Şimdi Ara

Kuzu Sorusu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kuzu 2 metre uzunluğundaki bir iple bir ağaca bağlanıyor. Kuzu buradaki otların tamamını 1 günde bitiriyor.
    Kuzunun 9 gün ot yiyebilmesi için bu ip kaç metre daha uzatılmalıdır?

6
    5
    4
    3
    2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam cevap 4 mü
  • Kuzuyu bir dairenin merkezindeymiş gibi düşünelim. İpin uzunluğu dairenin yarıçapı, dairenin alanı ise kuzunun yediği ot miktarını verir. Bu durumda 2 metre yarıçapında bir dairenin alanı 4pi dir. 4pi lik bir alanı 1 günde bitiriyorsa 9 gün için 9*4=36pi lik bir alan gerekir. Bunun için de ipin uzunluğu 6 metre olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedBlack7 -- 25 Nisan 2012; 20:54:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerwassa

2 metre yarıçapında bir dairenin alanı 4pi dir. 4pi lik bir alanı 1 günde bititryorsa 9 gün için 9*4=36pi lik bir alan gerekir. Bunun için de ipin uzunluğu 6 metre olmalıdır.

tamm bende burdan buldum dairenin yarıçapı 6 metre olmalı, zaten 2 metreymiş ip yani 4 metre uzatılmalı.cevap 4
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

quote:

2 metre yarıçapında bir dairenin alanı 4pi dir. 4pi lik bir alanı 1 günde bititryorsa 9 gün için 9*4=36pi lik bir alan gerekir. Bunun için de ipin uzunluğu 6 metre olmalıdır.

tamm bende burdan buldum dairenin yarıçapı 6 metre olmalı, zaten 2 metreymiş ip yani 4 metre uzatılmalı.cevap 4

ok. Cevap 4. Simgeler olmadan matematik sorusunun çözümünü anlatmak zor oluyormuş :D
  • quote:

quote:

quote:

ok. Cevap 4. Simgeler olmadan matematik sorusunun çözümünü anlatmak zor oluyormuş :D

aynen şimdi buraya daire falan çizmek gerekiyor.umarım arkadaş anlamıştır çözümü

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynen şimdi buraya daire falan çizmek gerekiyor.umarım arkadaş anlamıştır çözümü

Geometriden Çembere daha geçmedim. Bu yüzden yapamadım. Tam olarak anlamam için çembere bakmam lazım.

Teşekkürler ...

• anladım hocam çemberde alanla ilgili zaten.siz hangi bölümde okuyorsunuz bu arada
  • quote:

anladım hocam çemberde alanla ilgili zaten.siz hangi bölümde okuyorsunuz bu arada

Kimyagerim, önce Anadolu Lisesinde 1 yıl Kimya öğretmenliği yaptım. Ardından dershanede 6 ay Kimya ve Fen Bilgisi öğretmenliği yaptım. Stajyerliğimi kaldırtıyordum sonradan vazgeçtim. KPSS ye hazırlanıyorum. Devlet memuru olmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B o S c H

quote:

anladım hocam çemberde alanla ilgili zaten.siz hangi bölümde okuyorsunuz bu arada

Kimyagerim, önce Anadolu Lisesinde 1 yıl Kimya öğretmenliği yaptım. Ardından dershanede 6 ay Kimya ve Fen Bilgisi öğretmenliği yaptım. Stajyerliğimi kaldırtıyordum sonradan vazgeçtim. KPSS ye hazırlanıyorum. Devlet memuru olmak için.

anladım Allah kolaylık versin kardeşim bende pdr den hazırlanıyorum sınava
  • quote:

quote:

quote:

anladım Allah kolaylık versin kardeşim bende pdr den hazırlanıyorum sınava

Sağol sanada

• quote:

Bir kuzu 2 metre uzunluğundaki bir iple bir ağaca bağlanıyor. Kuzu buradaki otların tamamını 1 günde bitiriyor.
    Kuzunun 9 gün ot yiyebilmesi için bu ip kaç metre daha uzatılmalıdır?

6
    5
    4
    3
    2

Hocam bu kuzu ipini ağacın etrafına dolandırmadan bütün otları yiyebiliyorsa aç kalınca 9 günlük yemek ihtiyacı için ipini uzatmasını da bilir diye düşünüyorum :)

Bizim köpeği 1,5 metre uzunluğunda bir zincirle ağaca bağladığımda eksik olmasın 5 dakikada zincirin boyunu 20 cm ye kadar indiriyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.