Devletin her öğrenciye kredi vermemesi gerekir anlaşılan. İş bulma ihtimali düşük üniversite ve bölümlerde okuyacak gençler kendi masraflarını karşılayamayacaksa okumasın. Zalimce gelebilir, ama Türkiye'de ihtiyaçtan fazla üniversite ve bölüm var. Bu hem kaliteyi düşürüyor, hem de mezun gençler diplomayı ellerine aldıktan sonra ya iş bulamıyor, ya da çok kötü şartlar altında ve okudukları bölümlerle alakasız işler bulabiliyor. İş bulamadığı için geliri olmadığı için ödeyemeyenlere bir şey demeye dilim varmaz, ancak ödeyebilecek durumda olup nasıl olsa affedilir diye ödemeyen de çok. Bunu da vergisini ödemeyip affedilen işadamlarını örnek göstererek meşru hale getirmeye çalışanlar var. Ödeyecek durumu olmayanları ayırıyorum, ama öyle veya böyle bir geliri olup da borcunu ödemeyenlerin vergisini ödemeyen işadamlarından hiçbir farkı yok. Özel bankalar kredi veriyor olsa hiçbir öğrenci almaz, zira o paranın öyle veya böyle tahsil edileceğini bilir. Alacaksa da iyice düşünür taşınır, riskin kazanca değeceğini düşünüyorsa, örneğin iyi bir üniversitenin gelecek vaad eden bir bölümünde okuyacaksa alır. Daha evvel liseden öteye geçemeyecek gençler illa ki bir üniversite diploması olsun diye okuyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 27 Ekim 2020; 15:14:25 > |
Alkışlıyorum, ağzınıza sağlık.. |
2750 ₺ borcum kalmıştı. Erdoğan gerekli adımı atacağız deyince ödemeyi bıraktım sonuçta 2750 ₺ 2750₺ dir diye. Görüyorum ki gerekli adımı atacak kimse yok ve 2750 ₺ oldu 3025 ₺. Ödemeye tekrardan başlıyorum bu ay yoksa faiz bitirecek beni... |
Aynen öyle, alırken imza attıysan adam gibide ödersin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÖTV'nin kalkması mı birader sen hangi paralel evrende yaşıyorsun. ÖTV denilen zıkkım tüm vergi gerli kaleminin 3 te 1'ini oluşturuyor yani %33.3 bir etkeni var. Birinin gelip bir şeyi silmesi için bunun gelir bağlamında çok büyük etkisi çarpık şekilde bütçeye zarar oluşturmaması lazım. Değil ki şöyle %1 2 olsun aman de geç sil.Öyle bir şey yok.ÖTV ancak adı değişir şekil değiştirir oranı düşer ama vergi olarak alınması değişmez sadece hafifler. Kredi bağlamında söyleyeceğim şu alan ödemek zorunda neden mi çünkü bir kere silinsin öncesindekilerin borcunu talep hakkı doğar.Ayrıcana ödemek durumunda olup ödemek istemeyende var.Beraberinde bu durum emsal teşkil ettiğinde bir kere af edilmesi ilerde ihtiyacı olmasa bile kişilerin bu krediyi almasını ve suistimal ederek ödememesine vesile olur anladınız mı.Anlatabilmişimdir umarım. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
senin gibi ateistlik savunucusundan başka yorum beklenmezdi zaten |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 31 Ekim 2020; 16:30:48 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
arkadaşlar lütfen borcu harcı olan mesajımı alıntılamasın ben de ciddiye alıp cevap veriyor muşum hata bende davul bile dengi dengine dimi ama |
bazı uyanıklar kyk borcuyla gaming laptop aldım ehehe silincekmiş falan diyorlardı. alırken iyiydi .D biz niye almadık enayimiyiz ? valla silinirse kavga çıkar herkes tıpış tıpış* ödeyecek |
|