Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu İshal Tedavisi - 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
11.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • son zamanlarda, ishal artışları oldu bunun nedeni kuşu 2 cam arası bırakmanın sonucu yada yaz ayınca açılan camdan dolayı üşütme buna bağlı ishal ve sonrası ise ölüm. yani kuşumun bir şeyi yoktu aniden öldü, bunun sebebi ishal ve belli etmezler kuşlar.

    tedavisi ise şöyledir. etkili yöntemdir. ishal ise %90 kesecektir.


    1-) önce kuş dışarı çıkıyorsa, kafese almanız gerekli dışarı iyileşene kadar salmayın, yorulmasın. ve kış ayında iseniz önü açık olsun, diğer yan, sağ yana, arkasına örtün tek ön tarafı yani yemlik bölge açık kalsın. çok örtmeyin havasızlıktan ölmesin. ısı kaybını engellemek için, sıcak ortam oluşması için bu adım önemlidir.


    2-) kuş sıcak ortam oluştu, şimdiki adım elma sirkesini 4 damla, doğal olması daha iyi, suyuna koyun, ve multivitamin avisol, yada daha etkili 10 damla kadar koyun, elma sirkesi bağırsağa parazite karşı, vitamin ise dirençli olması ve kendine gelmesi için kuşun. ishal kuş üşüyordur ve vitamin işe yarayacaktır. 3 gün boyunca bu yöntemi yapın, her sabah yıkayın suyunu çünkü ishal geçmez eğer 3 gün aynı sulukta olursa, tazelenmesi gerekiyor.


    3-) yeşillik, ballı kraker filan vermeyin bu dönemde. tek vereceğiniz yem aspur olacaktır. aspur ishale en iyi gelen şeydir. aspur dışında yem vermeyin ishal döneminde. yani aspur + elma sirkeli vitaminli su vereceksiniz, iyileşene kadar.


    3 gün sonunda kuş kendini gelmesi lazım, ishalin katı hale gelmesi gereklidir, max 4 gün yani, 4 gün içinde elmalı, vitaminli suyu kesip aspura devam edin. ama max 4 gün içinde ishali geçmesi lazım. geçmiyorsa ishal-üşütme kaynaklı değil, başka sorunları vardır.


    4 gün sonunda iyileşen kuşa, florasını düzeltmek için, probiyotik su vereceksiniz. elmalı sirkeli su bağırsağı iyi hale getirdi şimdi florasını güçlendirmek için 2-3 günde tek sade probiyotikli su vermeniz gerekli. kuş için satılan probiyotik olur, yada kapsül probien tarz insanların kullandığını kapsül tozu açın içine dökün karıştırın. ortalama yani 5-6 gün sonra, 3-4 gün elma- vitamin, 2-3 gün probiyotik, ve 6 gün yani baştan beri aspur kullandıktan sonra kuş kendine gelmiştir ve dışkı analizi sonrası kuşu salabilirsiniz artık, tam iyileştiğinden eminseniz. ve kuşu tekrar olmaması için cam önü, 2 cam arası, soğuk odada tutmayın.

    ve şu konumuda okuyun https://forum.donanimhaber.com/muhabbet-kusu-cinsiyet-yas-irk-ozellik-her-turlu-bilgi-mevcut-7-24-destek--86930326



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 22 Temmuz 2020; 23:37:39 >







  • Elma sirkesi falan ishalde etkili değil. Sadece koruyucu olarak kullanılıyor, birçok tecrübem oldu; ishal olan kuşa elma sirkesi verip sadece ömrünü biraz uzattım. Kesin çözüm için önce sebep belirlenip tedaviye başlanmalı.

    Şuana kadar başıma gelen sebepler;

    1-Kursak mantarı
    2-Bakteriyel ishal

    Kursak mantarını o zaman bilmediğim için elma sirkesi verip sadece hastalığı öteliyordum. Sonuç olarak kuş iyleşmedi.

    Mikrobik ishal olan kuşuma 6 gün antibiyotik tedavisi uyguladım şuan turp gibi.

    Edit: Kursak mantarı olan kuşa antibiyotik verirseniz hiçbir işe yaramaz hatta kuşun direncini iyice düşürür, aynı şekilde Bakteriyel ishal olan bir kuşa fungusal hastalıklara iyi gelen bir ilaç verirseniz yine kuşun direncini düşürür hayvana zarar verirsiniz. Doğru bir teşhis için veteriner hekimle görüşmeniz gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 26 Haziran 2020; 20:31:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.