Şimdi Ara

KYK adayları için KYK tecrübelerim (dönem içi ve yaz okulu ayrı ayrı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
7
Favori
4.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet dostlar bu konuda geçen sene 1. dönem sonunda geldiğim kykda bu sene yaz okulu bitene kadar geçirdiğim 1.5 senelik tecrübemi siz kyk adaylarına aktaracağım. aktaracağım ki eğer maddi durumunuz mümkünse ebediyen aday olarak kalın. yine de ben bu acıyı yaşamak istiyorum diyorsanız çevreyi gözlemlemek ve nerede eve çıkmak daha iyi olur ona karar vermek için 1 veya 2 dönem kalabilirsiniz. bahsi geçen olay SAKARYA-ARİF NİHAT ASYA KYK YURDU'nda geçmektedir.

    öncelikle şunu belirteyim yurt çapında fetönun yurtları kapatıldığı için öğrenciler açıkta kaldı ve devlet bu yurtların yerine yeni kyklar yapmak, fetöcu olmayan özel yurtlarında belli bir kısmını kiralayıp yarı özel kyk yapmak durumunda kaldı. yarı özel kyk yurtları da görünürde özel yurt, özde kyk mantığıyla işliyor. lafı uzatmadan anlatmaya başlayayım.

    -bizim odalar 2+0 daire şeklinde tasarlanmıştı, içinde kendi banyosu vardı.(mutfak yoktu)

    -normalde bu yurt yapılırken 2+0 da toplam 3 kişi kalacak şekilde tasarlanmış ama çok sevgili kyk yönetimimiz 3 kişilik odada 6 kişi kalmamızı uygun görmüş. her odada 3 er kişi olacak şekilde. şunu da belirtmekte fayda var bu odalardan bir tanesi diğerinin yarısı ebatlarında ve 3 kişi kaldığımız için ayakkabıları koyacak yer bulamayıp masanın altına koyuyorduk.

    -her iki odada da 3 kişi için 2 priz vardı. yani 6 kişiye 4 priz. odanın birinde buzdolabı olduğu için prizin birini kullanamıyorduk.

    -ilk başlarda iki odanın arasında kapı vardı, daha sonra kardeşlik duygularımız pekişsin diye kapıyı söktüler. 2+0 olmasınında bir özelliği kalmamış oldu böylece.

    -ilerleyen zamanlarda 6 kişi bir banyoyu kullanırken yoğunluktan sıkıntı olacağını düşünen ayştaynlar odalardaki klozetlere kabin yaptılar. birimiz duş alırken diğeri rahat rahat boşaltım ihtiyacını giderebilsin diye. (ciddiyim)

    -normalde odalar hergün temizlenir ama temizlikçi geldiğinde banyo doluysa o odayı o gün es geçerler. 6 kişinin kaldığı odada banyonun ne kadar boş duracağını siz düşünün. bazen pazartesi temizlenen oda cumaya kadar hiç boş zamanda temizlikçiye denk gelmez ve araya da haftasonu girince(haftasonu temizlik yapılmıyor) 6 erkeğin kullandığı 1 haftalık banyoyu siz düşünün.

    -ilk senemde yemekler güzeldi. ama yemek firmaları her sene değişiyor. son senemde kötü bir firmaya denk geldim ve patatesi biten izmir köftenin içine kızartma patates atan kişilere denk geldik. sorsan kykda bedavaya doyuyoruz tabi midemiz kaldırırsa.

    -güvenliğe bir şey hakkında "bunu neden böyle yaptınız?" diye sorsan "yaptıysak ne olacak bir sıkıntı mı var?" cevabı alabilirsiniz.

    -hamdolsun bize internette vermişlerdi. interneti kullanabilmek için wifiye bağlandıktan sonra kyknın sayfasına girip ordan kullanıcı adı-şifrenizle giriş yapmanız gerekir. bütün yurda 1 tane internet vardı bizde. "akşam saatlerinde internet yavaş olur o zaman" diyeceksiniz. yavaş interneti bulursan öp de başına koy. yoğunluktan kyknın anasayfası kilitleniyor ve internete giriş yapamadığınız için kullanamıyorsunuz da. yani interneti sadece gündüz kullanabilirsiniz tabi okulda değilseniz.

    -müdüre interneti kullanamadığımızı söylediğimizde diğer çocuklara söyleyin internetten çıkış yapsınlar o zaman biz o interneti ödev yapın diye koyduk cevabını aldık. yıl olmuş 2017 neyse bişey demiyorum.

    -bazı kyklarda öğrenciler ders çalışsın diye internet sınav haftaları kasıtlı olarak yavaşlatılır.

    -yurtta çamaşırhane vardır ve çamaşırlarınızı kendi bloğunuza sıra geldiği gün gidip yıkatabilirsiniz. bizim yurtta 2 günde bir sıra geliyordu. ama çamaşırı vermek kolay alması zordu. çünkü çamaşırhane görevlileri kendi ihtiyaç ve yemek molası saatlerinine ek olarak birde kafalarına göre namaz molası veriyordu. bazen 1 2 gün verdiğim çamaşırları denk gelipte alamadığım oldu.

    -normalde yurda öğrenci ve yurtta çalışanlar dışında kimse giremez kesinlikle yasaktır. ilk kayıt olduğumda annem odaları görmek istediğinde içeri alınmadı keza diğer velilerde aynı şekilde. bir keresinde bizim şehre bilal erdoğan konferans vermeye geldi ve yurttan otobüs kaldırdılar, güvenlikler özellikle odalara kadar gelip konferansa gelmemizi istedi. otobüs kalktıktan 2 3 saat sonra muhtemelen bilonun konferanstan dönen 30-40 civarı öğrenci olmayan milli irade sevdalısı yurda gelip beleş yemek yediler. bizzat müdür yardımcısı içeri aldı.

    -odada yerlerde halı yoktu. banyoya tuvalete girdiğimiz terliklerle odada dolaşıyorduk ve yorganlarımız gece uyurken bazen yere değiyordu veya düşüyordu. tuvalete girdiğimiz terliklerle bastığımız yere.

    -güvenlikler siz yokken odada arama yapabilir ve dolabınızı kilitlemediyseniz açıp karıştırmakta hiçbir sakınca görmezler.

    -her an birinin balkona çıkıp anırma ihtimali vardır.

    -bazı kyklarda odalar 2-4 veya civarı kişiliktir. ama sizde orda kalan kişilerle aynı veya yakın miktarda para ödeyip benim gibi 6 kişi kalabilirsiniz.

    -bizim yurtta az sayıda da olsa 5 kişilik odalarda vardı ama tıp öğrencileri için yapıldığı söylenmişti bize. gelin görün ki tıp fakültesi başka bir ilçedeydi ve bizim yurtta tıp öğrencisi yoktu.

    -her an birinin balkona çıkıp anırmaya başlaması ve ders çalışırken konsantrasyonunuzun içine etme ihtimali vardır.

    -iq ortalaması 80 in üzerine çıkamamıştır. yönetimin iq ortalaması daha da düşük seviyelerde gezinmektedir. akıllı insan bulursanız kendinizi şanslı sayın.

    -arkadaşımın kaldığı kykda pkklılar kalıyordu. onlarla kavga eden bir grubu yurttan attılar ama pkklıları tutmaya devam ettiler.


    KYK DA YAZ OKULU TECRÜBEM

    -yaz okulunda sadece yaz okuluna mahsus olarak aynı yurtta farklı bir odaya, bloğa hatta farklı bir yurda gidebilirsiniz. benim şansıma aynı yurtta farklı bloktaydım.

    -yukarıdaki tüm bu saydıklarıma ek olarak, iq ortalaması daha düşüktü. birinin balkona çıkıp anırmaya başlama ihtimali daha yüksekti.

    -kaldığım oda yurda girince yerin 1 kat altındaydı ve telefon çekmiyordu. internet akşam zaten kullanılamadığı için akşam saatlerinden itibaren dünyadan bir haber yaşıyorduk.

    -kaldığım oda kantine bitişikti -kantinle aynı katta oda yapılması baştan hata zaten- ve kantinle aramızdaki duvarın yarısı yoktu. duvar yerine cam vardı ve üstünü de strafor ile kaplamışlardı.

    -artık 6 kişi değil 7 kişiydik, küçük olan odada 3 diğerinde 4 kişi kalıyorduk ve ben büyükteydim bu sefer. priz olayı yine yukarıda anlattığım gibiydi. bizim tarafta 4 kişiye 2 priz. 1 tanesine buzdolabının fişi takılı olduğu için 4 kişiye 1 priz.

    -yaz okulunda devlet yemek yardımı yapmıyor. kantinden yiyecekseniz tam ücret ödemek zorundasınız. yemek yardımı olayını yazmayacağım internetten araştırabilirsiniz.



    aklıma geldikçe eklemeler yapacağım.

    edit: sakaryadayım

    edit2: yurdu 2015 aralıkta kullanıma açtılar. ama yurda internet 2016 nisanda bağlandı. arada geçen 4 ayda ise dini konferanslar düzenlemeye yoğunlaştılar.

    edit3: bedava yemek yiyorsunuz daha ne diyenlere peşin cevap: bizim yurt 255 tl idi, 6x255= 1530 tl yapar. devlet hergün 3 tl sabah kahvaltısı 6.5 tl akşam yemeği yardımı yapıyor ama kahvaltı zaten 4 tlyi akşam yemeğide 8-8.5 tlyi buluyor. 6 kişi hergün 3 lira ona ödese ayda toplam 540 tl yapar. bunu 1530 un üstüne eklersek 6 kişinin 60 metrekare alana, çamaşırhane hizmetine ve yemeğe ödediği toplam para aylık 2070 tl yapar ve düşündüğünüz kadar bedava değil bence. 6 kişi gidip 3+1 ev tutup 2 şer kişilik odalarda kalsanız üstüne yemek masrafınıda ekleyince bundan biraz fazla çıkar zaten neyin kafasını yaşıyor bunu düşünenler çözemedim.

    edit4: öğrencilerin %80 i ve çalışanların %99 u reis sevdalısıdır. kantinlerde ve bütün blokların girişinde 15 temmuz afişleri asılıdır. kantinlerdeki tv lerde açık olan kanal genelde %90 a haberdir.

    edit5: bir keresinde de güvenlikler gelip yurda misafirler gelecek şehir dışına çıkacaksanız haber verin sizin yatağınızda yatsınlar yer yok demişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 16 Ağustos 2017; 12:3:9 >







  • rez alalim aciklandiktan sonra okurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş öyle bir yazmışsın ki bir an tüm şehir dışı tercihlerim için pişman oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kykdan vazgectim suan bu ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz ne dertli biriymişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeslanınÇırağı

    Hocam siz ne dertli biriymişsiniz

    dertlendirenler utansın
  • Hangi il de oldu bu hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gktupc

    Hangi il de oldu bu hocam

    sakaryadayım hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mart Kedisi

    Kykdan vazgectim suan bu ne

    kykda kalmayın demiyorum. kal yine kal ama hobi olarak kal
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    xDxDxD
  • 6 tane öğrenci odaya 3lü priz almayı akıl edemediniz mi. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aldık zaten hocam. benim şikayetim 2017 yılında 6 öğrenciye 3 priz verilmesi ve 60 metrekare alanda 6 kişi yaşamamız.
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Ucuz etin yahnisi misali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de kyk düşünmüyorum ( bu sene başlayacağım)

    apart düşünüyorum ne dersin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadarda ucuz et değil. 6 kişi her biri 255 tl ödüyor 2 oda 1 banyo bide yemeğe verilen para 1530 tl. ki yemek o kadarda beleş değil genelde kahvaltı+akşam yemeği toplam 13 14 tutuyor devlet 3 sabah 6.5 akşam olmak üzere 9.5 tlsini karşılıyor. hergün bir de fazladan 3 4 tl ödediğini düşün ayda 100 lira yapar kişi başı.
  • onrogz40 kullanıcısına yanıt
    eğer durumun müsaitse ilk sene özel yurt veya 1+0 1+1 ev tavsiye ederim. özel yurtta kalman daha iyi olur bence ilk sene evde zorlanırsın.
  • anırma olayi cok iyiymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stalker-190e kullanıcısına yanıt
    tapunun orda tuttuk bizde yaz okulunun son haftası
  • stalker-190e kullanıcısına yanıt
    1 yıllık kontrat yaptık
  • Büyük ihtimalle sakarya bilgisayar iö çıkacak bu sene bana. Konuda anlatılan yurda çıkmam umarım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.