Şimdi Ara

Kuşum ısırmaya başladı, yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hayırlı ramazanlar

    Muhabbet kuşum var, erkek, kafası çizgili ama gözlerinde beyaz halka çıktı heralde 4 aylık. Ben kuşu 1,5 ay önce almıştım.

    Bu kuş çok uysal bir kuştu 4. gününde parmağıma falan geldi yani. Neyse efendim bu kuş 1 haftadır kendini sevdirmiyor, birkaç gündür de normal şekilde acıtarak ısırmaya başladı.

    Ben ilk defa muhabbet kuşu beslediğim için bazı hatalar yaptım. Mesela avuca alıştırmaya çalışmak gibi, yüksek sesle CİCİKUŞ demek gibi, kafese zorla avuca alarak koymak gibi (sebebi ise zaten sabahtan akşama kadar serbest kendiside girmiyor nasıl sokucam ben bu kuşu kafese), gibi saçma sapan şeyler yaptım.

    Ama bunlar dışında zaten çok iyi baktım, konuştum, oyun oynadık falan ve 1 haftadır iyice artırdım.

    Ayrıca ne kadar uğraşsamda annem kuştan çok korkuyor ve kuş uçmaya başladığında hemen kaçıyor, ama babamla da benimle olduğu gibi iyi anlaşıyordu, şimdi onu benden daha kötü ısırıyor.

    Birde ince yumuşak tüyler dökmeye başladı, ayrıca oyuncaklar ile oynarken gözbebeği küçülüyor ve glu glu sesler çıkarıyor.

    Sonradan alışamayan kuşu alıştırmak ile ilgili yeterli bilgi bulamadım. Bunu yaşayan ve düzeltenler veya bilgisi olanlar paylaşırsa çok iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • kafese sokmak için, kafesin kapısı açık şekilde önüne götür. dolabın üstünde ise, yukarı kaldır sokmaya çalış. eğer girmiyorsa demek dışarıyı seviyor. normal yani, benim kuşlarda yemek dışında ve uyku dışında girmiyorlar. yaz ayında dikkat edin cama vs.
  • Aynen bende sonradan o şekilde kuşu kafese soktum ama iş işten geçti, kuş ısırıyor. Nasıl halledicem bilmiyorum, yoksa bu ısırma okayına iyice alışacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paarthurnaax

    Aynen bende sonradan o şekilde kuşu kafese soktum ama iş işten geçti, kuş ısırıyor. Nasıl halledicem bilmiyorum, yoksa bu ısırma okayına iyice alışacak.
    normal ergenliğe girdiği için. ve oyun oynuyor gibi hissediyor. ısırma olayını büyütmeyin. şiddetli ama bir aslan değil sonuçta :)
  • İnşallah öyle olur ama gitgide bu ısırıkların şiddeti artıyor gibi ve sanki güveni kaybetti gibi hissediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuş eş istiyor bu yüzden ısırıyor, elma verin isteğini alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.