Şimdi Ara

Kutu sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Öncelikle belirteyim Türkiyede yasamiyorum ama sistem ayni.. %100 eminim. o yüzden buradan cevap bulabilecegimi saniyorum..
    Bildigim kadariyla Uydunet , kablonet ( türksat kablo ) hfc kablo dedigimiz sistemi kullaniyor. ( bkz koaksiyel kablo )
    Bildigim kadariylada bu koaxiyel üzerinden internet alabilmek icin binaniza bir kutu takiyorlar. bu kutuyu bodrum katina takiyorlarmis bunu yapmalari sart mi yani binanin girisine vesaire olmuyor mu?



  • Valla ülkenizdeki servis sağlayıcının kullandığı sisteme ve bölgesel yasalarınıza göre değişir. Mesela ülkemizde Turksat'ın eski kurulumlarında santralden alüminyum kablo çıkar binanıza kadar gelşr binanızda aktif bir cihaz olmuyor amkastre görevi gören bir kutu takılıyor bildiğim kadarıyla. Ancak yeni kurulumlarında binaya kadar fiber geliyor binanızda aktif bir cihaz bulnuyor. Türkiye'dekiyasalara göre bu seneden itibaren inşaa edilen binalarda servis sağlayıcılar binadaki sistem odasına koymak zorundakar cihazlarını.



    Yani ülkenizde servis sağlayıcıların kullandıkları sistemlere ve bölgesel yasalar göre değişir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • apartman yeniyse, çatıya, yani ankastre kablolar üzerinden. eski bina ise, genelde aşağıda oluyo. ama bu durum değişebilir.
  • Binada uygun yer neresi ise veya tüm kabloların elektrik vs kabloların toplandiği yere çekilir eğer bir zorunluluğu yoksa bizim burda yok belli türk telekomcular altyapı bağlamaya geldiklerinde nereye çekelim dedi kabloyu istediğim yere çekiceklerdi çatiya desem çatiyada çekerdiler yani zorunluluk yoksa müsait olan bi yere veya varsa istenilen yere çekiliyor kablo oraya hangi tip hizmet alicaksaniz kutuyu takıyorlar türkiyede heryere takıyolar bina kapisinin önüne içine bodruma farketmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyle söyleyeyim burda gördüm kabel deutschland yazili kutuyu. bir evin bodrumunda fakat bu binaya cekmemisler bahane olarakda bodrumunuz yok sizin ondan veremiyoruz gibisinden birseyler söylenmis o yüzden sordum bu cevaplar icin bildirim gelmedi bana gec farkettim üzgünüm.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.