Evet arkadaşlar..kurşunsuz benzin yerine kurşunlu benzin kullansam arabanın performansının artacağını düşünüyorum,tabii katalitik konverter iptali yapılacak ne düşünüyorsunuz?
BENCE YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN. BİRKERE KATALİTİK KONVERTÖR İPTALİ ÇOK YANLIŞ BİR OLAY. ADAMLAR O KADAR UĞRAŞIYORLAR EGZOZ EMİSYONLARINI DÜŞÜRMEK VE ÇEVREYE DAHA AZ VERMEK İÇİN ÇABA HARCIYORLAR. AYRICA MOTOR PARÇALARIDA KURŞUNSUZ BENZİNE UYGUN OLARAK ÜRETİLİYOR. GÜÇDEDE AŞIRI BİR ARTIŞ OLMAZ.
KESİNLİKLE TAVSİYE ETMEYECEĞİM BİR OLAY. İYİ DÜŞÜN DERİM.
sadece filtre takıp kat. iptali yaptırırsan performans artışı olabilir ancak kurşunsuz benzinle performans artışı olacağını sanmam...
hatta kurşunsuz benzin kullanan araçlarda 95 oktan benzin yerine 98 oktan benzin kullanmanın bile performansa etkisi olmuyor...
kardeş denedinmi.!!
denediysen güç artışının olacağını, arabanın ok gibi fırladığını bilirdin.
ben normalde 98 oktan kurşunsuz kullanıyorum. çevreye zararı doğru. ama kurşunlu aldığım zaman beni tutan olmuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: cokomilk
kardeş denedinmi.!!
ben normalde 98 oktan kurşunsuz kullanıyorum. çevreye zararı doğru. ama kurşunlu aldığım zaman beni tutan olmuyor.
kurşunlu nerde satılıyor kardeş
BOŞ VERİN BU İŞLERİ ARKADAŞLAR. ÇEVREYE VE İNSANLARA ZARAR VERMEYEN GÜÇ ARTIŞI YÖNTEMLERİNİ DENEYİN..............
Sana tavsiyem 110 oktan benzin war 3 litresi 6.75 euro al onu kullan
War ya ne radyotor kalır ne hortum walal ben bile yatak sararım o arabanın içinde
Kardeşim git 98 oktan kullan performans istiyorsan ayrıca kurşunlu benzin adidir
Bir kere ithal Super benzin yokki hepsi karışım
110 Oktan nereden alacak adam onuda söyle :) fiyatını degil...
iptal ettir ama kurşunsuz arabaya kurşunlu alma ben aldım 2004 golf var anında enjeksiyon ışığı yandı araba servise gitti yaşadımda biliyorum
Valla bende daha önce nissan arabamda denemiştim,kesinlikle (kurşunlu) bildiğiniz süper benzin kurşunsuzdan daha fazla performans veriyor.çünkü bir kaynaktan duyduğuma göre benzindeki kurşun yanıcılığı artıran faktörlerdenmiş.
quote:
kardeş denedinmi.!!
quote:
Orjinalden alıntı: eradnan
quote:
kardeş denedinmi.!!
kurşunlu nerde satılıyor kardeş
kurşunlu dediğimiz bildiğiniz standart süper benzin.
quote:
Orjinalden alıntı: madmax
Valla bende daha önce nissan arabamda denemiştim,kesinlikle (kurşunlu) bildiğiniz süper benzin kurşunsuzdan daha fazla performans veriyor.çünkü bir kaynaktan duyduğuma göre benzindeki kurşun yanıcılığı artıran faktörlerdenmiş.
quote:
kardeş denedinmi.!!
kesinlikle doğru.
akıllı olun süper almayın kurşunsuz benzinli araca
Motora bir zarar verirmi acaba beni düşündüren o yoksa kullanırım,bunu en fazla kim anlar onuda bilemiyorum ama oto haberdeki uzmanlar belki anlayabilir,araştırmak lazım.
Ya arkadaşım bunu olmaz deyip geçmekle olmaz aslında, araştırma yaptınmı?veya en azından deneyimin oldumu öyle söylüyorsun,katalitik konvertör diye bir alet var yeni nesil otolarda ,bunun ne işe yaradığını,neden kurşunsuz benzin kullanıldığını bilmen gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: m.C.k
quote:
Orjinalden alıntı: madmax
Ya arkadaşım bunu olmaz deyip geçmekle olmaz aslında, araştırma yaptınmı?veya en azından deneyimin oldumu öyle söylüyorsun,katalitik konvertör diye bir alet var yeni nesil otolarda ,bunun ne işe yaradığını,neden kurşunsuz benzin kullanıldığını bilmen gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: m.C.k
ne işe yaradığını bilmem nesini çalışma mekanizmasını falan biliyorum.
az bi performans için insanları Pb ile zehirlemeye gerek yok ve katalizörün içine etmeye de gerek yok
motoru dağıtır bence o iş...
merak ettim
istasyonlardaki pompaların uçları farklı diilmi süper benzinle kurşunsuz benzin deposunu dolduramamanız gerek bide pompacı sorumluluk almaması gerekiyor bu durumda
ama benim fikrimide söyleyeyim
Benzine kurşun eklenmesinin amacı silindirlerde ve ateşleme parçalarının aşınmalarını engellemek için, Ama yeni motorlarda buna ihtiyaç olmadığı için süper benzin kullandığınızda mutlaka zarar görme ihtimali var. Enjektörlerin görev yapamaması gibi
Bu konuyu tam olarak bilen yok sanırım...
excalibur açıklamış işte. daha kimi arıyorsun.
tamamı ile doğrudur. kurşunlu dediğimiz süper benzin yeni araçlara zarar verir. enjeksiyona katalizöre pistonlara vs. ama kısa vadede veya bir defalık kurşunlu almanız ile motoru elinize almazsınız korkmayın.
ben şahsen bir arkadaşımla kapışacağım zaman vs zamanlarda kurşunlu alıyorum. onun dışında hep 98 oktan.
quote:
excalibur açıklamış işte. daha kimi arıyorsun.
tamamı ile doğrudur. kurşunlu dediğimiz süper benzin yeni araçlara zarar verir. enjeksiyona katalizöre pistonlara vs. ama kısa vadede veya bir defalık kurşunlu almanız ile motoru elinize almazsınız korkmayın.
ben şahsen bir arkadaşımla kapışacağım zaman vs zamanlarda kurşunlu alıyorum. onun dışında hep 98 oktan.
araç nedir hocam senin benim civic kurşunsuz ile çalışıyordu hiç süper benzin koymadım demek farkediyor bi deniyelim zararı olur mu acaba ?çevreye verdiği zarardan başka