Şimdi Ara

Kütüphane Programını Çalıştıramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçmişte PHP, Wamp Localhost ile falan uğraşmışlığım var ama ASP konusunda zır cahilim. Lütfen yardımcı olun. Okulun kütüphanesi için kütüphane otomasyonu kurmam lazım bir program buldum ASP ile yazılmış ama çalıştıramadım.

    Sistem : Windows 10
    Şuradaki programı çalıştıramıyorum. Aşağıdaki ekran görüntüsü gibi görünüyor.

    Windows özelliklerinden "İnternet Information Services"i aktif ettim. Dosyaları wwwroot klasörüne attım ama düzgün çalışmadı. Başka yapmam gereken ne var?Kütüphane Programını Çalıştıramıyorum







  • Niye çalışmıyor ASP.Net aktif değil mi? yardımcı olabilir misin?
  • Uygulamanın her yerinde leak var enteresan.

    Klasör yapısını paylaşır mısın, yardımcı olalım.

    Ayrıca IIS' i aktif etsen de ASP modulünü aktif etmemişsin belli ki. Program Ekle kaldır' a gir daha sonra Windows özelliklerini aç bölümüne gir. Orada IIS ile gördüğün her her checkbox ı işearetle. FTP hariç. Daha sonra yüklenmesini bekle.

    Aramaya inetmgr yazıp çalıştır. Solda tree view içerisinde Siteler kısmına sağ tıklayıp yeni site ekle de alanları doldur. Yol olarak proje klasörünü göster. Daha sonra o klasöre sağ tıkla ve erişim izinlerini everyone full control olarak değiştir.

    Böyle yaprığında çalışması lazım. Ek olarak Classic ASP yerine, daha yeni dönemde yapılmış ücretsiz bir program bulabilirsiniz.
  • Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Tüm Checkbox'lar işaretliydi. Dosyalar ise wwwroot ana dizininde. Sadece site ekleme yapmamıştım onu yaptım ama değişen birşey olmadı.

    Ayrıca localhost/index.asp yazınca HTTP Hatası 404.3 - Not Found hatası alıyorum halen. Dosyayı Chrome'a sürükle bırak yapınca da screenshot'taki gibi açılıyor Sanırım ASP modülü halen çalışmıyor.

    Klasör yapısını nasıl paylaşayım. Sistemi başlıkta verdiğim linkten download edebilirsiniz.
    http://www.erkanerbas.com/ucretsiz-kutuphane-yonetimi-asp-kutuphane.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEHUNTER -- 13 Haziran 2017; 11:56:21 >
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Local host üzerinden erişmek için bir port numarası tanımlamanız gerekmektedir. Site ekle dedikten sonra sizden port numarası ister bilgisyarın kullanmadıpı herhangi bir portu vererek deneyebilirsiniz.

    iis içerisinde site ekle dedikten sonra,
    Fiziksel yol için wwwroot u gösterin, bağlantı noktası için de 3000 gibi bir port verin. Ana bilgisayar adına gerek yok.

    Ayrıca dosyaya yazma ve okuma için erişim izinlerini değiştirmeniz gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 13 Haziran 2017; 13:28:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence siz asp dosyasını direkt çift tıklayarak açmışsınız. @L[A]hor'un da dediği gibi IIS tarafından oluşturulan web server portuna girmek gerekiyor.
  • Beceremedim. Ana dizine attım, Port atadım, izinleri tam denetim verdim. Yinede tarayıcıya localhost yazınca Bu siteye ulaşılamıyor localhost bağlanmayı reddetti. hatası veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEHUNTER -- 13 Haziran 2017; 14:33:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.