Şimdi Ara

KYK borçları komisyondan geçti (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
10
Favori
37.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wolfdks kullanıcısına yanıt

    e nasıl olacak şimdi siz sadece bir taksit mi ödeyeceksiniz? çok saçma olmuş

  • KYK borçlarının silinmesini istemek hak yemeyi harama el uzatmayı kabul etmek demektir. Benim ödediğim parayı da geri ödesinler öyleyse. Ben durumu çok iyi olmayan ama ileride çocuğu zarar görmesin diye o krediyi aldırmayan kişiler biliyorum. Bu kişileri kimse salak yerine koymasın.
  • yibo90 kullanıcısına yanıt

    peşin seçmiştim 11bin tl faiz silinmiş hafta içi gidip ödeyeceğim

  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Hesaplıyoruz yurt 300 tl
    Okula git gel (sadece okul yurt çarşıyı unutun) 70tl
    Okulda öğle yemeği 70tl
    Telefon faturanız mont ayakabı vs saymıyorum unutun onları eğer müh. Mimarlık okulrsanız alacağınız eskiz 150 tl şimdiden -40 geçtiniz bu arkadaş neyle kızla gezmeyi falan düşünüyor acaba
  • Adam faizlerin silinmesine bile sinirlenmis ustelik kendi borcu bitip olayla ilgisi kalmadigi halde burda degersiz zamanini insanlarin faizi silindigi icin tepki gostermeyle harciyo kimden hicbir sey olmayacagi az cok belli oluyor boyle nefesi kokan cakallara cok uzuluyorum
  • Zamanında ödeyenlerin suçu ne? Ödemek mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt

    Aslında şöyle düşünmek lazım. Bu yapılandırma KYK borçları için falan değil. Trafik cezaları, vergi cezaları, SGK primleri, idari para cezaları vs. devlete karşı olan neredeyse her borç için geldi. Devlet bu yapılandırmayla KYK mağdurlarına özel bir yapılandırma çıkarmadı yani. Şu anki iktidarın genel olarak yaptığı 2 senede bir getirdiği toplu yapılandırma oldu o kadar. Sadece KYK değil ki. Vergisini de gününde ödeyen, trafik cezasını ödeyen vs herkes ödediğiyle kaldı.


    Sadece KYK borçları için ayrı bir değerlendirme yapılması lazım mantıken. Bu yapılandırmaya küçük bir azınlık başvurabildi sadece.


    Yukarıda da yazdım. Ben de yapılandırmadan faydalanamıyorum düzenli ödeme yapıyorum çünkü. Ama bu tip kanunların çıkmasını destekliyorum. Çıkmasa bu ödemeyen büyük çoğunluk, gene ödemeyecekti ve sorun büyümeye devam edecekti. “Gününde ödesinler kardeşim, ödemedilerse faiziyle ödesinler” Bu bakış açısı ne devlete ne vatandaşa nazaran realist değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    2005'te burs (geri ödemeli) almıyor olsam üniversiteyi okuyamazdım. Aile kirada tek maaş, ben yurtta/4 kişilik evde part-time çalışmalarla geçirdim üniversiteyi. 15 bin TL'nin 12 binini ödedim, 3 bin TL kaldı o da ödenmiyor maalesef bir türlü. İmza attığımda 8500 TL'ydi, yıllar içinde neredeyse 2 katına çıktı.


    O zamanlar benle beraber geri ödemesiz burs alanları da gördüm. 3 katlı apartmanı bağı bahçesi tarlası olanlar, Kuşadası'nda barı olanlar, Bodrum'da villada oturanlar falan hep geri ödemesiz aldı. Hatta aynı kişiler yerel belediyelerinden de karşılıksız burs alıyorlardı. O dönem 1 tane ihtiyacı olup da geri ödemesiz burs alan hatırlamıyorum. Nerede bizim gibi gariban var dayadılar noterde kredi senetlerini. Arkadaş arasında bu konulardan ötürü tavır almadık kimseye. Kimse de bu adaletsizliği kişilere yansıtmazdı.


    Şimdi görüyorum, nefret söylemleri, bana dokunmayan yılan bin yaşasın tarzı bakış açıları ayyuka çıkmış.


    Olay artık geri ödeyip ödememe değil, TV'lerde sürekli pompalanan nefret söylemleri halk arasında karşılık bulmuş.


    Gerek çevresi, gerekse kendi pısırıklıkları nedeniyle hayatını istediği gibi yaşayamayan insanlar, kıskandıkları insanların neredeyse ölmesini istiyor.


    İnşallah savaş falan çıkmaz ülkede, yoksa bu nefret tohumu ekilmiş kesim hayatlarına ve dünya görüşlerine içten içe imrendikleri insanları evlerinde canlı canlı yakmaya kalkar.


    Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda sırf Türküz diye asıldığımız/yakıldığımız gibi. Ama bu sefer ırk değil, yaşam tarzı belirleyici.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurt.kaya

    KYK borçlarının silinmesini istemek hak yemeyi harama el uzatmayı kabul etmek demektir. Benim ödediğim parayı da geri ödesinler öyleyse. Ben durumu çok iyi olmayan ama ileride çocuğu zarar görmesin diye o krediyi aldırmayan kişiler biliyorum. Bu kişileri kimse salak yerine koymasın.
    Ne güzel yazmışsınız, döviz bozun 1.5 TL'ye inme durumu var diyip insanları salak yerine koydukları gibi bu borç için de çocuklarını düşünüp kredi çektirmeyenleri hem salak hem de enayi yerine koyuyorlar, sonra hata nerede diye sorarsanız işte bu yazılanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 6 Aralık 2020; 11:28:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda amaçlanan yeni yasadan faydalanıp faydalanamayacaklarına ilişkin birbirimize yardımcı olabilmek.Aynı sorunu yaşayan insanlar sorular soruyor, deneyimleri ve gelişmeleri aktarıyor.Ne zamanında ödeyen insanlara "Enayi" deniliyor ne de "Vergi nasıl kaçırırız" şeklinde bir paylaşım yapılıyor.


    Benim bir aracım yok.Hiç olmadı bu güdüşle de hiç olmayacak da.Ama gidip mercedes forumlarına veya bir araba bayisine gidip "Siz bu paraları nereden kazandınız? Biz alın terimizle çalıştık, çalışıyoruz hakkımız olduğu halde alamıyoruz" gibi bir tavır takınabilir miyim?


    Eğer yasa dışı bir durum görüyorsanız, bir tespitiniz var ise lütfen en yakın zamanda savcılığa bizler hakkında suç duyurusunda bulununuz.Bu insanlar vergi kaçırıyor ve buna kanun da öncülük ediyormuş notunu da iliştiriverin lütfen.


    Sizin burada bir şey yazma gibi bir işiniz yok katiyen bunu demek istemiyorum fakat durumla ilgili siz çoktan bu borcu kapatmış ve geçmişte bırakmışsınız.Neden hala bu borç mevzularının peşindesiniz o kısmı anlamadım.Uğraştıkça okudukça siz üzüleceksiniz.


    İyi forumlar...





  • :::LOSTPLANET::: kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.


    Bu insanlar "çekemeyen" insanlardır. Bu tip kişiler, kendileri en zengin, en iyi, en başarılı olsun isterler. Eğer bu olmadıysa çevrelerindekilerin kötülüğünü isterler ki kendilerini sıralamada geçmesin. Bakış açıları bundan ibarettir, bundan mutluluk duyarlar.


    Ben askerlik görevimi yedek subay olarak yerine getirdim. 3 ay asteğmenlik eğitimi aldım daha sonra kıtaya çıktım. Takım komutanı olarak asteğmenlik yapanlar bilir; Tk.K. görev ve sorumluluklarından birisi takımındaki personeli danışmanlığa almaktır. Bölüğe ilk geldiğinde yapılan işlerden birisidir. Askerleri, Uzman çavuşları danışmanlık saatine alır ve onlarla konuşur, durumlarını öğrenerek ilgili forma yazarsın. Hatta ben astım olduğu için takımımdaki bir astsubay çavuşa bile yapmıştım; ki böyle şeylerden hazzetmezler çünkü sen geçicisindir o muvazzaftır ama sonuçta ast-üst ilişkisi yapacak bir şey yok.


    Askerlerimi danışmanlık için odama almaya başladım. O zaman askerlerimden birisi (Ki o benden eğitim olarak daha başarılıydı; yüksek lisans mezunuydu) "Komutanım ben master bitirdim. Yedek subaylık çıksın diye komandoluğa bile evet dedim ama bana çıkmadı. Üstelik ben Marmara Üniversitesi mezunuyum. Ama siz taşra üniversitesinden mezun olduğunuz halde devlet sizi subay yaptı (Burdur'dan mezunum.) Bu adalet midir? Ben sizin astınız oluyorum, sadece şans sebebiyle" dedi. İlk başta sinirlendim, hatta üste saygısızlıktan tutanak tutup DİF hazırlatacaktım; sonra vazgeçtim. Durumu sakince açıkladım.


    Muhammed, Bende vatani görevimi yerime getirmek için buradayım. Bende senin gibi askerim, kalıcı subay değilim. Ama okuduğum okul, aldığım eğitim sayesinde devlet beni seçmiş demek ki. Burada benim yapabileceğim bir şey yok. Buna ben karar vermedim. Beni buraya rütbeyle gönderen de devlet, seni buraya asker olarak gönderen de devlet. Bana kızma, ben karar vermedim buna. Kızacaksan devlete kızabilirsin." dedim.


    Bizahati buradaki arkadaşlar; eğer enayi yerine konduklarını düşünüp; boşuna para ödediklerini falan düşünüyorlarsa devlete kızabilirler. Buradaki yapılandırmadan faydalanan arkadaşlara kızamazlar. Kanunu çıkaran devlet, onlar da hak sahibi olarak yararlanıyorlar.


    İşte siz o çekemeyen Muhammed askersiniz.





  • Ödeme planları açıklanmaya başlanmış benimde 12 küsiür borç 8.5 civarına düşmüş
  • Anapara ne kadardı hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak tek şey faizleri silip yapılandırmak , onun dışında silinme diye bir şey olmaz , olmamalı.. Adı üstünde kredi, bende çekeyim o zaman ödemeyeyim silsinler.


    Ha silinmesi olası olacak ise , ömür boyu kredi , kredi kartı kullanımı verilmemeli, borcu silinecek kişiye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dix1 -- 6 Aralık 2020; 21:9:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statist

    Ödeme planları açıklanmaya başlanmış benimde 12 küsiür borç 8.5 civarına düşmüş

    bunları nereden görüyoruz

  • ivd.gib.gov.tr buradan giriş yap. Başvuru yapmışsam sonuçlanmış bir bak @Jacobıan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birseyadam -- 6 Aralık 2020; 21:14:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kafam karıştı. peşin ödeme seçmiştim.

    şimdi 5.654 TL mi yoksa 6.759 TL mi ödeyeceğim?


    KYK borçları komisyondan geçti
  • GokhanSCN kullanıcısına yanıt

    31 Ocak tarihine kadar 5654 ödeyerek borçtan kurtulabilirsiniz.


    31 Ocak'ı kaçırdınız diyelim. 28 Şubat'a kadar 6145 ödeyip gene borcun tamamından kurtulabilirsiniz. (Ekstra bir geç ödeme faizi yüklüyorlar)


    PEŞİN ödeme seçip 5654 yatırıp kurtulun.

  • GokhanSCN kullanıcısına yanıt

    Hocam anapara iz ne kadardi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.