Şimdi Ara

kurban ve başörtüsü nun kaynağı. Sümerler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://m.youtube.com/watch?v=a3hGN7QMMcA

evet arkadaslar videoda ozellille belirtilen kurban kesme ve videonun sonunda bahsedilen tum kadunlarin basortusu takma zorunlulugu gibi adetlerin kokenininin sumerler oldugu ve sumerlerden ortadogu dinlerine sirayet ettigini düşünüyorum siz ne dusunuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atılgan oo -- 25 Nisan 2016; 13:46:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birazdan buraya yazilacakalri yaziyim..

Hajum zaten mitolojileride allah gonderdi

124bin peygamber gelmis gecmis

Onlar putcuydu..

Bir yaratici varmi suan bilmiyoruz var ise bu dinleri kesin gondermemiştir..sadece dusunun mantikli mi bu olaylar daha dunya daki insanlar birbirin varligndan haberdar degil boyle bir dinin bir yaratici tarafindan gonderilmesi cok sacms kitabinda siddetden medet uman bir suru celiskiler olan bir kitap .. bazilarina gore bu kusursuz dediginiz evreni yaratan bu kitabi neden gondersin..daha eski mitolojilere bakiyoru kadin ne kadar degerli tutuluyor .ondan sonra gelen dinde kadinin yeri ortada..ortadoguya bakin arkadaslae bunlar normalmi ?hak din dediginiz dinin hakim oldugu yerlere bakin birde olmadigi yerlere bakin nerde huzur var ? .ulkemize bakin uzakalara bakmaya gerek yok ..

• İslam evrenden önce vardı.
    Sümerler aslında farkında olmasalar da Allah'a tapıyorlardı.
    Gerçek müslüman değillerdi tabi, o ayrı mesele.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayetler var ayetler

Görüyorum ve tek tanrı inancınında Mısır-akhenatondan yahudiliğe geçtiği ve oradan yayıldığını söyleyip arttırıyorum
  • atlantis müslümandı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

İslam evrenden önce vardı.

videoyu izlememissin ki bilader. video da tapinmanin ilk basta sex gibi hareketle yapildigini söylüyor. ee o zaman sex te mi islam dininin allahina tapinma aracidir.

• Bu konu hakkında Muazzez İlmiye Çığın kuran incil tevrat'ın sümerdeki kökeni,İbrahim Peygamber,Bereket kültü ve mabet fahişeliği bu 3 kitabı okuyabilirsiniz bu konular hakkında çok bilgiler veriyor. Günümüzdeki dinlerin ağırlıklı olarak Sümer ve çevre kültürlerden etkilendiği anlatılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

İslam evrenden önce vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: woltmer

Ayetler var ayetler

Görüyorum ve tek tanrı inancınında Mısır-akhenatondan yahudiliğe geçtiği ve oradan yayıldığını söyleyip arttırıyorum

akhenaton =yuzarsif =yusuf a.s

akhenetona tek ilahı öğreten Yusuf a.s idi

“Allah Nuh‘a buyurduğunu, sana vahyettiğini, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya emrettiğini sizin için bu dinin şeriatı yaptı…” (Şûrâ, 42/13)

“Onları, emrimize uygun olarak yol gösteren önderler yaptık. Hayırlı işler yapmalarını, namaz kılmalarını ve zekât vermelerini emretmiştik. Onlar yalnızca bize kulluk ederlerdi.” (Enbiyâ, 21/73)

“Kitapta İsmail’i de an! Gerçekten o, sözüne sâdıktı, resûl ve nebî idi. Ailesine/halkına namazı ve zekâtı emrederdi. Rabbi nezdinde de hoşnutluk kazanmış bir kimse idi.” (Meryem, 19/54-55)

dilimizde tüy bitti macera Adem a.s hz peygambere dek uzanan kesintisiz bağlantılı benzer bir devam etmekte diye ama nafile

haa bu aradaaa

atılgan ben kapitan kirk beni köprüye ışınla bilader ...ışınla ki..İbrahim a.s sümerde ur şehrinde yaşayan bir peygamber olduğunu sana daha net aktarayım..

beylerrrr bu forumda mephalayda dahil onlarca üyeye defalarca aktardım...

kuran bize insanlık başlangıcıyla birlikte ilahi mesajın muhattabları olduğumuzu vaaz eder..bize farz kılınan veya üstlendiğimiz bir takım itikad amel noktalrında diğer ümmetlerinde aynı duruma maruz kaldıklarını haber verir..

eğer kuranda ..eyyy insanlar bu sizinle ilk buluşmamız ilk haberleşmemiz varlığımdan sizi ilk kez haberdar edişim dense idi hatta ima dahi olsa idi o zaman sizlere hak verir..ulan harbiden adamlar haklı arak cp intihal esinlenme var derdim..

ama durum tam tersi..

son derece açık basit bir meseleyi tersyüz edip bu şekilde lanse etmekle ancak kendinizi ve ihtimal konuya hakim olmayan kimseleri aldatabilirsiniz..eh bu durumda sizi dalavereci..yalanla dolanla çarpıtma ve gizleyip örtme ile meşgul ve mutlu kimseler yapar..

bu türden bir ahlak kalıbı ile anılmak ve yaşamak istiyorsanız devam edin..

edin ama forum manzarımı kirletmeyin ..her kirletişinizde gelip sizin bu sufli tutumunuzu afişe edip susturmak bana zül gelsede eğlendirmiyor değil hani ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

quote:

Ayetler var ayetler

“Allah Nuh‘a buyurduğunu, sana vahyettiğini, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya emrettiğini sizin için bu dinin şeriatı yaptı…” (Şûrâ, 42/13)

“Onları, emrimize uygun olarak yol gösteren önderler yaptık. Hayırlı işler yapmalarını, namaz kılmalarını ve zekât vermelerini emretmiştik. Onlar yalnızca bize kulluk ederlerdi.” (Enbiyâ, 21/73)

“Kitapta İsmail’i de an! Gerçekten o, sözüne sâdıktı, resûl ve nebî idi. Ailesine/halkına namazı ve zekâtı emrederdi. Rabbi nezdinde de hoşnutluk kazanmış bir kimse idi.” (Meryem, 19/54-55)

dilimizde tüy bitti macera Adem a.s hz peygambere dek uzanan kesintisiz bağlantılı benzer bir devam etmekte diye ama nafile

haa bu aradaaa

atılgan ben kapitan kirk beni köprüye ışınla bilader ...ışınla ki..İbrahim a.s sümerde ur şehrinde yaşayan bir peygamber olduğunu sana daha net aktarayım..

kuran bize insanlık başlangıcıyla birlikte ilahi mesajın muhattabları olduğumuzu vaaz eder..bize farz kılınan veya üstlendiğimiz bir takım itikad amel noktalrında diğer ümmetlerinde aynı duruma maruz kaldıklarını haber verir..

eğer kuranda ..eyyy insanlar bu sizinle ilk buluşmamız ilk haberleşmemiz varlığımdan sizi ilk kez haberdar edişim dense idi hatta ima dahi olsa idi o zaman sizlere hak verir..ulan harbiden adamlar haklı arak cp intihal esinlenme var derdim..

ama durum tam tersi..

son derece açık basit bir meseleyi tersyüz edip bu şekilde lanse etmekle ancak kendinizi ve ihtimal konuya hakim olmayan kimseleri aldatabilirsiniz..eh bu durumda sizi dalavereci..yalanla dolanla çarpıtma ve gizleyip örtme ile meşgul ve mutlu kimseler yapar..

edin ama forum manzarımı kirletmeyin ..her kirletişinizde gelip sizin bu sufli tutumunuzu afişe edip susturmak bana zül gelsede eğlendirmiyor değil hani ..

İbrahim a.s sümerde ur şehrinde yaşayan bir peygamber olduğunu sana daha net aktarayım..

yahu bilader dalga.mi geçiyorsun kendi kendine triplere griyorsun filan. videoyu adam akilli izlememissin bile. orada ilk basta turbanlilarin fahise olduğunu soyluyor. yani tapinakta allah icin sex yapan dini kisiler. madem ibrahim o donemde peygamber di ve turbanin islam dini ile ilgisini kabul ediyirsun e o zaman niye bu turbanlilar sex yaparak ibadet ediyirdu. hey allahim ya bide ikonlar filan koyarak triplere girmis. allah icin sex yapilacagini turban takilacaginida peygamber ibrahim mi soylemis

• quote:

quote:

Ayetler var ayetler

haa bu aradaaa

ama durum tam tersi..

Hocam Akhenaton dan Yusuf'u nasıl çıkardınız anlamadım. Yusuf için mö 1700-1600 aralığında yaşadı deniliyor ki bunun için yeterli bir kaynak yok ve tarihi kayıt ve belgelere baktığımızda göremiyoruz bunları Akhenaton ise mö 1300lerde yaşamış ölmüştür ve inancının Allah ile bir alakası yoktur baktığımızda. Bu arada İbrahim peygamberden sümer ur şehrini nasıl çıkardınız onu anlamadım. Gene tarihi kayıtlara bakıldığında İbrahim adında birinin geçmediğini görürüz ve yapılan araştırmalarda da bu isimlere rastlanamamıştır sadece bunlar tevratta geçer tevratıda zaten açıklamaya gere kyok diye umuyorum. Eğer İbrahim mö 1900-1800 yılları arasında yaşamışsa o tarihlerde ne ibrani denen bir kavim nede arap kavmi var diyor Max Dimont (Max Dinont Jews,God and History)

• Oltayı yeni attım ama Hemen takılmış biri,

Merak ettiğim birşey var. Bu uslübun hayatta seni gerçekten birşeyler bilen biri gibi gösteriyor mu yoksa sadece kendini bu forumda tatmin etmekten öteye geçemiyor mu?

Genel olarak söylüyorum özgüvenininize hastayım, cahil cesaretinin açık bir örneğisiniz...
    ArapŞeyhinin sorduklarına vereceğin cevapları bekliyorum...
  • cevap veremedigin konulari sabote etmek yasaktit kardeşim. geregi yapıldı konuyu bulandirma hadi baska kapıya

• quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan oo

cevap veremedigin konulari sabote etmek yasaktit kardeşim. geregi yapıldı konuyu bulandirma hadi baska kapıya

cevap vermeyeceğimi söylemedim ki beklediğim isimler var onlarda gelsin yazıp çizsinler ondan sonra cevabımı ileteceğim

şikayet edilecek bi durum yok burası ülke gündemi değil ekmek çıkmaz sana
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan oo

cevap veremedigin konulari sabote etmek yasaktit kardeşim. geregi yapıldı konuyu bulandirma hadi baska kapıya

cevap vermeyeceğimi söylemedim ki beklediğim isimler var onlarda gelsin yazıp çizsinler ondan sonra cevabımı ileteceğim

şikayet edilecek bi durum yok burası ülke gündemi değil ekmek çıkmaz sana

yav he he herkes kimin ne oldugunu goruyor. daha uzatma konu birilerine faydali olabilir konu bulanmasin.

• ArapŞeyhi kullanıcısına yanıt
    arap şeyhi konunun hemen başında tavsiye ettiğin çiğ ve çalışmalarında hz ibrahim için ne deniyor.. neden bunu yapıyorsun onlarca tarihci ve arkeolog hz ibrahimin ur şehrinde hayat sürdüğünü söylerken bunuda sen gayet iyi bilirken ..neden dimont denen yahuduninin kenarda kalmış dikate alınmayan görüşünü mutlak ve tek gerçek tarih okuması olarak lanse ediyorsun

bana kızıyor bazı arkadaşlar neden ciddi cevap yazmıyorsun bu ataizlere diye

yahu nasıl yazayım ..işleri güçleri ciddiyetsizlik çarpıtma yalan dolan gizleme saklama dalavere..

yahu arap şeyhi neden gerçekleri gizliyorsun arkadaş..amaç ne ..konunun hemen başında islama giydirme amaçlı çiği tavsiye ediyorsun ki o bile hz ibrahimin ur şehrinde yaşadığını belirtiyor..

ama bakıyorsun ki durum farklı şekilde ilerlemeye başlıyor hemen dümen kırıp ..ah şu nefsi emmare

hangi ataiz siteden cp yapıp ardı sıra kendi düşüncelerini araya sıkıştırdın bilmem ama insanlara kasıtlı şekilde yalan yanlış bilgi aktarıyorsun..

konu hk ciddi bilgi isteyenler leonard woolley çalışmalarına göz atabilir birazcık araştırdıklarında ur şehrinde hayat süren hz ibrahim peygamberede rahatlıkla ulaşırlar

yazık cidden yazık..

yusuf a.s mö 1300 yıllarda yaşamıştır 1600-1700 değil ..akheneton konusuna ayrıca cevap yazacağım ..çok daha ciddi işlerim var ataiz abiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 26 Nisan 2016; 12:52:15 >

• Ben müziği şimdiden vereyim de kıvıran buna göre kıvırsın.

Ha tabi bir de

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    aha voltranın kafasıda geldi şimdi bütün oldular dansa devam

neyse

sıra geldi sana

atılgancım

quote:

ben bu noktada tekrar soruyorum. sumerlerde ki turban ila islamda ki turbanin alakasi var midir. sumerler zamaninda yasamis ibrahim peygamber ile turbanin alakasi var midir.

bak sana daha açık net örnek

hac farizasını bilirsin ..nasıl yapıldığınıda şart rukun vb..islam öncesi cahiliye arapları hz ibrahimden kalma bu ibadetin..geçen süreç boyunca bozulması tharife uğraması değiştirilmesi neticesi farklı uygulamasına tabii idiler

kabeyi tavaf ederken çırılçıplak şekilde bulunuyor dua ve zikir yerine el çırpıp ıslık ve çığlık benzeri tuhaf hareketler sergiliyorlardı..

şimdi onların bu uygulamasına bakarak hac farizası böyle idi aslı budur denebilir mi..hz ibrahim böyle tavsiye etti bu şekilde hac görevini yerine getirdi denebilir mi..

elbette denemez..

sanırım kaptın meseleyi

• quote:

aha voltranın kafasıda geldi şimdi bütün oldular dansa devam

neyse

sıra geldi sana

atılgancım

quote:

ben bu noktada tekrar soruyorum. sumerlerde ki turban ila islamda ki turbanin alakasi var midir. sumerler zamaninda yasamis ibrahim peygamber ile turbanin alakasi var midir.

bak sana daha açık net örnek

hac farizasını bilirsin ..nasıl yapıldığınıda şart rukun vb..islam öncesi cahiliye arapları hz ibrahimden kalma bu ibadetin..geçen süreç boyunca bozulması tharife uğraması değiştirilmesi neticesi farklı uygulamasına tabii idiler

kabeyi tavaf ederken çırılçıplak şekilde bulunuyor dua ve zikir yerine el çırpıp ıslık ve çığlık benzeri tuhaf hareketler sergiliyorlardı..

şimdi onların bu uygulamasına bakarak hac farizası böyle idi aslı budur denebilir mi..hz ibrahim böyle tavsiye etti bu şekilde hac görevini yerine getirdi denebilir mi..

elbette denemez..

sanırım kaptın meseleyi

hayur yine kacak savasiyorsun. benim sorduguma hala cevap vermedin. simdi sonuc olarak sumerlerde ki bas ortusu ile o zaman yasayan peygamberin ilgisi var midir. yani sumerliler allahin emirleri oldugu icin ve bunu ibrahim peygamber soyledigi icin mi turban takmislardir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.