Şimdi Ara

L525 ya da L820?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu tavsiyeleri konusu pek de revaçta değil sanırım. O yüzden cevap alabilmek adına yeni bir konu açmak en iyisi gibi

    Şimdi buradaki bilgili ve deneyimli arkadaşlara bir sorum olacak.

    2 küsür yıldır Android'le cebelleşip root muş custom rom muş deneyip kasılmalardan ve takılmalardan bıkmış biri olarak stabilitesini gözümle de gördüğüm Wp8 e geçme kararı aldım. Fakat almışken 1 gb ram li bir model olsun ve ileride de ram isteyen uygulama sayısı artınca beni üzmesin istiyorum. Aslında L525'i bekliyordum ama bugün gidip neredeyse tamamen aynı olan L520 ve L820 yi yanyana inceleyince, ekran olarak L520 beni pek tatmin etmedi siyah derinliği ve canlılık açısından. 4" ekran ve dolayısıyla tek el kullanımına müsait olması açısından 525'te karar kılmıştım ama L820 de ekran 4.3" olmasına rağmen iki telefonun boyutu hemen hemen aynı gibi bir şey. O yüzden L820'ye kaymaya başladım.

    Telefonda oyun oynamam ama 3G sürekli açık, facebook, twitter, 4sq ve Whatsapp ı aktif kullanıyorum. Ayda 5 kere de fotoğraf çekerim belki Mail kontrolü, pdf dökümanlar office vs derken standart bir kullanımla 1 gün idare edebilecek bir telefon istiyorum. 2 güne çok da gerek yok, her gece şarja takabilirim. Ama akşamın 8 inde şarj isteyen telefona da tahammülüm kalmadı.

    Şimdi L820'nin bir seneden uzun bir süredir piyasada olduğu için güncelleme desteğini de düşünecek olursak, özellikle batarya süresi ve fiyatı açısından L525'le kıyasladığımızda hangisini almam daha mantıklı olur? Şarj süresi uzayacaksa, RAM'i 1 gb olduğu sürece CPU ve GPU nun daha düşük modeller olması çok umrumda değil. Zira L520 bile yeterince akıcı çalışıyor. Kameraymış, flaşmış, yok efendim Asphalt8 kasıyormuş; bu gibi dertlerim de yok benim.

    Kısacası L820, L525 le arasındaki 220 TL civarı farka rağmen (ki benim için diğer özellikler önemli olmadığından bu fark sadece ekran kalitesi, 0.3" boyut farkı ve bir miktar şahsi estetik anlayışım adına verilmiş olacak) hala almaya değer bir telefon mudur?







  • L525 Al . O fiyat farkına değecek kadar güzel özellik yok . Paran cebinde kalsın .
  • Bence şuan ikisinide alma neden dersen lumia 925 in fiyatı 920 den daha aşagı satılıyor bu da demek oluyor ki lumia 920 yakın zamanda ciddi derecede düşücek o zaman 100 200 verip daha iyi bir cihaz almış olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gumballl -- 26 Ocak 2014; 23:24:34 >
  • L920 130mm lik uzunluğuyla tek el kullanımına müsait değil. 4.0" ya da L820'deki gibi ince çerçeve olduğu sürece 4.3" olabilir ama başparmağımla ekranın her köşesine ulaşamadıktan sonra benim için pratik bir kullanım olmuyor.
  • 820..
  • Ben de olsam 525 tercih ederdim arada ahım şahım bir fark yok. Nereden baktınız fiyatlara ? Arada daha büyük fark olması lazım çünkü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia820 daha iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_fan_club

    Ben de olsam 525 tercih ederdim arada ahım şahım bir fark yok. Nereden baktınız fiyatlara ? Arada daha büyük fark olması lazım çünkü

    Lumia 820 Mediamarkt'ta 800 lira idi dün.

    Lumia 525'i ise şimdilik sadece Teknosa'da gördüm. O da 570 liradan satılıyor.
  • 525 al derim pek bişede yapmıyomuşsun telle zati.d

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyingelephant

    quote:

    Orijinalden alıntı: emre_fan_club

    Ben de olsam 525 tercih ederdim arada ahım şahım bir fark yok. Nereden baktınız fiyatlara ? Arada daha büyük fark olması lazım çünkü

    Lumia 820 Mediamarkt'ta 800 lira idi dün.

    Lumia 525'i ise şimdilik sadece Teknosa'da gördüm. O da 570 liradan satılıyor.

    800 güzel fiyatmış. Siz bilirsiniz ama gerek yokk gibi. Hem Teknosa da pahalı bir mağaza. Onlar bile 570e satıyorssa başkaları daha ucuza satar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 525 alınmıştır. Teşekkürler. Alma niyeti olan varsa da şiddetle tavsiye ediyorum
  • flyingelephant F kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun :) bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim,

    kullandığınız uygulamalarda(Facebook,Whatsapp,Foursquare) bildirim sorunu yaşıyor musunuz yoksa bildirimler android veya ios gibi akıcı mı ?
  • Facebook ve Whatsapp ta sorun yok. Twitter da aynı şekilde. Ama 4sq da Android varken tüm arkadaşlarımın check in leri geliyordu. Şu an sadece like ve comment bildirimleri geliyor. Ve ek olarak; WP8 için olan Foursquare tek kelimeyle rezalet Arkadaş ekleme yok. geçmiş check in leri görme yok. Mekandaki insanları görme yok. Ya da ben beceremedim bilmiyorum ama store daki değerlendirmelerde de herkes bunlardan şikayetçi. Sanırım hakikaten yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingelephant -- 31 Ocak 2014; 4:24:01 >
  • 820 kullanıcısı olarak 820 kesinlikle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

    820 kullanıcısı olarak 820 kesinlikle

    adam almış bile hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

    820 kullanıcısı olarak 820 kesinlikle

    adam almış bile hocam

    dikkat etmemişim
  • L820.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.