Şimdi Ara

KYK KREDİSİNE AF BEKLEMEK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
4
Favori
10.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Parayı çar çur edenler neyse ama sadece normal giderleri için kullanmakda mecbu kalan, daha sonra ise iş bulamamış ya da bulduğu iş ile geçinemeyen kesim için katılmiyorum. Devlet o kadar israfı görmezden gelip öğrencisini zor durumda bırakmamalı. Milletin bişeylerine koyan adamın ve GSM operatörlerinin bilmem kaç trilyon vergi borcunu silen devlet bi zahmet vatandaşını da bu yükten kurtarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel olur valla bir af gelse
  • Kyk ye ye sonra af gelsin de... bu kitleye kilim. Hayir madem odemek istemiyosun niye aliyosun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır bende bunu anlamıyorum. Arkadaşım hükümet bizzatihi cebinden çıkarıp ödemiyor ya. O öğrencilerin anası babası halasi dayısı komşusu ve gelecekte kendisini verdiği vergiler ile oluşmuş bütçeden finanse ediyor.

    1- Zaten ideal dunyada kyk diye bir borcun olmaması lazım. Devlet dediğin vatandaşlarını eğitir. O paralar elektrik , su yol için değildir onların zaten parasını ödüyoruz.
    2- Sanki devlet hiç bir borç konusunda kolaylık sağlamıyor da ilk defa buna yapcak gibi zorunuza gitmiş.
    3- Adam istese cs go oynar isterse o para ile bara gider size ne arkadasım.
    4- Üniversite sadece iş sağlamaz. Evet üniversite eğitim kalitemiz düşük ama boşuna diyemezsin. Bir sıfırdan iyidir. Askere gidince görürsünüz adam hayatında köyünden çıkmamış tuvalette deliği tutturmayı bilmiyor. En azından bir sosyal hayat bir görgü katar. Eğitim candır.
  • KYK KREDİSİNE AF BEKLEMEK



    Milyonlarca liralık şirketlere toplam %97.6 veri indirimi yapmak yerine en kötü %80 indirim yapsalar ordan gelen parayla ülkedeki tüm üniversite öğrencileri burslu olarak okur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası gelmesi iyi olur çoğu mezun öğrenci zaten ya işsiz yada ödeyecek durumu yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir konu daha ağlama duvarına dönmüş yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 2 Nisan 2018; 20:26:15 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Vergi dediğin şey direkt olarak Türkiye Cumhuriyetinin yaşatılması ve geliştirilmesi için alınır.

    1-İdeal dünya diye bir şey yok hocam
    2-KYK'yı alıp harcarken ilerde af çıkar zaten ya diye düşünüyorsan kafan dolandırıcılığa çalışıyor demektir. Ben de KYK aldım şimdi ödüyorum olması gereken de bu.
    3-Bunu kime yazdın bakmadım, doğru kimse karışamaz
    4-Üniversite dediğin dünyanın hiç bir yerinde zorunlu eğitim değildir hocam. Bu hizmet ödediğin vergilere dahil değil. Ona rağmen şuan harç alınmıyor. En prestijli okullara, devlete veya okulun kendisine tek kuruş para ödemeden girebilirsin. Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, YTÜ, İstanbul, Marmara, Ege, 9 Eyül, Gazi, Hacettepe, Ankara, Galatasaray... Bu ekstra bir şey bunun bilincinde olmak lazım. Üniversite kalitesinden bağımsız konuşuyorum. O üniversiteye bir de para mı vericez diyenler olabilir diye söyledim. Bu yüzden hiç bir ülkede engeli, üstün başarısı vs bulunmayan öğrencinin eğitimini devlet veya okulun kendisi karşılamaz. Devlet seni ücretsiz okutmak zorunda değil (Yüksek öğretim için). Bu yasalarca böyle.

    Benim de öğrenimimin bir kısmı boyunca yaptığım gibi, öğrenciler pekala hem çalışıp hem okuyabilir. Çokta zor değil; ama malesef gençler tembelliğe ve serseriliğe çok alışmış. Ağlayacak bir şey yok o parayı paşa paşa ödeyeceksiniz. Seçim propogandası vs olmadığı sürece KYK kredisine af gelmez, ancak geciktirdiğin kısmın faizini yapılandırabilirsin. Ana parayı her türlü ödemek zorundasın. Devletin cebinden direkt nakit olarak çıkmış bir para var burada. GSS primiyle karıştırmayın.

    Bazıları da yeni mezun öğrenciyle büyük şirketleri karşılaştırmış borç affı konusunda. Adamlar yatırımcı, ödediği düz verginin haddi hesabı yok. Adamların tek ayda ödediği vergi senin hayatın boyunca kazandığın para belki de, kalkmış 300 liramı affetsinler diyorsun. İstihdam sağlıyor, milyarlarca vergi veriyor, yatırım yapıyor o adamlar. Senin bordrodaki vergiden başka ekstra ne katkın var memlekete de borcunu affedecek. Şaka mısınız anlamıyorum ki Ben de bordrolu çalışanım ve durum bu azcık kendinize bakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 2 Nisan 2018; 20:45:36 >




  • Temelde ben karşıyım adaletli bir durum değil ben de almadım verseler alırdım. Ancak bir de şöyle bir durum var kimlerin ne borçları affedildi memlekette acın bakın hangi büyük firmaların ne vergi borçları affedilmiş memlekette parası olan askerlik bile yapmıyor yani diyeceğim o ki bu kadar adaletsizlik içerisinde öğrencilerin borçlarının affedilmesi en küçük adaletsizlik diyebiliriz, en azından mezun olduktan belli bir süre işe girememiş kisiler için bir şeyler yapılabilir, belki de yapıyorlardır bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsyan çıkartırım ulan, ölene kadar kaçak elektrik kullanırım sırf inadımdan. Gençliğin en güzel yıllarında devlet sana bizim ödediğimiz vergilerden onbinlerce lira hibe edecek, sen sağda solda bedava sürteceksin öyle mi? Ben almadım ödeme külfetini göze alamadığımdan, yeri geliyor kısa kısa çalışarak okuyorum. Altından kalkamayacağınız borçları almayacaksınız kimse kusura bakmasın, eğer devlet de af çıkartıyorsa onlara da yazıklar olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimaymunabak

    üniversite öğrencilerinin en az %60ı boşuna okuyor

    aksini iddaa eden low dur

    Arkadas cok dogru soyluyor bende kredi aldim aylik kredimle yol yemekten arta kalanla kitap aliyordum simdi kocaman kitapligim var simdilik issiz bir dişçiyim ama illaki bişey olur Allahtan umut kesilmez.

    Ama...

    Okulda da bir grup arkadasim vardi babalari esnafti muhasebecids aylik gelri 750 tele gosterip karsiliksiz aliyordu bircok kisi.mesela amca ogullari da babasi 800 donum tarla ekip biciyordu ikiside bele$ burs aldi.

    Biz bu borcu oderizde boyle katakulle ile beles gecinenleri gordukce insanin cani sıkılıyor.

    Adalet olsa gonul rahatligiyla odersin boyle olunca adamin odeyesi gelmiyor ama bence secim nedeniyle en az yarisini silerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı bölümde aile mal varlığı 2,3 evi olanlara devlet burs veriyor, Gariban kiracı olan aile çocukları tanıyorum kredi alıyorlar...
    Devlet birilerine varda, diğerlerine yok mu ulan derler adama! Herkesin amcası dayısı olmak zorunda mı?
    Kutu kutu paraları götürenlere sesiniz çıkmaz, gelmiş burada öğrencinin 400-500 tl parasının hesabına düşmüşün. Hadi oradan Hadiii
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddsmurat


    quote:

    Orijinalden alıntı: alimaymunabak

    üniversite öğrencilerinin en az %60ı boşuna okuyor

    aksini iddaa eden low dur

    Arkadas cok dogru soyluyor bende kredi aldim aylik kredimle yol yemekten arta kalanla kitap aliyordum simdi kocaman kitapligim var simdilik issiz bir dişçiyim ama illaki bişey olur Allahtan umut kesilmez.

    Ama...

    Okulda da bir grup arkadasim vardi babalari esnafti muhasebecids aylik gelri 750 tele gosterip karsiliksiz aliyordu bircok kisi.mesela amca ogullari da babasi 800 donum tarla ekip biciyordu ikiside bele$ burs aldi.

    Biz bu borcu oderizde boyle katakulle ile beles gecinenleri gordukce insanin cani sıkılıyor.

    Adalet olsa gonul rahatligiyla odersin boyle olunca adamin odeyesi gelmiyor ama bence secim nedeniyle en az yarisini silerler.

    İssiz bir dişçi? Diş hekimi olup nasıl işsiz oluyorsunuz?




  • 5 kişilik bir arkadaş grubumuz vardı. Üniversiteye başladığımızda kayıtta tanışmıştık. Sonra da arkadaşlığımız devam etti. 2 ay sonra burslar açıklandığında ben ve diğer bir arkadaşa kyk kredisi çıkarken diğer 3 arkadaşa burs çıkmıştı. İşin en tuhafı, grubumuzun en hali vakti yerinde olan, sürekli gereksiz harcamalar yapan ve babalarının durumunun iyiliği ile övünen arkadaşlardı onlarda. Bunun dışında her ay yatan burs ile bir çeyrek altın alıp çeyizine koyan kız ve arabasına benzin parası yapan erkek arkadaşlarım da vardı. (Bunun için yemin edebilirim) Bunun dışında kredi alıp direk tüm parayı ev kirasına veren sadece ailesinin gönderdiği parayla ve ekstra çalışarak geçinmek zorunda arkadaşlarım da vardı. (Ben gibi)



    Yani anlatmak istediğim karşılıksız burs - kredi planlaması gerçekten adetletli olsa,torpil ve tanıdık faktörü olmasa belki burada krediye af isteyen arkadaşlara kızabilirsiniz ama şu haliyle onlarında yapabilecekleri çok bir şey yok. Çoğu işsiz ve geliri yok.



    Ayrıca benim en garabime giden olay, hadi karşılıksız burslar adaletli dağııtılıyor diyelim.. devlet kredi alana sunu diyor git üniversite oku, mezun ol daha sonra iki sene sonra işe girdiğinde bana faiziyle geri öde, peki karşılıksız burs alan bi adamın ailesinin maddi durumun üniversite boyunca kötü olmasının, mezun olduktan sonra işe girip para kazanmaya başladığında parayı geri ödemesine neden engel ?



    Bence bu saçmalığı bir an önce son verilmeli. Bunun yerine başarı odaklı veya yüzdelik oranlı burslar verilmeli. Mesala bir kişiye tam burs verip diğerine tam kredi vermek yerine herkese %50 geri ödemeli burs vermek gibi. İnanın böylesi çok daha adaletli olur.



    Bazı arkadaşlar şimdi burs belli ortalamanın altına düşünce kesiliyor diyecek ama bu da başarıyı göstermez sonuçta en başta dersleri iyi olduğu için burs almayı hak etmiyorlar bu arkadaşlar. devletin karşılıksız burs alıp üniversiteye devam etmeyen kişiler için aldığı bir önlem sadece.



    Şuanda halim vaktim iyi güzel para kazanıyorum ve aldığım krediyi ilk taksidinden beri günü gününe yatırıyorum. Ama af gelsin diyen arkadaşlarımında sonuna kadar destekçisiyim. Eğer karşılıksız burs alsaydım gene desteklerdim.



    (Mobilden yazıyorum eksikler olabilir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power_net -- 2 Nisan 2018; 21:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Derhal genelleme yapmamak lazım. Kimisi gerçekten avare gezmiş yemiş içmiş şimdi af istiyor tamam.

    Ama kimisi de gerçekten sadece buradan aldığı parayla okumuş hatta eve para göndermiş. Ve bu adamlar şimdi mezun ama işsiz. Ne yapsın bu şimdi ?

    Her üniversite mezunu iş bulsa kimse demez zaten af diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr07 -- 2 Nisan 2018; 21:51:9 >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Teknisyene depocuya diplomayi satarsan veya bayan olursan iş var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: algorist2

    O öğrencilere nedense bir tek ben denk gelemedim. Bırakın bursu parayı adamlar üniye giremiyor. Kulaktan dolma yanlış bilgilerle başka kulakları yanlış doldurmaya devam. Hükümet karşıtı olun veya olmayın gram beni ilgilendirmez ama komik duruma düşmeyin

    Okuduğum okulda 3 tane yakından tanıyorum hatta 1 tanesi geçen arkadaş ortamında devletin verdiği 800 lira yetmiyor bu şehirde artması lazım dedi. Dövmeye kalktılar suriyeliyi
  • Öğrenciyim, kredi almasam okuyamazdım şuanda. Ailemin maddi durumu iyi sayılmaz, ev kredisi vs. ödüyoruz. Ne burs, ne yurt çıkmadı ama ne var ki hiç ihtiyacı olmayan kimselere çıkıyor. Arkadaşlarımdan evleri, arabaları, anası babası memur olanlara, maddi durumu iyi olanlara falan burs çıkıyor, yurt çıkıyor, benim gibi ihtiyacı olanlara çıkmıyor. Bu durumda şirketlerin trilyonluk vergi borçlarını silen, Suriyelilere dünyanın yardımını yapan devletten bunu beklememizin hakkımız olduğunu düşünüyorum. Devlet öğrencilere her türlü yardımı yapmak zorundadır. Dünyanın vergisini ödüyor milyonlarca insan. İnsanlar iş sahibi olamadan borç sahibi oluyor. Memleketin hali ortada, milyonlarca işsiz var.

    Yiyip içen, kafe kafe gezen kitle falan var ama onlarında sadece keyfine aylık 470 TL için kredi yüküne gireceklerini sanmıyorum. Babadan zengin oluyor genelde o tipler.




  • Forum yöneticilerinin konu açıp popüler olma çabasına giren boş üyelere bir ceza vermesi lazım . Yoksa bu konulardan daha çok görürsünüz . Kendini geliştirme çabası içine girmemelerine -ne vardı bu kadar yazacak kuyruk acın mı var- dedirtecek kadar laf edip burda saçma sapan konu açan konu sahibi arkadaş yada çocuk ; senin şu forumdaki varlığın boş boş yorumların , konuların mı kendini geliştirmeni sağladı diye bir sormak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gibileri forum ortamında barındırmasanız süper olacakta işte hala bu küfürleri,hakaretleri ifade özgürlüğü sanan kullanıcılar var. Yazık ya kıyamam bir de 1 ay uzaklaştırma almış. Beter olsun sınırsız olmalıydı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.