Şimdi Ara

KVKK, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum dün
  • Cevaplayan Üyeler 9
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 1
  • Ortalama Mesaj Aralığı 5 saat 34 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • hasanandnexus (1 mesaj) TulparHAN (1 mesaj) Guhong01 (1 mesaj) theJuDGe_41 (1 mesaj) Mr. Jingles (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (3 mesaj) Mini (1 mesaj) (2 mesaj) (3 mesaj)
  • @
7 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Anasayfa Haberleri >> KVKK, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Haber Editörü
    5822 Mesaj
    Konu Sahibine Özel



    Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), WhatsApp’ın son güncellemesini değerlendirmek üzere bugün bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından WhatsApp hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.



    Anadolu Ajansı’nın haberine göre bugünkü KVKK toplantısında WhatsApp’daki yeni değişikliğin kişisel verilerin korunması mevzuatına uygunluğu incelendi. WhatsApp’ın veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.



    Ayrıca Bkz.Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma: Sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu durduruldu



    İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021'de konuyu yeniden değerlendirecek. WhatsApp, yeni sözleşmeyi kabul etmeyenlerin 8 Şubat'tan itibaren uygulamayı kullanamayacağını açıklamıştı. Türkiye'de Rekabet Kurumu, bu zorunluluğun geçici olarak durdurulmasına karar verdi.



    Rekabet Kurumu da soruşturma başlattı



    Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı. WhatsApp'taki yeni sözleşmeyi kabul edenlerin verileri, soruşturma tamamlanıncaya kadar eski sözleşmenin izin verdiği ölçüde kullanılacak. Yeni koşullardaki veri paylaşımı izinleri geçici olarak durdurulacak. Ayrıca Rekabet Kurumu, soruşturma tamamlanıncaya yeni sözleşmeyi kabul zorunluluğun durdurulmasına karar verdi. Bu karara göre Türkiye'deki kullanıcılar, WhatsApp'ın yeni sözleşmesini kabul etmese dahi Rekabat Kurumu soruşturması tamamlanıncaya kadar WhatsApp'ı kullanabilecek.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/kisisel-verileri-koruma-kurulu-whatsapp-hakkinda-resen-inceleme-baslatti/2106955



    |
    |




  • Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu dayatmayı sunmadı. Bizde kimsenin sesi çıkmaz zannedildi ama ummadık taş baş yarar misali oldu. Kendi eliyle bir sürü kişinin şu an Telegram’a geçişini sağladı. Teşekkürler WhatsApp.
    Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler belli ki. Bu yeni sözleşmeden sonra da hayvan gibi para kaldıracaklarını bildiklerinden hiçbir geri adım atmadan olayı yumuşatıp duruyorlar. Kişisel verilerinizi pazarlayan hiçbir uygulamayı kullanmayın, kullandırmayın.
  • Binbaşı
    1133 Mesaj
    Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler belli ki. Bu yeni sözleşmeden sonra da hayvan gibi para kaldıracaklarını bildiklerinden hiçbir geri adım atmadan olayı yumuşatıp duruyorlar. Kişisel verilerinizi pazarlayan hiçbir uygulamayı kullanmayın, kullandırmayın.
  • Yarbay
    18023 Mesaj
    Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu dayatmayı sunmadı. Bizde kimsenin sesi çıkmaz zannedildi ama ummadık taş baş yarar misali oldu. Kendi eliyle bir sürü kişinin şu an Telegram’a geçişini sağladı. Teşekkürler WhatsApp.



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Uzaklaştırılmış 13 gün cezanın, 12 gün 16 saat 16 dakika kadarı kaldı.
    En güvenli Signal
    |
    |
  • Yarbay
    7507 Mesaj
    Whatsapp büyük bir işe atıldı ama bence tarihinin en büyük hatasını yaptı. Bundan sonra bu adımı geri alsalar dahi pek çok kullanıcı kaybettiler, bu devirde teknolojiden daha çok veri para ediyor, umarım bu konuda her şirket kendine çeki düzen verir.



    Fakat başka herhangi bir uygulamaya yüklenilirse orada da bir zaman sonra durum bundan farklı olmaz, mümkün olduğunca dağılmak gerek. Fakat o zaman da her insana aynı yerden ulaşılamayacağı için bu sektör büyük darbe alacaktır. Gerek yoktu böyle salak bir şeye, biraz oturun da paralarınızı yiyin amd daha fazlasını istemektense...
    |
    |
  • Teğmen
    133 Mesaj
    Bu ülke WhatsApp'a muhtaç değil. Geçti o devir. Hesabınızı silin
    |
    |
  • Yarbay
    4369 Mesaj
    Hiçbir uygulamaya güvenmiyorum ama bu şekilde bir tepki göstermek gerekiyordu. İşin aslı bu zamana kadar verilerimiz illako biryerlere gitmiştir ama burda asıl amaç insanların onların sandıkları gibi aptal ve kendilerine muhtaç olmadıklarını göstermek. Biz de arkadaşlarla Telegram'a geçiş yaptık, burası da sapıtırsa başka yerlere geçeriz.
    |
    |
  • Yüzbaşı
    388 Mesaj
    resim artık küçük agaaa, bütün olayı çözdük, dağılabilirsiniz...
    |
    |
  • Yarbay
    6176 Mesaj

    whatsapp Türkiye de engellenmesin de gerisi önemli değil

    BİP ve diğer yerli uygulamaları kullananlar tek tek fişlenecek ilerde işe girerken veya memur olurken büyük sıkıntılar çıkartacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 14 Ocak 2021; 11:54:57 >
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Masal Oku
kripto para haberleri
En ucuz kedi maması fiyatları
Radyo Dinle
Google Play Kodu, LOL RP, Oyun Satış Sitesi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,922
1.2.165

Kripto Paralar
Sembol
Fiyat
Değişim
    Tümünü Gör
    Reklamlar
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.