Şimdi Ara

LADA Samara mı, Şahin mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
1
Favori
228.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu devirde bence hiçbiri alınmaz. Üstüne biraz daha para koyacaksın güzel bir avrupa araba alacaksın...
  • şahin
  • Broadway al. 2 sinden seri 2 sinden az yakar
  • LADA 2000 model 1.5i alındı 5.000e şahinden bin kat iyi
  • arkadaşlar bence şahin neden mi:öncelikle o araçta öyle debriyaj sert direksiyon suydu buydu yok bence araç hor kullanılırsa bakımsız olursa 2008 model mercedes bile 1 2 yılda aynı dertleri yaşatır önce arabana bakıcaksın ayrıca orda bi arkadşımız demişki sabahtan aksam kadar dognla geziyorum akşam ladaya biniyorum sen doganı hammal niyetine ladayıda zevk sefa için kullanılıp dogana bakım yapmayıp ladaya yaptırısan tabi doğan sorun yaşatacak tabi araç ucuz parça ucuz tamir ucuz gittiği yere kadar diyorsunuz bi defa ladada kaporta namına görüntü namına bişe yok o araçları görünce resmen 70 li yıllara gidiyorum sahin bile ondan lüks duruyo arabaya ne taksan ne yapsam yakışıyo tam terside ladada bence adamların ürettiği lada vega hatcbacklere bakın allahınızı severseniz odun arabası gibi ne desen ne tasrım var adam yapmış gitmiiş.adamlar sıfır araç satıyolar mesala teypsiz böyle işmi olur.ben lada düşmanı değilim ama görünen köye kılavuz istemez.bence ne olursa olsun sen aracına bak hakketiği değeri ver inanınn ondan iyisi olmayacaktır teşekkürler...




  • son olarakta eger iskenderunu ilen ve kıcı diye bi yer bilen arkadaşlar varsa oranın rampasını bilen bilir dikliğini benim 93 model sahinim var ve tüplü şekilde 3 vitesten asagı düşmüyorum benzilede araba yı tut tuıtabilirsen.ayrıca niye peki 2000 model ladalar 5000 bulunurken 90 model sahin 5000 ne satılıyor bunuda araştırmak gerek.NOBODY İS PERFECT I AM NOBODY.
  • Bazı yazılarda 2001 model lada geçiyor.4500ytl ye ancak 1993-1995 arası alınabilir.Bende 93 samara vardı.Ne yaptımsa arkadan gelen sesi kesemedim vede ısınamadım satıp iki katı fiyatına 92 şahin aldım.Memnundum bence şahin.....
  • bence lada daha performanslıdır sahınden ancak kus serısı kesınlıkle daha rahattır daha lukstur ladaya gore ancak ladalarda bır sorun var neredeyse hepsınde var hemde kımse soylememıs lada yağ yakar haberın ola
  • şahini çok sevmeme rağmen lada derim.çok sağlam bir araba.
  • Başka bir konuya yazdığım mesajımı tekrarlayayım : Ladaya gelince; bazı kullanan arkadaşlar bayılıyorlar, bazıları da bi daha asla almam diyorlar. İlginç yani. Ben de merak edip kullandım. Müthiş bir tecrübeydi. Kanepede oturuyor gibiydim. Hani eski kanepeler olur ya, sırt kısmı kırık, iki büklüm oturursunuz öyle. Direksiyon süperdi, en son bilyalı arabada yaşadığım duygular depreşti. O günlere geri döndüm. Esneklik falan yok, direksiyonu azıcık çevirin araba hemen dönüyor. Mazallah hızlı giderken falan ani çevirmelerde en az üç parende atarsınız. Ama korkmayın kasası çok sağlam, tank gibi. O yüzden motor arabayaı kaldırmakta zorlanıyor. O kadar kusur kadı kızında da olur. Bu arada kullandığım arabanın 2000 model olduğunu belirteyim. Hoş 2007 si olsa ne farkeder ki? Araba o kadar tutmuş ki piyasada, modifiyeye gerek duymuyorlar . Öyle süper yani, alan arkadaşlara güle güle kullansınlar derim. Gerçi zor, çoğunlukla ağlayacaklar çünkü elektrik arızasını çözmeyi becerebilen bir servis tanımadım. Yüksek mühendislik ürünü ya, bizim sanayiciler anlamıyor . Ha frenleri de taş gibidir. Taş gibi olunca araba durmuyor gerçi ama neyse gülü seven dikenine katlanır. Bİ de trafikte falan dikkatli olunması gerekiyor, çünkü ruslar herşeyi düşünmüş ve 1. vitesle, geri vitesi aynı yere koymayı uygun görmüşler. Opellerle falan karıştırılmasın diye de çekme mandalı koymamışlar. Gerek yok yani. En son sanırım 50-55 model traktörlerde şanzuman buna benziyordu. Geri vites 4. vitesin karşısındaydı. Siz de 3 e atayım derken bütün şanzumanı yolda bırakarak yolunuza devam ediyordunuz . Ruslar böyle karışıklıklara meydan vermemk için 1. vitesin olduğu yere yapmışlar. Adamlar biliyor işi yani. Bi biz öğrenemedik . Adam dışarıdan görmüş, beğenmiş tavsiye ediyor. Arabayı almak iş değil, onu kullanabilmek iştir. Binip gezemedikten sonra araba ne işe yarar ? Neyse benim araba alacaklara tavsiyem şudur özetle, sonra kim neyi istiyorsa alsın. Köye kayınvalidelere falan haftada bir gitmek için bir araba arıyorsanız ne broadway, ne şahin tavsiye ederim. Daha yaşlı olsun ama doğan L olsun derim. Yoksa şehir içi, şehirdışı sürekli kullanmak için 4-5 milyara araba tavsiye etmem. Bence biraz daha çıkıp daha derli toplu bir araba alınmalıdır. Çünkü araba masrafları zaten yılda minimum 2-3 bin YTL dir. Bu masraf fazla geliyorsa, araba alma işi ertelenmelidir.

    1. Verebileceğiniz maximum fiyatı belirleyi ama sonuna kadar çıkmayın. Çünkü alım-satım masrafı, vergiler, bakım derken 1- 1.5 milyar daha çıkmanız gerekebilir.

    2. Arabayı ne için kullanacağınıza karar verin. Aileler için küçük otomobiller uygun değildir. Gençseniz çok büyük kasa hoşunuza gitmeyebilir. Şehir içi çok kullanacaksanız seri, sağlam, az yakan; şehir dışı kullanacaksanız sağlam, az yakan ve daha büyük kasası olan sessiz bir otomobil tercih etmelisiniz.

    3. Bakım masraflarını üşenmeyip, sanayide farklı ustalara sorun ve fikir alın. Bu en önemli noktadır. Dışarıdan size güzel gelen bir araba bakımda ocağınıza incir ağacı dikebilir. O zaman da aşkınız kısa sürer.

    4. Son olarak piyasada bilinen, bulunduğunuz ve seyahat ettiğiniz güzergahta yedek parça bulmakta zorlanmayacağınız, piyasada bilinen ve kolay satabileceğiniz bir araba tercih etmelisiniz.

    Saygılar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bossbee

    En son sanırım 50-55 model traktörlerde şanzuman buna benziyordu. Geri vites 4. vitesin karşısındaydı. Siz de 3 e atayım derken bütün şanzumanı yolda bırakarak yolunuza devam ediyordunuz . Ruslar böyle karışıklıklara meydan vermemk için 1. vitesin olduğu yere yapmışlar.

    Diğer yazdıkların neysede bu yazdığına bir anlam veremedim?Geri vites dördüncü vitesin karşında!!!Tuhaf...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s_a_m_a_r_a

    samara derim kesinlikle. bende 2001 samara var. işyerimde kullandığımda 93 doğan slx akşama kadar doğan kullanıyorum akşam eve gideceğimde samaraya bindim yani kendi aracıma, debriyaja bi bastım yemin ederim debriyaj teli koptu sandım doğanın taş gibi debriyajına ayağaım alışmış bi acayip geldi. sonra çalıştırdım gidiyorum sanki arabayı sırtıma aldım koşarak gidiyormuşum gibi geliyo. samarayla tofaşın kuş serisi arabalarını kıyaslamak samaraya hakaret olur bence. kamyon kullanır gibi oluyorum tofaşa binince arabada nasıl bi motor var ben anlamadım sanki otomobil deil fort kamyon gitmiyor kardeşim ya bi araba bu kadar mı hantal olur gitmiyor resmen ufak bi yokuşta 1. vitese kadar düşüyorum. konfor yönünden iii diyorlar ama arka koltuğa otrunca ayklar sığmıyor insanın. arka tarafta yastanma yerini büyük oturma yerini kısa yapmışlar ama samarada tam tersi oturma yeri büyük yastanma yeri kısa biraz daha rahat oturuyo insan. tofaşın tek üsütn yönü içinde kullanılan plastik samaraya göre daha kaliteli. onun dışında hiç bi yönden üstün değil samaradan. sağlamlık+performans+ekonomi=lada samara karar sizin



    bence bu yazıda tofaş yazan yerlere samara samara yazan yerlere tofaş yazarsak daha sağlıklı olur




  • Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş.
  • eeeeeeeeee samara bu dünyanın en konforlu arabası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 24 Temmuz 2008; 18:46:41 >
  • bi resim koyalım belki biraz yardımı olur bu iki arabadan birini alacak olsanız
    siz hangisinin kapınızın önüde durmasını istersiniz

     LADA Samara mı, Şahin mi?
  • Bu bütçeyle ekonomi ön plana çıkar bence e o zamanda az yakan Samara bir adım öne geçer. Çünkü LPG li Şahinler bile 25-26 ykr civarı yakıyor. Ama tabi konfor konusunda kesinlikle Şahin derim.
  •  LADA Samara mı, Şahin mi?
     LADA Samara mı, Şahin mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cEm-87 -- 25 Temmuz 2008; 13:46:00 >




  • Şahin bence usta
  • Şahin...
  •  LADA Samara mı, Şahin mi?


     LADA Samara mı, Şahin mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.