Şimdi Ara

La guerre des tuques 1984 (The dog who stopped the war)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • "Snow war, dog ve film" kelimelerini kullanarak bir arama yaptım. Çocukluk yıllarımdan bu filmle ilgili hatırımda kalan kelimelerdi bunlar ve filmi tekrar bulmanın sevincini yaşıyorum şu an. Aramızda bu filmi izleyenler var mı? Çocukluğumun anılarını canlandırdı bir an. O günleri hatırlayan arkadaşlar için güzel bir nostalji olacaktır.

La guerre des tuques (The dog who stopped the war) 1984

"Savaşı durduran köpek". Aslen Kanada yapımı ve Fransızca olan filmin İngilizce adı ile ilgili ilginç bir de bilgilendirme yapayım. Normalde İngilizce'de hayvanları nitelemek için (which, that) relative pronounları kullanılır ancak burada "who" kullanılmış.

Ufak bir arama yaptım:

The Dog Who Saved Christmas 2009
    The Dog Who Loved Too Much
    The Dog Who Healed a Family
    ...

gibi film ve kitaplarda, hayvanlara değer verildiği, insanlar için ilginç ve önemli olduğu durumlarda "who" kullanıldığını da öğrenmiş oluyoruz. Genelde edebi eserlerde bu kullanıma rastlamak mümkün. Günün gereksiz bilgisi olarak öğrenmiş olalım.

http://www.imdb.com/title/tt0087373/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 13 Ocak 2011; 18:28:46 >

• çocukken izlemiştim sanırım bir yılbaşı günü yayınlanmıştı çok hoşuma gitmişti..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.