Şimdi Ara

Kuran'da 'piç' lafzı geçiyor 'kuran tanrının sözü olamaz' diyen Mustafa öztürk'e linç (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
23.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Hocam siz de yanlış anlamayın ama, mülkiyedeki hiç bir prof. dr. bile din ile alakalı benimle girdiği münazaradan hakkıyla çıkamadı, ki aralarında Türkiye çapında tanınmış hocalarım var, isim isterseniz veririm, hakaret karşı taraftan gelmediği müddetçe asla küfür etmem, zira sadece acziyeti gösterir.


    Asıl siz hiçbir şartta dinsizliğinizi terkedemezsiniz, çünkü sizin için din konusu argüman olarak "Tanrının varlığı veya yokluğu" mefhumundan ibaretmiş gibi görünüyor yazdıklarınızdan, binaenaleyh Alemlerin Rabbini size cismani bir şekilde gösteremeyeceğim için, her ne kadar görmediğiniz halde varlığına kani olduğunuz, inandığınız yada inanmaya mecbur kaldığınız onlarca şey olmasına rağmen, "görmüyor isem yoktur" kartınız her zaman elinizde kapalı koz olarak bulunacak demektir.


    Bahsettiğiniz hayalhanem yada sözler köşkünün varlığından haberdar olmakla birlikte, tek bir videolarını bile izlemediğime yemin edebilirim.


    Siz memleketteki bütün müslümanları taklid-i iman seviyesinde zannediyorsunuz anladığım kadarıyla, ki çoğunluğun böyle olduğu doğrudur. Kaldı ki dine inanan yada inanmayan insanların ekseriyeti bu şekildedir. ( Taklid-i İman: Anne-babasından öğrendiklerini taklit edip hiçbir sorgulama, araştırma yapmadan, üzerinde düşünmeden edilen iman)

    Ben sizi iddia ettiğiniz gibi on dakikada nefes alamaz hale getiremem, ancak dinleyen vicdan sahibi bir topluluk önünde (iman değil vicdan sahibi) soracağınız bütün sorulara hakkıyla cevap verip susturabilirim ancak. Ateist forumlarında bulduğunuz hiçbir iddia cevapsız değildir yani anlayacağınız, bilgisiz mücadele olmaz, şu satırları yazmaya başlamadan bile Bidaye Ven-Nihaye okuyordum. Yılda çoğu Türkçe olmak üzere 200' den fazla kitap okurum, emin olun Mülkiye' de geçirdiğim 5 sene içerisinde sizin aklınıza gelip gelmeyen bütün sorulara muhatap oldum. Ama eğer iş ciddiye binerse ve gerçekten forumun huzurunda böyle bir münazaraya razı gelirseniz, benden çok daha donanımlı birkaç arkadaşımla gelirim. Münazara kısmını ilimlerine güvendiğim bu arkadaşlarıma havale edip olanları sadece foruma görüntülü bir şekilde aktarmak ve o ortamda bulunmak için orada olurum. Sizin de güvendiğiniz böyle insanlar varsa getirmekten çekinmeyin.


    Oysa bir müslümana yakışan taklid-i değil, tahkik-i imandır. Bu yolda gerekirse dünyayı dolaşmak, ilmi kaynağından almak, aklına takılan şeyleri milletin sana yarım ağızla anlatamayacaklarından değil de öz kaynaklarından elde etmek, öğrendiklerin işine gelmese de, hoşuna gitmese de hakikat olduğunu bildikten sonra ona riayet etmek herkesin harcı değildir.


    Ben ömrünün çoğunu içki, kumar, gece kulüpleri ve eğlenceyle geçirmiş bir bedbahtım. Eğer Allah halime acımasaydı, hala o berbat hayatın içinde büyük bir keyifle bulunurdum. Babam ve kardeşlerim milli boksör, benim de birkaç madalyam ve Avrupa' da dövüşmüşlüğüm vardır. Gençliğimin en güzel zamanlarını gereksiz bir özgüven içinde girilmedik günah bırakmadan yaşadım. Münazara talebimi kabul etmeniz durumunda benim gibi hatadan dönüp araya kapatmaya çalışan değil, çocukluğundan beri Ahkam-ı İslamiyye' nin hususlarını olabildiğinde öğrenmek için bütün dünyayı gezmiş bir arkadaş da bulunacak, ondan daha donanımlısı da olacak(En büyüğümüz 30 yaşındaki ben) . İlmine güvendiğiniz arkadaşlarınızı ve nefesimi kesecek sizi büyük bir heyecanla bekliyorum.


    Yani hocam yanlış anlama sakın ama fiziken benim nefesimi kesebileceğine hiç ihtimal vermiyorum. Ruhen, ilmen ve idraken de beni dumura uğratacağınız herhangi bir bilgiye sahip olmayacağınıza adım kadar eminim. O yüzden benden yana rahat olabilirsiniz, size küfretmem, tehdit veya hakaretamiz söz sarfetmem, herhangi bir saldırganca tavır sergilemem.

    Zira fikri bir münazarayı kabul etmeniz durumunda dediğim gibi bütün forumdonanımhaber.com' a açık bir şekilde yayınlanmasını sağlayacağım, bizden sonra ateist, agnostik veya deistlerin açacakları bu tip kışkırtıcı konulara örnek teşkil etmesi sebebiyle de forumda ilk olacaktır muhtemelen.


    Nefesimi kesecek cevabınızı, nefesimi tuttum bekliyorum





  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Ben yanımda hiç kimseyi getirmem, siz de getirmeyin. Teke tek münazara.


    Ben bu tartışmayı anonim olarak yaparım, zoom üzerinden olabilir ve görüntü olmadan ses ile katılırım yalnızca.


    Burada ne ben ateistlerin temsilcisiyim, ne de siz müslümanların. Bunu unutmayın.


    Tartışmanın konusu kesinlikle tanrı var ya da yok üzerinden gidemez. Çünkü bu konu kesinlikle bir sonuca bağlanamaz.


    Gerçekten inanıyorsanız,

    Kuranın otantikliği, tarihsel süreçteki hikayesi, Uhruf ve Kıraat konusu, İslam Öncesi ve Sonrası Arap inançları, İslam ve Zerdüştlük, Kuranın yazım sürecindeki evrimi gibi meseleleri derinlemesine tartışabiliriz.


    Eğer mezhebiniz varsa,Sunniyseniz

    Kütübü Sitte, Mezhep imamları ve Emevi Abbasi dönemlerini de tartışabiliriz.


    Ek olarak,


    Tartışmada kendi kaydımı da mutlaka alır kesintisiz paylaşırım. Ne olur ne olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 4 Aralık 2020; 14:35:22 >




  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt

    Bak hala hazreti google üzerinden avel avel konuşuyosun. Hakareti bir harf arapça bilmeden kutsal kitabıma saldırarak sen ediyorsun, terbiyeni takın, kendinle uğraştırma beni.

    Boş boş atıp tutmak konuşmakla olmaz, eğer istiyorsan her türlü mücadeleye hazırım dedim sana, hakaret yok tehdit yok boş konuşma kaç senelik Savcılık personeliyim ben.

    Sana 2 ihtimal verdim, ilminle mücadele etmek istiyorsan istediğin şartları oluşturup forum huzurunda mücadele edelim dedim, ONA TIK YOK.

    Hadi ilki işine gelmedi ve dinime olan kinini benden çıkarmak istiyorsan, sana şerefli bir mücadele fırsatı verdim, ONA DA TIK YOK.


    Cevabın varsa yaz değil, anladığım kadarıyla henüz çocuksun, şerefin, onurun var ise kutsalına saldırdığın insanların yüzüne et bu hakaretleri. İnsanların yüzüne söyleyemeyeceği şeyleri arkasından söylemek aşağı karakterli insanlara yakışır. Sen aşağı karakterli insanlara yakışan bu hareketi yapma da gel bütün forum önünde kameralar önünde tartışalım dedim, bu mu hakaret_?

    Eğer dinimden ve benim dinime iman etmiş insanlara ise bu kadar kinin, şartlarını senin belirleyeceğin onurlu bir mücadeleyi teklif ettim sana, bu mu tehdit?


    TCK 216/1 tehdit veya hakaretten daha ağır bir suçtur bu arada, ki yazdıkların sadece tek bir madde teşkil etmez. Karşındaki adama "boş boş atıp tutmak" lı konuşmadan önce kimle muhatap olduğunu bil, kimse sana inançsızlığın yüzünden saldırmadı, sen de insanlara inançları üzerinden saldırma, yada yapacaksan yüz yüze yap





  • kufur etmesine gerek yok , peygamber sana amcanin kizi halanin kizi sunun kizi bunun kizi helal kilindi hepsini alabilirsin demesi bile neyin ne oldugunu gosteriyor zaten. Millet aile baskisindan inaniyor baska bisey degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığın şey benim hakaret etmediğim Kurandaki kelimenin anlamını veriyorum karşıma çıkan birçok İslami sitede yazan anlamı bu. Hakaret olarak görüyorsan o senin sorunun gider o sitedeki çevirileri yapan islam alimlerine söylersin.

    Ee tabikide internetten araştıracağım inanmadığım, insan yazması bir kitap için arapça öğrenecek, onlarca kitap okuyacak kadar işsiz değilim.

    Kuran hakkinda yüz yüze bir tartışma yapmam tanımadığım biriyle. Konuyla ilgili görüşün neyse yazarsın konuya aydınlatırsın bizi, forumun amacı bu zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz bütün hususlara varım, yalnız neden teke tek münazara onu anlamadım.

    Benim sizi fikri bir münazarada mağlup etmem bütün ateistleri, agnostikleri, deistleri mağlup edeceğim anlamına gelmez. Hanefiyim bu arada. O yüzden ben karşılıklı en az 3 kişi olsun derim. Yada illa teke tek derseniz benim ihtisasım din değil, ihtisası din olan 24 yaşında bir kardeşimi karşınıza getiririm, onun karşısına teke tek çıkmanıza gerek yok istediğinizi getirebilirsiniz. Bizim kürsümüz sizin isteğiniz üzerine tek kişiye indi, fıkıh, kelam, akaid, siyer, uhruf, ebced, sadece emevi- abbasi değil, bütün İslam ve dinler tarihi vs. aklınıza gelen bütün hususlarda tartışıp soru sorabilirsiniz.

    Sadece mezhep imamları değil, İslamın 73 ayrı fırkasını ve içerisinde bulunan binlerce fırkayı tek tek sorup öğrenebilirsiniz.

    Kütüb-i Sitte üzerine uzmandır kendisi, Kütüb-ü Tisa' yı neredeyse ezberinde bulunduran birini getireceğim size.

    Bütün bu hadislerin arapça' dan farsçaya, Osmanlıca' ya ve Türkçe' ye çevrilme hikayeleri ve karşılaşılan sorunlar, kasıtlı veya kasıtsız olarak dini tahrip etme çalışmaları vs. Aklınıza gelen ne varsa soracağınız bir platform imkanı sunacağım size.


    İstanbul' da ikamet ediyorsanız, önümüzdeki hafta için hazırlıkları başlatayım isterseniz. Buluşma yeri olarak her duyduğunuza kaynak isterseniz ona göre görmek istediğiniz kaynakların bulunduğu Fatih' deki ikametimize beklerim, Arapça, Farsça, Osmanlıca veya Türkçe olarak bütün kaynakların birarada bulunduğu bir komplekstir kendileri, ikamet deyince sadece evden müteşekkilmiş gibi anlaşılmasın.


    Bu tartışmanın anonim olmasına kesinlikle müsade edemem, görüntü olmayacaksa bile bir araya gelinmesi kesinlikle gerekir. zira bu forumda bundan sonra açılacak konulara bayağı örnek teşkil edecek bir çalışma olacak. Kendi kaydınızı muhakkak alın tabii ki, hatta yanınızda birini getirirseniz biz de eksiksiz ve tamamen anlaşılabilir bir münazara ortamını onun yardımı ile tesis ederiz, belki de bizim kayıt sorunlu olur da sizinkini kullanırız.





  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Hocam Antalyadayım, İstanbula gelme şansım yok. Şansım olsa da gelmezdim, çünkü özgürce konuşursam linç edlirim.

    Benim ateist bir cemaatim yok. Siz sanırım İsmailağa cemaatine takılıyorsunuz. O yüzden sadece kendimi ön plana atabilirim.


    Tartışma olacaksa zoom üzerinden teke tek yapacağız bu tartışmayı. Ben anonim olacağım, sadece ses üzerinden rahat rahat konuşup, her meseleyi özgürce açacağım.

    Ben kendi kaydımı alacağım siz kendi kaydınız alın.


    Meydan okuyan sizdiniz. O yüzden arkadaş falan karıştırmanın nedeni nedir anlamadım.



    Madem kendinize güveniniz tam, gelin teke tek yapalım.

  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt

    Ben duymak istediklerimi duydum, bana yeterli geldi. Forumun amacı bilgi paylaşımıdır, insanların bir kısmını inançları yüzünden tahkir etmek değil. Kaldı ki bu forumda ateist, agnostik, deist, hristiyan, yahudi vs. farklı inançlara sahip kimseyi tahkir eden, aşağılamaya çalışan bir müslümana denk gelmiyorum. Belki binde birdir, gördüklerimi de zaten herkesten önce şikayet ediyorum.

    Bak hala insan yazması diyosun, insanda biraz utanma olur. Tamam inançsızlığını savunamayacak kadar bilgisiz olabilirsin ki kendin de bunu inkar etmiyosun, senin sözünü alıntılıyorum

    "insan yazması bir kitap için arapça öğrenecek, onlarca kitap okuyacak kadar işsiz değilim." Hz. google ile sana mutluluklar.

    İnançsızlığın uğruna bir bedel ödeyemeyecek kadar korkak da olabilirsin, bunda utanılacak birşey yok, herkes cesur olmak zorunda değil.

    O zaman yüz yüze insanlara söyleyemeyeceğin şeyleri forumda tahrik amacıyla kullanma, ahlak sahibi bir insana bu tip hareketler yakışmaz.

    Bilgin olmadığı bi konuda birkaç beğeni almak için insanları tahrik etme, hiçbir şartta benim karşıma çıkamayacağına eminim, en başından emindim. İlk mesajımda sebebi yazılı zaten.


    Sana sadece acıyorum, ölmeden önce uyanman dileğiyle...





  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    siz cemaat mensubu musunuz?

  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    İsmailağa' dan değilim hocam, camilerinde bir kere namaz kılmak nasip oldu sadece. O da vakit geçmeden namazı yetiştirip çıktım cami de boştu zaten. Ama orada da bayağı donanımlı insanlar var doğrudur.

    Kendinizi ön plana atarak hedef tahtası olmanızı yada linç edilmenizi asla istemem, asla müsade de etmem buna emin olabilirsiniz.

    İnsanlar ilmi hususları ihtisasları olduğu konularda konuşmalı bence hocam, yani hasta olduğum zaman mühendise gitmeye benzer bence başka türlü. Şimdi sizin aklınızda bayağı kafa kurcalayıcı sorular var anladığım kadarıyla, buna da direk ilmi kaynağından almış bir insandan duymak ancak tatmin edebilirdi sizi.

    Meydan okumamın sebebi İstanbul' da ikamet ettiğinizi düşündüğümdendi. Ayrıca soracağınız sorulara tam kaynak ve adres verebilecek birinin olması sizi zora sokmaz, aksine aklınızdaki soru işaretlerinin kalkmasına sebep olabilir. çünkü siz bütün müslümanların sadece namaz duaları bildiklerini zannediyorsunuz anladığım kadarıyla, ve doyurucu cevaplar eşliğinde, kanıtların ve kaynakların da bulunduğu bir ortamın belki de içinizdeki boşluğu doldurmanıza faydalı olacaktı, çok kötü yollardan tevbe ile gerçeğe dönen insanlara denk geldim.

    İstanbul' da olmadığınız için böyle bir münazaranın gerçekleşmeyecek olması üzücü, istediğiniz meseleyi adab-ı muaşeret çerçevesinde açmakta özgür olacaktınız. Ancak insanlar yüz yüze olmadıkları zaman bazen hadlerini aşabiliyorlar ki bu müsade edebileceğim şeylerden değil, yine sadece ses kaydını eklerdik foruma ama zoom' dan çok daha kaliteli bir iş olurdu, her 2 taraf da zamanını boşa harcadığını hissetmezdi, aklınıza takılan şeyleri insanların ağzından değil de direk kaynağından görebilirdiniz.


    Bu arada nickinizi yeni farkettim, biraz çelişkili geldiniz bana ne yalan söyleyeyim 


    İstanbul' a yolunuz düşerse her zaman beklerim, Allah' ın dininin insanlara veremeyeceği cevap yoktur, sadece insanlar yarım hocalardan yada yarım müslümanlardan din öğrenmeye çalışıyor sorun burdan çıkıyor. İyi forumlar dilerim





  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Ben sana çeviriler ile geliyorum sense hiçbir şey. Çok bilgili oldugunu düşünüyorsan varsa cevabın yaz diyoruz cevap yok. Bu kadar yazı yazana kadar konuya cevap yaz


    Sana birkaç site kaynak olarak.

    quran.com

    al-quran.info

    https://www.islamawakened.com(sitede 50'ye yakın ceviri var yarısından fazlası Mustafa Öztürk'ün dediği gibi çevirmiş)

    Çok bilgili değilim iddiam da olmadı, Kur'an'ın insan yazması olduğunu anlamak için zaten bir sürü kitap yalayıp yutmak, bilgili olmaya gerek yok. Basit bir kuran okuması+ birazcık zeka ve cesaret yetiyor.

    Amacın bilgi vermekse yazarsın foruma ne olduğunu bilmediğim bir insanla niye yüz yüze tartışayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 4 Aralık 2020; 15:34:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir cemaat üyesi değilim, hiçbir zaman olmadım. Ortalama bir Anadolu ailesinin ortalama bir evladıyım.

    İnsanların İslam' ı cansiperane savunması için illa cemaat mensubu olmalarına gerek yok, hiçbir zaman olmadı. Hakkı söylemek her müslüman üzerine şarttır.

    Zira; Doğru bildiğini susan dilsiz şeytandır. (Hadis-i Şerif)

  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt

    SEN  BASİT KURAN OKUMASI+BİRAZCIK ZEKA+ CESARET. Peki bu saydıklarının hangisine haizsin hiç düşündün mü_?

    BASİT KURTAN OKUMASI :Arapça bilmez meal okursun, hz. google sor da bak, zaten o sana söyler; birbirinin aynısı 2 tane meal bulamazsın, varsa getir de görelim.

    BİRAZCIK ZEKA: Bu konuda da üstün olduğun söylenemez. Ben sana yukarıda neler neler yazdım, hala İslam kisvesi altında kaynakları ne olduğu belli olmayan birkaç siteyi yazıp duruyosun.

    CESARET: Sende mi_?   Eğer biraz cesursan burada iddia ettiklerini yüzüme karşı söylersin, elini ayağını öperim o zaman senin. Eğer cesursan iddia ettiğin gibi, işte sana kanıtlama fırsatı. İstanbul dışı olsan da gelirim sorun yok. Eğer cevabın evet ise PM' den telefon, TC, adres vs. ne varsa paylaşacağım, seninle yüz yüze gelmenin sonuçları ne ise de şerefle taşıyacağım.


    Bak senin dışında Hakiki Osmanlı Torunu@ ile de tartıştım bu konunun altında. Adam benim inancımı paylaşmıyor ama, bir duruşu var. Bana hakaret etme saikiyle hareket etmiyor, o yüzden ona karşı bir taarruzum da asla olamaz. İnsanlar istediklerine inanma özgürlüğüne sahiptir, istediklerine hakaret etme özgürlüğüne değil. Anlaşıldı kendini hiçbir şekilde açık etmeyeceksin, eğer ağır bir hakarette bulunmazsan ben de siber aracılığıyla peşine düşmeyeceğim. O yüzden senin inancın sana, benim dinim bana.


    En başta söylediğim gibi, Ben namusum saydığım inandığım değerler için hiç düşünmeden ailemden, kariyerimden, canımdan geçebilirim. Vakti gelince geçtim, yine geçerim.

    Sen ise inançsızlığın için hiçbir şeyinden geçemezsin, o yüzden cesaret falan konuşmaya gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcalik24 -- 4 Aralık 2020; 15:52:42 >




  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    "İnançsızlığın uğruna bir bedel ödeyemeyecek kadar korkak da olabilirsin, bunda utanılacak birşey yok, herkes cesur olmak zorunda değil. "


    Bunu biraz açıklarmısın?zaten adam inanmıyorsa sana göre en büyük cezalardan birini cehenneme gitmeyi göze almış olmuyormu? tam anlamadım burayı teşekkürler

  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    Soru için teşekkürler.

    İlgili vatandaş ahiret gününe inanmadığı için cehennemi göze alıyor tabi ki, ama o leşinin bir daha diriltilemeyeceğine adı gibi emin. O yüzden peşinen bu hayatta inançsızlığı uğruna bir bedel ödemekten çekiniyor. Halbu ki onun inkar ettiğine öylesine iman ediyorum ki, bu dünyada ödeyeceğim her bedel Alemlerin Rabbi önünde benim yüzümü aklar. Namusum saydığım 4 değer var benim hocam; dinim, devletim, mahremim ve ekmeğim. Bunlar için yaşayıp bunlar için ölmek benim için şereftir.

    Halbu ki inançsız için kendi canından daha tatlı hiçbir şey yok. Ne kadar acı. Elhamdülillah böyle bir insan değilim. Bir zamanlar öyleydim ama artık değilim.

    Umarım anlatabilmişimdir.

  • Anladım hocam cevabınız yok demek ki,boşuna vaktimi çaldınız:)

  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    İnan zamanım seninkinden çok daha kıymetli. Sana nasıl istersen o şekil bir mücadele sundum ama aşırı cesaretin mani oldu heralde:) İkimizi de bu zaman israfindan kurtarıp seni blokluyorum. İnanmadığın mahşerde görüşmek üzere
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Bu konularda gayet bilgili göründüğünüzü ve araştırma yaptığınızı düşünüyorum,bir kaç yerde karşıma sürekli şu ayet gösteriliyor,arapçam olmadığı için yaklaşık 50 yıldır aynı anlama geldiğini anladığım meallere bakıyorum ve sonuç bana göre değişmiyor, sizce ahzab 50 .de aşağıdaki mealde yazanların hepsi doğrumu çevrilmiştir?yoksa arapçası farklı anlamamı geliyor,teşekkürler



    " Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları kadınları hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir."





  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Madem bu kadar müslümansınız gerçek idare şeklinin şeriat olduğuna inanıyorsunuz demektir.

  • Argo kullanmasını bilemem ama bazı ayetlerde Allah çok sinirleniyor. Bu bile başlı başına bir mesele. Ezeli ve ebedi bir tanrı, geleceği dünya yokken biliyor ama sinirleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.