Şimdi Ara

KYK KREDİSİNE AF BEKLEMEK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler 2019 da ödemesi başlayacak olanlara af gelme ihtimali yüksek başkanlık seçimi var

    Bana kalırsa her oy kıymetli olduğundan krediyi alan milyon öğrenci olduğundan af gelebilir bu tamamen bir tahmin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük bir şehirde birinci öğretim okuyupta parttime iş bulmanın zorluğunu bilmeden konuşan arkadaş. Emekli bir babadan para almadan neredeyse sadece öğrenim kredisine mecbur kalmanın ne demek olduğunu bilemeden konuşan arkadaş. Sanki mezun olur olmaz iş bulabileceğimiz bir ülkede yaşıyormuşuz gibi zamanında 9000 tl olarak aldığım krediyi benden 15.000tl olarak geri alan sistemin savunucusu olmuş. Faiz silinsin muhabbetinede inanmayın 15.000 in olsa olsa 300 400 tl gibi bir kısmı siliniyor. Devlet suriyeli baksın anca
  • Af gelir 15 bin olur 13 bin

    36 ay taksitlendirsin 17/18 bin olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmıyorum. Milletin bilmem neresine koyacağız diyen işadamlarının milyon tllik borçları siliniyor bu ülkede. Suriyelilere sırf ARAP oldukları için bir T.C vatandaşına asla verilmeyecek haklar tanınıyor ve maddi yardım veriliyor. En basitinden benim burs alabilmem için anne babamın ölmüş, yiyecek ekmwğim kalacak evim olmaması gerekiyor alcağım paras ise aylık 500tl... Ama evleri arabaları, babası memur olan kuzenime burs çıkıyor niye?Kendisi akp kadın kollarında sevilen biriymiş. Suç bendeki bu zihniyetten adalet bekliyorum. Benim iş bulabilmem için kpssden 90 alıp üstüne mülakatta torpilli olmam gerekiyor. Ama başka bir tanıdığım sınavsız tek talimatla devlet memuru olabiliyor neden? Çünkü kendisi fetonun yerini alan menzil cemaatine mensup. Sizler bunlara göz yumup ''Öğrenci ödemeyecekse kredi almasaydı'' dersiniz. İşte sizin yüzünüzden bu haldeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 3 Nisan 2018; 11:28:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonraki burslar da geri ödemesiz olacakmış. Umarım düzgün seçim yaparlar da babası milyoner ama kendilerini 5 parasız gösteren aileler yaranamaz.Lisede burs alan çocukların iphone 7'si var diğer öğrencilerde yok ayrıca burs alanlar her gün 2 paket sigara içiyor verilecekse gerçekten ihtiyacı olanlara verilsin verilmeyecekse kalksın şu burs işi boşa zarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni moda olan ogrenci dusmanligi degil aksine ogrencilerin dilencilik yapmalari yeni moda 🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok saçma ihtiyacı olmayan insanlara burs çıktı, başarılı olan ihtiyacı olanlara kredi çıktı.neye göre veriyorlar anlamıyorum.acaba bu adam mezun olunca ödeyemez zaten buna burs verelim mi diyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErrorVerenHesapMakinası

    Bundan sonraki burslar da geri ödemesiz olacakmış. Umarım düzgün seçim yaparlar da babası milyoner ama kendilerini 5 parasız gösteren aileler yaranamaz.Lisede burs alan çocukların iphone 7'si var diğer öğrencilerde yok ayrıca burs alanlar her gün 2 paket sigara içiyor verilecekse gerçekten ihtiyacı olanlara verilsin verilmeyecekse kalksın şu burs işi boşa zarar.

    katılıyorum adam aldigi parayi icki sigara parasi yapiyor biz ay sonunu getirmeye çalışıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin yeni kurnazlığı. Kredi alayım borcu silinsin.



    Çiftlik banka para yatırayım yüzde 30 faiz alayım.



    Memur olayım iş yapmadan param yatsın geçineyim.



    Yani her türlü ahlaksızlığı etik dışı işi yapayım. Menfaatçilik, kurnazlık ben de olsun. Benim işim görülsün ama millet yansın.



    Malum partiye oyumu da vereyim de benim işim görülsün ama ülkenin geleceği yansın.



    Gün gelecek sizin de canınız yanacak. O zaman da başkalarının işi görülecek.



    Benim şu Türkiye den artık zerre umudum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevremde burs alanların yüzde 25 civarı gerçekten ihtiyaç sahibi idi, kredi alanların ise yüzde 80 civarı.
    Aslında tam tersi olması gereken bir durum. İnşallah silerler ya da üniversite kontenjanları anlamlı şekilde düşürürler, çoğu kişi gerçekten boş yere okul okuyor sonra da mağdur oluyor iş bulamayıp. Bu süreci bir yerde çalışarak geçirse mezun olacağı 4 yıllık dönemde hem iyi kötü birikimi hem de iş tecrübesi olur borçlu/tecrübesiz mezun olacağına.
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    hayır, bıraktım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaporWave -- 3 Nisan 2018; 12:56:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinizde hakli yönlerinizde var tabiki bende üniversite ögrencisiyim beklemiyorumda silinmesini ama şöyle bir durum var futbol kulüplerin şirketlerin dünya borcu silinirken ögrencinin borcunu silmek ile ne banka sistemi çöker ne de baska bir sey olur yani demiyorum ki silecekler edecekler bende kredi aliyorum öderim ama onlarin silinmesi normalde ögrenciye verilen paranin silinmesi neden ahlaksizlik gibi geliyor onu anlamiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burs konusundaki adaletsizlik ve kredinin faizi adil değil. Müdahale edilmesi gereken kısım burası. Yine her zaman olduğu gibi konu "ADALET"e gelince takılıp kalıyoruz.
    Biri yazmış Suriyelilere de bık bık... Bir yanlışı başka bir yanlışı yapabilmek için kullanmak sadece bize özgü herhalde. Bu parayı neden aldığın nasıl harcadığın kimseyi ilgilendirmez ama "nasıl öderim"i düşünüp almayan veya kredisini ödeyen hak hukuk bilenleri ne yapacaksınız. Milleti dilenciliğe alıştırdılar bu konu da bunun sadece bir örneği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radminox -- 3 Nisan 2018; 13:54:26 >
  • çok saçma bir konu. devlet senden çatır çatır sürekli vergi alıyorsa, eğitimini de sağlamak zorunda. saçma sapan insanlara burs verilirken gariban cocuklara kredi kitlemek doğru değil. ha zorla mı veriyor, vermiyor ama mecbur almak zorundasın çünkü yurda yerlesemediysen ev kirası bile ödenmiyor bu krediyle. üstüne anne baban katkı yapmak zorunda ve zaten piyasanın durumu belli aileler çocuklarını zor okutuyor artık.
  • Sen ne haklı bir isyansın?
  • Ben başladım 1500 lira ödedim af gelince benim suçum ne? Devlete uygun, yasalara vatandaş olmak suç mu olmuş oluyor anlamadım ben şimdi. Bu yasalara göre hırsız olak çalak çırpak it olak nasılsa af var suçunu hafifletme, indirim var mis gibi hayat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamamen katılıyorum.Üniversite cevremde aynı yazdıgınız gibi birsürü bos beles insan var.Bütün gün batak-okey-kahve-.E sonra devlet ödesin krediyi varmıs böyle birsey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Af gelir 15 bin olur 13 bin

    36 ay taksitlendirsin 17/18 bin olur

    En çok 18 ay taksitlendirebiliyorsun eğer bi değişme olmadıysa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de ev kredisini affetsinler . 5 yıl kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora kredim geçen ay bitti 902₺ idi aylık.

    Eşiminki ise 921₺ aylık; 15 ayı var daha... Aldık, haracadık şimdide ödüyoruz. Ancak devletin işi olmayanlara iş bulana kadar müsade etmesinden yanayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.