Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1030. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24.183
Cevap
249
Favori
1.644.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10281029103010311032
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • drfx77 D kullanıcısına yanıt
    siz sigara deyince aklıma cam filmi geldi, tüm camlar filimli ama anlam veremedim hala..
  • anatamirci A kullanıcısına yanıt
    hocam scenic aracımda da aynı problem oluyordu.
    modunu yanlış ayarlamışım.araç içi hava sirkülasyonu yaptığı zaman buğu yapıyordu.
    ben de dış ortamdaki taze havayı alması için modu değiştirdim.şimdi bir problem yok.
    bir deneyin isterseniz.
  • anatamirci A kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda auto tuşuna basmazsaniz yani fan ayarını manuel olarak yaparsanız buğu olmasi normal. Benim araç da bu durumlarda buğu yapıyor ama auto tuşuna basıp ısı ayarını 22-24 derece gibi ayarlarsaniz bugulanma olmayacaktır. 26 derece çok sıcak oluyor uyku yapabilir.

    Cam buğulanmasının bildiğim birkaç sebebini yazıyorum, aslında sizler bunları biliyorsunuz, bilmeyenler için genel bilgi olsun istedim.

    1. Ön cam degistiyse ve iyi takilmadiysa aralardan su sizdirmasi olabilir. Araç içinin buğulaması ve nemlenmesi olayında sebebinin bulunamadığı ve akla en son gelen durumdur.
    2. Kalorifer peteginin su sizdirmasi. Çok rastlanan bir durum. Paspaslar nemlenir ve antifiriz kokusu gelir.
    3. Ön cam ile kaput arasında bulunan ızgaranın su tahliye borusunun yaprak toz toprak ile tıkanması. Bu tahliye kanalları temizlenmezse içeri su veya nem girmesi hatta bu nemin koku yapması yüksek olasılık.
    4. Kapilardaki su tahliye kanallarının tıkanması. Kapı içine giren su dışarı çıkamadigi için araç içinde nem yapar hatta araçların kapılarının curumesine sebep olur.
    5. Cam ve kapı fitilleri kontrol edilmeli. Kapısı sökülüp takılmış araçlarda kapı araliginin iyi olması gerekli.
    6. Bagaj su alıyor olabilir. Su tahliye kanalı açık olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce patlayan benzin hortumumun reno servisten verdiğim siparişi bugun geldi.c.tesi takilacak.malzeme 320 tl indirimli nakit 290 tlcik.benzine röle takacam.kafam rahat etsin.pratik birşey olursa paylaşırım.bizim benzin hattının geri dönüşü malesef yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. araç altı aydır bende olduğu için ön cam değiştimi bilemem ancak kapı fitilleri bence normal çünkü hiç rüzgar sesi yok. bagajdan su alıyormu kontrol ederim, mevsim şartları gereği ayağımızla su taşıyoruz bu bir gerçek ama bu olay onlada alakalı değil. dün kayseri den çoruma gitmek zorunda kaldım kaloriferi otomatik moda ve manuel moda defalarca denedim sonuç değişmedi. çorumdan geri geliyorum buhar falan yok hatta sanrufu açıp sigara içtim kapattım sorun yok otomatik modda geliyorum tam kayseriye gireceğim gün batmış dış ortam sıcaklığı biraz daha düşmüştü camlar bir anda tekrar buğulandı arkadaşların elinde bez durmadan cam siliyorlar, aynaları göremez oldum. hoş bir durum değil yani. saygılarımla.
  • merhabalar ;
    araç içine gelen rüzgar sesine bir çözüm varmı bütün kapılardan rüzgar sesi geliyor,hatta arabanın dışındaki sesleri içeride çok net duyuyorum.Bir önerisi olan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceka

    merhabalar ;
    araç içine gelen rüzgar sesine bir çözüm varmı bütün kapılardan rüzgar sesi geliyor,hatta arabanın dışındaki sesleri içeride çok net duyuyorum.Bir önerisi olan varmı

    aracı satmanı öneririrm. tüm ses aracın içerisinde malesef. Latitude da bu sorun bşraz haledilmiş. Ama Laguna nın içe verdiği ses inanılmaz fazla
  • Bi çözüm daha var şuan uyguladığım .Teyibi açıyorum :)
  • anatamirci A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar hepinize selamlar, Sabah yolda bir Laguna gördüm aklıma siz geldiniz gelip bir bakayım dedim. Nacizane bir-iki satır da ben eklemek istedim cevap olarak. Üstadım atermik olan ön cama film yapıştırılması bunu yaşatabilir varsa filmi sökün zaten sadece ön camı değil tüm filmleri sökün gitsin Laguna'nın orijinal camları gerçekten çok güzel. Bunun haricinde ısıtma-soğutma performansı mükemmel olduğundan polen filtresinin tıkandığını anlamamış olabilirsiniz. Orijinal ya da valeo karbonlu filtre ile değiştirin. Benim ön kapıdan oluk oluk su akıyordu içeri yine de böyle bir sorun yaşamadım. Herkese kazasız arızasız sürüşler.
  • aceka kullanıcısına yanıt
    Kapi fitillerini silikon sprey veya bildigimiz motor yagiyla yağlayın.fitiller sünger gibi yagi emecek.belli bir sure idare eder.birde kapi astarlarinin icinde çift tarafli bant var.sökülüp atıldıysa sesin nedeni budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa far ampullerinden biri patlamış. İkisini birden değiştirmek daha doğru olur herhalde. Linkteki iş görür mü sizce? Birde ampul değişince bi ayar filan gerekir mi?

    http://www.hepsiburada.com/modacar-h7-tip-far-ampulu-55-watt-103209-p-OTM103209
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-cok-acilll-satilik-269007957/detay bu araçla ilgili hiç bir fikrim yok sizce bu fiyata değerli kaca alsam iyi bi pazarlık yapmış olurum, alırken nelere dikkat etmem gerekir ?..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyata bakıyorum arabaya bakıyorum bende soru işareti doğuruyor. Arkadan kazası var zaten belli faz iki stoplar takılmış. Ama onun dışında da sorunları olabilir gibi geldi bana araca iyi bastırmak gerekli satıcı yok demiş ama bi sıkıntı çıkarsa sonra normal piyasasına denk gelir o da sizin harcadiginiz emekle birakir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyinoner H kullanıcısına yanıt
    Bozulani değişmek yeterli.ayar yok.Osram veya Philips marka olan daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıklama için teşekkür ederim. ön cam da filim yok yan ve arkalarda var aldığımda böyleydi sonradan yaptırmadım. aslında filim olayı kişisel ama benim sıkıntım yaz aylarında araca girilmiyor, güneş ışığını kırması ve aracın içini serin tutması adına güzel, koyu filim sevemem. polen filitresi yeni orjinal aldım. iki gün önce işe giderken yol kenarında audi A6 vardı onunda camları fena buğulanmıştı şaşırdım yani. ilginize teşekkür ederim saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatamirci -- 13 Şubat 2016; 20:11:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozknyen

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-cok-acilll-satilik-269007957/detay bu araçla ilgili hiç bir fikrim yok sizce bu fiyata değerli kaca alsam iyi bi pazarlık yapmış olurum, alırken nelere dikkat etmem gerekir ?..

    1.5 yıldır laguna kullanıyorum işim gereği bilgisayar başındayım o yüzden bir çok foruma üyeyim size ve laguna alacaklara tavsiyem şu 2002-2005 yıllarında üretilen 2.0 motor otomatik viteslerden kesinlikle uzak durun 4 ileri vites ve sorunlu ben otomatik laguna alıpta keyifle binen görmedim ama dediğim gibi bu düz 2.0 motor için geçerli makyajlı kasadaki 2.0 turbolarda sıkıntı yok onlar 5 ileridir ve japon asian firması tarafından üretiliyor size önerim aynı kasanın manuel vitesini almanız




  • Tesekkurler. .,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drfx77 D kullanıcısına yanıt
    Osram alayım iyisi olsun o zaman. Teşekkürler
  • LPG kullanan arkadaşlar size bi sorum olacak. Benzini ne sıklıkla alıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamRiver kullanıcısına yanıt
    Aracı ilk çalıştırdığınızda depo seviyesi minimum son çeyrekde olmalı buna dikkat edin yani çeyregin üzerindeyse sorun yok alta düşerse benzin pompası için tehlikeli. ben bunlara dikkat ederek benzin alıyorum ama şehir dışına çıkarken araç depodaki benzini hesaplayıp azami yolu hesaplıyor ve siz lpg de gitsenizde benzin bitti diyor o zamanda uyarı lambası yanıyor aracı stop edip tekrar çalıştırmak lazım bunu önlemek için ara ara benzin alıp yarım depoya tamamladım buda bana en az 300 km durmadan yol almamı sağlıyor.daygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10281029103010311032
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.