Şimdi Ara

Kurum içi yatay geçiş yaptıktan sonra kurumlar arası yatay geçiş yapılarbirmi ?

5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. İlk dönemden 3.30 ortalamam var ve alttan herhangi bir dersim yok. Şimdide bunu daha yukarıya çıkartmak için elimden geldiğince derslerime asılıyorum. Şöyle ki bu kadar kastıktan sonra eğer başarılı olursam kurum içi yatay geçiş ile Karadeniz Teknik Üniversitesinin İnşaat mühendisliği programına geçmeyi düşünüyorum. Olurda geçtim diyelim, şimdi ben inşaat'a geçtiğim zaman jeoloji, istatistik ve statik derslerini alttan alacağım*. 1.sınıfta ki statik dersi, 2.sınıfta mukavemet derslerini kilitliyor. *Fakat ben bu dersleri almadığım için bunlar benim transkriptimde, ben alana kadar gözükmeyecek(almadığım için) yani başarısız(FF) dersim olmayacak.

Asıl soruma geldiğim zaman şimdi ilk etapta ktü inşaata geçişten sonra kurumlar arası geçiş ile farklı bir üniversitenin inşaat mühendisliğine yapabilirmiyim ? Bana alttan verilecek olan dersler(trasnkriptimde başarısız dersiminin olmadığını varsayarak) geçişimi engellermi ? Şimdiden teşekkürler.

• kurumlar arası geçiş herzaman yapılabilir
    siz kurum içi yatay geçiş bahsediyorsunuz onun ortalama ile yapılması söz konusudur.
    merkezi ek 1 de bu hakkı sadece bir kere kullanabiliyorsunuz merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yani.
    Evet bunları biliyorum fakat ben Ek-1 kapsamında merkezi yatay geçiş değil, ortalama ile kurum içi (fakülte içi bölüm değişikliği) yatay geçişimi yapacağım. Benim amacım, kendi üniversitemde bölümümü değiştirdikten iki dönem sonra birde kurumlar arası yatay geçiş yapmak. Fakat inşaata geçişim sonrasında bazı dersleri bana alttan verecekler. Şimdi yatay geçiş mevzuatının gno(ortalama) vasıtasıyla kurumlar arası yatay geçiş ile ilgili bölümünde öğrencinin aldığı dersler arasında başarısız dersi olmaması gerekir gibi bir ifade bulunuyor. Şimdi bana alttan verilecek dersleri ben geçmişte almadığım için o dersler benim transkriptimde başarısız olarak gözükmeyecek. Fakat program dahilinde benim bu dersleri almam gerekiyordu ama ben henüz bu dersleri almadığım için ikinci yatay geçişimde(kurumlar arası) bana bir sıkıntı çıkartırmı ?

Dekan bey dahil çoğu yetkiliyle konuştum fakat net bir cevap alamadım. Yokmu böyle birşey yapabilen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 6 Mart 2018; 19:48:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Palit GeForce RTX 3080 GamingPro O.C. 10G || İntel Core i7 10700KF || MSI Mag Z490 Tomahawk || 2x16 32G HyperX Fury 3600Mhz CL17 || Samsung 970 Evo 1 T || Arctic Liquid Freezer ii 240 || Corsair Spec Delta || Corsair RM850 80+ Gold || Acer XV272U 2K 144Hz G-Sync || Razer Huntsman Opto || Steelseries Rival 600 & QcK Limited || Asus ROG Delta Hi-Res|| Asus Strix GL703GS

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.