Şimdi Ara

kyk wifi bağlantısının zamanla azalıp kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle biraz uzun oldu ama bu sorunu yaşayan eminim çok arkadaş vardır ve internetteki çözümlerin hiç biri işe yaramıyor. ben sorunun nedenini buldum ama çözümü bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim. (evet bunu yazarak iyice uzattım)
    bu yıl kyk yurdunda 2. yılım ilk geldiğim günden beri bu sorundan muzdaripim.
    şimdi sorunu şöyle açıklayayım.
    windows 8.1 kullanıyorum. yurda ilk geldiğimden beri, kullanıcı adı şifremi yazıp wifi ağına bağlandıktan 5-10 dakika sonra modem çok yakın bir mesafede olmasına rağmen sinyal gücü azalıyor 1-2 dakika sonra tamamen kopuyor ve wifi ağına tekrar bağlanınca yeniden sinyal seviyesi son seviyeye geliyor. bu olay yaklaşık her on dakikada bir tekrar ediyor.
    ilk sene bu sorunun modemden kaynaklandığını düşündüm ancak bu sene odamı değiştidiğim halde sorunun devam ettiğini gördüm. tabi internetten de sorunun çözümünü araştırdım genelde bu sorunla karşılaşanlara lan kartının güç yönetiminden "güç tasarufu sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini devre dışı bırakmalarını söylüyorlar ancak bunun bir faydası olmuyor.
    internetten, homedale diye bir program indirdim bu programdan kapsama alanındaki kablosuz ağlara baktığımda 7-8 tane "kykwifi" bağlantısının olduğunu fark ettim ve jeton düştü; bilirsiniz yurtlarda tek bir internet çok sayıda modemle dağıtılır her kapının önünde bir modem olur. doğal olarak bilgisayarın kapsama alanına 7-8 tane modem giriyor, ben kyknın wifi ağına ilk bağladığımda sinyal gücü en yüksek olan modeme bağlanıyor ama nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü bir süre sonra uzaktaki modemlere geçiş yapıyor.
    not: homedale programı açık olduğu sürece modemler arası geçiş yapmıyor, sinyal seviyesi azalmıyor. zaten programdan kapsama alanındaki istediğin kyk modemine geçiş yapabiliyorum.
    şimdi özete gelirsek, ben bağlanmak istediğim modemin mac adresini de bu programdan görüyorum bağlanmak istemediğim uzaktaki modemlerin mac adreslerini de görüyorum kalıcı olarak bana yakındaki modemin önceliğini arttırmanın veya diğer modemleri devre dışı bırakmamın bir yolu var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekindnc -- 4 Ekim 2016; 19:59:38 >



  • android tel varsa ki büyük ihtimal vardır :D root et cihazı wifi kill kullan ağa girenleri engelle bi tek sen kullan neti :D
  • scap1 kullanıcısına yanıt
    yok sorun internetin yoğun olması değil, bağlantının kopması. zaten yurt 3 bina 1200 kişi 15-20 kişiyi engellememin bir faydası olmaz :)
  • Fsm'de mi kaliyosun? Internet su an bildigin yerlerde odalardan cekmiyor en fazla 2 dis cekiyor. Tuvalete girip klozetin uzerinden baglanmaya calisiyoruz sirayla. Rezalet bildigin, 1 yil nasil gececek internetsiz bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorunu kesin olarak çözdüm benimle aynı konudan muzdarip olan arkadaşlar varsa diye açıklıyorum.
    netsetman programı indiriyorsunuz (bedava)

    dooppleclick profilinde, additional kısımında wifi'ın sağında bir işaret var oradan en iyi çeken mac adresini kopyalayın.

    yine wifi kısmına tıklayıp connect by mac adress e tıklayıp bu adresi yapıştırın.

    sağ üstteki ampül işaretinden otoswitch'e girip soldaki yeşil artıdan surronding wifi network, mac, (( buraya en yakındaki mac adresini yapıştırın)), in rage. (yani türkçesi bu mac adresi kapsama alanı içinde olduğu sürece buna bağlan demek oluyor) (değişim süresini sıfır saniye yapın ve değişimler sırasında bana haber vermeyi seçin)


    sonra set2 ye gelip yine wifi kısımında connect by mac adress'ten en yakın 2. wifi adresini yazın otoswitchten şart olarak; surronding wifi network, ((buraya en yakındaki mac adresini yapıştırın)), ve out of rage diyin (yani en yakındaki modeme bağlanılamıyorsa bu profile geç)


    üçüncüye de en yakın 3. modemin mac adresini yazsın. otoswitche de en yakın 2. modemi ve en yakın modeme bağlanılamıyorsa olarak seçip tamam diyin.

    biraz kötü anlatmış olabilirim eğer bu sorundan muzdarip bir arakdaş varsa bana mail atabilir daha detaylı anlatabilirim. (mesaj atmasın çünkü başım sıkışmadıkça forumlaragirmiyorum uzun süre göremeyebilirim )
    tkn.dnc@gmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekindnc -- 21 Ekim 2016; 17:41:43 >
  • Sırf bu cevabı yazmak için kaydoldum. Asus bilgisayar kullanlar için sorunu çözdüm.

    MyAsus a girip wifi roaming özelliğini açıyorsunuz ve sizin için otomatik olarak en güçlü ağa seçiyor hiç kopma olmadı şu ana kadar.


    (Birden fazla wifi olduğunu ve atlayarak bağlandığını öğrendiğim arkadaşada buradan teşekkür ediyorum. :) )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.