Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1015. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.184
Cevap
249
Favori
1.644.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun yolu daha iyi,surati hic hissettirmiyor. Arac Laguna2 ye gore daha donanimli elbette. Arka koltuk mesafesi hemen hemen superb ye yakin. Ama benzinliden sonra dizel biraz garip geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sek0o0

    Uzun yolu daha iyi,surati hic hissettirmiyor. Arac Laguna2 ye gore daha donanimli elbette. Arka koltuk mesafesi hemen hemen superb ye yakin. Ama benzinliden sonra dizel biraz garip geldi.

    tabiki dizele alışma sürecin olur ama 1.5 dci ise motor gerçekten çok tasarruflu bir motor bende ara ara laguna3 1.5dcilere bakıyorum ama düşük km bulmak biraz mesele dizelde
  • Km yi dert etme. Motor bakimli olsun yeter. Min 400-500 bin km gider bu dizeller. Servis bakimli ve kmsi oynanmamis bul yeter. Ltd almasaydim bi laguna 3 bulmustum aslinda. Motor kaputunda degisen+boya cikinca vazgectim. Ama aracin buna ragmen buyuk bir kazasi yok duye alayim dedim. 750 Tl icin inat etti sahibi bende almadim. Gittim 20 bin fazla verdim bunu aldim. Akil iste... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kismetten otesi yok bazen 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sek0o0

    Km yi dert etme. Motor bakimli olsun yeter. Min 400-500 bin km gider bu dizeller. Servis bakimli ve kmsi oynanmamis bul yeter. Ltd almasaydim bi laguna 3 bulmustum aslinda. Motor kaputunda degisen+boya cikinca vazgectim. Ama aracin buna ragmen buyuk bir kazasi yok duye alayim dedim. 750 Tl icin inat etti sahibi bende almadim. Gittim 20 bin fazla verdim bunu aldim. Akil iste... :)

    seninki pire için yorgan yakmak olmuş ama bazen insanın kafası atıyor benimde lagunadan önce clio vardı bi gün trafikte herkes sıkıştırdı falan ertesi gün öğlen clioyu sattım akşama lagunayı almıştım :)
  • ab___ab A kullanıcısına yanıt
    Renmoto var seyidi usta oraya git işinin ehlidir aynı zamanda makuldur fiyatları her ne derdin varsa çözer.Büsana sanayisine giderken galiricilerin ve u fabrikalrı var tam adresini bilmiyorum amabir çok konyalı arkadaşın işini o çözmüştü bende sivastan gidince sırf meraktan ziyaretine gittim on numara bir arkdaş.
  • Tavsiyeler için teşekkürler. Bazı sebeplerden dolayı Renmot'a yaptırmak istemiyorum.

    Sanırım debriyaj baskı balata değişmesi gerekiyor.
  • Ankara'ya gel burada hallettirelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir kaç gündür arka tarafdan bir gacırt gucurt bir ses geliyor bozuk yolda. Amartitörlere baskı yaparak aracı sallıyorum yok, bagaj tarafından geliyor diyor arkadaki yolcu haraket halinde iken. Bagajı boşaltıyorum gine aynı ses, nerden olabilir sesin kaynağı
  • Arka torsiyon burclarinda kopma deformasyon olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sek0o0 -- 25 Aralık 2015; 7:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar problemi çözdük. Şanzuman takozunun işi bitmiş. Değiştirdiler düzeldi elhamdülillah. Takoz 45, Torna ve işçilik 200 toplam 245 TL harcandı. Tornada ne yapıyorlar bilmiyorum ama 200 normal mi?

    Bir de park sensorü arızalı. Geri vitese taktığım zaman uzunca bir bip sesi geliyor ve çalışmıyor. Bakan usta sol taraftaki bir gözün çalışmadığını söyledi ve sadece bir tanesinin 350 tl olduğunu da ekledi. Buna ne yapabiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ab___ab

    Arkadaşlar problemi çözdük. Şanzuman takozunun işi bitmiş. Değiştirdiler düzeldi elhamdülillah. Takoz 45, Torna ve işçilik 200 toplam 245 TL harcandı. Tornada ne yapıyorlar bilmiyorum ama 200 normal mi?

    Bir de park sensorü arızalı. Geri vitese taktığım zaman uzunca bir bip sesi geliyor ve çalışmıyor. Bakan usta sol taraftaki bir gözün çalışmadığını söyledi ve sadece bir tanesinin 350 tl olduğunu da ekledi. Buna ne yapabiliriz?


    Sensör için ebay,sahibinden,gitti gidiyor,aliexpres gibi sitelere bakın birinde 140tl ye görmüştüm.Sahibinden.com da hasarlı lagunalara bakın birde parça parça satılık oluyorlar.Uygun fiyata verebilirler sensörü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ab___ab A kullanıcısına yanıt
    Bence önce tesisatı kontrol edin. Bende olduğunda yenisini al, beyni bozuk filan bir sürü şey söylediler. Tesadüf motor ustamın eli boştu. Söktü tamponu filan. Baktık ki kablolar şase yapmış. Ayırıp bantladık düzeldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mave-rick

    Arkadaşlar bir kaç gündür arka tarafdan bir gacırt gucurt bir ses geliyor bozuk yolda. Amartitörlere baskı yaparak aracı sallıyorum yok, bagaj tarafından geliyor diyor arkadaki yolcu haraket halinde iken. Bagajı boşaltıyorum gine aynı ses, nerden olabilir sesin kaynağı

    Geçen cumartesi tesadüfen arka balataları değiştiriken sökme esnasında burcların aşındığını gördü usta.Aynı ses bendede vardı.Sağ arka taraftan geliyordu.400 tl verdim burc değişimi için.ses kesildi.geçmiş olsun.
  • HERKESE MERHABALAR BENDEDE 2006 FAZ 2 LAGUNA VAR. FAİK ABİ BAKTI GÖRDÜ ARACI ALLAH ONDAN RAZI OLSUN. BİR İKİ SORUM DAHA OLACAK BUNLARI BURDA PAYLAŞMAK İSTEDİM ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.

    1- ARAÇ BOŞTA İKEN TİTREYEREK ÇALIŞIYO GİBİ DAHA ÖNCEDE MEGANE 2 YE BİNİYODUM ODA BÖLE ÇALIŞIYODU MOTOR KULAĞINI DEĞİŞTİRDİLER DÜZELDİ BUNDADA ÖLE BİR ŞEY OLABİLİRMİ?? YOKSA NORMAL ÇALIŞMASI BÖLEMİ?? ŞİMDİ MAZDAYA BİNDİM ÇALIŞTIĞINI ANLAMIYOSUN BİLE AMA BENİMKİNDE TİTREME OLUYO GİBİ.

    2- SABAH İLK ÇALIŞTIĞINDA EGSOZDAN BENZİN KOKUSU GELİYO BUJİLERDEN OLABİLİR Mİ ? BİRDE ÇOK BUHAR DUMANI ATIYO GİBİ GELİYO BANA??

    3- ARAÇDA PRİNS LPG VAR LPGDE TAHA DÜZGÜN ÇALIŞIYO GİBİ GELİYO BENZİNDE SANKİ MOTOR BİRAZ ŞAPŞALLAŞIYO GİBİ. TAMİRCİM ARAÇ GAZ AYARLARINI LPGEYE GÖRE AYARLIYO DEDİ BİR AY BENZİNDE KULLAN DÜZELİR DEDİ NE KADAR DORUDUR??

    4-ARACIMDA KAPI OTOMATİK KİLİTİ NASIL YAPILIR GÜNDÜZ FARI VARMI FAR SENSÖRÜ NASIL DEVREYE SOKULUR??

    5- ARAÇ SOĞUKKEN ALTTAN LIKIRTI GELİYO KASİSLERDE . ARACI SÜRDÜKÇE SES AZALIYOR

    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM




  • quote:

    Orijinalden alıntı: basartenk

    quote:

    Orijinalden alıntı: tncykçtn

    quote:

    Orijinalden alıntı: basartenk

    quote:

    Orijinalden alıntı: tncykçtn

    arkadaşlar bu gün mantığını çözemediğim klima ile bir sorun oldu halada sorun devam etmekte.
    aracın klima ekranı çalışıyor her şey fakat kapatsam bile içerdeki fan kapanmıyor taki stop edip kartı çekene kadar.Klima ekranını söküp soketleri çıkartım hatta kutup başını söküp tekrar denedim ama nafile kartı takar takmaz hatta ilk kartı kontak açmadan yani hani radyo ve camları çalşıır pozisyonunda iken bile klima paneli off konumda olmasına rağmen içerdeki kalorifer fanı çalışmaya devam ediyor hadi buyur burdan yak.Bu olmadan önce iç dış( motor) hariç yıkamaya verdim ondan oldu diyecem ama nasıl iyice kafam karıştı varmı karşılaşan böyle bir şeyle.

    Kalorifer fanı olduğuna emin misiniz? Aynanın arkasında, beyaz kutunun içindeki minik sensör fanı olabilir mi? Bazen hayli ses yapabiliyor. Kontağı açınca çalışmaya başlıyor, kalorifer açık olsun veya olmasın.

    nem sensöründen bahsediyorsunuz ondan değil baya baya iç fan motorundan ilginç en son kademede çalışıyor hemde hani kalorifer açarsınız ya son konumunda içerde fırtına eser öyle çalışıyordu.
    Bu gün kendi kendine düzeldi normal çalışıyor gibi gözüküyor benim kontrolumde açılıp kapanıyor fan ayarı yükseltip alçaltılıyor arka rezitanssı çalıştırıyor FAKAT sıcaklık ayarını 26 derece yada 16 derce yapsamda ılık üflüyor ve yönlendirmeler çalışmıyor neticesinde clip cihazına bağladık tam 16 adet klima ile ilgili sorun gösteriyor klaper kapakları motorları bir kaç tane sensör ismi yönlendirme kapakları falan filan sensörler aralıklı motorlar sürekli arıza göseriyor
    Dolaysıyla arıza kodlarını sildik ama araılklı olanlar siliniyor sürekli olanlar silinmiyor.Benim elektrikçimde arıza kodlarını görünce onunda devreleri yandı bu beni aşar dedi beyin tamir i yapan bir elektrikçiye yönlendiridi durumu anlattım oda direk
    göğüs sökülecek motorlar sensörler değişecek dedi 2 günü alırmış işim olduğu için ayrıldım ordan benim aracımın bakımlarını yapan usta gerek yok söktürmeye bunların hepsi birden arıza yapmaz kontrol beynin yani o yönlendermelerin soketinde sıvı kaçmıştır dedi yarın tekrar gidecem söküp kontrol edecek soketleri beynini falan bakalım.


    Ustan çok mantıklı konuşmuş. Hepsinin birden bozulmasına imkan yok. Hele hele o mixaj motorlarının bozulması imkansıza yakın. Tüm soketleri söktür, kontak spreyle güzelce temizlettir, kuvvetle muhtemel sorun kalmayacaktır.
    Sonucu paylaşırsan sevinirim. Merak ettim.

    Aracı yeni aldım sıcağı sıcağına yazayım klima kontrol panelim sadece fanın yükselmeye alçaltmaya ve arka cam rezitanslarına cevap verip diğer kontrollere yani aşağı yukarı sıcak soğuk klimayı devre sokma falan çalışmıyordu.
    SONUÇ:Problem çözüldü klima ekranı normal çalışıyor fakat yönlendirme motorlarında tepki yoktu bunun sebebide
    klima ekranın çalışıp gibi gözükmesi fakat beyne komut göndermemesi imiş 150 tl cik sıkışmış oraya cımbızla çekip alınca çalıştı her şey klima ekranını söküp bir yerlere tekrar lehim tazeledi tam olarak göremedim resimleme imkanımda olmadı çünki o ustaya randevu ve bir kaç referansla gittim amcam ters di biraz başında durmama bile söylendi.Ama işinin ehli idi o kadar nazik davranıyorduki sökerken hatta işi bittikten sonra klima ayağının biri kırıktı onu falan yeniswn yaptı 1000 tl den kurtardı benim verdiğim 150 tl helalı hoş olsun.Servis e gittim torpido sökülecek motorlar değişecek saydıda saydı
    ee sebep sonuç niye olmuş diyorum cevap yok servisten göğüsü sökmeden bilemezlermiş.Bende aracı bir kaç tavsiye ve biraz toepille o ustaya götürüdüm adamın kapısının önü arı kovanı gibi tamam dedim doğru nokta millet sübhaneke boncuğu gibi dizilmiş sırasını bekliyordu şükür halloldu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-tasyagan

    HERKESE MERHABALAR BENDEDE 2006 FAZ 2 LAGUNA VAR. FAİK ABİ BAKTI GÖRDÜ ARACI ALLAH ONDAN RAZI OLSUN. BİR İKİ SORUM DAHA OLACAK BUNLARI BURDA PAYLAŞMAK İSTEDİM ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.

    1- ARAÇ BOŞTA İKEN TİTREYEREK ÇALIŞIYO GİBİ DAHA ÖNCEDE MEGANE 2 YE BİNİYODUM ODA BÖLE ÇALIŞIYODU MOTOR KULAĞINI DEĞİŞTİRDİLER DÜZELDİ BUNDADA ÖLE BİR ŞEY OLABİLİRMİ?? YOKSA NORMAL ÇALIŞMASI BÖLEMİ?? ŞİMDİ MAZDAYA BİNDİM ÇALIŞTIĞINI ANLAMIYOSUN BİLE AMA BENİMKİNDE TİTREME OLUYO GİBİ.

    2- SABAH İLK ÇALIŞTIĞINDA EGSOZDAN BENZİN KOKUSU GELİYO BUJİLERDEN OLABİLİR Mİ ? BİRDE ÇOK BUHAR DUMANI ATIYO GİBİ GELİYO BANA??

    3- ARAÇDA PRİNS LPG VAR LPGDE TAHA DÜZGÜN ÇALIŞIYO GİBİ GELİYO BENZİNDE SANKİ MOTOR BİRAZ ŞAPŞALLAŞIYO GİBİ. TAMİRCİM ARAÇ GAZ AYARLARINI LPGEYE GÖRE AYARLIYO DEDİ BİR AY BENZİNDE KULLAN DÜZELİR DEDİ NE KADAR DORUDUR??

    4-ARACIMDA KAPI OTOMATİK KİLİTİ NASIL YAPILIR GÜNDÜZ FARI VARMI FAR SENSÖRÜ NASIL DEVREYE SOKULUR??

    5- ARAÇ SOĞUKKEN ALTTAN LIKIRTI GELİYO KASİSLERDE . ARACI SÜRDÜKÇE SES AZALIYOR

    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

    NOT: büyük harfle yazmak nette bağırmak anlamında bilginize :)

    1.Sarsıntı evet motor kulaklarınnızdan kaynaklanıyor.Grup halinde değiştiriniz altaki şanzıman takozuda dahil
    üst motor kulağı 120 tl yansanayi orjinali 250 tl diğeri küçük olan 80 tl orjinali şanzıman takozu orjinal 180 yan sanayii 45
    tavsiye tabiki ojinal tan sanyii viteste beklerken çok hafif titreşim yine oluyor.

    2. Benzin kokusu bujilerinden kaynaklanıyor özellikle lpg li araçlarda her 10000 binde değişmesi kesinlikle önerilir.
    Buhar olayı laguna opel mazda hepsinde var oatmosferik motorlarda normal bazen bendede aynı durum korkulacak bir şey yok.Ama soğutma sıvısı eksiliyor ise yani antifiriz ozaman durum farklı conta yanık ola bilir soğutma sıvını sık sık kontrol et eksilme yoksa sorun yok.

    3.ateşleme sisteminden kaynaklanan aptallaşma ola bilir bobinleri de bir kontrol ettir ama buji değişimini yaptıktan sonra takip et yine aynı durum varsa şüpheliler bobinlerdir.

    4.Otomatik klidi derken eğer hareket halinde kitlenmesini istiyorsan iç kilit tuşuna kilitleme bölümüne 10 sn basılı tut bip sesi gelince aktif olur.Yok eller serbest diyorsan uzaklaşınca kitlensin diyorsan 3 butonlu kartın olması lazım ve araca tanımlı olması lazım.Var ise outoluck tuşuna bastığın zaman sistem aktif olur anahtarı kulalnmadan elini kapı koluna atınca açılır.Gündüz farı yok .Far sensörü aracın 2004 ve üzeriise park lanbalarını ikide defa aç kapa sistem aktif olur yağmur sensörü de silecek kolunu bir kademe aşağı alınca sistem aktif olur sensörün çalışıyorsa tabi yoksa fasılalı çalışır kolda fasıla ayarı yoksa yağmur sensörün var demektir.

    5. Alttaki lıkırtı soğuk iken katalizörün dağılmış ondan gelen ses ısındıkça bu ses azalır.kat değişecek yan sanayii 400 orjinal 1250 tl.

    6.Aracında far yüksekli ayarı yok ise düğmesi falan otomatik far yükseklik ayarı var demektir bununda farları açınca kendi otomatik aşaığ yukarı yapar sistemin motorları çalışıyorsa yada farların orjinal ise.
    Umarım yardımcı ola bilmişimdir 6 .şık yoktu ama ekleyim dedim :)




  • tncykçtn T kullanıcısına yanıt
    yardımlarınız için teşekkür ederim siz hangi ildesiniz ben izmir ve manisada aracı kime göstersem bilemiyorum
  • ab___ab A kullanıcısına yanıt
    benim aracımın bakımınlarınıda 2 yıldır seydi usta yapıyor iletişimi web den bakabilirsiniz
    http://www.renmot.com
  • m-tasyagan M kullanıcısına yanıt
    Sivas ta izmir de bilmiyorum ama izmirli bu formda arkadaşlar var onların vardır yardımcı olurlar. Düzgün bir referans almanız iyi olur bizim araçlardan anlamayan
    birine kurcalatmayın ama sorunlarınız genelde mekanik düzgün bir usta da işinizi görür.
  • 
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.