Şimdi Ara

Kurtuluş Savaşını Kazanamasaydık [Felaket Senaryoları]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurtuluş savaşını kazanamasaydık Sovyetler'e bağlı mı olurduk, Batıya mı? Başımıza ne gibi felaketler gelirdi? [ihtimal olarak]



  • Batının gücü zaten tükenmişti. Bir kısmı yunana,bir kısmı sovyete ait bişi olurdu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazayım bir senaryo.

    Ülkemizin sınırları daha küçük olurdu. Eğer İkinci Dünya Savaşı'nda mihver grubunda yer alırsak SSCB bizi işgal eder ve kendisine bağlı sosyalist bir yönetim kurardı. Diğer sosyalist ülkeler gibi 90'larda falan sosyalizmi bırakıp sözde demokratik bir yönetime geçerdik ama muhtemelen son devlet başkanının sülalesi tarafından yönetileceğimiz gibi Azerbaycan benzeri otokrat bir ülke olurduk.

    Eğer İkinci Dünya Savaşı'nda müttefik grubunda yer alsaydık veya tarafsız kalsaydık 50'lere kadar meşruti monarşi ile devam ederdik. 50'li yıllarda Irak ve Mısır'da olduğu gibi bir grup genç subay darbe yapıp cumhuriyeti ilan ederdi. Irak, Suriye, Mısır gibi yarı sosyalist, milliyetçi, otoriter, askeri, yarı laik bir yönetimimiz olurdu. Atatürk kadar olmasa da modernleşme kasarlardı bir nebze. Günümüze kadar milliyetçi modernistler vs İslamcı muhafazakarlar tarzında bir siyaset ortamımız olurdu.




  • şeriatçı bir orta doğu ülkesi olurduk. başımızda önce bi diktatör olurdu sonra da arap baharında birbirimizin g*tunu keserdik. ayrıca felaket senaryosu değil bunlar gerçekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 30 Ekim 2018; 15:9:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.