Şimdi Ara

Kymco Scooter 2023 x-city 250 akü değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kymco Scooter 2023 x-city 250 akü değişimi nasıl yapılıyor?

Ben bu araçta akü, ayak koyma platformu altında diye düşünerek zaman kaybettim, sağını solunu söktüm. Sonra da buraya akü yerini atayım, gerekli olan bakıp ulaşsın diye düşündüm.

Akü ön grenaj altında, farların arasında konumlandırılmış.

12V 12A bir ünite

Şeffaf plexiglass

Rüzgarlığı sökmek için, alyan başlı, kromajlı 4 vidası sökülüp, kymco arma yana çevrilerek, altından ulaşılan 10mm altıgen lokma ile 5.(Alt) Vidası sökülerek çıkarılıyor.

Gösterge paneli arkasında, rüzgarlık altında, siyah yumuşak plastik kaplama grenajı sökmek için, gösterge paneli sağ ve solundaki ikişer Philips (yıldız da deniyor) başlı vidalar dan, göstergelere yakın olan,. sağ ve solda tek vida sökülüyor. Ayrıca ön tekerleğin üzerinde yukarıya doğru atılmış tek Philips başlı vida da sökülüyor. Bu 3 Philips vidanın sabitlediği yumuşak plastik siyah grenajı öne ve sonrasında yukarı esneterek geçme yerlerinden kurtarıyorsunuz. Bu esnada gösterge panelini yukarı doğru esnetmek yardımcı oluyor.

Akü kutup başları gözüktüğü üzere, Philips başlı altıgen vidalar çözülerek çıkarılıyor, ya da takviye yapılıyor. Aküyü sökmek için iki yanındaki siyah başlı vidaları gevşetip, yedek sigortaların olduğu üst kapağı çıkarmak gerekiyor.

Tamamen bitmiş durumdaki Akü, 14 V 2A güç kaynağı ile 5 saatte şarj olur.

Kullanılmayacaksa da, ayda bir kere, 15 dk motor çalıştırılarak sürülmesi, şarjı korumak açısından öneriliyor.

Akü üst yüzeyinde üretim tarihi yazıyor olabilir. (Fabrika çıkış takılı akide, aşağıdaki şekilde tarih var; 3-4 senesi dolmuş bir akünün ömrünü tamamladığını söyleyebiliriz. Bilgi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 24 Nisan 2025; 19:16:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.