Şimdi Ara

KVK'dan telefon Alacaklar Dikkat.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2,5 senedir kullandığım Sony Ericsonn W810 telefonum 2 hafta önce kitlendi. Pili çıkarıp taktıktan sonra beyaz ekran gelmeye başladı ve telefon açılmadı. Cep telefonunu aldığım turkcell bayiisine götürdüm. Yazılım yüklemek gerektiğini15-20 dk.da yapacağını söyledi. Biraz uğraştıktan sonra siz en iyisi akşam uğrayın biraz sürecek galiba dedi. Tamam dedim. Akşam uğradığımda yazılımı yükleyemediğini ve virüs bulaşmış olacağını söyledi ve malesef tamiri mümkün değil dedi.

Bende bir tanıdık vasıtasıyla başka bir tamirciye götürdüm ama yine çok sevdiğim telefonum yapılamadı. En son çare garanti veren kvk ya götüreyim dedim, buraya dikkat KVK yı aradım bayan arkadaş se cihazları tamir etmediklerini söyledi şok oldum, 2,5 sene önce KVK'ya güvenerek aldığım telefonuma bu firmanın servis vermeyecek olmalarını anlayamıyorum. Bu firmaya malesef hiç bir güvencem kalmadı. Telefonun garantisi bittiğinden yasal yollara başvuramıyorum. Telefonu aldığımdan beri kutusu ve kutusu üzerindeki KVK fligranı hala durmakta.

Şöyle bir sonuç çıkıyor ozaman bugün servis veren bir firma yarın ben bu telefona bakmıyorum diyebiliyor, İlginç........

Şu anda kara kara düşünüyorum ne yapayım diye. Bu konuda fikri olan varsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 11 Ocak 2010; 0:32:23 >

• KVK'dan daha rezil bir firma yok. Yurtdisindan aldigim Turkiye garantisi olmayan Nokia N95 8GB telefonu sarji cabuk bitiyor diye KVK servise verdim ucreti karsiligi onartmak icin. 30 gun beklettiler. Tuketici hakem heyetine verdim. Servise saglam giren telefon serviste bozuldu (Kullanilamaz hale gelde hic acilmiyor).www.sikayetvar.com sitesinde haklarinda binlerce sikayet var. Telefonlarin biryerini yapip diger tarafini bozuyorlar. Icine su damlatip garanti disi birakiyorlar. Daha pek cok sekilde insanlari magdur ediyorlar. KVK ya guvenerek ne telefon alin ne de telefonunuzu onlara teslim edin. Iste benim sikayetimin detaylari ve Tuketici Hakem heyetinin karari :

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/474481

KVK'dan telefon Alacaklar Dikkat.....

• benım bıldıgım kadarıy ıle garantısı bıttıkden sonra onlar ztn ucretsız yapmazlar ama ıcretlı bır sekılde de yepmıolarsa bnce sende sıkayet et

• quote:

Orijinalden alıntı: seKo3467

benım bıldıgım kadarıy ıle garantısı bıttıkden sonra onlar ztn ucretsız yapmazlar ama ıcretlı bır sekılde de yepmıolarsa bnce sende sıkayet et

Evet parasında değilim yeterki yapılsın ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kvk bayisi tuş takımınıda bozmuş sonradan farkettim ayrıca vidalarınıda hep yalama yapmış sanki başkası açamasın diye, Hatta bir arkadaş nasıl olsa telefonun yapılmıyor diye tuş takımını yürütmüşlerdir dedi.

Garantisi biten bir telefona nasıl bir şikayette bulunabilirim. Tüketici hakem heyetine mi başvurmam gerekiyor ? Lehime bir karar verilirse telefonun parasını geri alabilirmiyim ?
  • Sanirim isin yasal kisminda sana yardimci olabilirim yani nasil bir yol izlemen konusu hakkinda. Oncelikle telefonu hangi sikayetle KVK ye teslim ettin ? Teslim ederken sana bir form veriyorlar o form sende mi ? Ya da kopyasi sende mi ? Telefon kimde su an ? teslim aldin mi ?

Benim olayim biraz farkli. Sarj sorunu nedeniyle calisir durumdaki telefonu garanti disi ucreti karsiligi baktirtmak istedim. 30 is gunu gecti, 31-32nci gun iadeye verdiler telefonu hicbir islem yapmamislar goya. Ama ben musteri temsilcisinden yazilim yuklerken sorun oldugunu ogrenmistim. Telefonu teslim almadan heyete basvurdum. Devlette sagoulsun 3 ay da onlar bekletti (!). Ettimi 4 ay. Ara karar icin telefonu teslim alim bilirkisiye vermemi soylediler. Benim tuafima gitti bilirkisiyle ben niye gorusturuluyorum ki ? Neyse kural boyleymis. Telefonu teslim almaya gittigimde telefonun gercekten bozulmus oldugunu o an anladim. Zabit tutarak teslim almak istedim. KVK yanasmadi. 45 dakkalik mucadele sonunda telefonun teslim alirken bozuk oldugunun zabtini tutup telefonu teslim alip hemen bilirkisiye verdim onlarada anlattim durumu. Kararda yukarda iste. Zabit tutturmasaydim belki musteri kendi yapmis biz saglam verdik diyebilirdi. Yaptiklari savunmayi okuduysan zaten biz amerika cikisli oldugu icin birsey yapmadan iade ettik demisler. Dupeduz yalan.

Tekrar buyuk ve bold harflerle yaziyorum.

KVK Turkiyenin en rezil firmasidir. Cok dikkatli olun. KVK dan uzak durun yoksa yanarsiniz.

Ben hala ugrasiyorum 950 TL mi almak icin. Kanun kitapta bilmiyorlar. Allah ellerine dusurmesin onlarin. Sanayi bakanligina sikayette bulunacagim. Mufettisler gonderip incelesinler. Yanan tek ben olsam sorun degil. binlerce sikayet var firma hakkinda. Calisma izinleri iptal edilmeli.

• Simdi ilk mesajini tekrar okudumda, senin durum biraz farkli. Sen telefonu KVK ya vermeden once birkac tamirciye biziklatmissin. Sana bak benden bir tuyo bu tecrubeyle sabit. Forumda telefon tamircisi arkadaslar vardir mutlaka beni ayiplayacaklardir ancak sana sunu soyliyim. Tamam KVK Genpa gibi buyuk firmalarin teknik servisleri icin tonla sikayet var ve rezil bir hizmet veriyorlar dogru. Ama sokaktaki kucuk telefon tamircilerine bakin pekcogu GSM uzerine internette forumlarda (kendi forumlari var) birseyler yapiyorlar ben birkac bu tur forumlara birseyler sordum. Adamlar o kadar kompleksli ezik tipler ki. Elalemin icat ettigi boxlar ile kablolar ile olu telefonlari canlandirip fahis rakamlar istiyorlar 50 liralik telefona 150 lira tamir uct. gibi. IMEI sini calanlarda var, yaptiklari isi gozlerinde cok buyutenlerde var. Pek cogu lise mezunu bile degil kompleksli kisa yoldan parayi vurma pesindeki kisiler. Hani hicbirsey olamadim adam olamadim bari telefon tamircisi olayim demisler. Forumlarina soru sorarsiniz sizi tamirci sanip cevap vermezler getir bana 100 liraya yapim derler. Tiplerine baksan at hirsizi gibi tipler 50 tane kukum olsa birini vermem diye bir laf varya hah iste o hesap :) Yani bir eziklik bir eziklik. Yabanci GSM forumlarida var. Adamlara loglari yolluyorsun sana yardimci olup sorun su diyorlar. Ben 1 aydir bu KVK nin bozdugu telefonu kurtarabilirmiyiz acaba diye kastim. Su an ortalama o ezik telefoncular kadar telefon tamir bilgisine sahibim hatta daha fazlasini biliyorum. Ama onlara sorsan herbiri dunyayi kurtariyor 3-5 kurusa aldiklari BOX diye tabir edilen ozel kutularla.

Konunun cok disina ciktim. Mutlaka bir iki kefal telefon tamirciside ziplayacaktir buraya ama telefon tamircilerinin hicbirine guvenme. Amerikan sistemini benimse. Bozuldu mu ? al yenisini. Bu telefoncularin hicbirine guven olmaz. Bence universite mezunu olunmasi zorunlu kilinmali telefon tamirciligi icinde. Bir odasi olmali ve belli kalite kriterleri olmali. Konusmayi bilmeyen adamlar dukkan acip telefon tamircisi oluyorlar. Fahis fiyatlar istiyorlar. Coguda bozarak ogreniyor telefonlari. Ustadan ciraga egitim anlayisi. Bozulani unut al yenisini. Parani kimseye kaptirmamis olursun. Senin telefonuda anladigim kadariyla yukarda bahsettigim ezik bir telefon tamircisi bozdu. Es kaza tamir ederlerse aliyorlar 100-150 lira. Heriflerde damla ingilizce yok. Sagdan soldan ogrendigiyle iste. Cep telefonu diyoruz hergun yeni model cikiyor teknik manualleri ingilizce, hepsi ithal hicbir bilgisi olmayan bu eziklere milyarlik telefonlari teslim ediyoruz. Ufak dunyalari kurtariyoruz saniyorlar. Simdi yazarlar burdanda sallayan kim onlari :)

Senin KVK ile bir olayin su durumda zor. Kac paralik telefondu bilmiyorum ama 2.5 yilliksa zaten yenisini alma zamanin gelmis. Unut gitsin. Kaptirma parani kimseye.

• quote:

Orijinalden alıntı: superlative

Simdi ilk mesajini tekrar okudumda, senin durum biraz farkli. Sen telefonu KVK ya vermeden once birkac tamirciye biziklatmissin. Sana bak benden bir tuyo bu tecrubeyle sabit. Forumda telefon tamircisi arkadaslar vardir mutlaka beni ayiplayacaklardir ancak sana sunu soyliyim. Tamam KVK Genpa gibi buyuk firmalarin teknik servisleri icin tonla sikayet var ve rezil bir hizmet veriyorlar dogru. Ama sokaktaki kucuk telefon tamircilerine bakin pekcogu GSM uzerine internette forumlarda (kendi forumlari var) birseyler yapiyorlar ben birkac bu tur forumlara birseyler sordum. Adamlar o kadar kompleksli ezik tipler ki. Elalemin icat ettigi boxlar ile kablolar ile olu telefonlari canlandirip fahis rakamlar istiyorlar 50 liralik telefona 150 lira tamir uct. gibi. IMEI sini calanlarda var, yaptiklari isi gozlerinde cok buyutenlerde var. Pek cogu lise mezunu bile degil kompleksli kisa yoldan parayi vurma pesindeki kisiler. Hani hicbirsey olamadim adam olamadim bari telefon tamircisi olayim demisler. Forumlarina soru sorarsiniz sizi tamirci sanip cevap vermezler getir bana 100 liraya yapim derler. Tiplerine baksan at hirsizi gibi tipler 50 tane kukum olsa birini vermem diye bir laf varya hah iste o hesap :) Yani bir eziklik bir eziklik. Yabanci GSM forumlarida var. Adamlara loglari yolluyorsun sana yardimci olup sorun su diyorlar. Ben 1 aydir bu KVK nin bozdugu telefonu kurtarabilirmiyiz acaba diye kastim. Su an ortalama o ezik telefoncular kadar telefon tamir bilgisine sahibim hatta daha fazlasini biliyorum. Ama onlara sorsan herbiri dunyayi kurtariyor 3-5 kurusa aldiklari BOX diye tabir edilen ozel kutularla.

Konunun cok disina ciktim. Mutlaka bir iki kefal telefon tamirciside ziplayacaktir buraya ama telefon tamircilerinin hicbirine guvenme. Amerikan sistemini benimse. Bozuldu mu ? al yenisini. Bu telefoncularin hicbirine guven olmaz. Bence universite mezunu olunmasi zorunlu kilinmali telefon tamirciligi icinde. Bir odasi olmali ve belli kalite kriterleri olmali. Konusmayi bilmeyen adamlar dukkan acip telefon tamircisi oluyorlar. Fahis fiyatlar istiyorlar. Coguda bozarak ogreniyor telefonlari. Ustadan ciraga egitim anlayisi. Bozulani unut al yenisini. Parani kimseye kaptirmamis olursun. Senin telefonuda anladigim kadariyla yukarda bahsettigim ezik bir telefon tamircisi bozdu. Es kaza tamir ederlerse aliyorlar 100-150 lira. Heriflerde damla ingilizce yok. Sagdan soldan ogrendigiyle iste. Cep telefonu diyoruz hergun yeni model cikiyor teknik manualleri ingilizce, hepsi ithal hicbir bilgisi olmayan bu eziklere milyarlik telefonlari teslim ediyoruz. Ufak dunyalari kurtariyoruz saniyorlar. Simdi yazarlar burdanda sallayan kim onlari :)

Senin KVK ile bir olayin su durumda zor. Kac paralik telefondu bilmiyorum ama 2.5 yilliksa zaten yenisini alma zamanin gelmis. Unut gitsin. Kaptirma parani kimseye.

Yazdıklarını okudukçaz nasıl böyle bir hata yapmışım diye düşündüm. Gerçekten söylediklerin doğru bende telefon yapılırken bazı kuşkular oluşmaya başlamıştı ama iyi niyetimi bozmadım bir umut bekledim yapılır diye. Hatta şunu söyleyeyim telefon ilk arıza yaptığında ertesi gün telefonu açmayı denediyimde telefon açıldı ama alt ve üste normal görüntü varken orta kısım beyaz ekrandı. Dediğin gibi bu arkadaşlar telefonun mahvettiler. Telefonumu 600 TL.ye almıştım ama yapacak bişey kalmadı yeni se modellerine bakacağız artık.

Birde şu imei numarası olayı var çalınıp çalınmadıını nasıl anlayabilirim ? Bu tip insanlara güven olmaz elimde bir kağıt bile yok hep güvenerek teslim ettim telefonumu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KVK'dan alınan iphone
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gecmis olsun artik bundan sonra ileriye bakmalisin. Bence yapabilecegin en guzel sey o bozuk telefon icin, IMEI numarasinihttp://imei.tk.gov.tr/ adresinden yetkilileri arayip telefonunu caldirdigini soyleyip kara listeye eklet. Kotu niyetli kisiler telefonun IMEI numarasini caldilarsa bile klonlayip cakma telefonlarda kullanamazlar. Zaten telefon bozuk ne kaybedeceksiniz ki ? Birinin IMEI yi calip calmadigini ordanda sorgulama yaparak gorebilirsiniz. Telefonun IMEI numarasi genelde pilin altinda ya da kutusunda yazar telefon madem acilamiyor.

Dedigim gibi telefonculara guvenme derim. Ben KVK gibi buyuk bir firma tarafindan magdur edildim hakkimi arama mucadelesindeyim. Yeni alacagin telefonda bozulunca hemen yenisini al. Zaten 2-3 yil kullandiysan o omrunu cikarmis oluyor. Temiz bakiyorsan daha uzun yillarda kullanabilirsin. Ama kendini tamirci sananlarla vakit harcama. Sunu hatirla cogunun egitim seviyesi yerlerde bagi bahceyi satip ne is yapsak diye kahvede otururken telefon tamircisi olayim diyen tipler. Belki senin telefonunda ciddi bir sorunu yoktu. Tamirci tarafindan bozuldu kim bilir. Ben KVK gibi buyuk bir firmaya guvendim iste sonuc ortada.www.sikayetvar.com daki KVK hakkindaki sikayetleri okusan kanin cekilir. Yazik gercekten insanlarin disinden tirnagindan arttirdiklari paralarla aldiklari gozlerinden sakindiklari telefonlari sorumsuzca heba ediyorlar buyuk kucuk pekcok telefon tamircisi. Iclerinde durust calisanlarida belki vardir ama araki bulasin. Kasanin cogu curuk domates iclerinde bir iki saglam var yoktur. Denetim ve egitim sart. Ben mahkemeden gelen para ile Samsung 8910 ya da Nokia N900 alacagim karar veremiyorum. KVK guvencesi diye birsey yok Turkiye garantisine kafayi takma. Imkanin varsa yurtdisindan getir pasaportla kaydettir IMEI sini. Bozulsada tamircilere verme. Zaten sana su kadarini soyliyim eger elinden teknik seyler geliyorsa ingilizcende varsa azicik arastirinca telefon tamircisi oluyorsun sende. Bak KVK N95 imin arka kamerasinin camina bir kirpik birakmis. Kameranin icinde kil vardi dusun. Telefonu acip kili cikarip tekrar toparladim. Dusun bu adamlarin ne kadar ozendigini telefonuna. Ekrani cizerler, bir yeri yapsalar bile tekrar goturesin diye baska tarafini bozarlar. Parca calarlar. Bunu genel olarak konusuyorum aralarinda tek tuk durust olanlari vardir. Tecrubeyle sabit.

Bozuk telefonu internetten belki bozuk telefon diye satabilirsin. Ekonomiye tekrar katmis olursun bazen alici cikabiliyor. yedek parca icin alan olabiliyor.

• Kvk'ya telefonumu tamir edebilirmisiniz diye mail atmıştım geçen hafta tık yok, şimdi çevremdeki herkese yaşadığım herşeyi anlatıyorum.....
    Kvk'ya telefonumu şarj olmuyor diye teslim ettim, belirli bir ücret çıkardılar. 4 gün sonra çat bir mesaj geldi, telefonun ekonomik tamiri mümkün değilmiş, o yüzden gelip almamı istediler. Tabi telefonu almadım, direk gidip dilekçe yazdım yolladım kvk'ya. Tabi cevap geldi mi HAYIR!
    Neyse bugün Tüketici Hakem Heyetiyle görüştüm, evrakları hazırlıyorum şimdi, fakat bir konuda yardım istiyorum. Dilekçenin kopyası elinde mi?
    Elindeyse bir örneğini bana atabilirmisin? Ben kvk'ya 2 sayfalık uzun bir dilekçe yazdım önceden ama kısa ve öz bir dilekçe olsa fena olmazdı hakem heyetine verirken. Kvk sen mi büyüksün ben mi :))) göreceğiz..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.