Şimdi Ara

SİLİNSİN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
6.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsan yaşam ömrüyle ilgili bir şey o. Yaşım genç zamanında saçmalama olmuş diye şuan olması gerekmiyor. 65 yerine 60 olması taraftarıyım orası ayrı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semihh16

    İnsan yaşam ömrüyle ilgili bir şey o. Yaşım genç zamanında saçmalama olmuş diye şuan olması gerekmiyor. 65 yerine 60 olması taraftarıyım orası ayrı

    bende 55 olmali diyorum.


    öğrenim kredisi içinse sayin kılıçdaroğlunun dediği gibi faizlerin silinmesi taraftariyim

  • Konu sahibi yem atmış sanki tek dert buymuş gibi herkes de yeme yakalanmış. Bütün öğrencilerden KYK borcunu tahsil etseler devletin kasasına ne girecek hesaplasın. Bir de bu taahhüt verilen köprülerin havalimanının tün geçmiş ve gelecek zararlarını hesaplasın. 750 milyon dolarlık ziraat kredisini dert yapsın.

  • 55 abartma istersen Fransa bile 62 yeptı sanırım. Faiz silinebilir ama enflasyon farkı kesinlikle alınır yani alınmalı. Öbür türlü zararına iş yapar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semihh16

    55 abartma istersen Fransa bile 62 yeptı sanırım. Faiz silinebilir ama enflasyon farkı kesinlikle alınır yani alınmalı. Öbür türlü zararına iş yapar

    tamam fransa bile 62 yaptı ama biz fransayla bir değiliz  

  • Ya Avrupa ülkelerine bakabiliriz. Eskiden çok kolaydı her şey. İlk okul bitir memur idin. 2002 öncesi kpss yol direk kura ile atama öğretmenlik. 3 kpss girip 1 yıl bekliyoruz hala atama yok atama olsa da 4 yıl kadro geçiş bekleme. Her şey eskiden kolaydı ama yapacak hiç bişey yok. Silivri soğuktur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de aldıydım ve faiziyle eşek gibi de ödedim. Herkes ödeyecek kardeşim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığıniz şey ise şu: Bu insanlar okumak için genç yaşında kredi çekiyor. Hayata borçla başlıyor. Her ihtiyacı olana burs çıkmıyor. Ha diyeceksiniz ki ihtiyacı olmayan da kredi alıyor. Ee kardeşim bu adamin zaten paraya ihtiyacı olmadığına göre okul bittikten sonra bu borcu ödeyebilir durumda olacaktır mantıken. Yani oturup da ağlamaz.

    Ben ödersem ve birkaç sene sonra benden sonra gelenlerin borçları silinirse helal olsun derim, iyi yapmışlar derim. Ben ödedimm, onlar da ödesinn, ben enayi miyim diye de oturup ağlamam. Çünkü insanların iyiliğini istemek güzel bir şeydir, kendin iyi şeyler görmesen bile. Sonuçta öğrenciler bu ülkenin yarınlarıdır. Öğrenci olduğunu duyunca kaç yıllık evi, çarpı 3 fiyattan kirayı kitleyenlerin olduğu bir ülkede ben ne diyorum gerçi. Öğrencinin değeri sıfır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 18 Haziran 2021; 1:24:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Tecrübeyle sabit, parayı karı kızla kafelerde yiyenler çoookk var. Kimse kimseyi durduk yere suçlamıyor. Diyen arkadaşlar doğru söylemiş, bende öğrenciyken kredi aldım, karı kızla yemedim ve kendim çalışarak ödedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYK hakkinda goruslerim


    1) oncelikle yanlisi yanlisla savunmayi birakmak lazim

    Yandasin vergis vs borcunun haksiz silinmesi, kyk borcunun da haksiz olarak silinmesini hakli hale getirmez (yandasin vergi borcunun silinmemesi icin de ayrica kamuoyu olusturulmasi gerekir)

    2) KYK kredi faizi

    Faiz denilen sey esasinda enflasyon guncellemesidir. Faizin silinmesi de Turkiye gibi enflasyonist ulkede borcun anapara tutarinin asindirilmasi anlamina gelir ki dogru olan verilen paranin faizsiz ama verildigi gunku degerinde alinmasidir. Bu nedenle reel faiz isletilmeden verilen paranin verildigi gunku degeri ile alinmasi gerekir. BURADA YANLİS OLAN UFE İSLETİLMESİDİR. Kredi ceken ogrencinin ufe ile alakasi yoktur. DOGRU OLAN TUFE İLE GUNCELLENMESİDİR (not bu devlet destek olmasin demek degildir bkz asagi)

    3) Odeme Zamani

    Su anda mezun olduktan 2 sene sonra geri odeme baslamakta ancak bunun yanlis oldugu gorusundeyim. Ulke sartlarinda 2 senede is bulma garantisi yok cunku. Daha adaletli bir yaklasim kisi SGK kaydi yapildiginda yani bir ise girdiginde geri odemelerin baslatilmasidir (bu sureye kadar da borc tufe oranindan enflasyon karsisinda korunmalidir). Tabi ulkemizdeki kayit disi calisma olayi da goz onune alinarak buna yine 7-10 sene arasi bir ust sinir da getirmek zorunludur

    ——————

    4) Devlet hic mi ogrenciye destek olmasin

    Odeyeni cezalandirip, odemeyeni odullendirmek yaklasimlari yani anaparanin veya faizin silinmesi yerine daha verilis asamasinda destek sartlarinin da belirlenmesi dogru olacaktir. Su an icin ya burs cikiyor, ya kredi cikiyor ve kriteri de pek net degil daha kotu durumdakine kredi, daha iyi durumdakine burs cikabiliyor, yine yandaslik vs ile.

    Devletin kademeli sisteme gecmesi gerekiyor bence. Yani ailenin geliri / bakmakla yukumlu fert sayisi = fert basina gelir baz alinarak. Fert basina gelir e basamak sistemi kurularak 0 ya da 100% burs yerine % lik degisen oranlarda burs verilmesi gerekir. Ornegin:

    Fert basi gelir (rakamlara takilmamak adina farazi aldim)
    0-100 arasi 100% burs
    100–200 arasi 80% burs
    200-300 arasi 60% burs vs. vs.

    Ve bu otomatik olmali hic bir memurun insiyatifinde degil

    NOT: boyle bir sistemde de yine kayit disi calisanlarin geliri dusuk cikacagindan adaletsiz olacaktir ama yine yanlisi yanlisla duzeltmek yerine bu konu kayit disi calisma ile mucadele kapsaminda ele alinmalidir

    Devlet destegini daha bastan yapacagi icin de sonradan anapara, enflasyon degerlemesi, gecikme faizi vb hic bir seyden indirim yapilmamasi gerekir

    SONSOZ : Yanlisi yanlisla duzeltmek ilk bakista bir dogru sonucu veriyor gibi gorunsede ileride bircok baska yanlisa sebebiyet verecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu kyk ya takıldığınız kadsr şirketlerin vergi affına neden takılmıyorsunuz.
    Ben batıyorsam nasıl çıkarım demek yerine çevremde batsın. Çevremde olmayanlar beni ilgilendirmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    Hocam kendimden örnek vereyim, ben babama yük olmamak için aldım. Alırken faizsiz olduğunu biliyordum. Bir kaç sene sonra, enflasyon adı altında faiz aldıklarını öğrendim. Ben 25 bin TL aldıysam, devlete 35 falan verecekmişim. Benim cahilliğim ama alırken hiç bir görevli vs vs uyarmadı beni :D bence sana toplam ne kadar para verildiyse senin de o kadar vermen lazım. 4 sene önce verdikleri 400 TL yi, ben 600 küsür TL olarak geri vereceğim. Güya faiz yok, yemişim enflasyonunu. Keşke af çıkarsalar tamamen yada enflasyonu baz almasalar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yorumlarda cidden güzel şeyler var, evet kredisiz okumak olanaksız ama cidden devlet ayırt edemez kim düzgün kullanıyor, kim kullanmıyor.


    Karşılaştığım bir kız vardı, kredisini sonuna kadar harcıyordu ve dediği tek şey şu "aman ya silerler, silmezlerse de babam öder". gratiste sonuna kadar makyaja harcardı parayı.


    Aslında bu kredi konusunda bunun önüne geçilebilmesi için eğer indirime ya da silinmesine karar verilirse "fiş belirtme usulüyle" olsa daha iyi olur. Yani devlet bu tür kızların makyaj parasını ödememiş olur. Bir yandan da eğer indirim ya da silinmeye gidilecekse bu seçimle olmalı yani eğer ailesi cidden resmi kayıtlarda asgari ücretle geçinen biriyse isterse o krediyi kullanan kişi makyaja yatırsın önemli değil. Ama bakıyorsun baba alıyor 10bin maaş, ana resmi dışı çalışıyor, tapulu evleri var, araba var eeee? Silinsin.  





  • sasasa671 S kullanıcısına yanıt
    Faiz veya enflasyon konusunda çoğu insan mağdur durumda maalesef. Benim tepkim komple borcunun 0 olması gerektiğini düşünen insanlara karşı hocam. Keşke alırken biraz araştırsaydınız. Ben enflasyon faiz olayını görünce almamıştım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2015-2016 yılları arası Toplam (TL) 7.560,00 kredi almışım. Geri ödeme olarak 7.560,01 ₺ isteseler bile ödemem. Bana verilen tutar benden yine aynı tutarsa istenirse 250-300₺ aylık ödemeler şeklinde öderim.
    Yıllık enflasyonu ben %25-30 seviyesine getirmedim getirenler düşünsün. Ayrıca son taksidini ödediğim gün tüm kyk borçları da silinse diğer insanlar için sevinirim bile. Her yıl bırakın milyonları , milyarlık vergi borçları siliniyor ama sadece kyk borcuna laf gelince milletin dili ortaya çıkıyor. Yandaş şirketlerin silinen milyonluk vergi borçları hakkında erkekseniz konuşsanıza ? Yemez ama değil mi sadece dişinize kestirdiğiniz insanlar hakkında konuşabiliyorsunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Silinmesi için ağlayanlar varsa onlar en büyük aptallardır. Ben de aldım bu kyk kredisini, benim derdim ise bunu faizi ile almaları. Totalde 23bin aldım, 27bin küsür olarak geri ödeyeceğim. Öğrencinin eğitim öğretimini desteklemek için verildiğini varsayarsak öğrencinin üzerinden kar elde edilmesini doğru bulmuyorum.

    Özellikle de mevcut iktidar faizi azaltacağız, işte faiz böyle zarar şöyle zarar diyerek dövizi hareketlendirip cebini dolduruyor. Madem faiz kötü bir şey, bizim borcumuzda da faiz uygulanmasın.

  • ponchik P kullanıcısına yanıt

    Tümüyle katılıyorum. Millet nasılsa silinir diye kredi borçlarını vergi borçlarını ödeyebilecek olsa da ödemiyor. O yüzden böyle bir şeyin yapılmayacağı da açık açık belirtilmeli.

    Destek verilecek kişiler konusunda da daha detaylı takip yapılabilmeli. Biliyorsunuzdur devlet özel okul desteği vermişti bir ara (hala veriyor mu bilmiyorum). Bizim bir tanıdığımız vardı: bir çok evi ve kendi şirketi var. Kendini asgari ücretli gibi gösterip bu desteği utanmadan alabildi.

    Sonra şirketi battı ve devren 2 milyon dolara sattı. Nasıl bir zenginlik varın siz düşünün ama kağıt üzerinde "zavallı".

    Bunun gibi bir çokları var.

  • Üniversitede 1 sene kredi aldım. 2012 de 4 bin tl ödeyip kapattım rahatım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silinmesi için değil de faizinin silinmesini istiyor çoğu 20bin verdiği parayı %50 faizle 30 bin istiyor devlet çünkü

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.