez hale gelebilir.
    hortum takılmalı ve fiskiyeler temeizlenerek aktif hale getirilmeli...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy


    quote:

    Orijinalden alıntı: mamigo

    merhabalar ön cama su fışkırttığımda sağ far yıkama gözünün yukarı doğru çıkık olduğunu farkettim,
    bastırarak yerine oturttum biraz cam sil çıktı neden olmuş olabilir acaba?


    farlar yanıkken cam yıkama yaparsanız otomatik olarak farları da yıkar.
    çıkık kalması far yıkama bistonunun zamanla sudaki kireçle kayganlığını yitirmesinden olabilir.
    balata spreyi yada sabunlu su ile ile temizleyip cam fitilleri için kullanılan kaydırıcıdan sıkarsanız sorun hallolacaktır.

    not:
    pistonlar suyun tazyiğiyle çıkar. şayet tıkanma söz konusu ise fiskiyeye gelen hortumlar bir yerlerden çıkıp iş görmez hale gelebilir.
    hortum takılmalı ve fiskiyeler temeizlenerek aktif hale getirilmeli...


    teşekkürler nickozy far açıkken yıkama yaptım ama sanırım farlara hiç su gelmedi tıkandı heralde
    çok ihtiyaç olmadıkça far açıkken yıkama yapmam (en azından yaptırana kadar)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: erolkan

    günaydın arkadaşlar bugun sabah arabayı calıştırdım.on konsoldakı lıkıd ekranda saat ve sıcaklık degerlerını gosteren ekran ılk once duzgun gosterıyordu sonra goruntu bozuldu..daha önce forumda sıcaktan dolayı boyle sorunların olabılecegı yazıyordu..şimdi bu ekran kendı kendıne eskı halıne doner mı yoksa elektrıkcıyıye mı goturmem lazım?


    benım ekrandakı tıtreme devam edıyor.acaba kendım sokup lehım yapabılırmıyım yada e baydan dash clock alıp montajınımı yaptırayım ne dersınız.bırde bu kısım nasıl sökuluyor bılgısı olan varmı (resımlı olarak)


    kendine doğru çek yerinden çıkar.....




  • 
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.