Şimdi Ara

KUYUMCULAR ALTINLARI NEREDEN ALIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
22.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

bu kuyumcular ürünleri nereden temin edip satışını yapıyor bilgilendirirseniz sevinirim

Kuyumcular Altınları Nereden Alıyor?

Altın, kuyumculuk sektörünün temel hammaddelerinden biridir. Kuyumcular, altın takılar, mücevherler ve diğer süs eşyaları üretmek için altın kullanırlar. Peki, kuyumcular altınları nereden alırlar?

Kuyumcular genellikle altınlarını aşağıdaki kaynaklardan temin ederler:

• Altın rafinerileri: Altın rafinerileri, ham altını saflaştırır ve kuyumcuların kullanabileceği külçe altınlar üretirler.
    • Altın madenleri: Bazı kuyumcular, kendi altın madenlerine sahip olabilir veya maden şirketlerinden altın satın alabilirler.
    • Altın toptancıları: Altın toptancıları, kuyumculara külçe altın ve diğer altın ürünleri satarlar.
    • Geri dönüştürülmüş altın: Kuyumcular, eski altın takıları ve mücevherleri eriterek geri dönüştürülmüş altın elde edebilirler.

Kuyumcuların altın fiyatları, altın rafinerilerinden ve toptancılarından aldıkları fiyatlara bağlıdır. Altın fiyatları, küresel ekonomi, arz ve talep gibi çeşitli faktörlerden etkilenir.

Ek olarak:

• Kuyumcular, güvenilir ve saygın altın tedarikçileriyle çalışmalıdırlar.
    • Kuyumcular, altın satın alırken sertifikalı ve güvenilir değerlendirme kuruluşlarından yardım almalıdırlar.
    • Kuyumcular, altın takılarının ve mücevherlerinin kalitesini ve saflığını garanti etmelidirler.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • istanbuldaki kapalı çarşı Tr'deki altının %50 - 60 ını barındırır tüm Türkiyeye yasal olarak burdan gider. Kaçak olarak iran ırak suriyeden geleni zaten söylemeye gerek yok...
  • Batıda durum nedir tam olarak bilmiyorum.Fakat bizim burda,insanlar altınlarını satmaya getirirler,kuyumcular o altınları "hurda" olarak alır.Sonra bizim burada çantacılar vardır.Çantalarla altın getirirler.Kuyumcular "hurda"ları çantacılara gram cinsinden verir.Fark hesaplanır ve kuyumcular kendilerine çantacılardan yeni altın alır.Altının kalbi doğuda K.Maraş'ta atar.En azından ben böyle biliyorum.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.