Şimdi Ara

sil (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
6
Favori
17.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asla ve asla desteklemediğim hareket. Ben de 2006 yılında üniversite okurken Kyk kredisi kullandım. Sonra da vergi dairesinin hatası nedeniyle üstüne faiziyle birlikte ödedim. Şimdi siz diyorsunuz ki "Ödeyenler gerizekalı, biz çok akıllıyız, Hepimiz yedik, onlar ödedi biz üstüne yatalım."



    Peki bu yaptığınızın kaçak elektrik kullanmaktan ne farkı var? Biz niye sizin yükünüzü çekiyoruz? Bakın popüler konular arasında devletin büyük holdinglere vergi istisnası yaptığı yazıyor. Ondan nasıl tiksinip hakkımızı helal etmiyorsak, sizinki daha da kötüsü. Maddi duruma oranla faiz indirimi yapılsın, faizler silinsin bile değil istediğiniz şey, direk anapara silinsin istiyorsunuz. Sen eğer okuduğun 4 yıl boyunca o parayı içip gezmek eğlenmekle harcamayıp kendini geliştirseydin, şuan zaten işini gücünü eline almış ödemeye başlamış olurdun. Kendini geliştiren adama her yerde iş var. Okuduğu okulun hakkını vererek bitiren adam, zeki adam öyle ya da böyle ekmeğini kazanır. Ha gerçekten iş bulamıyorsun diyelim, benim borcu komple unutun değil bunun çözümü. Devlet iş bulana kadar süre tanır, faizinide işletir, ne zaman ki iş buldun, maaşından haciz yoluyla her ay %20 şu bu bi oran belirleyip tahsil eder. Yok ya ne güzel dünya, ödeyenlerin bi tarafına girdi, onlar mal, biz ödeyemiyoz ehe ehe silin borcu diyip kurtulalım.



    Böyle bir yasa çıkıp borcu silinen olursa, o zaman devlet benim ödediğim faizli tutarı, bana 10 yıllık faiziyle ödemezse, hakkımı helal etmiyorum, ne yasayı çıkarana, ne de faydalanana.

  • kyk kredisini geri ödeyeceğinizi bile bile aldınız, paraları yerken güzeldi şimdi silinsin diye ağıt yakıyorsunuz


    paşa paşa ödeyeceksiniz borcunuzu.

  • az önce baktım da kyk parasıyla alkol alıp eskorta giden icralık arkadaş da borçlar silinsin diye paylaşım yapmış


    şaşırdık mı  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nervo

    Şuan KYK borcu ödemekteyim yeni başladım ödemeye.


    Ama mantıken benim 4 sene boyunca harcadığım parayı niye silsinler? Eğer hak etseydim burs alırdım. Zaten okul bittikten 2 sene sonra başlanıyor ödemeye. 2 sene boyunca iş bulmuş olmam gerek ki 4 sene öncesi o KYK kredisini almaya başlamışım. Yani bunu göze almışım.


    Şimdi yüzsüz gibi ödeyebileceğimi göze alarak harcadığım paranın silinmesini isteyemem şahsi fikrim.

    Hak etseydim alırdım zaten derken? Almanya'da mı okudunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Ünilerin zaten %60'ı çöp. Bölüm desen bölümleri %80'i çöp. Üni işsizlik oranına baksan anlarsın zaten.


    Çöp üninin çöp bölümünde 4-5 sene okur gibi yapıp mezun olan adam zaten ayda 5000TL maaş mı bekliyordu?


    Bunlar o çöp ünilere giderken bunların yaşıtları 18 ay askere gitti.


    hıyar satıp ödesinler.



    Alıntıları Göster

    Üniversiteyi kazanamamış ezik açıklaması senin ki

  • Vegi istisnası haberlerini okumuyosunuz sanırım, biz ödedik onlarda ödesin diyecegimize, ödeyenlerin parası geri verilsin dememiz gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYK paraları ile pc telefon alırken iyidi.Şimdi paşalar gibi ödeyin

  • telefon, pc ihtiyaç değil mi ne demek istediniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş muhabbet. yaşanması imkansız saçma sapan bir mevzu için haklıymış gibi gündem yaratmışlar. ben de kyk borcu ödüyorum şu an. hatta dümdüz yazayım kyk borçlarının silinmesini istemek aptallıktır. niye ? en başta böyle bir olayın yaşanması hukuken imkansız. kılıfına uydurup yasayla sildiler diyelim bu sefer de ödemiş milyonlarca insana ödediği parayı faiziyle isteme hakkı doğacak. sonuç? merkez bankası dağıttığı parayı toplayamayacak zarar edecek üstüne bide geçmişte aldığı parayı dağıtacak. ne olacak? dümdüz batacak. batarsa ne olur. 200 lira geldi diye ağladığınız elektrik faturanız en basitinden 500 gelmeye başlar. 30 liraya aldığınız kaşar 100 lira olur. sizde bunları düşünecek beyin var mı? yok. olsaydı zaten böyle saçma bi istekte bulunmazdınız

  • Krediyle ev ara alalım ihtiyaç diyelim krediyi de ödemeyelim olur mu öyle şey. Biz çektik okurken kullandık, üniversite bitince de zorluk da çektik ama ödedik o parayı faiz binmesin diye.


    Adamlar faizi silin de demiyor direkt borçlar silinsin diyor. Neyin kafasındasınız siz ya, bile bile adı üstünde KREDİ olarak aldınız yediniz bu paraları şimdi niye ağlanıyorsunuz ? Bunlar yapılandırılsın faizi silinsin derseniz anlarım da borçlar silinsin ne  


    Milletin SSK borcu var, bağkur borcu var onlar da silinsin, herkesin borcu silinsin arkadaş o zaman.



    kurumların borcu silindi, şöyle oldu böyle oldu bu niye oolmasın diye saçma bir savunma yapmayın. Onlar da hukuksuz onlara da sövüyoruz her gün. Milletin, daha doğmamış çocuğun rızkını yiyior o takır takır borcu silinen şirketler.

  • Silinsin ne olacak?Hemen neden düşman kesildiniz bu kadar?
    Not:borçlu değilim almadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet verdiği krediden en az 2-3 kat daha fazlasını geri almalı bence çünkü yorumlardaki zeka seviyesine bakıldığında hakediyorlar bu ekonomide yaşamayı. sosyal devlet neylerine bunların.

  • Faizi silinebilirde.Anapara silinmesi gibi bir hadise olmaz.Çünkü bu hibe veya burs değil.Öğrenciler bunu ödeyeceklerini bilerek imza atıyor ve alıyor.Zorla değil yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enki

    25 yaş altı 3 gençten birisi işsiz. İşsizliğin bu kadar fazla olduğu ülkede devlet KYK borçlarını silmese bile gençlerin ellerinden tutmalıdır. Gecikme faizleri silinmeli daha uygun şartlarda ödeme tablosu vermelidir.



    https://tr.euronews.com/2020/09/20/turkiye-ve-avrupa-ulkelerindeki-genc-issizlik-oranlar



    Atv nin sahibi, Kalyon grup 9,5 katrilyon vergiden muaf tutulacak işsiz gençler para ödeyecek öyle mi? Şu tabloya bakınız: 422 trilyon borcu olan Cengiz inşaat malum bize küfür eden zatın şirketi vergi uzlaşmasına girerek 422 trilyon borcunu sildiriyor. Diğer firmalarda aynı.



    Madem vergi de adalet ilkesi var katrilyonluk adamlar vergiden muaf tutuluyor da gariban asgari ücretli niye vergi ödüyor?


    Ben KYK ödedim o da ödeyecek demeyle olmuyor bu iş. Zenginler vergi ödemiyor diyebiliyor musunuz öde diye? Bu ülkede adalet nerede var? Ben mi getirdim ülkeyi bu hale. Geçiniz!

    Sen diyorsun ki herkes tuttuğunu s.... .


    Sonra düzen bekliyorsun.Burada ödeyin diyen kişiler.Bunları savunuyor muda bunu diyorsun.Oda aynı halt buda farkı yok.Her türlü yolsuzluğa kapı açılsın o zaman.

  • Seve seve alsin devlet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben adaletsizlikten bahsediyorum. Ben üniversite zamanında gece yarılarına kadar çalısarak okudum. Ben dahil hic bir kardeşim burs veya kredi almadık. Bu paraya muhtaç şekilde okuyan milyonlarca insan var. Bizde muhtaçdık ama almadan okuduk bir şekilde.


    Adam 2006 yılını örnek veriyor. 2006 yılında hukuk devletiydi bu ülke simdi guguk devleti olmuş sen neden bahsediyorsun. Enflasyon başına almış gitmiş paranın değeri 10 kat düşmüş arkadaşım. Genç nesil iş bulamıyor. Darbeydi, ekomik krizdi, salgın hastalıktı derken harap halde millet. Sürekli vergiler artıyor, alım gücü düşüyor. Sen kredi borcunu öde diyorsun. 15 sene önce gitmeye gerek yok bu ülke son 2 yıldır çöküşte. Iş yok iş nasıl ödeyecek bu insanlar.

    Genç nesiline yardım etmeyip suriyelilere yardım ediliyor. Zenginler olanlar, yandaşlar kayırılıyor. Senin gücüne sadece burs gittiyse onu bilemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borcunu önceden ödüyen birkaç kişi benim paramı geri vermiyorlarsa herkes bağıra bağıra ödüycek o parayı demiş hatta asgari ücretle çalışan bir arkadaşımız yıllar boyunca istemeye istemeye o borcu ödediğini söylemiş.Ve bu bakış açısuyla bakarsanız ÖTV oranı %160 ile araba alan bir vatandaş %120 ÖTV ile araba alan bir vatandaşa göre 60 bin lira belki daha fazla ücret veriyor,banka kredisini düşük faizden çekenlerle yüksek faizden çekenlerin farkını söylemiyorum bile.Ve empati yeteneği:Benim başıma bu geldi onun başına niye gelmedi , ben yaptım o neden yapmıyordan ibaret olan arkadaşlar benim ve borcunun silinmesini isteyen 5 milyon kişinin borcu silindiğinde İSTEDİĞİNİZ KADAR AĞLAYABİLİRSİNİZ,hiçbir zaman üzülmedim ve üzülmeyeceğim sizin gibilere...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 14 Ekim 2020; 20:31:40 >
  • Birleşiyor ve delikanlı gibi borçları ödüyorsunuz değil mi arkadaşlar?
    Paraları yerken iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çoğunu ödedim, artık iş bitti sayılır. Dilerim sizler en azından faiz indirimi/ silinmesi alırsınız.

  • Borçların silinmesi ne demek? Ya ödeyenleri (ben de dahil) enayi yerine mi koymak istiyorsunuz? Bu ne saçma sapan bir kampanyadır, hee deseniz ki işsizlik çok yüksek, iş bulamıyoruz bir de korona var, borcu faizi artmadan öteleyelim deseniz mantıklı derim ama silinmesi büyük skandal olur.


    Vergide (siliyorlar) bunu yapıyorlar deli oluyorum. Benim gibi pimpirikli adamlar devlete şahsi olarak borçlu kalmayı sevmiyor ama başkası ödemeden affolunca deli oluyor.. Lütfen milletin hakkına girmeyin. Ayıp bir şey!!

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.