Şimdi Ara

Kusur orani itiraz ve işlemler hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaşadığım kaza ile ilgili yukarıdaki şekilde itirazda bulundum kusur bana %100 verildi ve ben dönüş yaparken taksi bana hızla sürterek geçti fakat ben çarpmışım gibi bir işlem oldu kusur bende olduğundan dolayı taksici de şuan beni arayıp günlük yatma ücreti adı altında 300 lira gibi bir para talep ediyor. itiraz ile ilgili aşagıdaki şekilde mail geldi sizce ne yapmalıyım kendi aracım kaskodan yapıldı. Kazanın oldugu yerde 2 yerde sokak olarak geçmektedir taksinin geldigi sokak yokuş fotoları eke kyoyuorum.Kusur orani itiraz ve işlemler hakkında yardım

    İTİRAZ
    "
    İlgili dosyada yüklenmiş olan kaza tutanağında aracım "A- 35 L***" Aracı olarak krokide yer almaktadır. fakat sistem girişinde "B " aracı olarak gözükmektedir. Kazanın gerçekleştirildiği anda her 2 yol sokak olarak geçmektedir. ilgili belediye kayıtları ve sokak görüntüleri incelenebilir.

    Trafik kanununa gore her iki yolunda sokak statusunde olmasindan oturu sagdan geldigim icin bana yol vermesi gerekirken 035 T plakali arac yol hakkimi elimden alarak kaza yapmamiza sebebiyet vermistir.Kaza tutanağında belirtiğim üzere 035 T aracının hızla gelerek aracıma çarpıp geçmiş ve dönüşü tamamlamak üzere olmama rağmen durmamıştır. dosya için verdiğim 10 fotograftan sadece 3 fotograf gözükmektedir. Sokak başında herhangi uyarıcı tabela ve işaret bulunmamakla birlikte 2 bölümde sokak olarak geçmektedir. fotograftaki gözüken girilmez işareti " 035 T " aracının geldiği alanın tekyön olduğunu göstermektedir.
    "

    Ekteki görseller ve ilgili itirazımın değerlendirilmesi ve kusur oranının yeniden gözden geçirilip tarafıma yasal süreler içinde yazılı bildirim yapılmasını talep ediyorum. aksi halde tutanak hatası ve diğer konular için şikayette bulunacağım.




    İTİRAZA CEVAP
    "
    kaza kaydınız incelenmiştir. Esasen yolun T kavşak olması ile tali yolda olmanızdan ötürü kaza senaryosu seçimi ona göre yapılarak kusur dağılımı yapılmıştır.

    Ancak itirazınız ile birlikte konu kaza kaydı gün içerisinde yeniden değerlendirmeye açılarak, iletmiş olduğunuz resimlerde sisteme eklenerek, kusur değerlendirmesi yapılacaktır.

    Kusur ile ilgili nihai karar Sigorta Şirketlerinin de üzerinde bir kurum olan Tramer Komisyon Kurulu tarafından verilecek olup, önümüzdeki hafta içerisinde sonuçlanacaktır."


    Kusur orani itiraz ve işlemler hakkında yardımKusur orani itiraz ve işlemler hakkında yardım
    [simage]https://store.donanimhaber.com/94/c3/1b/94c31b78fe103353a6b0279b4bc475ab.jpg [/simage]







  • Geçmiş olsun tekrardan benim de bildiğim kadarıyla sokak veya cadde olması gerekmeksizin sağda ki aracın geçiş üstünlüğü olduğudur.Ama tabi bu demek değil ki hep sağdaki araç haklıdır. %100 olmasa bile karşı tarafa da bir kusur çıkması gerektiğini düşünüyorum.Bir de tam anlamadım siz geçerken arkadan çarpıp mı sürtüyor size yoksa o geçerken siz burun çıkartıp ona mı sürtüyorsunuz.Eğer % 100 hatalı çıkıyorsanız sanırım ikinci senaryom geçerli o araç yolundayken siz kontrolsüz yola çıkarak araca sürtüyorsunuz.Başka türlü %100 hatalı olmanızı sağlayacak bir durum yok ortada diye düşünüyorum kendi fikrim tabi
  • Eğer taksi aşağıdan düz geliyorsa ve sizde sağdan yan yoldan gelip yola katılıyorsanız , geçiş üstünlüğü taksiye ait
    beklemeniz gerekiyordu . sanırım siz taksi sağ arka kapıdan vurmuşsunuz ,bu durumda sizin yavaşlayıp tada durup taksinin geçiş üstünlüğünü beklemeniz gerekiyordu

    yatma bedeli hakkında bilgim yok ama plakamı yatıyor araç mı yatıyor iyice ispat edilmesi gerek, yargı çözebilir ancak .



    geçmiş olsun .
  • Peki nereye nasıl, ne şekilde itiraz ettiniz?
  • Şöyle çok yavaş şekilde dönüşü tamamlarken taksi benim aracıma sürterek hızlıca geçti doğrudan benim çarpma durumum yok aslında hafif sola kırıp geçse çarpmadan geçebilirdi. aşırı hızlı geliyordu.

    itirazı önce sigortaya yaptım tekrar değerlendirmeye açıldı komisyon oy birligi ile yine bana verilmiş daha sonra sigorta tahkim kuruluna gönderdim. ordaki işlem 1-2 ay sürüyormuş sanırım.

    ben suçsuz olduğumu iddaa etmiyorum ama %100 verilmesi biraz haksızlık gibi geldi. arkadaş hızlı gerip durmadın çarptım gibi bir muhabbet yaptı.

    diğer kısım zaten yargıya taşınacak gibi sadece yatma bedeli ile ilgili karşılaşan örnek kişiler varmı diye yazmak istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murmec

    Şöyle çok yavaş şekilde dönüşü tamamlarken taksi benim aracıma sürterek hızlıca geçti doğrudan benim çarpma durumum yok aslında hafif sola kırıp geçse çarpmadan geçebilirdi. aşırı hızlı geliyordu.

    itirazı önce sigortaya yaptım tekrar değerlendirmeye açıldı komisyon oy birligi ile yine bana verilmiş daha sonra sigorta tahkim kuruluna gönderdim. ordaki işlem 1-2 ay sürüyormuş sanırım.

    ben suçsuz olduğumu iddaa etmiyorum ama %100 verilmesi biraz haksızlık gibi geldi. arkadaş hızlı gerip durmadın çarptım gibi bir muhabbet yaptı.

    diğer kısım zaten yargıya taşınacak gibi sadece yatma bedeli ile ilgili karşılaşan örnek kişiler varmı diye yazmak istedim.
    Bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar tahkime itiraz gönderdim . kusur oranı itirazı kabul edilmiyor denip dosyam iade edildi. ticari kazanç kaybı ve kusur oranı konusunda öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.