Şimdi Ara

Kuru yemiş yüzünden nişanı attım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
4
Favori
4.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir olay yüzünden kimseyi meşgul etmek istemezdim fakat bu yollarda yürüyen bu yollardan geçmeye hazırlanan insanlar yaşadıklarımı okur da daha temkinli davranır diye yazıyorum.

Kız arkadaşımla tanıştığımızda gayet avrupai düşünceleri olan birisiydi. Birlike keyifli zamanlar geçirdikçe evlenmenin doğru bir karar olduğunu düşünmeye başladık. Aileler tanışınca tavırları ve istekleri değişmeye başladı.

Aralarda çok olumsuz olaylar yaşandı fakat en ince ayrıntısına kadar buraya taşımak istemiyorum. Bardağı taşıran olay ise şu, Kına kuruyemişi almak için eminönüne gideceğiz nişanlımı almaya gittim. Ben sadece nişanlımı beklerken annesi, kız kardeşi ve karşı komşumuz dedikleri bir kadın bindi arabaya. Sabah erken saatler olduğu için üsülen "kahvaltı yaptınız mı ?" dedim. Hayır dediler. Karşı komşuları "ee damat bizi nereye götüreceksin?" deyince sinirlerim bozuldu. A*ına kodumun aç köpeği birde giyinmiş, süslenmiş sanki davete gidiyoruz.

Neyse bir cafe bulup oturduk. Gözüm yok ama tıka basa yedi. Hani bu sıradan bir yemek olsa burada anlatmayacağım. Serpme kahvaltı söyledim ortaya , bu aldı eline menüyü başladı sıralamaya "Çocuğum sen şöyle büyük bir muhlama yap, sucuk ver, kavurmalı yumurta getir..." oruç açarken böyle iştahlı olmazsınız. "Şimdiden kesene bereket damat" diyerek hesaba elini sürmeyeceğini uyuz bir dille gösterdi. Neyse girdik kuruyemiş satılan dükkanlara fiyat alıyoruz. Daha ikinci dükkanda nişanlımın annesi "aa yavrum bütün dükkanları tek tek gezecekmiyiz?" dedi benim orda bir tepem attı. Ben nişanlımdan annesini susturmasını beklerken, o bana dönüp ismimle hitap ederek (ki kendisi bana esmer olduğum için karadutum der) "3 kuruş için bu sıcakta bu kadar insanı yürütmeyeceksin herhalde demi" dedi.

Kız kardeşi de "Enişte pinti misin sen ya" deyince sabır deyip istifimi bozmadan adamla pazarlığa geçtim. Karışık kuruyemişlere bakarken kafamda kişi, kilo hesabı yaptım ve adama 10 kilo ver dedim. Ordan komşu kadın atlayıp lüx karışıkları göstererek "evladım bundan niye almıyorsun bak içinde kaju maju da var" deyince kibar bir tonda "teyze o bütçemi biraz zorlar" dedim. Ki aralarında 100 lira oynuyor ve 10 kiloda 1000 lira yapar. Annesi "ayy sen şimdiden bu hesaplara girdiysen bizim kızın işi zor" diyerek domuz gibi posurmaya başladı ve çıktı gitti. Peşine hepsı çıktı gitti. Çok utandım. Tezgahtar adam durumu bozuntuya vermedi ve "abi istersen ikram yaparım canını sıkma" dedi.

Dışarda fısır fısır konuşup içeri girdiler. Daha girer girmez nişanlım "paran yoksa ben vereyim insanlara rezil oluyorum" dedi. Kızı fiştikleyip yanıma göndermişler. Mevzu uzamasın diye istedikleri kuruyemişi alıp çıktık dükkandan. Sonra bunlar acıktık demeye başladılar ki daha at gibi yiyeli 2 saat olmadı bile. Neyse bilenler bilir lokasyonumuzda güzel bir dönerci var oraya götürdüm bunları. Herkes söyledi bir tek komşu kadın "benimki bir buçuk olsun yavrum" dedi garsona. Senin anani gibeyim çok afedersinde bok ye be lanet kadın. Yemin ederim yakasından parmak uçlarımla tutup kalk sitigit dememek için zor tuttum kendimi sinirden ellerim titriyor şuan bunları yazarken bile.

Çok uzattım kusura bakmayın yazınca rahatlıyorum. Aslında 3 kuruş için bu kadar insanı yürütecek misin sözü içimde kasırga kopardı. Her duygumun yeri değişti. Eve gelince uzun bir süre düşünüp konuyu aileme açtım ve nişanı atacağımı söyledim.

Konu kuruyemişten ziyade bana gösterilen tavırların çiğliği. Komşu kadının bütün dengesizliklerini onaylamaları. Nişanlımın benim yanımda durması gerekirken beni zor durumlara düşürmesi.

Neyse dün akşam evlerine gidip yüzüğü çıkarıp masaya koyma planım vardı ama giberler öyle işi dedim. 5.5gr yüzük sonuçta. Aslında nişanda takılan altınları felan da geri almayı düşünüyordum ama süreç baya uzayıp tatsızlaşacaktı gözümün başımın sadakası olsun dedim.

Burdan erkeklere sesleniyorum. Nişan ve evlilik arasında geçen süre karşı tarafı tanımak için büyük bir fırsattır. Bu süreç içerisinde yaşadığınız tatsız olaylara ya sabır deyip sineye çekerseniz boşandıkdan sonra nafaka için kredi çekersiniz.

Edit1: Troll , CSB vesaire yazan arkadaslar olmus. Arkadaslar ne alaka siz cocukmusunuz ? Bunu diyen ya evlilik cagina gelmemistir henuz yada bu evlilik sureclerinden vs hic haberi yoktur.

TR gibi orta dogu ulkesinde kizini altina bilezige koyuna veren anne babalar var bu ulkede siz neyden bahsediyorsunuz sanki cok anormal gibi.

Konuya donucek olanlar varsa cogu kisi ne oldugunu sormus. Oturup dusundum 2 gun boyunca acaba benmi abarttim bunlarmi suyunu cikardi dedim. Benim babam geldi bana kendiside ayni yollardan gectigini bu tur seylere kafa takmamam gerektigini evlendikden sonrada kizin ailesinden uzak biryerde yasamam gerektigini soyledi. Su 2 gun boyunca kiz ile konustum ve o gun yasananlarin normal bisi olmadigini ve kiza cok ailesinin suyuna gittigini soyledim. Kiz ise bana o gun yasananlarin bir kismi sadece saka amacli oldugunu soyledi fakat benim icimdede bir cimri adam yattigini soyledi. Hayir ben cimri degilim dedim tutumluyum ve para sacmam ve onumuzde bir evlilik varken para sacmanin neresi mantikli dedim. O ise kac kere evleniyoruzda para sacicaz hernos dedi.

Ve duydumki komsulari olucak kadin beni surekli kizin annesine kotuluyormus bu arada. Boyle damat olmaz vs vs. Bu kadin bunlarin yillarca komsusuymus icice yasamislar felan onlari anlatiyor bu kiz bana. Benim kendi fikrim kizin annesi bastan boyle degildi bu komsu olucak kadin kendisine benzetti bunu. Zaten evlenme asamasinin basindada kizin Annesi kendine bir bilezik istemisti oradada sinir olmustum fakat bunlari konuya yazmadim basta. Kizi istemeye gittigimizde Annesi dediki "karsimizda sivaslilar kizlarini evlendirirken annelerine su kadar altin bilezik vs aldirdilar", babamda dediki "ne alaka biz sivaslilardan mi kiz aliyoruz?" Sanirim azcok ailesinin nasil bir kafada oldugunu anlamissinizdir.

Kiz ise surekli bana ablasininda ayni sekilde cafcafli bir dugun kina vs yaptirdigini felan anlatip duruyor. Banane sizin ablanizla aranizda olan yarisinizdan ya. Yok evlerine sundan almislar yok dugununu burda yapmis bilmem ne surekli onu anlatiyor bana. Yok ben daracik 2+1 evde durmam felan. Ben bir an durdum dusundum "bu kiz benim daha onceden tanistigim kiz mi ?" dedim kendi kendime. Ben surekli tutumlu olmamiz gerektigini anlatirken o ise luks ve satafatli seyler almamiz gerektigini soyluyor.

Kizin annesi ise beni bu haftasonu kahvaltiya cagirmis. Gidip gitmemekte kararsizim suan henuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 5 Temmuz 2024; 12:49:12 >

• Tebrik ederim.

Bu ülkedeki evlilikte olan başlıca sorunu yaşamışsın.

Sen biriyle yeni bir aile hayat kurmak için kendi ailen olsun diye evlenmek istiyorsun ama aileler işin içine girince çorba gibi bir durum oluyor işin içinden çıkamıyorsun.

Kızları o kadar değerli ki sana verdikleri için herşeyi kendine hak görüyorlar kızlarına ve kendilerine sponsor olup hayatlarını üste taşıyacak bedava bankamatiksin yeri geldi bedava şoförsün.

Kusura bakma ama eşin olmaya aday kişi aile yönetiminden çıkamamış ezik birisi ailesi de aç gözlü görgüsüz insanlar kurtulduğun için yat kalk şükret haline.

bide günümüzde fiyatlar çıldırdı. 2021'de pandemi yasakları bittiğinde her hafta sonu dışarı çıkıyodum 3 sene kadar devam ettim, arkadaşlarla gidip yeyip içerdik hiç koymazdı. taa ki Kasım 2023'e kadar. o ara bi yemeğe 575 TL ödedim. sonraki hafta başka bi kebapçıya 480 TL ödedim. tatlı falan yok sadece yemek. tek kişi. sonra dedim başlarım ulan, bidaha gitmedim.

aradan 5-6 ay geçti 2024 Nisan sanırım, arkadaş ısrar etti, onun gitmek istediği bi Karadeniz pidecisine gittik. beş para etmez pideyi 500 lira ödedik toplam 1000. hayatımda yediğim en çakma en lezzetsiz yemekti. gerçekten hiç becerememişler yapmayı. ama 500 TL üstelik tatlı-içecek yok sadece pide ve su. minnacık tabakta kuru fasulyeyi bile 280 liraya satıyolar. abi gerçekten bu restoranlar çıldırmışlar yaa.

bu piyasada bide gidip kızın koca karı komşu teyzesinin doyuracam, oldu tabi.
  • Senin için üzüldüm dostum. Ayrıldığın için değil ama yaşamış olduğun hayal kırıklığı için. Bu tarz ailevi ilişkiler maalesef toplumumuzun bir gerçeği. Çok şükür ki ben bu yoldan alnı ak bir şekilde geçtim.

• Çok doğru karar vermişsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • troll konu sandım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komşuya sinir oldum.

Pis huyumdur, hoşuma gitmeyen şeyi sesli olarak karşıya söylerim. Ben sizin yerinizde olsam komşuya döner, "o kadar yedin, hesaba da yardim et" vs. derdim.

Nişanlınıza da aşk olsun, siz size çıkacakken annesini ve ne alakaysa komşuyu niye alıyor yanına?

Neyse, iyi yapmışsınız. Size bir şey olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı sen laf bilmemişsin devir tasarruf devri diyip çıkacaktın işin içinden. Oradan 3 kuruş oradan 5 kuruş hazıra dağ dayanmaz diyecektin.

• Nişanı atma kararı aldığında nişanlın ne tepki verdi? Herhangi bir pişmanlığı oldu mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Resmen birlik olur seni bezdirmeye gelmişler. Nişanlının bu tür durumlarda senin yanında olmaması da garip. Belli ki sağılacak inek arıyorlarmış, bir yoklayalım önden demişler.

Daha önce benzer davranışları olmadı mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 2 Temmuz 2024; 15:31:6 >
  • mwwo3.3 kullanıcısına yanıt

+1

• Sonuna kadar zebani bekledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam böyle basit sebepten evlilikten vazgeçtiysen başka bi kızla hiç evlenemezsin orda ailesi seni test etmek istemiş nişan gibi durumlarda ufak paraları dert etmeyeceksin ilerde ağırlığını koyardın bide bi ton altın vs gitmiş kız arkadaşın ne dedi ayrılalım diyince

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

hocam yemek ısmarlamak kuruyemiş almak gibi basit şeyleri yapamıyorsa arkadaş yada bu durum zor geliyorsa zaten evlenemezki bugün hangi kızın ailesine girersen gir bi ton talepte bulunur yemek ısmarlamak çok basit bi istek bence ben sabah aksam ısmarlayım iyi bi kız bulsam

• oldu. basit bir kuruyemişte nişanlısının yanında durmayan kızdan ne hayır beklenir.

• hocam sen boşver evlenmeyi. sıfır bi araba al gez toz eğlen.. Türk kızları erkekleri sağılacak inek olarak görüyor.

• Kızın yanında durması gerekirdi.

• İyi ki evlenmiyorum yahu.

• Annesinin tavrı yanlış olabilir ama harbi pintilik yapmışsın.Ve anladığım kadarıyla 3 kadın ve sen bu yolculuğu gerçekleştirmişsin, bu da yanlış.Benim düşüncem mümkün olabildiğince en fazla eşinle olman fazla sayıda kadınlarla gezmek tabiri caizse racona ters düşer.Bir de "sonuçta 5.5 gr yüzük" demişsin umarım bu değerinin çok birşey ifade etmediğindendir(manevi değerine birşey diyemeyeceğim) yoksa bu parasızlıkla evlenmek çok zor.

• zebaniyi aradım durdum  

okumayın zebani yok  

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    valla bana da cool story gibi geldi ama linç yememek için yazmadım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.