Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.996
Cevap
3
Favori
425.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karalama

    arkadaşlar p4 1.6 ghz işlemcili pcye macos x 10.4.5 kurdum c media ses haricinde harika çalışıyor

    ANCAK macos x de benim p4 1.6 ghz işlemci p4 2.4 ghz olarak görünüyor, bunun sebebi ne olabilir?

    benim 2.8 de 4000 olarak görünüyor
  • Beyler, imzamdaki sistem sorun çıkarır mı? Bileniniz veya böyle bir sistemde deneyeniniz var mı?
  • rahjman senin ekran kartı mac osx için biçilmiş kaftan, polatyy hocanın dediğime göre senin ekran kartı tam destek veriyormuş mac osx'e. yani dvd izleyebilirisin,ekran kartı gerektiren uygulamaları çalıştırabilirsin vs...

    bence yükle bir şey kaybetmezsin, o ekran kartı bende olsa hiç zaman kaybetmezdim :)


    ustalar bir yardım edin, ben niye update yapamıyorum, torentten indirdim bir update ,yüklemedi.şimdi baştan 10.4.6 dvd simi indireyim :(
    bildiğiniz bir update varsa lütfen torrent linkini atın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 3 Mayıs 2006; 12:22:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

    rahjman senin ekran kartı mac osx için biçilmiş kaftan, polatyy hocanın dediğime göre senin ekran kartı tam destek veriyormuş mac osx'e. yani dvd izleyebilirisin,ekran kartı gerektiren uygulamaları çalıştırabilirsin vs...

    bence yükle bir şey kaybetmezsin, o ekran kartı bende olsa hiç zaman kaybetmezdim :)


    ustalar bir yardım edin, ben niye update yapamıyorum, torentten indirdim bir update ,yüklemedi.şimdi baştan 10.4.6 dvd simi indireyim :(
    bildiğiniz bir update varsa lütfen torrent linkini atın.



    Soğolasın yaw içimi rahatlattın.
    Bir de tiger nasıl? Vista gibi sistemi kasıyormu. Vistayıda denedim 512 ram de adeta sürünüyordu




  • bana xp den daha hızlı gibi geldi, daha cabuk acılıyor,kapanıyor. ama bende 1 gb ram var.

    xbench sonuclarım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 3 Mayıs 2006; 13:01:39 >
  • 10.4.6 kurdum kendi sistemime ( maxtor ide hd üzerine) dvd izledim onboard ses kartından ses alıyorum diğer windows kurulu sata diski görüyorum realtek pci eternet kartı ile internete bağlanıyorum (onboard nforce çalışmıyor). m-audio audio kartı da çalışmıyor.
    yalnız dvd seyredebilmek için bir patch yapmam gerekti hexedit_200 programı ile 9700.kext üzerinde yapılan patch sanırım herkez biliyordur.yalnız 1280x1024 çözünürlükte normal açılışta çalışmıyor güvenli kipte çalışıyor ancak.yalnız kuruluştan sonra amd enabler patch ini yapmadığımdan sanırım xbench değerleri çok düşük. cpu 23 civarında çıktı....
  • kuruluştan sonra yüklemiyorsunki amd patchini,
    ilk sistemi kurarken seçiyorsun amd enabler'i.
  • herşeyin tam tersini başaran ben size bi ilkimi daha iletim arkadaşlar herkez osx i açamıyo ikili sistemlerde ben xp kurdum sonra osx kurdum bende xp açılmıyo direk osx açılıyo :))) dünden beri iki defa osx ve xp kurdum yakında makinayı kırıcam arconis os selector kurmıyim dedim işin içinden çıkamadım ses olayıda keşmekeş kuruyom tanıyo bil açıp kapıyom ses uçmuş :) sonra kafasına eserse geliyo :))) POLATYY hocam senin yöntemini denedim kext yükledim ama banamısın demedi :(
  • Bresson kolay gelsin,
    bende her seferinde biosdan girip osx in olduğu hard-diski öne alıp öyle açıyorum sistemi,
    chain dosyasınıda denedim olmadı, herhalde osx ile xp ayrı hard disklerde olduğu için.
    zaten windows osx in yüklü olduğu hdd yi görmüyor.
  • Herkese selam yardiminiz gerekli. Kullandığım sistem. AMD 64 3000+,512 RAM, Asus K8n (nforce3 çipsetli) .GeForce FX52000 128MB ekran kartı, 160GB SATA harddisk. ilk olarak 10.4.4 hotiso yu indirdim. SATA diski görmedi. Elimde eski 16GB ide vardı onu taktım. 10.4.4 ü kurdum. Ama boot edemedim. Uzun bir araştırmadan sonra rd=disk0s1 ile boot ettim. Ama kernel panicle başlayan bir sürü hata verdi sistemi başlatmadı.

    Daha sonra 10.4.6 yı indirdim. Yapmak istediğim osx i sata diske kurmak. Baya bir araştırmadan sonra 10.4.6 nın sata disklere kurulduğunu okudum ve 10.4.6 hotiso yu indirdim. Fakat bu sürümde sata diskimi görmedi. Sanırım bilgisizlikten dolayı bir yerlerde yanlış yapıyorum.

    Foruma baştan sona gözgezdirdim. Aynı konuyu tekrar yazıp insanların sinirlerini bozmamak için. Fakat bana yardımcı olacak bir bilgiye raslamadım.

    osx86 sayfasınıda didik didik ettim. Sanırım bir yerlerde yanlış yapıyorum.

    Nerde yanlış yapıyorum?

    10.4.6 yı DVD sini sürücüye takıp sistemi yeniden başlatıyorum.
    boot ekranı gelince f8 e basıyorum. Orada macosx install dvd yi seçiyorum.
    daha sonra biraz bekledikten sonra kurulum ekranı geliyor.
    Oradan disk utulity i açıyorum ama sata disk yok. Sadece install dvdsini görüyor.

    indirdiğim cd maxxus patch li. bu patchler i aktif etmem için ek bir şey yapmama gerek varmıdır.

    Nerede yanlış yapıyorum. ? Yardım lütfen.




  • Ankarada'yım. P2P'den indirmem uzun sürdüğü için @taşkın57 arkadaşımızdan 1 adet mac os 10.4.6 sürümü dvd rica ettim. sağolsun 2 gün içerisinde kendisi iş yerime gelerek dvd'yi bana verdi. bu yardımsever ve karşılık beklemeden yaptığı iyilik için @taşkın57'ye sizler huzurunda tekrar teşekkür ederim.

    patch'lenmemiş ancak 10.4.6 için torrent'den 290 mb'lik jas yaması indirilmiş dvd'yi sizlerle paylaşmaya hazırım. isteyen olursa mesaj atsın yeterli.

    iyi akşamlar, iyi eğlenceler..
  • Vay bee standart Ide ye nazaran 250GB ın 16 cache farkını xbench ile apple sitesine kazıdım http://db.xbench.com/merge.xhtml?doc1=169638&doc2=1&setCookie=true 75 puandan 85.30 a terfi ettim Bi de 6800 e karşı çarpıştırabileceğim bi ekran kartım olsa keşke...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halix


    Nerede yanlış yapıyorum. ? Yardım lütfen.


    muhtemelen hiç bir yerde,her ne kadar sata destegi olduğu söylensede JaS ın kendiside her anakartta çalışmayabilecegini söylüyor,yani senin chip sette çalışmıyor demekki,yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum native install için.
  • AMD Athlon 64 3200+ Winchester
    Asus A8N-SLI Deluxe (nForce4)
    GeForce 6600 128MB PCI Express X16
    Samsung 120GB SATA Hard disk
    2 X 256MB DDR ram

    Arkadaşlar sistemin bu. Bana bu sisteme nasıl MacOSX kurabileceğimi söyleyebilirmisiniz. Hangi yamaları kurmam gerek. Birde birşey daha sormak istiyor. Sata hard disk'im var. Öyle aryiyetten hard disk alacak param yok açıkçası. Öğrenci olduğum için buna bütçe ayıraram. Bu sata hard diske nasıl kurabilceğim konusunda bana bilgi verebilirmisinz. Bu hard diskte Win XP ve MacOSX'i bir arada kurmak istiyorum.
  • ben nforce3 ankartta kurmaya çalışıyorum ama malesef sata diski görmüyor.

    Hiç uğraşma derim.

    Bana daral geldi bu hevesten vazgeçiyorum.

    nforce3 çipsetli anakartta çalıştıran varsa mesaj bir zahmet yazsın.

    Şu anda Jas.10.4.6.install.DVD.PFF1 i indiriyorum. Bu patch ben 10.4.6 yı indirdikten sonra çıkmış. Gerçi nforce3 çipsetiyle ilgili bir yenilik yok sanırım.
  • JaS_10.4.6_install_dvd_ppf_(ATI_ATA_b0_fix_No_need_for_amd_enabler_post_install_)-[Demonoid.com]

    bu ppf icinde sata destegide iceriyor sanirim,ama benim amd makinamda işe yaramadı,lakin benim chip set nforce değil,denemekte yarar var bence.
  • selam arkadaşlar polaty nin tavsiyesi üzerine C-Media8738 çipli ses kartı edindim ancak bunu nasıl ve hangi driverlar ile sisteme tanıtacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz? yanlız mac konusunda bay bi acemiyim bu keytext i nasıl nasıl kullanacağımıda yazarsanız çok sevinirim.bide bu mac de açılan sayfalar neden tam ekran olmuyor.yoksa ben mi yapamıyorum.?
  • 10.4.6 da düşük cpu skorunu düzeltemedim ve şunu denedim.10.4.6 yı baştan kurdum yalnız bu sefer 10.4.6 combo update yi seçmedim ve 10.4.4 olarak kuruldu sistem.şu an cpu skorum 93 ses kartım çalıştı realtek eternet kartı da sorunsuz yalnız ekranda görüntü yavaşlamaları vardı baktım ki ekran kartım QE VE CI özellikleri ile çalışıyor ve open gl de skor 65 verdi ama kullanım yavaş . sonra hex editor ile ati9700 dosyası üzerinde yapılan yamayı yapınca ekran düzeldi 1280x1024x32 de sorunsuz ve çok hızlı ama bu sefer QE VE CI özelliği çalışmaz hale geldi demekki bu özelliği kartım destekleyemiyor.film izleyebiliyorum şu an ama open gl skoru 6 ya düştü.
    sata disk le ilgili şunu söyleyebilirim kurulum esmasında görmüyor ancak ide diske kurduktan sonra sistemdeki diğer sata diski görüyor.yani sata diske kurmak ancak daha önce arkadaşların anlattığı şekilde mümkün sanırım yani carboncopy programıyla falan yapılan...




  • magnat_hifi arkadaşım (dünyanın en iyi hoparlörüydü bu magnat değil mi? :) selamlar..
    10.4.6 torenti altındaki şu açıklamadan ben böyle anladım ? yanlış mı anladım acaba yardımcı olursan sevinirim..
    çünkü aşağıda açıkladığı gibi de yapamadım sonra zaten 10.4.6 yı kurarken combo update yi seçmeden kurdum sistemi 10.4.4 olarak kurdum yani..

    Notes to AMD users-------------------------
    AMD user will need to install from the 10.4.6 patches and on the first boot will need to do two things.

    1)Repair your permission in the terminal

    open a terminal and type in

    diskutil repairpermissions /

    2) Get the AMD_Enabler Included in this dvd,boot into the os and grab it off the dvd unzip it to the root of your os x drive,reboot and run it on your os x install boot into -s and run the enabler.
    To do this, boot into single user,
    type mount -a and then go to the
    folder where you have the AMD enabler and
    type:
    cd /AMD_Enabler
    sudo ./patcher cpuid_patches.txt

    Thanks goes to Myzar for making great dvd to build this ppf on,and to SemjaZa for Decrypting the new 10.4.6 Binaries.Also thanks got to all the people that helped me test this.You guys are the best.

    Hope this helps some people out,Good Luck
    JaS---------------




  • ya arkadaşlar yok mu benim soruna bir çözümü olan çalışan ses kartıaldık ama hala sesiz kullanıyoruz.ne olur bi el atıverin yaa
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.