Şimdi Ara

KYK Kredisi Vergi Dairesine Aktarılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
3
Favori
2.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, Askerlik ve ardından gelen Pandemi sebebiyle KYK Kredisini ödeyememiştim. Ardından bu borç KYK'dan Vergi Dairesine devredildi.

Bugün KYK borçlarının TEFE ve faizlerin silindiğini öğrendim. Bir kaç arkadaşım da konuyla ilgili görselleri iletti. 16 Bin ve 9.700 TL'lik TEFE silinenler var.

Fakat KYK'dan vergi dairesine aktarılan borçlarda TEFE ya da faiz silinmesi yapılmamış. Konu ile ilgili vergi dairesine aktarılıp faiz ya da TEFE silinmesi mevcut olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D4B1E186 -- 25 Kasım 2022; 20:9:32 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu durumu bir yere basvurup-dilekce verip duzeltebiliyor olmamiz lazim.. Muhtemelen kyk borclarin takibini gib e verdiği icin kendi icindeki yaptigi duzeltme gib tarafinda duzelmemis.. Buralar yesillenirse iyi olur

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    https://www.turkiyegazetesi.com.tr/egitim/kyk-borcu-neden-silinmedi-e-devlet-vergi-dairesi-kyk-borcu-neden-artti-929888
    Daha Fazla Göster
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

Buna bir çözüm getirilmesi gerekiyor benden 1 sene sonra alan kişilerin TEFE silinmiş iken benim 16 binlik KYK borcuma TEFE ile 22 Bin, Faiz ile 25 Bin TL'ye yakın bir tutar ödeyecek olmam bana çok mantıksız geliyor. Benim dönemimde pek çok kişinin KYK ödemesi, pandemi ve askerlik dönemlerine gelirken bu tutarı nasıl ödeyebilirdik ki zaten..

Bu konunun haber olması iyi bir durum fakat ana akım medya da yer almaz ise bu durum unutulur gider. Bu konuda çok fazla mağdur var ise toplu bir şekilde CİMER'e bir başvuru yapabiliriz.

• Benim de borcum vergi dairesine gönderilmişti. Dün baktığımda herhangi bir değişiklik yoktu. Bu gece baktığımda faiz silinmiş görünüyor. Gecikme zammı da bir miktar düşmüş haliyle. Tekrar kontrol ettiniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bu sorun e-devletten bakanlarda da varmis, bazilarinin borcu dahi artmis gorunuyormus.. Hatali bir islem yapiyorlar ama anlamadi sanirim kimse
    onedio
    Bazı Kişilerin Faizi Silinmeyen KYK Borçları ve Üstüne Borçlarının Artması Kafaları Karıştırdı...
    https://onedio.com/haber/bazi-kisilerin-faizi-silinmeyen-kyk-borclari-ve-ustune-borclarinin-artmasi-kafalari-karistirdi-1109893

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 27 Kasım 2022; 10:34:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eapantherea

Simdi kontrol ettigimde sadece 200₺ silindigini goruyorum..

Hocam bu sorun e-devletten bakanlarda da varmis, bazilarinin borcu dahi artmis gorunuyormus.. Hatali bir islem yapiyorlar ama anlamadi sanirim kimse
    onedio
    Bazı Kişilerin Faizi Silinmeyen KYK Borçları ve Üstüne Borçlarının Artması Kafaları Karıştırdı...
    https://onedio.com/haber/bazi-kisilerin-faizi-silinmeyen-kyk-borclari-ve-ustune-borclarinin-artmasi-kafalari-karistirdi-1109893

CİMER'e yazmak en iyisi sanırım, sistemsel hata olma olasılığı yüksek. Tanıdıklarımın kiminin 40 bin faizi silinirken, kiminin de faizi ana paraya eklenmiş garip bir şekilde. Vergi dairesine borcu düşen kime sorduysam da faizi silinmiş.

• Tzuyu kullanıcısına yanıt

Az önce tekrar kontrol ettim. TEFE silinmiş gözüküyor fakat, Ana paranın üstüne TEFE eklenerek hesaplanan gecikme zammı duruyor hala.

KYK Kredisi Vergi Dairesine Aktarılanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D4B1E186 -- 27 Kasım 2022; 12:2:11 >

Gecikme zammını silmeyecekler

Durum bende de sizde ki gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam benimde 29 bn borc ( 27 bn asıl borc 1 kere e devletten ertelemiştim. 1600 de gecikme zammı vardı )

bu faiz silinme muhabbeti çıkmadan önce şimdi silinmiş

ana borc 16830 tl pandemi zzamanı hatırlarsınız yapılandırma olmustu 31 temmuzda 2021 den ödemesi başlamıştı 800 de geçikme zammı birikmiş o tarihten toplam 17600 gibi bir rakam borcum var şuan

vadesi geçmiş borcum 6500 gözüküyor onu ödedim şimdi vadesi gelmeyen borcum 10000 tl gibi rakam kaldı ve 2024 e kadar taksitler gözüküyor her ay 400 tl gibi bir rakam acaba bir daha yapılandırma yapmamıza gerek var mıdır yoksa aydan aya bu şekilde ödeme yapabilecek miyiz bilginiz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arteona -- 1 Aralık 2022; 21:0:5 >

CİMER üzerinden konuyla ilgili başvuruda bulundum. Benim borcum Vergi Dairesine aktarılmasından dolayı Hazine ve Maliye Bakanlığını seçmiştim fakat Gençlik ve Spor Bakanlığına yönlendirdiler, oradan yanıt bekliyorum. Siz başvuru sonucu mu öğrendiniz bu durumu merak ettim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.